Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Dani de Wit kookt vanwege reserverol en wijst naar goedkoop excuus Jansen

Laatste update:

Dani de Wit zit in zijn maag met zijn huidige status binnen de selectie van AZ. De aanvallende middenvelder baalt stevig van zijn reserverol en blijkt ook nog eens flink gedaald in de pikorde.

De Wit werd een week geleden door trainer Pascal Jansen bij zich geroepen, waarna hij de mededeling kreeg dat Sven Mijnans in het thuisduel met FC Volendam (3-0 winst) de voorkeur op de nummer 10-positie kreeg. De Wit werd door zijn trainer een gebrek aan creativiteit verweten, maar zag zijn reserverol naar eigen zeggen totaal niet aankomen.

Waar hij tegen Volendam negentig minuten op de bank bleef, moest hij hierna in de gewonnen Conference League-wedstrijd tegen Zrinjski Mostar (1-0) en het thuisduel met FC Utrecht genoegen nemen met invalbeurten. “Het doet me veel. Dat mag je best weten”, zegt hij tegenover De Telegraaf.

Jansen besloot tegen Volendam na een reeks van vijf wedstrijden zonder zege in te grijpen. “We kenden natuurlijk een mindere periode, waarin we ook een paar lastige duels speelden: tweemaal tegen Aston Villa én Feyenoord-uit", geeft De Wit aan. “We speelden in die reeks als team, en dat wil ik benadrukken, niet onze beste wedstrijden. Maar dat uitgerekend ik dan word geslachtofferd, vind ik jammer. Maar dat is de keuze van de trainer.”

Het doet De Wit pijn dat hij nog verder in de pikorde is gezakt, want nadat Mijnans tegen Volendam geblesseerd uitviel was het niet hij, maar Djordje Mihailovic die als zijn vervanger het veld in werd gestuurd. “Ik zat natuurlijk naar de trainer te kijken wat er ging gebeuren. Dacht: nu kan ik me weer laten zien, mezelf terugvechten in de ploeg. Alleen, niet ik, maar Djordje werd erin gegooid. In één klap was ik op mijn positie gedegradeerd van eerste tot derde keus", vertelt De Wit.

De nummer 10 vindt het onterecht en heeft veel moeite met zijn reserverol. “Nog wel het meeste dat ik Mijnans niet mocht vervangen tegen Volendam. Ik bedoel: ik dacht toch wel dat ik hoger in de pikorde stond. Maar blijkbaar niet en dat vind ik lastig.”

De Wit vindt het bovendien een goedkoop excuus dat zijn trainer hem een gebrek aan creativiteit verwijt. “Daar heb ik ook mijn mening over. Dan wordt het daar op gegooid. Ik bedoel, ik ben al 4,5 jaar niet de meest creatieve speler, maar ik heb wel andere kwaliteiten. Zeg dan nog liever: ik kies voor iemand anders. Punt.”

De Wits contract loopt na dit seizoen bij AZ af. Over een mogelijke verlenging van zijn verbintenis hoeft hij nu niet te spreken. “Als ik tweede of derde keus blijf, dan moet ik gaan nadenken wat ik moet gaan doen. Ik vind het gewoon heel erg jammer. Ik had op veel meer krediet gerekend, voor alles wat ik de laatste jaren voor AZ heb betekend.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit vind ik echt een speler die binnen de Eredivisie nog naar Twente of FC Utrecht gaat. Qua salaris en transfersom zou dat denk ik wel moeten lukken.

4 december 2023 om 10:46

Waarom zouden wij een bankzitter van AZ moeten overnemen. Wat we er nu hebben lopen is prima, daar hoeft Dani de Wit niet bij te komen.

4 december 2023 om 10:48

Je hebt daar ook gewoon Steijn rondlopen, die prima levert en hetzelfde soort speler is.

Tussen Twente en Utrecht zit ook nog een wereld van verschil. Twente meet zich op dit moment juist prima met AZ.

4 december 2023 om 11:01

Ja ik vind Steijn een erg interessante speler itt Dani de Wit. Dani is eigenlijk gewoon een Guus Til die minder scoort.

4 december 2023 om 10:55

Steijn en ook vlap vind ik beter. Daarnaast kan ook taha en Ünüvar daar spelen. Ook bij 021 hebben we Yegoian rondlopen. Die doet het ook erg goed daar.

4 december 2023 om 10:55

Bij Twente zal hij gewoon op de bank plaats moeten nemen, want hij gaat onze clubtopscorer met 9 doelpunten (steijn) er echt niet zomaar uitspelen. Daarachter zit ook nog een Vlap die vaak op linksbuiten staat, maar eigenlijk ook gewoon een 10 is.

4 december 2023 om 10:56

Waarom zou Twente in godsnaam een wisselspeler van AZ overnemen? Volgens mij strijden Twente en AZ al 3 seizoenen om de plek achter de top 3 (of dit seizoen achter de top 2). Dus zijn het concurrenten en ongeveer van hetzelfde niveau.

Daarom snap ik je suggestie niet helemaal.

4 december 2023 om 16:55

Omdat dat niet klopt? AZ strijd al jaren voor minimaal plek 3. De afgelopen jaren was het dat ook plek 2 t/m plek 4. Bij AZ is plek 4 het minimaal. Vanaf plek 3 is het goed. En plek 5 is matig voor AZ begrippen.
AZ staat qua kwaliteit meestal rond Feyenoord. Daar zit Twente niet bij

4 december 2023 om 17:30

Laatste 2 seizoen en dit seizoen gaat het tussen AZ en Twente. Dat is dus ondertussen al bijna 3 seizoenen, best een lange tijd. Laat ik het zo stellen, Twente concurreert meer met AZ dan dat AZ concurreert met Feyenoord. Hoe graag Twente en AZ het ook proberen, zij staan echt nog ver weg van die top 3.

4 december 2023 om 20:48

Als je de laatste 3 seizoenen erbij pakt, stond AZ op de 2e plek. AZ & Feyenoord staan gelijk. Ajax & PSV bovenaan. Dan komt de subtop met Twente bovenaan.

Zo’n vreselijk matige voetballer, maar als persoon vind ik hem al jaren zo mogelijk nog matiger.

Met zijn kwaliteiten moet hij blij zijn dat hij überhaupt bij AZ terecht is gekomen. Om dan nu dit soort kleinzerige dingen te roepen in de media is helemaal beschamend. correct me if i’m wrong, maar volgens mij is dit zeker niet de eerste keer dat hij rare dingen in de media gooit.

AZ moet snel afscheid nemen van dit blinde renpaard.

4 december 2023 om 10:55

Even voor de duidelijkheid trouwens. Blind renpaard bedoel ik uiteraard niet door zijn verbluffende snelheid, maar omdat hij niets anders kan dan enkel veel kilometers rennen.

4 december 2023 om 14:18

En helaas heb je die ook nodig in je team dus het is toch een kwaliteit van die jongen wat jij afschildert als een tekortkoming.

4 december 2023 om 15:40

Schandalig inderdaad. Hij gedraagt zich menselijk, hoe durft hij?
Voetballers zijn net mensen, en als de boodschap niet duidelijk wordt gecommuniceerd intern maar wel via de media dan kan dit even pijn doen bij een speler. Dan ben je boos, en dat begrijp ik heel goed. De Wit is inderdaad geen topper, maar wel een aanjager. Iemand die het vuile werk verricht zodat anderen kunnen excelleren. Alleen hij scoort te weinig, anders zou ik hem met Til willen vergelijken. En hij heeft jarenlang alles gegeven voor AZ en deze trainer. Ik begrijp wel dat hij dan verwacht dat de trainer hem verteld dat hij is gedegradeerd naar derde keus. Is niet leuk, maar wel duidelijk. En dat een trainer jou openlijk een gebrek aan creativiteit verwijt is ook helemaal niet nodig. Dat weet iedereen. Hij kan ook zeggen dat hij andere keuzes maakt. De Wit is geen over het paard getild mannetje, maar gewoon eerlijk. Hij eeet zelf echt wel dat hij geen Messi is. Maar hij voelt zich, terecht in mijn ogen, te kakken gezet. En daar mag je best wat van zeggen.

4 december 2023 om 16:57

Eens. De Wit kan alleen maar overtredingen maken en scoren. Als dit laatste weg valt, wat de afgelopen wedstrijden heeft laten blijken, dan is het een arrogante niets nut.
Dani De Wit denkt boven het team te staan. Zo'n persoon hebben we niet nodig. Jammer dat hij de zomerstop niet weg ging, ipv Kerkez of Reijnders ofzoiets

Prima speler in de categorie Klaassen, Til etc. Lopers die erg vaak in de 16 komen en in de Eredivisie aardig wat goaltjes meepakken. Helaas pakt De Wit meer kaartjes mee dan goals op dit moment. Ik begrijp wel dat je op 10 met een creatievere speler wilt spelen, echter is Mijnans het gehele seizoen uit vorm en niet de speler zoals hij binnenkwam van Sparta. Mihailovic werd met veel bombarie aangekondigd, maar hem heb ik nog geen 3 goede wedstrijden zien spelen. Wat dat betreft begrijp ik de onvrede van De Wit wel. Na dit jaar een mooi horizontaal stapje naar het buitenland dan maar. Kan echt wel nuttig zijn bij een middenmoter in Duitsland o.i.d.

Ik vind Dani de Wit niet de meest sympathieke speler, maar hier heeft hij wel gewoon een goed punt. Als je dan voor Mijnans kiest, en die valt weg, dan is het raar dat hij binnen een week van nummer 1 op de 10 positie naar nummer 3 is gegaan. Voorlopig vind ik die Mihailovic een leuke speler maar wel wat slap en veel te flegmatiek. Je kan zeggen wat je wil van de Wit maar hij gaat wel altijd voorop in de strijd en pikt geregeld zijn doelpunten mee. Vind het toch wel een vreemde keuze van Jansen.

4 december 2023 om 11:31

Misschien was Jansen bang dat de Wit iets te veel zijn best zou doen om het ongelijk aan te tonen en daarmee een risico vormde ivm overtredingen/kaarten. En daar zou hij dan best eens gelijk in kunnen hebben gekregen.

4 december 2023 om 14:20

Dus nu pak je een hypothetische situatie en brengt het als een feit. Bijzonder kijk heb jij erop

4 december 2023 om 15:53"misschien was" klinkt toch niet echt als een feit of wel? En ook in mijn tweede zin kun je geen feit ontdekken, "best eens" en " zou kunnen hebben" zit vol met onzekerheden. Dus ik snap werkelijk niet waar jij vandaan haalt dat ik het als een feit breng.

Het gaat me er om dat het karakter en de wilskracht van de Wit aanleiding kunnen geven tot die gedachtengang, ik vind het een beetje kort door de bocht om te zeggen dat hij plots 3e is in de hiã«rarchie. Ook van de Wit zelf. Tenzij de trainer hem dit verteld heeft maar dat blijkt niet uit het stuk.

4 december 2023 om 16:59

'Te veel zijn best doen?' Heb je zijn overtredingen gezien? Steeds totaal niet nodig. Hoe ksn je nou als 10 meer overtredingen maken dan een verdediger of verdedigende-middelvelder? Hij denkt gewoon boven het team te staan en dus moet hij een beetje humility of nederigheid leren

Dani de Wit is toch gewoon een simpele draver die door zijn loopvermogen vaak voor de goal komt en dan hopelijk tegen de bal aanloopt. Een beetje een simpele versie van Klaassen en Til. Pakt daarnaast ook vaak domme gele kaarten, alleen daarvoor zou je al voor straf een keer op de tribune moeten.

4 december 2023 om 14:30

Precies dit. Hartstikke leuk voor AZ, Twente of Utrecht, maar that's it. Wellicht kan die komende zomer een keertje cashen bij een lage middenmoot of degradatieploeg in Italië of Spanje. Maar zie hem geen stap omhoog meer maken

Betekent met een 't', ja? Ook qua missende interpunctie kan je aan dit artikel zien dat het maandagochtend is.

Verder vind ik dat je dit soort dingen intern moet bespreken en je naar buiten toe iets beter je ontevredenheid moet verbergen. Dit zorgt alleen maar voor onrust op de tribunes (kiezen ze voor De Wit of voor Jansen) en je collega's op die positie krijgen ook gefronste wenkbrauwen.

"Ik bedoel, ik ben al 4,5 jaar niet de meest creatieve speler, maar ik heb wel andere kwaliteiten Zeg dan nog liever: ik kies voor iemand anders. Punt." Ja en dan zou je weer gaan zeuren dat hij vaag was waarom hij je verving. Gewoon tijd voor iets anders, ik vind de reden gewoon geldig en terecht.

Als de trainer had gezegd "ik kies voor iemand anders, punt", had ie ongetwijfeld meer uitleg gewild

Als je bij de Televaag gaat huilen, dan is het toch klaar met je? Dan ga je na het seizoen naar een andere (lees: vaak veel mindere) club.

Tsja, logisch toch. Dani de Wit is een hele middelmatige voetballer. Een veel mindere versie van een Klaassen/van de Beek.

Zo nu en dan haalt hij wat rendement met zijn loopvermogen, maar voetballend is het allemaal maar niks in mijn ogen. Zo nu en dan een goaltje of assist, maar that's it.

In mijn ogen heeft hij ook niet het niveau van een FC Twente / AZ etc. Ik zou hem iets lager nog inschalen. Zo'n Steijn vind ik bijvoorbeeld al meer voetbal hebben dan hem, maar goed.

Hoop dat hij nog wat minuutjes krijgt (voor hem zelf), maar ik denk dat Dani zichzelf een beetje overschat. Heeft ook tijden in Jong Oranje gespeeld, waardoor hij waarschijnlijk dacht dat hij een toppertje was...

D3ze jongen is echt een gemis.
Naast alle creatieves spelers is hij juist degene die laat zien dat je ook hard moet werken voor een overwinning.
Hij is ook degene die er voor zorgt met zijn balveroveringen dat de creatievelingen wederom snel in stelling worden gebracht.
Ik zie liever dat hij BMI ernaast houd en aan Penetra vasthoud, ging in het begin ook prima.
Liever gaan we eens wat doen aan die links en rechts buiten, want, Poku, Odgaard, Sadiq, Vbommel en v.brederode maken de laatste wedstrijden ook helemaal niets klaar en zijn allen moment voetballers.
Ik hen Janssen hoog zitten als coach en ben niet vaak kritisch op hem geweest maar wat Az de laatste maand laat zien slaat nergens op.

Ik weet niet of die Mihailovic nou de beste keuze is maar dat AZ sowieso is moet gaan zoeken naar een wat creatievere speler op die positie is wel duidelijk. Zowel Mihailovic als De Wit zijn niet de spelers die AZ verder moeten helpen. Hopelijk dat ze is wat gaan investeren voor die positie. Want ook Mijnans vind ik maar lichtjes.

Jongen zit op verkeerde sport. Zou het geweldig doen als rugbyspeler.
De fans bij AZ noemen hem bouwvakker om maar aan te geven hoe klaar ze zijn met hem.

Ik vind Jansen een goede trainer, maar ook ik snap niet waarom zowel de Wit alsook Odgaard niet spelen
Hier MOET meer aan de hand zijn. Wil Az misschien van de Wit af, omdat hij te duur is?

Op rechts staat een snelle blinde die nog geen eens de schoenveters mag vastmaken van Odgaard
Poku heet hij
Je spreekt zijn naam (zo te horen op tv) uit als Pookoe
Gelukkig maar en niet zoals het hoort Pokoe (de o kort uitspreken)
Ik schrijf gelukkig want pokoe betekent muziek en dat zit echt niet in deze jongenZelfreflectie Dani, iets wat niet alleen jij maar de meeste voetballers ontbreekt. 1 advies: harder trainen!

Deze speler heb ik veel live zien spelen in jong ajax. Zou zich moeten ontwikkelen tot zes daar is hij veel geschikter voor.

Goede voetballer voor FC Utrecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren