Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cruciale fase in Messi-operatie Barça: groen licht van LaLiga wordt verwacht’

Laatste update:

De operatie van Barcelona om Lionel Messi transfervrij terug te halen naar het Spotify Camp Nou komt mogelijk in een cruciale fase terecht, zo melden Mundo Deportivo en Sport. Barcelona is ervan overtuigd dat LaLiga groen licht gaat geven voor de miljoenenoperatie. Indien dit daadwerkelijk het geval is, kunnen de Catalanen zich richten op de verkoop van de nodige spelers om de Argentijnse sterspeler van Paris Saint-Germain in te lijven.

Barça mag vanwege de strenge Financial Fair Play-regels momenteel geen nieuwe spelers inschrijven, maar verwacht dat de verkoop van enkele spelers ruimte zal bieden. De signalen voor de terugkeer van Messi stonden hierdoor al voor een groot deel op groen. Voorzitter Joan Laporta voerde al meerdere gesprekken met Jorge Messi, de vader en belangenbehartiger van de aanvaller. Ook trainer Xavi heeft veelvuldig contact met zijn oud-ploeggenoot Messi, zo bevestigde AS eerder.

Messi maakte zijn vader twee weken geleden duidelijk dat hij geen beslissing zal nemen over zijn toekomst voor de strijd om de Franse landstitel beslist is. Paris Saint-Germain kan zich zaterdag met een gelijkspel tegen RC Strasbourg tot landskampioen kronen. Al-Hilal zou bereid zijn om Messi op jaarbasis maar liefst 500 miljoen euro te betalen. Barcelona kan Messi ‘slechts’ 25 miljoen euro per jaar bieden. De club verwacht groen licht te krijgen voor zijn komst van LaLiga, al heeft Barça nog geen details bekendgemaakt hoe het Messi denkt te kunnen contracteren.

SPORT schrijft dat een terugkeer van Messi bij Barcelona voor de club enorm aantrekkelijk is. De Catalanen zouden hiermee 150 miljoen euro meer aan sponsoring en 80 miljoen aan ticketing verdienen. Zeker is dat er bij de eventuele komst van Messi de nodige spelers bij Barça moeten vertrekken. Xavi verzekerde afgelopen vrijdag dat de uitgaande transfer voor 99 procent, zo niet 100 procent, vast staan. Gesprekken met de desbetreffende spelers zal de trainer van Barcelona echter pas aan het einde van het seizoen houden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een stel idioten zijn het ook bij Barcelona. Voor dat geld heb je waarschijnlijk 2 jonge goeie voetballers.

22 mei 2023 om 10:53

Messi zal buiten de sportieve prestaties om ook ontzettend veel extra geld in het laatje brengen als hij terugkomt. Denk dat het vooral daarom te doen is.

22 mei 2023 om 10:55

Wat je aan Messi binnenhaalt qua geld is mooi om weg te zetten tegenover het verlies van tijdelijk ergens anders spelen. Er kan meer geld gevraagd worden per ticket en aan kijkcijferfs/marketing zal het ook veel doen.

Het bestuur biedt hem het liefst een contract aan incl een (half) seizoen in het vernieuwde Camp Nou.

22 mei 2023 om 11:38

En die honderden miljoenen die hij kan verdienen in Saoudi Arabie ligt er over 2 jaar ook nog wel voor hem.

22 mei 2023 om 11:58

Laten we niet vergeten dat Messi nog steeds heel veel kwaliteit levert op het veld. Argentinië is niet voor niets wereldkampioen geworden en ik zie wekelijks passes van Messi waardoor Mbappe vrij op doel kan aflopen.

Dit seizoen is goed zichtbaar dat de passing bij Barca, met name in de laatste fase, slordig is. Ik vind zowel Dembele als Raphinha niet geweldig in de passing met als gevolg dat Lewa niet genoeg aan het werk wordt gezet en daardoor minder goals worden gemaakt.

Een ander groot voordeel is dat Messi enorm veel geld in het laadje brengt. Al die sponsoren en bezoekers (kaartjes en shirtverkoop) brengen FCB weer mogelijk op het oude omzetniveau zonder de salariskosten van Messi van weleer.

22 mei 2023 om 12:08

Het oude omzetniveau? Dat gaat sowieso niet lukken. Barcelona heeft nogal wat "toekomstige inkomsten" verkocht he om snel geld te hebben. Wie wordt er dan beter van? Stadion is met of zonder Messi gewoon uitverkocht.

22 mei 2023 om 14:34

Ik ben bang dat er weer allerlei schimmige constructies bedacht gaan worden om Messi alsnog het gewenste bedrag te gaan bieden. We weten allemaal dat hij niet voor 25 miljoen gaat spelen; er zullen dus alternatieve betaalwijzes gevonden moeten worden.

En dat allemaal omdat Laporta niet bekend wil blijven staan als de man die Messi wegstuurde....

22 mei 2023 om 11:11

Sommige clubs kijken vooruit. Barca kijkt achteruit

22 mei 2023 om 12:05

precies wat je zegt. Kijk naar de toekomst nieuw tijdperk. Messi toonde in zijn laatste jaar bij Barca al aan niet te willen werken voor het team en zette dit ook door bij PSG. Ook is Barca nu zonder hem kampioen geworden, ze zijn hem niet eens nodig. Hij brengt geld op zegt men, wat dan? Barca heeft giga veel rechten verkocht....

22 mei 2023 om 12:26

Laatste jaar werd hij ook door een ander bestuur niet meer serieus genomen en daarom vertrok hij. Als dit vertrouwen in hem terugkomt samen met zijn vertrouwen in Barça dan gaan we echt de laatste goede Messi jaren in

22 mei 2023 om 14:54

Natuurlijk is Messi een geweldige speler, maar je moet heel het team op hem afstellen hebben we al gezien in zijn laatste periode en dan kregen Valverde en Koeman de schuld dat er niet frivool gevoetbald werd. Nu krijgt dan Xavi straks weer de zwarte piet toegespeeld voor een Barcelona dat niet frivool speelt omdat er 9 man in dienst van Messi moeten spelen

22 mei 2023 om 17:44

Dat willen werken wordt wel heel erg overdreven... Vergelijk de heathmaps van Mbappe en Messi dit seizoen, komt veel vaker richting eigen zestien en middenveld, meer gewonnen duels.

22 mei 2023 om 19:02

Mbappe is dan ook het slechts mogelijke voorbeeld. Hij heeft nog enorm veel te bewijzen, en is nu al vaak luier dan Neymar en Messi. Z'n reactie op de vraag over een treinreis van een paar uurtjes zegt ook genoeg over hoe die in elkaar zit.

Overigens werkte Messi bij Argentinië wel goed, en als die voor een salaris wat een fractie is van het zandbak-salaris toch bij Barca wil gaan spelen, lijkt het me niet onwaarschijnlijk dat die er echt voor wil gaan en ook verdedigend inzet zal tonen.

22 mei 2023 om 14:13

Messi gaat rond 13 miljoen verdienen, en levert waarschijnlijk 215m op. Als je dat idioot vindt, zou ik het Pieter baan centrum raadplegen.

22 mei 2023 om 22:43

Niet zo pessimistisch, hij levert waarschijnlijk 1 miljard op, financiële problemen van Barca in één klap opgelost.

Hopelijk gaat Barca het lukken om Messi te strijken. Hij kan ons zomaar weer ver in de Champions leuage brengen. Er staat nu veel beter team, dan aantal jaar geleden. Alleen wil het Europees nog niet echt lukken, maar met Messi gaat zeker verandering in komen. Plus we zullen een gemotiveerde Messi zien.

22 mei 2023 om 10:56

Volgens mij hebben we de afgelopen 5 jaar alleen een gemotiveerde Messi in het shirt van Argentinië gezien. Die gaat gewoon weer wandelen hoor net als aan het einde van zijn vorige periode bij Barça

22 mei 2023 om 11:04

Want Messi staat bekend om het feit zijn clubs de afgelopen jaren Europees te dragen.

Ik denk persoonlijk dat Barca beter af is zonder Messi. Nu moet je weer heel je elftal op hem afstellen en ik weet eigenlijk niet of dat een heel goed idee is als je hem in clubverband hebt gezien wanneer het er om draaide de afgelopen 2 jaar.

22 mei 2023 om 11:20

Ik denk dat Messi wat bewuster moet worden van zn leeftijd en zn motivatie. Ik vraag me sterk af of het nou nut heeft om hem terug te halen. Ze zijn nu ook kampioen geworden en misschien is het tijd om gewoon een start van een nieuw tijdperk te creëren. Al weet ik niet hoe dat tijdperk eruit gaat zien met alle keuzes van Barcelona van de afgelopen tijd.

22 mei 2023 om 11:58

Messi terug halen zal alleen in het voordeel van Real Madrid en Atletico helpen en een beetje voor LaLiga (kijkcijfers). Messi eindigde al jaren in de laatste 16 van de CL. Al is dat voor Barcelona wel progressie als je de laatste 2 jaar bekijkt.

Competitie is gespeeld, feestje is gevierd, de merengueszijn Europees uitgeschakeld, Alemany blijft, ofwel Sport en EMD hebben niets om over te schrijven en dan gaan we terug naar de transfers. En wat scoort dan beter dan Messi?

Precies.

22 mei 2023 om 11:14

Ik geloof best dat ze er hard mee bezig zijn om Messi terug te halen, en als de sponsoren een deel van het salaris buiten de club betalen via persoonlijke sponsorcontracten dan zie ik het ook best binnen het salarishuis passen.

Je kan urenlang discussieren of het wel een goed idee is, maar ik zie het wel gebeuren.

La Liga geeft natuurlijk uiteindelijk groen licht omdat zij daar als competitie natuurlijk ook baat bij hebben. Het aanzien van de competitie stijgt hierdoor natuurlijk ook.

Ze zullen voor de buitenwereld en de rivaliserende clubs natuurlijk uitdragen dat ze alleen groen licht zullen geven als alle regels nageleefd worden, maar ik vermoed wel dat sommige regels verbogen worden om het te laten slagen, want La Liga wil net zo graag als Barcelona dit laten gebeuren.

80 miljoen aan ticketing terwijl je tijdelijk in een veel kleiner stadion gaat spelen? Juist ja.

On: moet je als Barcelona toch niet meer willen dit, de selectie is redelijk goed op orde nu.

Los van of het goed is voor Barcelona als team: ik zou het ergens op een onsportief sportieve manier ook mooi vinden als Messi bewust niet voor het grote oliegeld kiest, maar gewoon in Europa blijft, nota bene terugkeert bij 'zijn' club. En daarmee voor altijd boven die andere eeuwige legende en concurrent uitstijgt.

Maar goed, dat zal wel een droom zijn.

Alsof Barca groen licht nodig heeft om spelers te verkopen om Messi terug te kunnen halen. Dit bericht zegt eigenlijk helemaal niets wat we niet wisten. Tot nu toe horen we niks van Messi zelf over een terugkeer en vindt het zelf niet realistisch nu Barca een andere weg is ingeslagen.

Zakelijk gezien wellicht verstandig, romantisch gezien (voor zover dit in het voetbal bestaat) ook, maar sportief heb ik (bewonderaar van Messi) m’n twijfels…. hoe ga je hem inpassen?

Maar je hoort mij niet mopperen wanneer ik nog 1 seizoen z’n kunsten op een Europees veld mag zien. Het wandelen neem ik op de koop toe.

Wanbeleid ten top (niets anders geweend in de afgelopen jaren van Barca). Wellicht dat Cruijff daarom z’n koffertjes pakt.

Hardstikke leuk hoor die Messi startistieken in Frankrijk, maar waar was meneer in de CL dit jaar en vorig jaar, en tuurlijk heeft hij het wk gewonnen, maar hoeveel penalty,s kreeg Argentinië in het toernooi, nee Messi een groot voetballer maar zijn tijd is echt geweest. Laatste CL winst messi 2015

22 mei 2023 om 16:35

Nog steeds gefrustreerd van het wk ?

22 mei 2023 om 17:17

Altijd dat gejammer over die penalty's.Er worden de laatste jaren in het voetbal in het algemeen meer penalty's toegekend door de modernisering van de technologie.Op het afgelopen wk zijn er 23 penalty's toegekend en het WK daarvoor een record van 29.We gaan dit gewoon vaker en vaker zien.En Frankrijk heeft in die finale toch ook gewoon 2 penalty gehad om telkens terug in de wedstrijd te komen.Ik weet nog een tijd dat Messi ze wel vaker miste en toen zei iedereen penalty's nemen op de belangrijkste momenten is ook een kunst.Nu dat hij er wel in slaagt om ze om te zetten word het als iets negatiefs gezien.

22 mei 2023 om 17:40

Waarom benoem je zijn 2 gewledige assists niet tegen Nederland en Kroatië of zijn goal tegen Mexico?? of zijn open play doelpunt tegen Frankrijk in de finale wordt gewoon volledig aan voorbij gegaan door jou, waarom is dat? Zie je alleen dat Messi 4 penalty's heeft gescoord en daardoor het WK heeft gewonnen of kun je ook objectief ernaar kijken en toegeven dat Messi gewoon buitengewoon goed was voor Argentinië op 35 jarige leeftijd op het WK, is de eerste speler ooit die in alle fases van de competitie heeft gescoord, en als Lautaro wat scherper was geweest tegen Australië en Frankrijk dan had hij in elke fase van het WK gescoord en een assists gegeven.

Maar wie maakt volgens jou dan aanspraak op de Gouden Bal?? Messi moet zo snel mogelijk weg bij PSG, een club die helemaal niet weet hoe ze Messi moeten gebruiken, wordt ook veelste vaak overgeslagen in aanvallen en het spel is totaal niet afgesteld op Messi. En alsnog heeft die 20 goals + 20 assists gegeven dit seizoen voor PSG

Messi moet zich schamen als hij nu echt terug wil na Barcelona??
Dan had hij ook gewoon kunnen blijven , en net zoals meerdere spelers een loonoffer kunnen doen.
Maar blijf erbij dat hij niet terug gaat , bewezen is dat hij en zijn vader , alleen gaan komen voor een gigantisch bedrag .
Alles te danken aan Barcelona , en natuurlijk heeft hij veel terug gedaan en gegeven..
Maar als je zit te huilen omdat je weg gaat , en daarna lees je overal dat het alleen maar ging over geld.
Club liefde is dan zelfs niet te vinden bij een Messi.
Maar misschien weet hij nu dat hij een wereldleven had bij Barcelona in vergelijking met een PSG .
Messi had wel mogen voetballen voor een schijntje volgens zijn vader , dat schijntje was 38 miljoen
En weg was hij .. heel erg jammer dit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren