Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

Contractverlenging voor Menzo: Ja of nee?

Het is 19 september 2008. Stanley Menzo tekent een contract bij SC Cambuur-Leeuwarden. Iedereen die Cambuur een warm hart toedraagt is blij met de aanstelling van de ex-keeper van onder andere Ajax en PSV. Cambuur is dit seizoen goed begonnen, maar na een kleine hapering in de machine wordt Jurrie Koolhof ontslagen. Na matige resultaten in het vorige seizoen en een aantal verliespartijen dit seizoen, moet hij in september plaats maken voor Menzo. Alles en iedereen in Leeuwarden is lovend over deze nieuwe trainer voor de plaatselijke trots: SC Cambuur.

Winterstop 2008/09. Menzo is nu een aantal maanden in dienst bij Cambuur. Het gaat goed, Cambuur is hard op weg naar een play-off ticket. Het spel is niet verkeerd, af en toe misschien wat wisselvallig, maar het is oké. Door de goede resultaten wil Cambuur ook graag verder met Menzo, de onderhandelingen over een nieuw contract kunnen beginnen! Begin maart is het dan zover, na een aantal keer om de tafel te hebben gezeten, tekent Menzo een nieuwe, eenjarige verbintenis. Ook nu is iedereen die Cambuur een warm hart toedraagt in zijn nopjes. Na de winterstop heeft Cambuur de goede lijn vast weten te houden en mag mee doen aan de play-offs! Na vele magere jaren is er dit jaar weer enig succes en dit is allemaal te danken aan Menzo.

Cambuur is druk bezig in de voorbereiding op het seizoen 2009/10. Nadat in de winter Jeffrey de Visscher en Pieter Collen zijn aangetrokken, heeft Cambuur in maart Robert van Boxel en Rence van der Wal weten te strikken voor het komende seizoen. Twee maanden later verkast ook Kevin Diaz naar Leeuwarden. Allemaal aankopen die Cambuur moeten gaan helpen naar een hoge eindklassering voor eventueel het seizoen 2008/09, maar vooral het seizoen dat hierop volgt: het jaar waarin Cambuur moet gaan promoveren. Nadat Jos van Nieuwstadt wordt aangetrokken als opvolger van Koen Brack, die zijn contract niet verlengde en vertrok naar Itali√ę, lijkt Cambuur er helemaal klaar voor.

Het seizoen waarin 'het' moet gaan gebeuren begint aardig. Het vertoonde spel is niet super, maar dat komt nog wel. Vroeg in het seizoen, de spelers moeten er nog in komen en nog niet alles loopt. 'Komt allemaal goed,' heb ik mensen horen zeggen. Dit is een mening die ik ook deelde. Logischerwijs omdat Menzo het vorig seizoen zo goed heeft gedaan. Dit seizoen gaat het ook zeker niet slecht, qua uitslagen wel te verstaan. Tot aan de winterstop wordt er goed meegedaan om de titel, Cambuur staat hoog op de ranglijst en strijd samen met de 'Eagles' en de 'Superboeren' om de titel. Na de winterstop gaat het spelniveau, zo mogelijk, nog verder omlaag. Het begint zich nu ook te uiten in de resultaten. Er word eerst nog ternauwenood gewonnen van BV Veendam, maar daarna gaat het mis. In Eindhoven wordt met 3-1 verloren en ook tegen AGOVV weet Cambuur niet te winnen. Het toppunt wordt bereikt tegen Excelsior. Het wordt liefst 3-0!

Voor mij is dit de 'druppel die de emmer doet overlopen.' Vele Cambuur-supporters, waaronder ik, hebben het slechte spel het hele seizoen aanvaardt. Simpelweg omdat de resultaten er waren en Cambuur hoog op de ranglijst stond. Het is nu makkelijk direct de trainer de schuld te geven, maar dit vind ik terecht, en niet zonder reden. Allereerst valt het mij op dat geen van alle aankopen het naar behoren doen. Om te beginnen: De Visscher en Diaz, aardige buitenspelers, maar komen tekort voor Cambuur. Hoewel De Visscher een aardig moyenne heeft is zijn spel waardeloos. Diaz, heeft zo nu en dan een goede invalbeurt, maar kan verder geen potten breken. Er komen van deze twee spelers te weinig voorzetten vanaf de vleugels.

Dan de andere aankopen: Van Nieuwstadt, Collen, Van Boxel en Van der Wal. De laatste is nog jong en zijn tijd moet nog komen, over hem is nog weinig te zeggen. Dan de drie verdedigers annex middenvelders. Collen was een lachertje, de man met een verleden bij Feyenoord. De man die, toen hij werd aangetrokken, meetrainde met NEC. Er waren hoge verwachtingen. Hij kon ze helaas niet waarmaken. Van Nieuwstadt, als opvolger van Brack gehaald, inmiddels is het februari en heeft hij amper gespeeld. Tot slot Van Boxel. Heeft het goed gedaan bij MVV, heeft daar indruk gemaakt. Vandaar dat Cambuur hem aan heeft getrokken. Hij is de enige die mijn verwachtingen deels heeft waargemaakt. Verdedigt niet super, maar voldoende. Ook dit is geen superaankoop. Kortom, genoeg redenen om te twijfelen aan Menzo's transferbeleid.

Ook vind ik sommige wissels onbegrijpelijk en ben ik het oneens met de basisopstelling. Iedereen die de Jupiler league volgt en regelmatig een wedstrijd van Cambuur ziet, kan opmaken dat De Visscher niet in de basis hoort. Daarnaast is een middenveld met Oguzhan T√ľrk en Sandor van der Heide te creatief. Vooral in wedstrijden tegen, met alle respect, mindere ploegen moet er gevochten worden. Spelers zoals Danny Guijt en Paul Beekmans hebben we nodig in dat soort wedstrijden! Menzo ziet dit klaarblijkelijk niet, anderhalf seizoen lang..

Het is nu eind februari en Menzo is nog steeds hoofdtrainer. Cambuur staat op het moment op een vijfde plaats. Het spel is niet om aan te zien, maar er wordt toch veel gewonnen. Dit is een groot compliment voor zowel Menzo als de ploeg. De slechte wedstrijden winnen, is dat niet dé manier om kampioen te worden? Ja, maar dan moeten er ook goede wedstrijden gespeeld worden. Het is nu tijd de titel te beantwoorden. Ik zeg: 'Nee, geen contractverlenging.' Puur om de slechte wedstrijden. Nu is er nog resultaat, maar is dat er ook aan het eind van het seizoen? Of volgend seizoen? Ik denk van niet. Het is niet mijn bedoeling om Menzo zwart te maken. Ik wil alleen de zwaktes aanwijzen en ik wil het beste met Cambuur. Een aantal wedstrijden slecht spel kan ik accepteren, maar een heel seizoen lang? Nee, dat vind ik te veel.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 6 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 940+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door LwDboy)

”het is niet mijn bedoeling om Menzo zwart te maken.” Waarschijnlijk een onbedoelde woordspeling van jou. Hoewel het in dat opzicht alles behalve netjes is, toch een lachje op mijn gezicht.

Om eerlijk te zijn volg ik de Jupiler League niet zo, en was dus ook niet echt op de hoogte van het spel van Cambuur. Dat het minder gaat vind ik jammer, aangezien Cambuur aardig wat potentie in zich heeft zitten.

Schrijfstijl was in het begin een beetje eentonig, omdat alles op een hele simpele manier was opgeschreven. Later in je verhaal toch goed opgepakt. Jammer alleen dat je ingaat op individuele spelers en wissels, maar niet op de tactiek. Is juist één van de punten waardoor je in de Jupiler League heel snel boven de rest uit kan steken.

Al met al vier sterren!

Edit: Kan op de een of andere manier nu geen beoordeling geven. Ik zal het morgen nog een keer proberen!

Ik vind hem niet helemaal makkelijk weglezen om eerlijk te zijn.
Wel een mooie opsomming van gebeurtenissen en een snel overzicht van een periode van bijna twee jaar.

Als ik zo zie wat je van sommige spelers vind, ligt het dan aan de trainer? Komen de spelers niet gewoon tekort?

Tot slot, bepaald Menzo écht het transferbeleid? Want dat zou wel belachelijk en onverantwoord zijn.

Drie sterren

26 februari 2010 om 22:21

Goed punt. Jammer dat je geen extra pluspunten meer kan ontvangen. En dat je totaal niet op de hoogte bent van de situatie bij SCC ole.

27 februari 2010 om 00:08

Die spelers zijn, niet alleen door Menzo, dat is niet helemaal goed geschreven, gehaald door Menzo + anderen. Menzo heeft wel inspraak, daarnaast vind ik, wat hieronder ook staat, dat een van Boxel verkeerd gebruikt wordt. En Menzo is toch verantwoordelijk voor de opstelling dus ja, ik vind dat het aan hem ligt.

Ik vind dat je een goed betoog schrijft en ik snap je mening. Alleen je geeft zelf al aan, zolang de resultaten er zijn is er weinig reden tot klagen. Cambuur doet het dit seizoen alleraardigst en ze gaan de play offs wel halen, toch wel een goed resultaat lijkt me.

26 februari 2010 om 21:26

Ja klopt, het gaat nu nog goed. Maar wat zou jij ervan vinden als je iedere thuiswedstrijd naar een dramatische wedstrijd moet kijken? En als ze dan ook niet meer gaan winnen..

Ik vind Cambuur een aparte club, veel aanhang maar een (mijn mening) wat onsymphatieke uitstraling. Ik vraag me ook af of er wel goed voetbal mogelijk is in de jupilerleague. Zie wel is wat van Volendam, speelde vorig seizoen heerlijk voetbal maar bakt er ook helemaal niets van. Cambuur doet het goed, ik zou er blij mee zijn. Hoop voor Cambuur dat ze promoveren want anders kan het wel is financieel en sportief heel zwaar worden volgend jaar.

Klopt wat je allemaal schrijft, ben het alleen niet met je eens dat Menzo alleen verantwoordelijk is voor het transferbeleid!
Wat van Boxel betreft ben ik van mening dat hij verkeerd gebruikt wordt, maar is dat waarschijnlijk te wijten aan blessures van andere spelers.
Persoonlijk had ik liever Hese en Fischer centraal gezien met van Boxel ervoor.

Vaak probeert ons Cambuur ook te mooi te voetballen, terwijl er in de Jupiler League met regelmaat meer strijd wordt gevraagd.

Heb nog begrepen dat Menzo onze jongens teveel opdrachten meegeeft in een wedstrijd wat volgens mij toch ook niet goed is! Plezier staat voorop! Goed spel is niet altijd een garantie voor succes heb ik gister nog een voorbeeld van gezien!

Tot slot, Menzo contractverlenging?

Als de spelers wat meer vrijheid krijgen in de wedstrijden dan zeg ik Ja!

26 februari 2010 om 21:24

Nee daar heb je misschien gelijk in, had me iets meer moeten verdiepen in het transferbeleid, maar Menzo is wel medeverantwoordelijk. Van Boxel wordt misschien verkeerd gebruikt ja, maar dat is een (foute) keus van Menzo.

Ik heb gehoord, geen idee wat er van klopt hoor, dat er onvrede is in de selectie van Cambuur over Menzo maar dat niemand dit naar buiten durft te brengen. Maar zoals ik al zei: ik weet niet wat er waar van is.

ik vind het een mindere stuk,
ik krijg het gevoel bij het lezen van dit stuk dat je een schuldige wilt toewijzen.
maar in mijn ogen doet Cambuur het prima
ze staan 4de met nog 3 wedstrijden te goed.

en zeg nou zelf 2 seizoen geleden was het nog veel 'erger' met Cambuur..
vind het een beetje slap om op basis hiervan Menzo geen contract verlenging te gunnen

2,5 ster.

Ik hoop dat hij de contract verlengd met zijn coach ervaring heeft hij ins weer in de top gebracht dank je menzo!!!!! en nog een mooie stuk! 5*

goed stuk van je!! ik hoop niet dat cambuur verder gaat met menzo hij heeft niet 1 speler beter gemaakt tot nog toe. ik den k dat koolhof met dezelfde middelen het ook had gered. Tuurlijk met menzo zijn ervaring is nix mis en met zijn trainerskwaliteiten ook niets maar ik geloof niet dat hij cambuur naar de eredivisie kan brengen heeft dit seizoen nog niet een x goed voetbal laten zijn.

Goed stuk, ik zeg JA.
Het gaat dit seizoen idd moeilijker dan vorig jaar, maar we moeten niet vergeten waar de ploeg stond in de jaren voor Menzo. Hij heeft er toch voor gezorgd dat Cambuur weer bovenin meedraait. Nu heeft Cambuur ook nog een aantal wedstrijden minder gespeeld. Als ze die wedstrijden winnen kunnen ze zo weer in de top 3 staan, toch een knappe prestatie.
Wat de aankopen betreft: ze vallen mij ook tegen, maar dat is niet alleen de schuld van Menzo. Hij is niet de enige die de transfers regelt. Ik vind dat Menzo een nieuw contract moet krijgen, hij heeft SCC weer op de kaart gezet en met hem kunnen we misschien volgend jaar ( dit jaar denk ik niet meer) door naar de Eredivisie

Menzo maakt zn geld niet waard naar mijn mening!
Spelers als: Schepers, Turk, Rustenberg moet je beter kunnen maken dat zijn jongens die later best meekunnen internationaal maar dan moeten ze Nu de juiste begeleiding hebben!
Daar komt bij dat jongens als Diaz, Schepers geen kans kregen terwijl ze (van wat ik zie iedere wedstrijd ALS ze spelen) toch harder werken en beter spelen dan De Visser (die alleen maar na de wedstrijden loopt te flirten met meisjes) en Maachi (die bang is dat hij vies word!)
Ik zeg Nee: Bedankt menzo voor de opstap na dit seizoen mooi een andere club zoeken

Verder mits iedereen fit is zou ik in deze opstelling spelen!
Wissels:
Te loeke
V. Boxel
Heide/ozan
Ter Heide (wanneer hij terug is)
Aankoop 2x

Daar komt bij dat als we dit jaar niet promoveren jongens als: De Vries, Guyt, Beekmans ergens anders geld willen verdienen!

Meul
R. Jansen
V.Nieuwstad
Hesé
Rustenberg
Beekmans
Ozan/heide
Guyt
Schepers
De Vries
Reza/Diaz

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

SC Cambuur

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder161
R. BalkAanvaller154
M. SmitAanvaller1511
R. Uldriń∑isAanvaller132
Y. El HilaliAanvaller122
W. KooistraAanvaller122
Y. van OschKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren