Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Conte bijt van zich af: ‘Er is een groot verschil tussen beide spelers’

Laatste update:

Nathaniel Chalobah gold jarenlang als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Chelsea, maar de 22-jarige middenvelder besloot Stamford Bridge deze maand definitief te verlaten. Hij tekende een contract bij Watford, vlak voordat Chelsea Tiemoué Bakayoko voor een bedrag van 45 miljoen euro oppikte bij AS Monaco. Het leverden de nodige gefronste wenkbrauwen op in West-Londen, maar Antonio Conte verdedigt het beleid van de club.

"Ik denk eerlijk gezegd dat er op dit moment een groot verschil is tussen beide spelers", vertelt de manager van the Blues in een interview met The Times. "Je hebt het over een speler die meer dan honderd wedstrijden heeft gespeeld voor Monaco. Hij heeft in de Champions League gespeeld en heeft dat met grote regelmaat gedaan. Probeer het verschil te begrijpen voordat je oordeelt. Mensen die dat doen begrijpen het verschil niet."

Chalobah doorliep nagenoeg de gehele jeugdopleiding van Chelsea en kwam uit voor de diverse vertegenwoordigende elftallen van Engeland. Het afgelopen seizoen maakte Conte echter slechts in tien competitiewedstrijden gebruik van de middenvelder, waarvan negenmaal als invaller. Watford telde uiteindelijk 5,7 miljoen euro neer om de jeugdinternational deze maand naar Vicarage Road te halen.

Begrijp jij dat Chelsea afscheid heeft genomen van Nathaniel Chalobah?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja conte, chalobah heeft daarvoor niet de kans gekregen. Schaf dan je hele jeugdopleiding af als dat je maatstaf is. Tuurlijk zijn er bij andere clubs altijd spelers die meer wedstrijden hebben gespeeld. Wat een onzin verhaal.

27 juli 2017 om 12:59

Je kan idd beter de term handelshuis gebruiken ipv jeugdopleiding

27 juli 2017 om 13:30

Omdat ze overal de beste talenten wegkapen inderdaad. Maar de pure ontwikkeling is niet zo bijzonder.

27 juli 2017 om 17:18

Wat een onzin van een jaloerse united fan. Abraham, baker, boga, solanke, tomori, aina, loftus cheek, chalobah, swift zijn weggekaapt? Dit waren de ster spelers uit onze jeugdteams. Ake, charly musonda, christensen, brown waren de enige sterspelers die waren weggekaap. Nu ook hieveel spelers in de huidige jeugd is weggekaapt? Zijn sterling, ugbo, chalobah jr, mount weggekaapt? De ster spelers van de huidige team?

27 juli 2017 om 17:19

Grappige is dat ake, charly musonda, christensen en brown al 2 jaar niet meer hebben gespeeld voor de jeugd. Je maakt jezelf wel belachelijk hier

27 juli 2017 om 17:21

De pure ontwikkeling is beter dan elke engelse club. Alleen de ontwikkeling naar de eerste team is vreselijk.

27 juli 2017 om 14:25

Dit zie je eigenlijk bij alle topteams, niet alleen de Engelse. Ook bij Bayern, Real, Barca en Juventus zie je nagenoeg geen jeugdtalenten meer met veel speeltijd in het eerste. Het niveauverschil is de laatste jaren te groot geworden tussen wat 18-20 jarige jeugdspelers kunnen brengen, en wat 25-33 jarige ervaren topspelers hebben. In de oude opzet van de Champions League kon je nog tegen de veelal matige ploegen wat jeugd brengen, maar nu telt elk punt en speel je ook in de poulefase direct tegen veel sterkere ploegen. In de Premier League, maar ook in La Liga telt de afgelopen jaren elk punt voor Barca/real zwaar, niemand neemt meer risico's.

27 juli 2017 om 15:33

Ik denk dat geld de grootste reden is. Waarom jeugd de kans geven als je een selectie van 30+ man bij elkaar kan kopen...

27 juli 2017 om 16:38

Bij Chelsea is het echt wel heel extreem hoor. Sinds John Terry is er niemand meer doorgebroken. Kun je nagaan.

27 juli 2017 om 20:48

Matic en genoeg andere die dan (nog) niet het eerste hebben gehaald maar zijn verkocht aan subtoppers

Uiteindelijk komt het er toch op neer, zoals je wel bij meer Engelse topploegen ziet, dat men het gewoonweg niet aandurft om jong talent een kans te geven. Ze kopen liever een speler voor veel geld bij een team dat een seizoen terug succesvol is geweest.

Gek genoeg was Bakayako bij Monaco vaak de zwakste schakel zodra het echt tactisch en technisch moeilijke wedstrijden werden. Ook in de halve finale CL tegen Juventus was dit duidelijk zichtbaar. Het zou goed kunnen dat hij in Engeland nog beter tot zijn recht komt door de nadruk op het fysieke spel daar. Zijn absolute sterke punt, maar het is desondanks wel jammer dat dit wederom ten koste gaat van een jeugdspeler.

In de jeugdopleiding worden spelers tot grote hoogte geprezen, gouden toekomst, toekomstige sleutelspeler, dit en dat. Maar als het puntje bij paaltje komt en de jongens moeten ook een kans krijgen ... ho maar, dat durven ze niet. Heel jammer om te zien dat die hele lichting met grote talenten van Chelsea (solanke, Brown, Chalobah, Ake, Aina) bij Chelsea zelf de kans niet krijgt. Heel benieuwd wat er met jongens zoals Abraham en Mount gaat gebeuren maar ik heb een sterk voorgevoel dat ook zij het eerste niet gaan halen.

27 juli 2017 om 13:44

Daar heb je inderdaad een goed punt en dat zie je ook wel terug in de nationale teams. Daar waar Spanje na de gouden generatie geen uitzonderlijke spelers meer heeft klaar staan, heeft Engeland al jaren moeite om een rol van betekenis te spelen. Met Sterling en Alli hebben ze dan voor het eerst in jaren weer echte toptalenten, maar verder is er ook niet echt een speler meer waarvan men onder de indruk moet raken.

Dan moet ik zeggen dat je in Italie, Duitsland en Frankrijk wel veel talent ziet doorbreken. Bij Bayern misschien minder, maar de rest van de clubs compenseert dat wel.

Ik vind het sowieso een slechte zaak, want daardoor loop je de echte natuurtalenten mis. Jongens met exceptionele kwaliteiten als Iniesta, Sneijder, Verratti, maar ook levende legendes als Messi. Dat soort natuurtalenten werden al heel jong gebracht en voor de leeuwen gegooid.

27 juli 2017 om 13:55

Ik geef je deels gelijk. Bakayoko heeft in de grotere wedstrijden altijd wat meer moeite gehad. Echter ligt het aan zijn speelstyle. Hij wilt soms te vaak dribbelen met de bal en raakt zo de bal kwijt. Conte zal hem dit wel proberen af te leren. Verder is bakayoko altijd 1 v/d uitblinkers geweest. Vorig seizoen heb ik bijna alle wedstrijden gezien met een vriend die Monaco supporter is. Hij leunt niet alleen op kracht. zijn snelheid en dribbels zijn zeker niet te onderschatten en daarbij heeft hij een uitstekende steekpass in de benen. Zal dit seizoen veel rouleren met fabregas. Ik denk dat kante bakayoko echt een mooi blok kan vormen.

27 juli 2017 om 14:02

Absoluut met je eens. Zoals ik net in een topic over Frenkie de Jong aangaf dat ik snap dat je als talentvolle jeugdspeler kiest voor Ajax (of Feyenoord) i.p.v. PSV dan geldt dat in Engeland helemaal.. Beter kies je dan voor Arsenal dan voor Chelsea. Je kon ook altijd voor United dan kiezen maar dit zit er tegenwoordig ook niet meer in..

De jeugdopleiding is puur een handelshuis. Puur om spelers te verhuren en later voor een bak geld door te verkopen. Niet voor de doorstroming naar het eerste elftal. Indien Chelsea een versterking nodig heeft geeft het 50 miljoen uit ipv een speler door te schuiven. Opzich niets mis mee, want je moet altijd voor kwaliteit kiezen. Maar dat veel buitenlandse jeugdspelers daar nog steeds heengaan is wel een pure geld kwestie.

27 juli 2017 om 13:47

Geld zal zeker een rol spelen maar door naar Chelsea te gaan heb je denk ik wel een grotere kans om voor redelijke andere ploegen te spelen. Als je niet doorstroomt bij Chelsea maak je nog wel een redelijke kans om in de PL te spelen. Als je niet doorstroomt in Nederland of België dan is die kans veel kleiner.

27 juli 2017 om 13:48

Ik ben ook wel benieuwd hoe dat allemaal uitpakt. Ik ben absoluut geen fan van die handelshuizen, maar ik begrijp wel de functie ervan en het voordeel wat het met zich meebrengt voor de betreffende clubs.

Echter is het ook niet iets dat zomaar stopt. De clubs verdienen er erg veel geld mee en hebben eigenlijk niet heel veel te verliezen. Zij zullen dus ook niet zomaar stoppen met het huidige beleid op het gebied van de jeugdopleiding.

Ook denken jonge spelers tegenwoordig al snel dat zij de uitzondering op de regel zijn. Zelfreflectie is nou niet bepaald een eigenschap bij de huidige generatie talenten en het financiele plaatje maakt een dergelijke overstap des te aantrekkelijker.

Dit is typerend voor de jeugd elftallen
Clubs geven de eigen jeugd geen kans meer
En heeft een jongeling een uitstekend seizoen of seizoenen gedraaid bij een andere club kopen ze die liever op

Hij heeft natuurlijk compleet gelijk. Als je een speler nodig hebt die er meteen staat in een topelftal dat op het hoogste niveau speelt heb je ervaring nodig.

Daarnaast kan je natuurlijk nog steeds een talent af en toe brengen.

Laten we eerlijk zijn, ik volg het internationale voetbal jaren en had van Bakayoko wel eens gehoord,maar niet zijnde een super talent. Chalobah is door de jaren heen meerdere malen in de Engelse pers omhoog gehaald.
Maar ja als je naar Chelsea kijkt is het een team dat spelers haalt voor het eerste die zich al bewezen hebben op nationaal en internationaal niveau. Jongens als Chalobah en Solanke hebben niet veel kans gekregen omdat ze niet aan deze criteria konden voldoen, Zouma is een ander geval, hij heeft wel een kans gehad en raakte zwaar geblesseerd, nu is hij geloof ik ook verhuurd.
Probleem in de PL is, dat supporters tegenwoordig grote namen verwachten die ze kennen van Champions League of een WK of Ek.
De tijd dat Wenger: Henry voor een prikkie weghaalde bij Juventus en Viera bij AC Milan zijn helaas voorbij. Twee van zulke grote talenten waren toen onbekend in Engeland (niet in Europa, maar Engelse managers kochten namen en dat doen ze nog steeds).
Punt is dat de PL zo vercommercialiseerd dat ploegen het zich gewoon niet kunnen veroorloven om punten te verliezen door onervarenheid (want dat kost geld in de eindrangschikking). Waar 15 jaar geleden de laatste 10 wedstrijden van het seizoen voor de ploegen die veilig waren er niets meer op het spel stond , de jonge talenten een kans werden gegeven, tsja dat zul je niet meer terugzien. Die worden nu verhuurd naar de Championship en League One.
De trend is voor het engelse jeugdvoetbal wel zorgwekkend want binnen een paar seizoenen zal de premiership alleen nog maar echte merken "brands" aantrekken waardoor getalenteerde Engelse spelers er veel langer over gaan doen voordat zij eindelijk de kans krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren