Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cambuur scoort drie keer in elf minuten; koploper Willem II walst over TOP heen

Laatste update:

Koploper Willem II heeft vrijdagavond zonder enige moeite afgerekend met TOP Oss. Met een sterk spelende Jeremy Bokila in de basis wonnen de Tilburgers met 0-5. Tegelijkertijd wist SC Cambuur zonder al te veel moeite te winnen van MVV (5-2), rekende FC Dordrecht af met Helmond Sport (2-0) en deelden Telstar en Jong AZ de punten (1-1).

TOP Oss - Willem II 0-5
Willem II heeft het vrijdagavond geen moment lastig gehad in en tegen Oss. Al binnen een kwartier was de ban gebroken. Na een lange bal van achteruit wist Bokila Ringo Meerveld te bereiken met het hoofd, alvorens de middenvelder hard raak schoot: 0-1. Op slag van rust verdubbelden de Tilburgers de voorsprong op prachtige wijze. Na een afgeslagen hoekschop besloot Matthias Verreth het maar eens te proberen. De Belg vond de kruising met een heerlijke poeier: 0-2.

In de tweede helft nam Willem II geen gas terug. Na een uur spelen maakte Bokila, die voor de verandering in de basis begon, er met een prachtig schot van buiten de zestien 0-3 van. Enkele minuten later was het alweer raak voor de Congolees, dit keer vanaf dichtbij: 0-4. Het slotakkoord was voor Meerveld, die het doel vond met een heerlijk stiftje: 0-5.

SC Cambuur - MVV 5-2
Cambuur kwam ijzersterk uit de kleedkamer tegen MVV. Al na twee minuten wisten de Leeuwarders de ban te breken. Een lage voorzet van Remco Balk werd binnengewerkt door Roberts Uldrikis: 1-0. De Letse spits zou ook de tweede treffer op zich nemen, ditmaal met een kopgoal uit een vrije trap van Michael Breij. Al in de elfde minuut viel ook de 3-0, toen MVV-verdediger Romain Matthys een corner van Breij in het verkeerde doel werkte.

Na de rust veranderde het spelbeeld enigszins, daar MVV sterker leek te worden. Toch was het Cambuur dat verder ging met scoren. Na een snelle uitbraak kon Fedde de Jong een voorzet van Balk simpel binnenlopen: 4-0. Ongeveer een kwartier voor tijd zou het zelfs nog 5-0 worden, toen Breij scoorde op aangeven van Marcel Schaapman. MVV deed via twee goals van Dailon Rocha Livramento nog wat terug, maar de zege van Cambuur kwam niet meer in gevaar.

FC Dordrecht - Helmond Sport 2-0
FC Dordrecht heeft zijn uitstekende eerste seizoenshelft vrijdagavond een sterk vervolg gegeven. De Schapenkoppen kwamen al snel op voorsprong toen Feyenoord-huurling Shiloh 't Zand de doelman van Helmond omspeelde: 1-0. Na een klein uur spelen bepaalde René Kriwak de eindstand op 2-0. De spits ontving de bal op de rand van de zestien, speelde een verdediger uit en schoof de bal rustig in de linkeronderhoek: 2-0. Daarmee stond gelijk de eindstand op het scorebord.

Telstar - Jong AZ 1-1
De eerste treffer van het duel tussen Telstar en de beloften van AZ was er een om de vingers bij af te likken. Een lange bal van achteruit werd niet goed verwerkt door de Alkmaarse defensie, waardoor Zakaria Eddahchouri de bal ontving. De aanvaller zocht en vond de verre bovenhoek: 1-0. De gelijkmaker zou nog voor rust vallen, toen Ernest Poku raak schoot na een hele fijne steekpass van Gonçalo Esteves: 1-1. In het tweede bedrijf was de ploeg uit Velsen-Zuid de sterkere van de twee, maar er werd niet meer gescoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie liever Spakenburg dan Top Oss in de Eerste Divisie.

12 januari 2024 om 22:16

Tja, als Spakenburg niet wil promoveren, net zoals zoveel clubs in de Tweede divisie, zolang de KNVB blijft vasthouden aan de strengere regels, gaat het denk ik ook nooit gebeuren.

Promotie/degradatie tussen eerste en tweede divisie gaat pas op gang komen als er wat gebeurt bij de Knvb. En de tweede divisie clubs hebben gezien hoe het kan aflopen met je club, kijk maar naar Achilles 29.

Cambuur gaat weer lekker door...laat ze maar promoveren samen met Roda en Nac ofzo...clubs met veel publiek en heel fanatiek. Dan mag Almere en Volendam er wel uit.

12 januari 2024 om 23:25

Mee eens. Vind vooral nac echt een club die weer eens terug moet komen.

Tilburg gaat fluitend naar de Ere.
Niemand gaat ze meer inhalen.

13 januari 2024 om 09:02

Zijn nog 17 wedstrijden dus veel te vroeg. Eerst maar eens de maand februari overleven daarna weten waar we staan.

Willem 2 dendert door als een malle , op naar een volle heuvel ! Als ze zo blijven spelen zijn ze bijna kampioen ! Hopend dat Roda mee promoveert , en hoop dat ADO terug komt en voor de gezelligheid NAC ook daar is het ook altijd feest in het stadion

13 januari 2024 om 09:03

Er kunnen er maar 3 promoveren met seizoen.

13 januari 2024 om 10:47

Haha:D

13 januari 2024 om 10:48

Mooiste zou zijn om zowel Willem 2,Roda,Nac,Groningen,Ado en Cambuur weer op het hoogste nivo te hebben ...maar geen idee wie er dan allemaal uit mogen. Volendam en Almere heb ik persoonlijk weinig mee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren