Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cambuur meldt zich in de top drie na prima zege op FC Groningen

Laatste update:

SC Cambuur blijft het uitstekend doen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk de Jong won zondag in eigen huis met 3-0 van FC Groningen. In Leeuwarden zal men de komende dagen glimlachend kijken naar de stand: de ploeg wipt over FC Groningen, Ajax en aartsrivaal sc Heerenveen naar de derde stek in de rangschikking.

/

FC Groningen wist dat het bij een overwinning op gelijke hoogte zou komen met koplopers PSV en PEC Zwolle, maar de Trots van het Noorden had het niet makkelijk bij SC Cambuur. De thuisploeg, waar spits Michiel Hemmen even voor de wedstrijd geblesseerd afhaakte, had in de eerste helft een licht overwicht. De grootste kans was voor Bartholomew Ogbeche, die van een meter of vijf recht op keeper Sergio Padt kopte.

Ook Martijn Barto en Daniël de Ridder werden gevaarlijk namens de thuisploeg, maar echt doordrukken deed de ploeg van trainer De Jong nou ook weer niet. FC Groningen liet op een kansje voor Tjaronn Chery in de openingsfase na niets zien en direct na de onderbreking mocht Michael de Leeuw zijn opwachting maken. Gevaarlijk werd het echter aan de andere kant, toen Ogbeche de bal tegen de hand van Maikel Kieftenbeld aan leek te schieten. Een strafschop werd niet gegeven.

/

De thuisploeg zou niet veel later alsnog op voorsprong komen. Albert Rusnák kreeg de bal enigszins gelukkig voor zijn voeten en de van Manchester City gehuurde aanvaller verraste twee verdedigers en schoot raak. Het doelpunt was verdiend en niet veel later leek het beslist. Het werd onvriendelijk (vier gele kaarten binnen dertig seconden) en Rasmus Lindgren spande de kroon: hij moest met een tweede gele kaart vertrekken.

Voor het betere SC Cambuur leken de drie punten in de tas. Het was pas echt gespeeld toen Ogbeche op fraaie wijze en uit de draai voor de 2-0 tekende. Sander van de Streek verhoogde de feestvreugde door de 3-0 op het bord te zetten. FC Groningen, dat het moest doen zonder eigen supporters, vergat door de nederlaag de aansluiting te pakken met PSV en PEC Zwolle. De Groningers worden ook nog eens gepasseerd door SC Cambuur, dat verrassend goed blijft presteren in de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede overwinning voor Cambuur, vond Groningen erg defensief spelen eerste helft en tweede helft kwamen ze er niet meer aan te pas. Beetje laf spel van Groningen, verdiende overwinning, gaan nog leuke dingen gebeuren in Friesland.

Feli Cambuur, echt super terecht gewonnen!! Grunn was drama.. maar alle credits
naar jullie toe!!

14 september 2014 om 16:55

Helaas heb je gelijk. Waardeloze pot van Groningen tegen een sterk Cambuur. Vanaf de aftrap niet meer aan een overwinning gedacht. Volgend jaar nemen we in ieder geval de supporters weer mee!

14 september 2014 om 17:11

Bedankt! Eerlijk gezegd had ik wel meer van Groningen verwacht. Ik heb geen moment het idee gehad dat Groningen zou scoren. Succes verder!

14 september 2014 om 21:47

Ik had dit wel verwacht. Vind t spel van groningen al jaren niet om aan te zien. Het laatste redelijk goede jaar van groningen vond ik onder Jans een na laatste seizoen in groningen. Het spel daarna is onder huistra verslechterd, en nu vind ik t nog niet geweldig. Beleidsmatig vreemde beslissingen. Zoals bv middenvelders op backposities, spelers willen kopen die op de benodigde posities eigenlijk niet floreren. Beetje een zootje vind ik t. Cambuur verdiend gewonnen. Zat tenminste voetbal en dynamiek in t elftal.

Leuke wedstrijd en Cambuur op de derde plek, leuk om te zien haha

Zo 3-0 maar liefst knap van Cambuur en dat terwijl er toch wat spelers weg gingen afgelopen seizoen o.a Ritzmaijer. Ben benieuwd waar het eindigd.

Off Topic: Kan er eindelijk eens op worden gehouden met die autoplay filmpjes met geluid aan..

14 september 2014 om 16:48

Daarom mijn complimenten aan Cambuur!
Kan ze volgende week eens beter bekijken als ze tegen PSV spelen

Als ik eerlijk ben vind ik dat Cambuur en Zwolle dit seizoen het meeste verrassen met mooi voetbal en natuurlijk het resultaat. Ik verwacht dat zowel Zwolle als Cambuur dit seizoen in het linkerrijtjje kunnen eindigen en ik hoop dat 1 van deze ploegen volgend seizoen Europees speelt.

14 september 2014 om 17:00

Dat is wel heel eerlijk van je! Maar ik denk dat haast iedereen hetzelfde vindt en ziet

Wanvertoning eerste klas, net als vorig jaar. De mooie 2-0 zege tegen Ajax is weer tenietgedaan. Het leek echt helemaal nergens op. 4 oliedomme gele kaarten in 1 minuut. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig? Gefeliciteerd Cambuur, 100 terecht gewonnen. Leuk ploegje hebben jullie.

14 september 2014 om 16:32

Dit is echt schaamachtig. Van de Looi die, alweer, geen lef toont. Nu verlies je met verschrikkelijk voetbal 3-0. Als je aanvallend voetbal speelt en je neemt risico, verlies je misschien een keer met 3-0, maar dan heb je in ieder geval een goede pot gezien, maar dit. Drama van de bovenste plank. Manman

Allereerst gefeliciteerd cambuur supporters verdiende overwinning!

Oke waar moet ik beginnen, allereerst , notabene je aanvoerder en onze meest ervaren man krijgen geel voor praten hoe dom kun je zijn? , ten 2e wat een laffe tacktiek van van der looij , ik snap dat je niet te aanvallend wil spelen tegen cambuur maar dit? Schaam je.
Hoesen en Antonia beiden 1 leuke wedstrijd gespeeld , maar ik heb me zitten ergeren aan die 2 deden Niks goed.

En ohja bij die 2-0 was dat geen overtreding op kieftenbeldt? Thanks kuipers

14 september 2014 om 16:26

Kuipers floot niet heel best inderdaad. Toch mag je niet naar de scheids kijken. Groningen heeft dit aan zichzelf te danken met laf voetbalen en 0 inzet.

14 september 2014 om 16:29

Dat klopt, ik geef kuipers niet de schuld maar ik bedoel als die 2-0 niet werd goedgekeurd door die overtreding werd het (waarschijnlijk) ook geen 3-0 zo zie je maar weer

14 september 2014 om 17:38

Aan de andere kant wachtte hij wel
Heel erg lang met die kaarten en had ook zomaar een pingel kunnen geven voor hands

14 september 2014 om 18:15

dat klopt, maar had niet het idee dat hij dat expres deed.
En over die kaarten gesproken, volgens mij raakt Antonia Rusnak niet eens, en volledig terecht dat hij kieftenbeldt en Lindgren geel gaf.
Ze moeten niet zeuren maar voetballen.

14 september 2014 om 16:29

Die 2-0 was idd een overtreding op Kieftenbeld, ze lieten het net nog zien bij Fox. Ook beetje raar want hij stond er bovenop.

14 september 2014 om 19:33

Kieftenbelt zei zelf na de wedstrijd dat hij het geen overtreding vond. Zelf ging hij er ook wel eens zo in en als het dan bij hem gebeurt zeurt hij niet. Heerlijke eerlijke reactie.

14 september 2014 om 20:52

Cambuur had penalty moeten hebben toen Kieftenbelt hands maakte,waar zeuren jullie over.

Nou cambuur kom maar op volgende week we gaan jullie pakken ook zonder de beste speler ever die never nooit vervangen kan worden

14 september 2014 om 16:33

Leer eerst van zwolle winnen..

14 september 2014 om 16:45

Ha ha, mooi toch, zo'n reactie... Twee jaar geleden JL, nu zijn ze al bang in Eindhoven... Ik lach me ziek!

14 september 2014 om 17:01

Hoezo bang ik weet nu al zeker dat we cambuur gaan pakken

14 september 2014 om 17:12

Dat dacht je vorige seizoen ook?

14 september 2014 om 17:15

Net als vorig jaar zeker

14 september 2014 om 17:18

Dacht je gister zeker ook over zwolle? Gloeilamp amateurs!!

14 september 2014 om 16:58

Net als vorig jaar , waar jullie een makkelijke tegenstander wouden loten voor dat grote feest daar in Eindhoven.....

Cambuur gefeliciteerd. Dik verdiende overwinning tegen een slap en laf spelend Groningen. Er was totaal niets over van het team van twee weken geleden. Van de Looij en Co hebben schandalig slecht werk geleverd wat vaker te zien is in met name uitwedstrijden. Hopelijk krijgt Groningen een andere trainer volgend seizoen.

Gefeliciteerd cambuur supporters fantastische voetbal laten zien en op alles sterker dan Groningen echt complimenten naat de jonge uit zo'n spelers groep het optimale halen met leuke voetbal

14 september 2014 om 17:16

Dankje voor de sportieve, objectieve reactie. Ik heb ook erg genoten van mijn club en zeker niet verwacht dat we 3-0 zouden winnen. Succes verder!

14 september 2014 om 16:31

Dit 'soort clubjes' spelen wel met beperkte middelen, maar weigeren afstand te doen van hun tactiek en spelfilosofie. Ze spelen vanuit hun eigen idee en respect voor de manier waarop.
Een aloud gezegde luidt 'stilstand is achteruitgang'. Blijkbaar hebben de top en subtop dusdanig weinig stappen gemaakt dat het eenvoudig is voor promovendi om aan te haken. Triest:ja, maar het heeft ook zo zijn voordelen.

14 september 2014 om 16:47

Ja leuk hoor, en misschien heb je wel gelijk. Maat laten die andere clubs het dan maar beter doen.

14 september 2014 om 17:43

Alsof er sowieso iemand zit te wachten op een nederlandse club in europa, maakt niet uit wie het is ze komen nooit ver.
En de supporters van desbetreffende clubs zitten er wel
Op te wachten, die zogenaamde neutrale pseudo journalisten interesseren verder toch niemand wat..

14 september 2014 om 16:31

Denk niet dat Cambuur het hele seizoen bovenin gaat mee draaien, na een wedstrijd of 10 zal alles weer normaal staan en staat Cambuur waarschijnlijk middenmoot.

14 september 2014 om 16:37

Behalve dat jullie dan niet bovenaan staan tsjap!!

14 september 2014 om 16:51

Bedoel het niet verkeerd hoor, hoop het beste voor Cambuur, kom zelf ook uit Leeuwarden maar het is niet heel realistisch dat Cambuur voor de bovenste Plekken mee gaat doen. Neemt natuurlijk niet weg dat ze het fantastisch doen.

14 september 2014 om 19:27

@ajaxlwd:
Je zou het op basis van historie niet verwachten nee, maar als je kijkt naar de volwassen manier van voetballen van vanmiddag, kan je je afvragen hoe lang dit wel niet gaat duren. Cambuur laat goed combinatievoetbal zien en durft initiatief te nemen. Cambuur laat veel gelijkenissen zien qua ontwikkelingen met Zwolle.

15 september 2014 om 01:52

Ik hoop het echt, La sjaxsupporter uit Leeuwarden vin ik het leuk dat Cambuur het god doet, maar ook zwolle werd vorig jaar 11e.

14 september 2014 om 16:43

moeten andere clubs beter hun best doen niet ons probleem toch?

Cambuur kan met vertrouwen afreizen naar Eindhoven waar de volgende topper volgende week wacht. Een degelijke overwinning van Cambuur en volledig verdiend. Weinig weggegeven en aantrekkelijk voetbal op de mat gelegd. Benieuwd waar het schip gaat stranden voor dit Cambuur.

14 september 2014 om 17:29

Een wedstrijd is een topper wanneer de bovenste teams tegen elkaar spelen.. ongeacht welke dat zijn.. topploegen bestaan allang niet meer in Nederland!!

14 september 2014 om 17:41

Wat ben jij een heerlijk zelfingenomen triest arrogant mannetje. Vorig deed die walgelijke arrogantie jullie ook de das om, hopelijk nu weer.

Cambuur gefeliciteerd.
Denk vrije val van Groningen word ingezet.
Volgende week verlies tegen Utrecht ( zo winnen we nooit daar ).

Bedankt voor weer kutmiddag FC

Ongelooflijk dat je tegen zo'n ploeg zo zwak en slap voor de dag komt. Na die rode kaart was elke kans op een resultaat natuurlijk verkeken. FC Groningen heeft dit echt veel te vaak in uitwedstrijden tegen ploegen die in het rechter rijtje eindigen, super irritant.

14 september 2014 om 16:45

tja of het is gewoon lastig winnen in leeuwarden..

hoppa 3 punten en 3e!!

Goed gevoetbald van Cambuur, Gronignen kreeg nergens vat op.

Wat me nu al een paar keer op dat Kuipers in Nederland een paar slechte wedstrijden fluit, net of die niet helemaal zo scherp is voor potjes als deze. Laat veel dingen lopen, en als die uiteindelijk besluit orde op zaken te stellen doet hij dat op verkeerde momenten, de eerste overtreding op Rusnak was meer geschreuw dan dat hij geraakt wordt, Rusnak pakt zelfs zijn verkeerde been vast dus zal niet veel pijn hebben gehad Voor het momperen van Kieftenbeld en Lindgren heeft hij internaationaal maar 1 speler op de bon geslingerd en dat was duidelijk waarom die geel gaf, dat toont in deze wedstrijd nou juist de zwakte van Kuipers , net als het bewust niet fluiten om te laten merken wie de baas is bij de 2-0. Als Cambuur -Groningen hem te min is, spelers geen kritiek mogen hebben op een warrig en slecht fluitende top scheidsrechter laat hem dan maar wegblijven.

Uiteindelijk uitslag werd niet beinvloed maar ik wist niet wat me meer irriteerde vanmiddag, mijn laf spelende club of die top scheidsrechter die er een zooitje van maakt.

Cambuur wipt over Ajax en Dkv? Voor de speelronde begon, stonden we al boven hun

Elke keer laten we het weer afweten in de uitwedstrijden. Thuis pakken we 9 van de 10 keer overtuigend de 3 punten en dan gaan we met vol vertrouwen naar de uitwedstrijden elk seizoen. Maar het gaat meestal gigantisch mis...

Het word tijd dat mijn club nu ook eindelijk wat vaker zich laat zien in de uitwedstrijden. Dat scheelt zeker zo'n 4 plekken uiteindelijk op de ranglijst aan het einde van het seizoen.

Gefeliciteerd aan alle Cambuur fans. Jullie speelden als enigste vandaag voor de 3 punten en is dan ook meer dan terecht een prima overwinning voor jullie.

15 september 2014 om 16:07

Volgens mij heb je wat te hoge verwachtingen van jullie selectie.
Met spelers als Lindgren, Kieftenbeld, Hiariej, v/d Velden en van nieff mag je toch ook niet al te veel verwachten. dat is allemaal middelmaat. Dan heb je antonia en Hoesen nog. Dit zijn spelers die 10 leuke wedstrijden in een seizoen spelen, maar voor de rest van het seizoen ook drama sspelen.

Heerlijk gespeeld door Cambuur, echt knap hoe zij weer een leuk team op de been hebben gekregen. Ik hoop dat ze linkerrijtje kunnen halen dit seizoen en net als Zwolle de stap richting middenmoot of subtop kan maken op termijn. Ik vind het wel een fijne tendens, wat nieuwe frisse teams met een aanvallende instelling. Cambuur Zwolle Dordrecht en dit jaar zelfs Willem 2 bevallen me tot dusver uitstekend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren