Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Calvin Bassey laat zich ruim twee weken na transfer plots weer zien bij Ajax

Laatste update:

Calvin Bassey is maandagmiddag voor even terug in Amsterdam. De 23-jarige verdediger maakte eind juli een transfer naar Fulham. Het weerhoudt de verdediger er niet van om twee dagen na de eerste Premier League-wedstrijd van zijn nieuwe club even terug te keren bij zijn oude club. Bassey is toeschouwer bij het oefenduel van Ajax met Go Ahead Eagles op Sportpark De Toekomst.

Bassey maakte vorige maand voor ruim 22 miljoen euro de overstap van Ajax naar Fulham, dat zaterdag het nieuwe Premier League-seizoen opende met 0-1 overwinning op Everton. Bassey bleef in deze competitiewedstrijd negentig minuten op de bank. Twee dagen later laat hij zijn gezicht zien bij een oefenduel van de Amsterdammers.

De vriendschappelijke wedstrijd tegen Go Ahead wordt achter gesloten deuren gespeeld, Bassey was desondanks meer dan welkom om zijn voormalig ploeggenoten te aanschouwen tijdens het oefenduel met Go Ahead Eagles. Te zien was hoe de verdediger een praatje maakte met Jong Ajax-trainer Dave Vos en Urby Emanuelson.

De Amsterdammers namen eind juli al na een seizoen afscheid van de stopper. De overgang zat er al even aan te komen, hoewel Bassey zelf helemaal nog niet klaar was om Ajax te verlaten. De stopper was vastberaden om zich in zijn tweede seizoen te bewijzen in de Amsterdamse hoofdmacht. Trainer Maurice Steijn maakte publiekelijk echter kenbaar dat het beter was voor de Nigeriaans international om te vertrekken en na een heftig gesprek in het spelershotel ging Bassey 'schoorvoetend' akkoord.

Hij verhuisde voor 22,5 miljoen euro naar de hoofdstad, maar kon door zijn gebrekkige opbouwende kwaliteiten nooit overtuigen bij de recordkampioen. Daarom zag Ajax het als beste optie voor beide partijen om de wegen te scheiden. Met de inkomsten van de transfers van Bassey, Jurriën Timber en Edson Álvarez heeft Ajax na het mislopen van de Champions League eindelijk de benodigde middelen om de defensie te versterken. Jakov Medic kwam al over van FC St. Pauli en de 23-jarige Josip Sutalo is de beoogde opvolger van Timber. Steijn gaf reeds te kennen ook nog op zoek te zijn naar een linkercentrale verdediger of een versterking op de linksbackpositie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Jammer dat hij niet geslaagd is bij Ajax. Blijft natuurlijk nog steeds een topgozer

14 augustus 2023 om 16:53

Had die jongen gezegd dat ie de hele zomer alleen maar moet oefenen op zijn passing en je had een geweldige speler gehad. Ben ervan overtuigd dat hij over 2 jaar voor zo'n 80 miljoen naar de Premier League top gaan.

Probleem voor Mislintat en Steijn was waarschijnlijk dat het begroten op CL voor een gat in de begroting heeft gezorgd en ze liever hun eigen verdedigers aantrokken, wat ook enigszins begrijpelijk js.

15 augustus 2023 om 00:58

Ik heb liever medic die in 90 minuten bewijst wat toe te voegen, dan gokken op Bassey, die na een vol seizoen de dozen nog niet van zijn schoenen krijgt. Ik vertrouw erop dat zijn kwaliteiten bij zijn nieuwe club volledig tot wasdom komen, ik denk dat hij die kwaliteiten heeft, en ik ben overtuigd dat hij een mooie carrière kan hebben. Maar ik weet heel zeker, dat je de beste man never ever 80 miljoen waard wordt, en ben heel blij dat Ajax hem zonder al te veel verlies van de hand heeft kunnen doen. Want passen leert hij niet.

Bassey is toch wel een kanjer met een Ajax hart
Toch jammer dat hij weg is.

14 augustus 2023 om 15:41

Een Ajax hart? Hoe mooi dat ook klinkt, waarom zou dat zo zijn?

14 augustus 2023 om 15:53

Omdat deze jongen ècht heel graag bij Ajax wilde spelen. Verkoos Ajax meermaals boven de PL, tot hij echt werd weggepest.

14 augustus 2023 om 16:10

Als de verhaallijn klopt die wordt geschetst dat hij weg moest tegen zijn zin etc. Waarom zou je dan terugkomen twee weken later bij Ajax. Dan zou je toch denken zoek het lekker uit. Verwacht dat de vork toch iets anders in de steel zit.

14 augustus 2023 om 16:18

@adro Verhaal kwam ook weer van Driessen en Verweij , dus dan weet je het wel weer.... Dan sta je inderdaad niet lachend op de Toekomst als hun verhaal waar zou zijn

14 augustus 2023 om 16:18

Dat is ook zo. Je hebt aan hem nooit iets gemerkt dat er een “heftig” gesprek heeft plaatsgevonden dat hij beter kon vertrekken. Als hij zelf niet weg had gewild dan was hij gewoon gebleven. Niemand kan hem dwingen namelijk.

14 augustus 2023 om 16:20

@EredivisieAjax…. Weg gepest? Ga nou aub geen leugens verkondigen. Kom op hè

14 augustus 2023 om 16:24

Ja als tegen je gezegd wordt dat je niet gaat spelen en dat je geen onderdeel uitmaakt van de plannen vervolgens niet wordt opgenomen in de wedstrijd selectie. Dan kan jij wel leuk zeggen, als hij wil blijven dan blijft hij maar dan wordt het toch wel op alle mogelijke manieren moeilijk gemaakt. Je hoeft het niet perse weggepest te noemen maar als jij niet ziet dat Bassey liever wilde blijven en dat Ajax hem richting de uitgang heeft geduwd dan ben je gewoon naïef. Als het aan Bassey had gelegen dan speelde hij nu nog bij Ajax. Dat weten we allemaal..

14 augustus 2023 om 16:47

Bedankt voor je uitleg, weggepest misschien wat overtrokken. Maar inderdaad: richting de uitgang geduwd past dan beter.

14 augustus 2023 om 17:18

@eredivisieajax, hoe je het ook noemt, het was terecht beter voor iedereen, vooral ook eerlijker naar Bassey. hij had bij Ajax geen toekomst. echt genoeg kansen gehad, maar zelfs na 1 wedstrijd weten we al dat Medic comfortabeler aan de bal is en dat is gewoon een vereiste in een ploeg met veel balbezit.

Toch mooi dat hij nog even komt kijken naar een oefenwedstrijdje van de wisselspelers. Blijft een prachtige vent, gun hem heel erg dat hij slaagt in de Premier League.

14 augustus 2023 om 17:23

Iedereen denk ik. Hij komt nog wel een keer voor een officieel afscheid in een vol stadion. Niemand heeft iets tegen hem en hij koestert duidelijk geen wrok.

Prachtig om te zien! Dit zegt ook genoeg over hoe hij in de groep lag.
Er wordt vaak gezegd dat Ajax een geldbeluste organisatie is, maar hier zie je ook de andere kant: menselijkheid!

14 augustus 2023 om 15:46

Bedankt Prem. Ajax is ook best een leuk clubje hoor. En geldbelust... tja Ajax heeft doorgaans wel transfers nodig om zwarte cijfers te schrijven. Je zou bijna denken dat het een bedrijf is. O ja, dat is ook zo!

14 augustus 2023 om 17:30

@dramatisch: Welke Nederlandse club heeft geen transfers nodig om zwarte cijfers te schrijven? Is dan elke profclub in Nederland een bedrijf? En als dat zo is, zijn ze dan direct niet meer menselijk?

14 augustus 2023 om 15:53

Top Prem vele denken altijd wat jij net benoemt en vindt ik zeker niet, hij lag gewoon goed in de groep en daarom is het des ter sneuer

14 augustus 2023 om 17:21

Het is niet sneu. Hem houden en op de bank laten rotten omdat hij eigenlijk niet kan voetballen, en hem slechts af en toe laten opdraven als je onder druk staat, dat zou ik sneu en ondankbaar vinden. nu kan hij lekker duels aangaan en ballen weg rossen, ligt hem veel beter en hier kan hij voortbouwen aan een mooie carrière.

14 augustus 2023 om 17:49

Dat hij niet kan voetballen is een ander verhaal daar heb ik het niet over.
Het is gewoon een toffe vent en kon goed opschieten met iedereen en daarom vindt ik het jammer

15 augustus 2023 om 01:01

Dat is waar, denk dat iedereen het met je eens is. daarom ook leuk dat hij bij een bezoek aan Nederland direct bij Ajax langs gaat en zich daar welkom voelt.

Misschien wil Ajax hem wel terug kopen voor 30mil na z'n eerste goede optredens bij Fulham

14 augustus 2023 om 16:20

Hehehe, ook meteen mijn eerste gedachte.

Waarschijnlijk moest hij nog zijn shirtje en lockersleutel inleveren . Lijkt me echt een topgozer met een groot hart, hoop dat hij het fantastisch gaat doen bij Fulham.

De meeste spelers zouden denk ik een vertegenwoordiger er op afsturen om de laatste spulletjes op te halen en in te leveren. Dit tekent toch wel zijn karakter. Top vent!

Wat een ontzettend leuke jongen. Ik zie hem nog zo trots binnenkomen vorige zomer op het trainingskamp. Altijd vrolijk en altijd alles geven. Helaas was het geen match met Ajax. Mooi dat ie nog even terug is gekomen

Wellicht even terug om wat zaken af te ronden, voor de club of persoonlijk zoals huis etc.
Wel mooi dat hij dan daar opduikt. Geeft wel aan dat het niet aan de persoon Bassey ligt dat het niets is geworden. Hopelijk kan hij het in Engeland goed gaan doen.

Topgozer is dit zeg, echt weinig keer meegemaakt dat iedereen zo'n zwak heeft voor het karakter van een voetballer. Maar die Bassey is zo'n positieve blije goedzak.

Echt een topgozer die je gewoon succes wenst. Kwam met een brede trotse lach bij Ajax, kon het helaas niet waarmaken maar is zeker een positieve gast die Fulham echt wel kan gebruiken. Zoals iemand al had gepost, ergens verwacht en hoop ik dat ie over 2 jaar naar de absolute top gaat van PL. Succes Bassey!

Echt een topgozer. Jammer dat hij er niet in is geslaagd om een succes te zijn bij Ajax maar hopelijk kan hij dat wel bij Fulham. Zelfs als die op de bank zat ging hij niet klagen en bleef hij doortrainen zonder het teambelang te verstoren. Ook kwam die elke dag met een glimlach naar de training.

Wat is Ajax toch een koude club...
Bassey is een super sympathieke gozer. Volgens jaar doorverkoop aan de Engelse top met mooi bonusbedrag naar Ajax en op32-jarige leeftijd als gearriveerde vedette met een aantal prijzen en gouden schoenen afsluiten bij Ajax.

Bassey blijft van harte welkom bij Ajax, want het is gewoon hele sympathieke gozer.

Hij komt alleen te kort voor Ajax. Nou ja,kan gebeuren en we hebben hem goed verkocht.

Iedereen blij en tevreden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren