Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brian Brobbey verrast Ajax na geruchten over aantrekken van concurrent

Laatste update:

Brian Brobbey heeft zich eerder dan verwacht gemeld bij Ajax voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 21-jarige spits kreeg van de Amsterdammers te horen dat hij zich op woensdag 12 juli moest melden op Sportpark De Toekomst, maar meldde zich afgelopen week iets eerder. “Het is de honger waarvan intern doorsijpelt dat die vorig seizoen te veel ontbrak”, schrijft Johan Inan in de ochtendkrant. Verder bevestigt de journalist de geruchten dat Ajax op zoek is naar een concurrent voor Brobbey.

De geruchten dat technisch directeur Sven Mislintat op zoek is naar een nieuwe spits gaan al langere tijd rond. Italiaan Lorenzo Lucca is inmiddels teruggekeerd naar zijn thuisland en de optie tot koop in het huurcontract met Pisa is definitief niet gelicht. Brobbey lijkt te beseffen dat hij een tandje bij moet zetten. “De spits meldde zich iets eerder op De Toekomst. Het is de honger waarvan intern doorsijpelt dat die vorig seizoen te veel ontbrak. Zoals de staf erop is ingekleed, moet ook de selectie straks overlopen van noeste spelers die trots zijn om voor Ajax te spelen en er alles aan doen om te slagen in Amsterdam”, aldus Inan.

Ajax mikt bij het aankopen van nieuwe spelers logischerwijs op kwaliteit. De club is op zoek naar versterkingen op meerdere posities, zo blijkt uit de analyse over de huidige stand van zaken in Amsterdam. “Daarvoor zijn ook op rechts en achter de spits lijntjes uitgegooid. Of Ajax zich ook daar zal versterken, hangt af van de middelen die worden gegenereerd en hoe de komende weken verlopen.” Duidelijk is dus dat Ajax ook moet verkopen om de selectie op bepaalde vlakken te versterken.

Rafa Mir
Volgens het Spaanse Marca heeft Ajax bij Sevilla geïnformeerd naar de boomlange goaltjesdief Rafa Mir. De 26-jarige aanvalsleider zou zijn zinnen echter hebben gezet op een langer verblijf in LaLiga. Zodoende lijkt Mir, die in Sevilla nog tot medio 2027 vastligt, niet de concurrent van Brobbey te worden in Amsterdam. Valencia lijkt momenteel de beste papieren te hebben voor het aantrekken van Mir, die volgens Transfermarkt 10 miljoen euro waard is.

Gaat Brian Brobbey zich komend seizoen bewijzen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Denk dat hij gewoon iedere training 100% moet geven en dat dat belangrijker is dan een paar dagen eerder beginnen.
Dat gezegd hebbende is dit natuurlijk een positieve eerste stap.

12 juli 2023 om 15:54

Misschien is het een idee als Brobbey gewoon eens 10 - 15 wedstrijden achter elkaar in de basis kan starten en dan ook 90 minuten kan blijven staan. Misschien dat hij daar ook een fittere speler van wordt. En oh ja, misschien ook eens proberen om een paar keer met dezelfde basis 11 te starten. Wie weet raken ze op elkaar ingespeeld. Vorig jaar was de opstelling bijna iedere week anders, wat het spel niet ten goede kwam.

Hoeveel eerder dan? Een halfuur? Hij moet zich op 12 juli melden en het is nu 12 juli.

12 juli 2023 om 11:17

Best leuke betweterige opmerking, alleen jammer dat deze al getackeld was in het artikel: "maar meldde zich de afgelopen week iets eerder." M.a.w. hij heeft zich de afgelopen dagen al gemeld terwijl hij zich dus vandaag moest melden inderdaad.

12 juli 2023 om 11:21

Niks met betweterigs te maken. Als ze weten dat hij zich eerder heeft gemeld. Dan kunnen ze vast ook de precieze datum doorgeven toch?

12 juli 2023 om 11:21

Ja maar is dat gisteren of maandag al. Is toch een detail wat te checken moet zijn lijkt me.

12 juli 2023 om 11:37

Gaat Brobbey zelf ook aan details werken dan? Bijv dat hij een keer blijft staan na een schot op doel en niet meer valt? Die gozer valt bijna altijd om.

12 juli 2023 om 11:50

99% zeker dat dat er nog niet stond toen ik mijn opmerking plaatste.

12 juli 2023 om 11:56

Misschien had Brobbey zich gewoon in de datum vergist.

12 juli 2023 om 16:47

Dat is ook aannemelijk, die "homger" had hij afgelopen EK moete laten zien toen hij de kans had in dat mooie Oranje tenue.
Dit klinkt meer als "proberen de teleurstelling van gemiste goals" zo snel mogelijk te vergeten.

12 juli 2023 om 17:23

Nouja "mooi"? Smaken verschillen, maar vind dit echt een van de lelijkste oranje shirts ooit. Alsof je suède schoenen aan vervanging toe zijn. Zo speelden ze overigens ook, afgetrapt.

12 juli 2023 om 21:01

99% zeker dat Brobbey ook niet stond toen jij die opmerking plaatste

12 juli 2023 om 22:23

Vind je dat nou zelf niet vermoeiend. Brobbey is eerder gestart dan hem gevraagd was. Daar gaat hem om. En dan gaan we hier met een vergrootglas kijken naar het precieze moment.

Misschien ff met zijn allen een cursusje doen “hoe scheid ik hoofdzaken van bijzaken”

12 juli 2023 om 11:20

Afgelopen week iets eerder staat er.

12 juli 2023 om 11:20

Je zou toch denken dat het belangrijke informatie is. En je voordat dit bericht wordt geplaatst het uitgezocht wordt. Hier hebben we niet veel aan.

12 juli 2023 om 11:20

Ja en laat het een dag eerder zijn, dat doen er zoveel maar nu wordt het naar buiten gebracht van kijk hem is hongerig zijn😂😂😂 als je prof bent moet je die instelling altijd hebben en niet alleen in de voorbereiding!

12 juli 2023 om 12:46

Ja joh jij gaat zeker ook eerder beginnen als je vakantie hebt op je werk. Er zijn anders maar weinig profs die eerder beginnen uit zichzelf.

12 juli 2023 om 12:56

Haha echt hè. Mensen vergeten volgens mij af en toe dat het voor die gasten naast hobby, ook gewoon werk is.

12 juli 2023 om 13:20

Vreemd genoeg wel Dramatisch. Ik check altijd mijn email eerder, dan heb ik niet zo'n berg als ik echt begin.

12 juli 2023 om 13:53

Is niet zo heel vreemd toch?
Bijna iedereen die ik ken en/of waarmee ik werk checkt zelfs op vakantie nog regelmatig wat mail en werkt idd de dag voordat hij/zij officieel terug is van vakantie de mail al bij.

12 juli 2023 om 22:25

Bizzlad die praktijken worden gelukkig steeds meer ontmoedigd. Het is hartstikke ongezond. Mensen hebben vakantie nodig, èchte vakantie.

12 juli 2023 om 11:21

Er staat toch dat ie afgelopen week eerder begonnen is.. dus voor 12 juli

12 juli 2023 om 11:23

1 dag

12 juli 2023 om 12:20

Eerder is eerder , je begint toch zelf ook niet een dag eerder van vakantie

12 juli 2023 om 13:14

Ohja zeker wel. Als je je werk leuk vindt is dat absoluut geen straf. Helaas vinden erg veel mensen hun werk niet leuk (genoeg).

Dat daar gelaten zijn deze topsporters 95% van het jaar volgepland en staat alles in het teken van voetbal, dus als zij een dagje extra zouden pakken zou ik dat prima begrijpen. Niet iedereen is C. Ronaldo...

12 juli 2023 om 13:16

Dat is toch niet te vergelijken, van top sporters word ook verwacht dat ze ook tijdens hun vakantie met hun fitheid en conditie bezig blijven. Dus of je nou thuis sport of op de club. Goed hoor dat hij eerder begint, maar kan je moeilijk vergelijken met een doorsnee baan.

12 juli 2023 om 13:58

Sorry hoor maar wat een vergelijking. Hij vraagt hoeveel eerder, ik reageer daarop. Overigens is het goed dat Brobbey dit doet maar in de top is dit niet meer dan normaal. Dus als hij dat wil bereiken dan moet hij dit soort dingen erin houden. Overigens zijn mensen die werkzaam zijn in de top ook dagelijks met hun werk bezig. Denk je dat iemand als Mark Rutte niet z’n vakantie zou stopzetten als z’n functie dat zou vragen?

12 juli 2023 om 13:59

Ik vermoed dat het gewoon superslordig taalgebruik van VZ is, maar _afgelopen week_ is de week tot en met 9 juli. Maar ik denk niet dat Brobbey werkelijk meer dan een halve week eerder terug van vakantie gekomen is.

12 juli 2023 om 14:10

Heeft niks met leuk te maken. Vakantie is gewoon vakantie. Maar als mensen lekker in hun vakantie hun mail willen checken dan ben je gewoon een enorme dwaas. Wat vreemd toch al die depressies en burn outs tegenwoordig, hoe zou het toch komen?

12 juli 2023 om 14:27

Een enorme dwaas zelfs. Jij hebt vast geen leuk werk Dramatisch. Niets te maken met depressies/burnouts hoor, het helpt er juist tegen. Ik maak alvast een selectie van alles waar ik wel en niet iets mee moet doen. En dat kan omgestoord, want niemand verwacht je op het werk. Dan.begin je juist heel relaxed.

12 juli 2023 om 14:58

Bij de ene baan heb je nou eenmaal meer verantwoordelijkheid dan bij de andere baan Dramatisch. Denk niet dat dat je een enorme dwaas maakt.

Heel normaal dat wanneer je in de politiek of het bedrijfsleven wat hoger de ladder op klimt, dat van je verwacht wordt dat je niet compleet van de aarde verdwijnt tijdens je vakantie.

12 juli 2023 om 15:05

@Dramatisch,

Vakantie is vakantie, maar het is ook jezelf een enorme stress opleggen op je eerste werk dag die meestal toch chaotisch verloopt. Tenslotte maken veel mensen ff een praatje met je over hoe het was en dan kom je nergens aan toe.

Voor mij is het normaal dat ik elke zaterdag en zondag ook een half uurtje achter mijn laptop zit. Is dat verplicht? Absoluut niet.

Geeft het mij rust? Absoluut wel. Het zorgt ervoor dat ik maandag vanaf begin alles onder controle heb en hierdoor begint mijn werk week stress vrij.

In mijn ogen is het juist het gebrek aan een stapje willen doen de reden van de burn out/depressie. Het niet de extra effort willen doen om je werk voor jezelf stress vrij te willen maken. De standaard 9-5 mentaliteit waardoor zaken continue onafgemaakt blijven en opstapelen en blijven liggen.

Maar wie ben ik? Ik kies wat werkt voor mij.

12 juli 2023 om 15:07

Brobbey (en ook Taylor overigens) waren 3 dagen geleden "al" aan het trainen. Zo bijzonder is het allemaal niet, alleen maar goed dat ze laten zien dat ze gretig zijn om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. Hoe sommigen hier proberen iets negatiefs van te maken vind ik dan wel weer bijzonder haha, maar misschien ligt dat aan mij!

12 juli 2023 om 15:26

Ik vind het niet normaal laat ik het dan zo zeggen. Iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt maar inderdaad die 1e dag na je vakantie is de productievetijd niet heel hoog vaak. Maar goed ik heb misschien makkelijk lullen want ik heb geen 400 ongelezen mails na mijn vakantie Ergens is het wel een beetje waanzin toch?

12 juli 2023 om 16:44

Afgelopen week. Het is dus hoe dan ook meer dan 1 dag.

12 juli 2023 om 16:47

Dat doe ik zelf ook, maar eigenlijk zou je moeten zeggen dat je te veel werk hebt om binnen je tijd uit normale uren uit te kunnen voeren. Ik ben ondernemer, dus voor mij is het logisch dat ik alle momenten werk. Voor een werknemer zou dit niet het geval moeten zijn.

12 juli 2023 om 12:29

Zondag zijn Brobbey en Taylor al aangesloten.

12 juli 2023 om 18:34

Op 11 juli 23.59. Dus echt wel eerder...

Ot.
Hij zal enigzins moeten. Misschien dat hij zijn drang eindelijk volledig naar de bal kan zetten.

12 juli 2023 om 21:03

Ze dachten bij Voetbalzone dat Brobbey een Surinamer was, dan klopt het dat hij inderdaad vroeg is.

Lekker man. Hopelijk gaat een goede voorbereiding z'n vruchten afwerpen, het wordt tijd dat er een hoop monden worden gesnoerd. De man had niet een topseizoen natuurlijk maar was op een gegeven moment wel gewoon topscorer terwijl hij van iedereen het minst aantal minuten mocht maken. Bij Ajax is de boel al behoorlijk vroeg in het seizoen zo kapot gemaakt, dat het niet meer te repareren viel. Nu vooruit kijken en daar is deze actie van Brobbey een heel goed begin voor.

12 juli 2023 om 11:38

Prima dat Brobbey er is. Afgelopen weekend de wedstrijd tegen Den Bosch gezien en de Waal is in ieder geval niet de spits die nodig is. Het is een voorbereiding maar ook Klaassen, Wijndal en Berghuis vielen erg tegen. Dus er is nog een hoop werk aan de winkel voor Mislintat. Hij zal moeten proberen een aantal spelers kwijt te raken en hij moet nog de nodige juiste versterkingen halen. Voor Brobbey en ook voor Bergwijn is het zaak dat ze nu wel laten zien waarom ze vorig jaar zijn gehaald. Daar hoort heel hard werken bij en zorgen dat je 100% fit bent en kunt blijven gaan. Dat heb ik in ieder geval gemist vorig jaar,

12 juli 2023 om 11:49

Brobbey heeft vorig jaar imo mentaal flinke stap gezet. Na de training nog extra aan zijn conditie werken om zijn grootste zwakte te verbeteren. Dat was ook duidelijk te zien in de wedstrijden. Nu nog wat kansen van de trainer krijgen en het zelfvertrouwen opkrikken. Dan moeten die 20+ doelpunten er toch wel inzitten.

12 juli 2023 om 12:24

Hoezo monden snoeren? Als iets goed is moet dat gezegd worden en als iets slechts is moet dat ook gezegd worden.

Ajax zelf gaf aan dat hij vorig jaar geen inhoud had om hele wedstrijden te spelen. Ook speelde hij een aantal wedstrijden erg slecht. Dus ja de kritiek was gewoon terecht.

Neemt niet weg dat Brobbey talent en mogelijkheden heeft. En ja daar moet hij hard voor werken en harder voor zichzelf in worden. Dus als een echte prof dag in dag uit mee aan de slag. Wat dat betreft kan hij een voorbeeld aan Tadic nemen.

En als dit dan leidt tot een topseizoen voor Brobbey waarin hij eindelijk zijn belofte waarmaakt dan is dat geen monden snoeren. Dan krijgt hij gewoon de waardering die daar bij hoort en komt hij waarschijnlijk ook gewoon bij Oranje waar hij potentie genoeg voor heeft.

12 juli 2023 om 14:33

Een hoop monden worden gesnoerd? De kritiek was gewoon terecht. Hij kon niet eens 90 minuten spelen. Daar ging met afstand de meeste kritiek over en dat is ook gewoon grof schandalig voor een talent van 21 jaar. Die moet makkelijk twee wedstrijden in de week kunnen spelen. 'monden snoeren' is dus nogal een slechte term.

Ik denk dat de meesten het talent van Brobbey wel zien. Dat hij na de winterstop veel kansen mistte, dat vind ik niet zo relevant. De omstandigheden waren verre van ideaal en het vertrouwen binnen de ploeg was ongetwijfeld ook niet bepaald hoog. Als je nog zo onervaren bent, heeft dat invloed op de concentratie, druk en prestaties.

12 juli 2023 om 16:29

Dit moet zijn seizoen worden. Heeft naar mijn mening alles, buiten koppen, om een topspits te worden: Snelheid, kracht, explosiviteit en hij is nog jong. Als hij dit alles weet te bundelen, zonder constant blessureleed, zie ik het nog steeds goedkomen. Je merkt het: Heeft eigenlijk nog niet constant top gepresteerd en ik geloof toch in hem.

Persoonlijk denk ik dat het aan honger en werklust niet echt ontbreekt. Ik denk wel dat het ontbrak aan het excessief tonen hiervan, ook om de tendens wat meer mee te krijgen doet hij er goed aan dit toch te tonen, ookal moet hij dat misschien wat meer dan een ander. Dit is dan een mooi signaal! Ik denk dat een Brobbey met zelfvertrouwen en goede aanvoer prima in staat is om de eredivisie aan gort te schieten. Zet hem op Brobbeast!

12 juli 2023 om 12:21

De goede aanvoer ontbreekt wel bij Ajax met buitenspelers die vaak voor eigen kans gaan

12 juli 2023 om 12:25

Ja, er komt nooit een assist van onze buitenspelers. Eens vragen of Tadic komend seizoen wat meer assists wil geven.

12 juli 2023 om 12:26

Brobbey heeft toch ontzettend veel kansen gekregen?

12 juli 2023 om 16:50

Nee totaal niet. Schreuder negeerde hem gewoon. Toen hij onder heitinga mocht starten was zij zelfvertrouwen onder nul.

12 juli 2023 om 14:35

Mwa, met Brobbey zelf is weinig mis. De technische en mentale dingen die fout gaan, zijn wel redelijk voorspelbaar bij een spits van net 21 jaar. Dat vind ik allemaal niet zo spannend. Het probleem bij Brobbey was zijn fitheid en dat is wel schandalig. Als hij vanaf nu wel fit is, is er weinig aan de hand. Dan zie ik hem ook zomaar topscorer worden.

Hopelijk begint brobbey topfit aan het nieuwe seizoen. Ik wil hem graag een heel seizoen in de spits zien!! Want denk dat hij er dan wel richting de 25 maakt

12 juli 2023 om 11:18

Het probleem bij hem is ook dat hij geen bal vast kan houden. Ondanks zijn sterke lichaam kan hij dat niet.
Daar zou hij echt zijn team mee kunnen helpen. Dat is belangrijker dan 11 goals maken tegen alleen de kleintjes

12 juli 2023 om 11:27

Denk dat de rust soms ontbrak bij het vasthouden van de bal. Denk dat het gebruiken van je lichaam wel leerbaar is maar ook iets wat met ervaring komt.

Kan me overigens ook goals tegen Roma, Lille, Az en Psv herinneren van Brobbey.
Vorig jaar ontbrak het soms ook gewoon een beetje aan geluk voor Brobbey in de toppers.

12 juli 2023 om 12:17

Ik kan mij ook goals herinneren van Dolberg tegen oa Lyon. Iedereen weet waar hij eindigde toch?

12 juli 2023 om 13:02

Geen idee waar we met deze discussie naar toe willen, maar ik heb Suarez en Zlatan wel eens zien scoren tegen NAC

12 juli 2023 om 13:11

Brobbey geen bal vasthouden? Heb je hem überhaupt wel eens zien spelen? Als hij ergens goed in is, is het wel het vasthouden van de bal.

12 juli 2023 om 14:00

@giovinazzi hij kan een bal goed vasthouden als ie m onder controle heeft. Het duurt bij hem wel een tijdje voor hij de bal onder controle heeft. Beetje harde voetjes bij de eerste aanname, waardoor hij de bal vaak niet snel onder controle heeft en de bal veroverd kan worden. Daarom kan je nog niet echt op hem bouwen als aanspeelpunt.

12 juli 2023 om 19:48

Harde voetjes is tegenwoordig ook iets wat iedereen maar moet roepen volgens mij.. Brobbey is technisch inderdaad niet volmaakt, maar als hij ergens goed in is, is het fungeren als aanspeelpunt waarop een team door kan voetballen.

Ik mag wel hopen dat er een concurrent komt.
Wat een drama was hij afgelopen seizoen zeg. Dat hij verrast is zegt ook meer over zijn intelligentie. Verwacht hij nou echt dat Ajax het goed vond afgelopen seizoen?
Alleen dat arrogante gedoe al. Hij is altijd boos als hij op de bank zit, en terecht, zo hoort het ook. Maar als hij invalt en scoort en niet eens juicht.. Sommige zijn meer met hun imago bezig, lijkt het wel.

Ik weet het niet met Brobbey. In potentie is het een fysieke sterke speler met een neusje voor de goal, maar sinds zijn terugkeer oogt het allemaal erg laconiek. Komt wellicht ook door de rest van de voorhoede. Bergwijn die totaal niet op zijn plek lijkt en Tadic die in de herfst van zijn carrière zit. Hopelijk komen er bij Ajax nog wat versterkingen bij, zodat de concurrentie hoger zal zijn. Zie hem dan nog wel slagen bij Ajax en wellicht pinchhitter bij het NL elftal..

Goed nieuws! Ik hoop dat Brobbey zijn kans nu gaat krijgen, maar ook pakken.

Dat er geroepen werd dat hij geen hele wedstrijden kan spelen is absoluut bullshit, in mijn ogen om de geruchten dat Tadic altijd moet spelen stil te houden.

Je gaat mij namelijk niet wijs maken dat je uit het niets ineens 120 minuten een bekerfinale kan spelen en de weken ervoor en erna niet fit bent.

De aanval van Ajax op topniveau is de beste van Nederland, maar wanneer gaat er eens echt wat aan de verdediging gedaan worden? Verdedigers van Heerenveen, Volendam en Vitesse/gae zijn beter dan die van Ajax! Van Ewijk - Mbuyamba - Wittek/ Kuipers.

12 juli 2023 om 11:38

De beste van de Eredivisie? Ik vind jullie aanval juist niet sterk. Tadic is goed. Bergwijn zit meer in. Maar Brobbey is echt een hele zwakke speler. Dat vond ik al toen hij naar Leipzig ging. En hij heeft nog geen seconde aangetoond wel wat te kunnen. PSV heeft momenteel zeker een betere voorhoede dan Ajax. Ajax heeft daarentegen bijvoorbeeld weer een betere achterhoede dan PSV.

12 juli 2023 om 11:51

Ik vroeg me al af waar je bleef Manga... Brobbey is toch wel jouw 'Japie krekel' . Haha...

12 juli 2023 om 11:52

Tadic en Bergwijn in goede vorm is natuurlijk altijd beter dan Bakayoko en Lang, laten we wel wezen. Pepi en Brobbey valt over te twisten wat mij betreft.

12 juli 2023 om 12:07

Ajax een betere achterhoede? Ajax heeft geen achterhoede. Rechtsback Rensch/sanchez beide niets, Rechtscentraal heeft Ajax gewoon niemand!, Linkscentraal Bassy/hato mwa gaat, Linksback Wijndal/Salah-Eddine. Wijndal was slecht afgelopen seizoen en Salah-Eddine was beter op het middenveld als linksback bij Twente. Dus van de 4 posities heb je 1 posities mwa gevuld. Maak me echt zorgen hierover, Sven mag hier echt een paar toppers voor halen. Middenveld mag nog wel een speler bij en aanval is eigenlijk ook iemand voor spits/rechtsbuiten.

12 juli 2023 om 13:36

Lekiam

Spijker vol op de kop!

Mangalista,

Je begint met Bergwijn zit meer in... dat is exact wat ik zeg... dus dat argument kan van tafel! Tadic zou en hoef ik niet eens op te stellen!

Bergwijn, Brobbey, Berghuis is in topvorm zonder twijfel de beste van Nederland.

Leuke argumenten die je aanhaalt hoor, maar een alternatief noem je niet?

Pepi, Luuk de Jong, Bakayoko, Lang (was gewoon een wissel bij Ajax en is inmiddels al 24 zonder in de buurt te komen van de stats van Bergwijn en Berghuis)

De enige die noemenswaardig in de buurt komt of gewoon beter is, is Gimenez, maar Feyenoord heeft de buitenspelers niet echt lekker bezet.

12 juli 2023 om 14:52

@Dabor: Ik vroeg mij al af of ik ooit eerder mijn mening over Brobbey had gedeeld!

@De rest: Ja, ik reken dan wel Simons mee bij PSV. Met Lang en Pepi. Anders kan je er inderdaad over twisten. Pepi en Gimenez vind ik beiden wel een klasse beter dan Brobbey, maar dat leek mij inmiddels wel duidelijk

12 juli 2023 om 16:53

Op basis van wat vind je hun een klasse beter. Brobbey zijn cijfers zijn gewoon beter.

12 juli 2023 om 17:55

Op basis van alles. Brobbey is sterk en snel. Dat is alles. Geen techniek. Niet balvast. Immens zwakke pass. Niet eens heel doelgericht. Wel weer veel gevoel ruimte trouwens. Ik zie het totaal niet. Met Van Hooydonck waren we in Fryslan al niet slechter af en ook daar ben ik geen fan van.

12 juli 2023 om 13:15

Serieus? Kuipers, Wittek en Van Ewijk? Nee deze spelers zijn echt nog minder.

12 juli 2023 om 13:32

Ja serieus!

Vind je dat van Ewijk minder heeft laten zien dan Sanchez of Rensch?

En Kuipers is gewoon enorm stabiel, Wittek ook... Wijndal heeft echt minder laten zien!

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind Kuipers en Wittek geen Ajax niveau...

12 juli 2023 om 14:22

Ja, Van Ewijk vind ik echt een hele beperkte speler. Is vooral heel snel, verdedigend matig en levert nooit assists af. Volgens mij heeft hij vooral uit counters gescoord. Rensch is ook niet goed, maar heeft in ieder geval eerder aangetoond een hogere piek te hebben.

Wijndal was afgelopen seizoen drama, maar je kan niet serieus beweren dat Kuipers en Wittek het beter hadden gedaan bij Ajax. Die komen ook zwaar te kort. Wijndal was bij AZ vele malen beter dan genoemde 2 en over het algemeen is hij dus echt wel beter. Ook al vind ik hem tekort komen voor Ajax.

12 juli 2023 om 14:42

Ajax 12321

Van Ewijk / Rensch kan je betwisten...

M.b.t. jouw 2e alinea kunnen we heel zwart-wit beter Ibrahimovic en Suarez opstellen...

Wat Wijndal in het verleden gedaan heeft interesseert mij namelijk niet zo. Ik beoordeel hem op zijn prestaties in het Ajax shirt en vergelijk dat met Kuipers het afgelopen seizoen (logischerwijs in een Eagles-shirt).

Nogmaals, ik vind Kuipers geen Ajax materiaal....

Maar ik houd mijn hart vast als we met Rensch - RCV hebben we niet eens, dus Salah Edine? - Wijndal aan het seizoen moeten beginnen.

12 juli 2023 om 15:26

Ik heb het wel over Wijndal van een heel kort verleden natuurlijk he. Denk je dat Wijndal het minder had gedaan dan een Kuipers bij Eagles? Dat is natuurlijk een totaal ander niveau, daar zou Wijndal ook nog wel opvallen zoals hij bij AZ deed. Bij Ajax komt hij gewoon wat tekort.

En Ajax gaat denk ik gewoon een nieuwe RB halen, een nieuwe RCV en links misschien met Hato of Kaplan spelen. Linksback Salah-Eddine of Wijndal als ze zich laten zien in de voorbereiding. Ik heb vertrouwen in Salah-Eddine, die is een klasse beter dan Wijndal.

Zelfs hierover zullen sommige mensen nog steeds wat te zeggen hebben.
Het is ook nooit goed.
Hij had het niet hoeven doen, want ze verdienen ook gewoon de nodige rust met het overvolle programma tegenwoordig.

Hopelijk blijft hij voor het doen wat rustiger en maakt hij meer goals.

Als die afgelopen jaar vertrouwen had en bij psv of feyenoord had gespeeld was die topscorer geworden!
Pas 21 jaar...

12 juli 2023 om 12:47

Dat is natuurlijk niet te zeggen. Brobbey is een speler die vooral in de diepte heel gevaarlijk is en minder in de kleine ruimte, dus ja hij past misschien wel beter bij PSV. Echter is zijn niveau van afwerken ver ondermaats. Zowel koppend als schietend lijkt hij weinig controle over zijn handelingen te hebben.

12 juli 2023 om 12:55

Ik blijf erbij want voorheen kon die dat wel. Hij heeft vertrouwen nodig, laat hem een paar wedstrijden staan

12 juli 2023 om 16:55

Zijn afwerking was juist zijn ding. Door het missen van zelfvertrouwen zegt nu iedereen dat hij slecht in afwerken is. Een brobbey met zelfvertrouwen maakt 25/30 goals in de eredivisie.

Wel bijzonder dat dit artikel zo prominent op de voorpagina staat. Waar gaat dit over? Brobbey die zich wat eerder op de training meld en een transfergerucht wat gelijk wordt ontkracht. Heel bijzonder.

Om toch nog even inhoudelijk op het bericht in te gaan; Goed van Brobbey dat hij laat zijn dat hij gemotiveerd is om dit seizoen te gaan vlammen. Zou ook mooi zijn voor de toekomst van Oranje als deze jongen zich eindelijk gaat ontwikkelen vaste nummer 9.

12 juli 2023 om 11:39

Het gaat nergens op, maar als de titel: ‘Brobby heeft er zin in en start eerder’ was geweest dan klikt niemand erop. Nu linken ze twee losstaande zaken aan elkaar, alsof brobbey op internet gelezen zou hebben dat Ajax een concurrent voor m zoekt en denkt: shit ik moet me bewijzen. Ik ga vast naar de club. Slaat dus nergens op dit artikel.

Toch prima, heb wel het idee dat de knop echt om is bij hem. Hij is fitter dan ooit en gaat gewoon voor z'n kans ipv te mokken.

Moeten hem alleen even tot aan het begin van het seizoen uit de gym houden, minder worstelaar worden en wat meer voetballer.

Ik heb het volste vertrouwen in Brobbey.
Verleden jaar topscorer en dat met zijn vele invalbeurten en een paar vanaf het begin.
Laat hem de volle 90 minuten startte en geloof ik echt dat hij topscorer gaat worden van Ajax en de eredivisie

12 juli 2023 om 12:50

Gezien het aantal kansen dat je als spits van Ajax krijgt moet hij zeker topscoorder kunnen worden (of er moet nog een betere spits aangetrokken worden waardoor hij wissel staat). Maar vind jij niet dat zijn niveau van afwerken (zowel koppend als schietend) eigenlijk veel te laag is. Toen Ajax hem kocht vond ik het de beste aankoop die ze gedaan hadden, echter zag ik afgelopen seizoen ook wel de reden waarover er twijfels zijn. Zijn balbehandeling is niet op het niveau dat je van een Ajax speler mag verwachten (zeker niet van één die de hele jeugdopleiding doorlopen heeft).

12 juli 2023 om 12:54

Is misschien nog wat te laag ken je na gaan als dat wat beter was dan legt hij er zeker 25 a 30 in

12 juli 2023 om 13:08

Bij ons zeggen ze als mijn tante een piemel had was het mijn oom geweest.

Brobbey is nog jong en kan nog veel leren, maar hij moet heel veel gaan leren op afwerken. Hij moet een vaste trap krijgen (zoals bijvoorbeeld Gakpo en Tadic wel hebben. Deze 2 schieten met het slechte been nog beter dan Brobbey met zijn goede been)

Van de andere kant kun je je afvragen of hij nog bij Ajax gespeeld had als het werkelijk een goede afmaker was geweest.

12 juli 2023 om 13:17

Het is wel een beetje een eigen leven gaan lijden dat hij niet goed kan koppen. Voor die gemiste kopkansen heeft hij echt vrij veel kopballen gescoord en goede ook nog. Tevens is hij best een goede afmaker, alleen kwam dit er vorig seizoen met vlagen niet uit.

12 juli 2023 om 13:39

Natuurlijk is het meer in het nieuws gekomen door de penalty tegen PSV, maar ook bij Jong Oranje zag je weer dat zijn afwerking ondermaats is. Hij heeft toch heel veel kansen nodig en lijkt vaak niet echt zuiver te mikken maar meer (bijna) blind te schieten.
Ik weet dat Luc Nillis ook altijd zei dat je bij afronden nooit op 100% kracht moet schieten omdat je dan de controle kwijt bent. Het ontbreken van de controle lijkt Brobbey ook parten te spelen.

12 juli 2023 om 14:28

Dat is echt iets van de laatste tijd, in ieder geval in deze mate. Ik heb er vertrouwen in dat hij dit seizoen weer scherper is. En tuurlijk kan er nog gewerkt worden aan zijn afwerking, maar normaal is hij best een goede afmaker.

12 juli 2023 om 14:46

Ik betwijfel of het van de laatste tijd is. Je hoorde ook steeds verhalen dat ajax toen Brobbey naar Leipzig vertrok niet zo veel salaris wilde betalen omdat men o.a. twijfelde over zijn techniek. Daarbij kan ik mij niet voorstellen dat je eerst wel een goede traptechniek hebt en dat deze in 1 keer weg is.
Ik heb bij hem altijd het gevoel dat hij (ook in de jeugd) het te veel op kracht heeft gevoetbald en waarbij hij veel sneller en sterker was dan zijn tegenstander dat hij te weinig op techniek geoefend heeft.

Ik weet dat het vergelijk misschien niet helemaal klopt, maar je hoort ook veel verhalen dat Vertessen in de jeugd ook een veel scorende speler was. Ook hij maakte zoveel gebruik van zijn fysiek dat hij daar het verschil kon maken. Nu bij de "mannen" zie je dat ze nog steeds een fysieke voorsprong hebben maar dat het verschil veel minder groot is en dat ze hierdoor meer moeite hebben.

12 juli 2023 om 15:29

Ik heb het niet persé over zijn techniek, want afmaken is meer dan dat. Hij was vooral eerst veel kalmer voor de goal en schoot de ballen vaak de goede kant op. Techniek is nooit zijn sterke punt geweest, desondanks heeft hij zich eerder ook in Ajax 1 heel goed laten zien. Zou hij het niveau van de jaren voor dit jaar doortrekken, had je niemand gehoord over zijn gebreken. Ik geloof erin dat hij het dit jaar wel goed gaat doen, vooral als hij aan zijn zwakke punten werkt.

12 juli 2023 om 16:58

Hahahah hij is juist vertrokken naar leipzig, omdat ze daar veel salaris wilde betalen.

12 juli 2023 om 18:49

@musi
Leipzig wilde het wel betalen maar Ajax niet. Dit mede omdat er veel twijfels waren.

Dit wordt het seizoen van Brobbey's grote doorbraak, 25+ goals

denk dat hij zich gewoon in de dag vergist heeft, en zo per ongeluk een wit voetje heeft gehaald bij de technische staf

Heeft vorig jaar ook teveel kritiek gekregen. Begrijp me niet verkeerd, bepaalde kritiek was zeker terecht. Hij had ook meer goals mogen maken. Maar zijn moyenne was prima, het verwachtingspatroon was denk ik gewoon te hoog. Tel daarbij op dat heel de Ajax machine zand in de motor had en dan is het makkelijk om naar individuele spelers te wijzen. Teamgeest is belangrijk, zo simpel is het.

12 juli 2023 om 14:08

Brobbey in de jeugd bij Ajax was natuurlijk fenomenaal. Ik denk dat veel mensen hetzelfde van hem verwachten in het eerste ook omdat zijn fysiek hem niet tegen zit (itt bijvoorbeeld Bojan). Maar het lijkt er helaas op of hij mentaal toch niet sterk genoeg is voor de absolute top. Ik zeg lijkt, want ik weet het niet zeker aangezien ik hem niet zo goed ken.

Oh oh oh Brobbey kan niks goeds doen. Meldt hij zich eerder is het ineens belangrijk hoeveel eerder. Gaat Ronaldo 2 seconden vroeger trainen is het een voorbeeldprof. Wees gewoon blij dat voetballers, hoe goed of hoe slecht ook, eerder dan verplicht komen. Dat is gewoon mooi.

Ik ben wel benieuwd welke spits Ajax zal aantrekken.
Voor de rest erg benieuwd wie ze voor de rest nog kopen en verkopen, het blijft verdacht stil. Lijk me voor een trainer beter dat er snel duidelijkheid komt met welke spelers hij aan de gang kan gaan.

Brobbey hadden ze nooit terug moeten halen. Weggegooid geld

Brobbey zal dit seizoen echt moeten laten zien waarom er voor veel geld, deze man is terug gehaald.

Want hij heeft afgelopen seizoen niks laten zien..
Je kan zo een compilatie maken hoeveel gemiste kansen hij had.

Ik hoop echt dat het dit seizoen wordt voor hem anders is het naar mijn mening gewoon een flop om hem terug te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren