Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bondscoach van Polen vertelt over inzetbaarheid Robert Lewandowski tegen het Nederlands elftal in openingsduel EK

Laatste update:

De bondscoach van Polen, Michal Probierz, verwacht in het eerste EK-duel met het Nederlands elftal gewoon een beroep te kunnen doen op Robert Lewandowski. De spits van FC Barcelona viel in de oefeninterland tegen Turkije (2-1 winst voor Polen) na ruim een half uur uit, maar lijkt fit genoeg voor het treffen met Oranje op zondag.

Maandagavond verliep allesbehalve vlekkeloos voor het Poolse nationale elftal. De ploeg nam dan wel vroeg in de wedstrijd tegen Turkije snel de leiding, doelpuntenmaker Karol Swiderski raakte geblesseerd bij het juichen.

De spits moest zich na een minutenlange blessurebehandeling alsnog laten vervangen. Een flinke aderlating voor Polen, dat ongeveer een week eerder ook al Arkadiusz Milik kwijtraakte aan een blessure. De voormalig Ajacied zal zich sowieso niet melden voor het eindtoernooi in Duitsland.

Dat ook een derde Poolse spits nog voor de rust in het laatste oefenduel met een kwetsuur uitviel maakt het verhaal voor de Oost-Europeanen nog moeilijker. In minuut 33 ging Lewandowski uit het niets op de grond zitten en ook hij moest zich laten vervangen.

De eerste drie keuzes in de punt van de aanval - Polen treedt doorgaans aan in een 3-5-2-formatie - waren hiermee alle drie afgehaakt. Toch spreekt bondscoach Probierz zich hoopvol uit richting het treffen met Oranje zondag.

De hoofdtrainer verwacht namelijk dat zowel Lewandowski als Swiderski inzetbaar zal zijn komend weekend. "Robert heeft een lichte blessure en Karol Swiderski heeft zijn enkel verstuikt. Zij zouden inzetbaar moeten zijn over een paar dagen", aldus Probierz.

Zondag om 15:00 start voor Polen en Nederland het EK. De andere twee ploegen in Groep D, Frankrijk en Oostenrijk, nemen het maandag om 21:00 tegen elkaar op.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Dat is gunstig voor de Polen. Niet verwacht dat die Swiderski nog mee zou doen. Maar ook al is het 'maar' een verstuikte enkel, dat is toch niet in 6 dagen volledig genezen?

11 juni 2024 om 08:28

Intapen en gaan, als het niet te ernstig is dan kan het best voor een EK. Brengt wel risico's met zich mee natuurlijk, maar dat hoort bij het vak.

11 juni 2024 om 08:54

Met Poolse placenta kom je een heel eind

Ook al kan Lewandowski spelen, dan nog zal hij niet 100% fit zijn als je een week van tevoren uitvalt in een wedstrijd.

Waarschijnlijk voor zondag nooit 100% fit en wellicht iets met de handrem erop spelen is nooit fijn. Voor Nederland niet ongunstig.

11 juni 2024 om 11:13

Die wordt waarschijnlijk door V Dijk opgegeten...

Wel of geen Lewandowski, we rollen ze op.

11 juni 2024 om 11:30

Oprollen weet ik niet en Lewandowski blijft een gevaarlijke speler. Maar hij is al lang niet meer zo goed als in zijn Bayern tijd dus bang voor hem hoeven we niet te zijn.

Sommigen in Polen zeggen juist: 'polska lepsza bez Lewego' (polen is beter zonder Lewandowski).

Hij is (nog steeds) Polen's beste doelpuntenmaker, maar het nationale team als geheel lijkt beter te functioneren wanneer Lewandowski er niet bij is. Want dan is het wat meer een samenhangend geheel, in plaats van '10 plus Lewandowski' - 'we' houden iets te lang vast aan hem vanwege zijn status, terwijl de werkelijkheid hem allicht al heeft ingehaald.

Polen is bezig zeer sterke flanken te krijgen en met Zielinski en Szymanski heeft het goede aanvallende middenvelders. Poolse keepers waren altijd al goed. Echter, Polen mist balspelende, echt voetballende defensieve krachten die sterker aan de bal zijn dan wat er nu rondloopt. Daar liggen kansen voor de tegenstanders van Polen, hoewel Polen wel effectief kan counteren zoals de goal van Zalewski tegen Turkiye liet zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren