Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind spreekt zich uit over eventuele terugkeer bij Ajax en contact met Overmars

Laatste update:

Daley Blind vertrekt aan het einde van deze maand transfervrij bij Bayern München, maar weet nog niet waar hij na de zomer voetbalt. Een terugkeer bij Ajax zou een optie kunnen zijn voor de 33-jarige verdediger, die in de zomer al zijn mogelijkheden gaat bekijken. “Ajax is altijd mijn club en die deur staat altijd open voor mij”, aldus de 101-voudig international in gesprek met Vandaag Inside.

Blind pakte enkele weken geleden de landstitel met Bayern op een knotsgekke slotdag in de Bundesliga. Het aandeel van de ex-Ajacied was echter niet groot, daar hij slechts 157 minuten maakte in het shirt van der Rekordmeister verdeeld over vijf optredens. Daarvan startte hij er één in de basis. Blind loopt aan het einde van deze maand uit zijn contract bij de Duitsers. “Hoe ik mijn toekomst tegemoet zie? Prima, denk ik”, begint hij. “Ik ben nu transfervrij, dus er gaat veel op me af komen. Dat gaan we de komende weken rustig op een rijtje zetten en dan gaan we op gevoel een goede keuze maken.”

Blind ‘kan niet zo veel’ zeggen over een eventuele terugkeer bij Ajax. “Ik kan alleen zeggen dat Ajax altijd mijn club is en dat die deur altijd open staat voor mij. Verder wil ik het daarbij laten. Ik weet niet of dat nu aan de orde is. Dat is ook niet aan mij. Ik ga gewoon mijn opties bekijken en dan hoop ik volgend seizoen weer veel aan voetballen toe te komen.” De verdediger behoort net als Tijjani Reijnders niet tot de 23-koppige selectie van Ronald Koeman voor de wedstrijden in de Nations League, maar het tweetal blijft tot en met het duel met Kroatië wel onderdeel van de groep. Blind geeft aan dat zijn fitheid redelijk op orde is. “Negentig minuten spelen moet wel kunnen, denk ik. Ik ben fit, maar niet heel wedstrijdfit.”

“In Duitsland weten ze wel wat trainen is”, lacht hij. “Of dat een verschil met Ajax is? Ja, dat is wel een verschil. Ik heb de afgelopen tijd wel op het hoogste niveau getraind, zo is het bij Bayern. De intensiteit ligt hoog. Ik voel me fit en lichamelijk heel goed. Ik ben klaar voor wat er nu nog gaat komen en ook wat er na de zomer gaat gebeuren.” De naam van Blind werd eerder op de dinsdag, net als al vaker dit seizoen, genoemd als potentiële versterking voor Royal Antwerp. De verdediger wil niet zeggen of hij al contact heeft gehad met Marc Overmars over een eventuele overstap naar België. “Daar ga ik me niet over uitlaten. Ik heb hem gefeliciteerd met het kampioenschap en de dubbel. Het is fantastisch hoe ze het daar hebben gedaan. Of Overmars toen gelijk zei: ‘Tot over een paar weken’? Nee, dat niet. Zo snel gaat dat niet”, sluit Blind lachend af.

Moet Ajax een poging wagen om Daley Blind terug te halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me te toch een mooie stap voor Blind nog.

Kan nog heel goed mee komen in de Belgische competitie, CL voetbal en met Overmars en van Bommel aan het roer lijkt het me ook een fijne omgeving om te spelen.

Er staat ze ook nog een goede transferzomer te wachten, waarin ze zeker met Overmars een paar goede aankopen gaan doen.

Kortom, in mijn opzicht voor Blind de perfecte stap.

Een echte Ajacied! Goede reactie dat hij zo praat over Ajax, ondanks de manier waarop hij weg is gegaan. Van mij mag hij later terugkeren als trainer of assistent. Als voetballer lekker nog een paar jaartjes bij een Antwerp of iets in die richting. Komt vast wel een mooie club tegen waar hij nog van grote waarde kan zijn.

6 juni 2023 om 16:35

Tja, wat moet hij dan zeggen? Hij vond zichzelf belangrijker dan Ajax, want owee als ze hem wisselde of een keer gingen banken, dan stond meneer op onweer. Het enige wat Schreuder goed gedaan heeft is hem niet meer opstellen, want toen zag je gelijk zijn ware aard. Nam hij genoegen met een plek op de bank, dan hoefde hij echt niet weg.

6 juni 2023 om 17:13

Hoezo de geruchten gingen dat hij en Schreuder ruzie hebben gekregen in de rust van RKC Waalwijk en dat hij daarna van 1e linksback naar derde linksback ging. Na het wk mocht hij niet eens meer trainen en heeft Schreuder hem blijkbaar niet eens een hand gegeven. Het kan ook best dat het niet klikte tussen die 2 hoor. Volgens mij waren de spelers ook maar wat blij toen hij opgehoepeld was.

Ik geloof eerlijk gezegd niet dat Blind zo'n verkeerde jongen is. Je moet je afvragen of iemand als Erik ten Hag dit niet beter had kunnen oplossen met Blind.

6 juni 2023 om 17:16

Dat is jouw invulling van het verhaal.

Blind voelde zich niet te groot om terug te keren bij Ajax.
Ook onder Ten Hag is Blind gewisseld, hebben wij daar ooit iets over gehoord?

Kortom jouw reactie staat vol met aannames.

6 juni 2023 om 17:48

Ajaxmind. Denk dat het toen binnen ook wel eens heeft gerommeld hoor. Tegen Feyenoord werd die toen gewisseld en is die direct de kleedkamer in gedoken met een gezicht op onweer. Koninklijke hoogheid was zelfs te beroerd om de ereronde mee te lopen terwijl je net een belangrijke overwinning hebt geboekt.

Denk dat alleen Danny en eventueel een paar Blind fanboys een mogelijke terugkeer zouden aanmoedigen. Kom op man, dat hoofdstuk is hopelijk toch wel afgesloten nu. Veel voor Ajax betekend maar het is klaar nu, anders kunnen we net zo goed een poging doen voor Zidane, want die zal ook wel nog goed kunnen passen.

Met zijn passing en positionele opstelling prima voor clubs die met weinig ruimte in de rug spelen. Voor Ajax geen optie, omdat de VAR het doelpunt al heeft gecheckt voor Blind überhaupt weer in de buurt van de eigen 16-meter is.

6 juni 2023 om 17:18

Oneens. Onder Schreuder kwam Ajax steeds in de verdrukking en speelden ze vooral in de verdediging en daar zag je dat ook Blind kwetsbaar was. Als je met Blind speelt heb je een team nodig dat goed druk speelt.

6 juni 2023 om 17:21

Goed druk speelt? Ik neem aan dat je bedoelt dat het team dan hoog druk moet zetten. Dat zou kunnen als je de bal snel weet te veroveren. Maar als een team onder die druk uit weet te spelen of de bal gewoon 'blind' naar voren schiet dan ligt er zoveel ruimte dat kan Daley Blind nooit meer belopen.

Kijk naar de eerste wedstrijd onder Heitinga. Toen stond Alvarez, ook niet de snelste, opgesteld als CV. Excelsior speelde ook alles diep in de ruimte achter de verdediging van Ajax en Alvarez kon dat ook niet belopen.

6 juni 2023 om 17:27

Dat bedoel ik zeker. Als de tegenstander onder de druk uit voetbalt is er imo gewoon niet voldoende druk gezet. Daarnaast zijn er nog 3 andere verdedigers die dan het gat dicht zouden moeten kunnen lopen.
Verder is het natuurlijk lastig terugkomen als een Alvarez, Bassey , Rensch of Sanchez knullig de bal verspelen.

Kijk wat mij betreft hoef je Blind niet terug te halen, maar je moet wel een type Blind speler hebben, zodat je van achteruit kan blijven voetballen en daar heeft het gewoon aan ontbroken bij Ajax.

Blind zou zeker nog 90 minuten mee kunnen als Ajax in het zelfde tempo blijft voetballen als het afgelopen seizoen, zeker nu hij op de Duitse manier heeft getraind.

Nou ik hoop dat die deur bij Ajax dicht zit. Tis tijd om door te selecteren. Bedankt voor de bewezen diensten en altijd welkom in een andere rol maar niet meer als speler aub. Lekker naar Antwerp gaan zou ik zeggen. Dan zal hij vast nog aan spelen toe komen.

Lekker naar Antwerp gaan, leuk ploegje je kan ze daar echt met ervaring helpen en je word niet meteen afgezeken door mensen zoals ze hier tegenwoordig alleen maar kunnen doen. Kies lekker voor de speelminuten.

Ajax zou kunnen, maar dan wel voor in de breedte en niet als basisspeler. 1 a 2 jaar voetballen en dan door in een andere functie . Ik gok dat Daley graag elke wedstrijd wil spelen, dan is denk ik het beste om voor Antwerp te kiezen. Sinds zijn debuut altijd al kritiek gehad en toch een fantastische carriã¨re tot nu toe met mooi clubs en 100 interlands. Daley is wel het voorbeeld voor de jeugd, door hard te werken kun je gewoon iets moois bereiken. Hopelijk kiest hij de juiste club , waar hij ook het respect krijgt wat hij verdiend,

Daley verdiend trouwens nog wel een echt mooi afscheid bij Ajax.

6 juni 2023 om 17:12

Dat zal dan wel de breedste selectie ooit moeten worden. Blind komt echt te kort voor Ajax.

6 juni 2023 om 17:37

Speelt Daley lekker in CL bij Antwerp en Ajax niet…het zou me verbazen als hij voor Ajax kiest, een club in verval.

Het is gewoon triest te lezen hoe voetballers die best gepresteerd hebben voor club en vaderland nu compleet afgezeken worden. Ook de terminologie die daarbij gebruikt wordt vind ik ten hemel schreiend. Zekf Nooit verder gekomen dan bal op dak 4 maar wel voetballers die geweldige carrières hebben gehad afbranden. Aplaus!

6 juni 2023 om 17:23

Dat afzeiken wordt gedaan door VZ glory hunters die ieder artikel over Blind gebruiken om aandacht te trekken. Er zijn genoeg supporters zoals jij en ik die wel het respect kunnen opbrengen voor alles wat hij ons heeft gebracht. Daarnaast heeft hij ondanks zijn trage snelheid bepaalde vaardigheden die waardevol zijn voor het juiste team. Vanwege het gezeik over hem in de Nederlandse media hoop ik dat Overmars hem binnenhaalt. Laat hem maar af en toe spelen in de CL. Van harte gegund!

Niet meer aan beginnen. Is debet geweest aan een hoop doelpunten in de eerste seizoenshelft. Kan fantastisch voetballen en passen maar is verdedigend zo kwetsbaar. Met Mathijs de Ligt, Tagliafico naast hem en Frenkie voor hem was hij fantastisch. Nu, 5 jaar later zou het misschien met zulke klasbakken ook nog wel goed lukken maar die luxe heeft Ajax niet. Moet nu de kar weer trekken en dan kunnen zijn zwakke plekken niet meer.

Tja, als je de clubs niet voor het uitzoeken hebt, wil je Ajax nog wel een dienst bewijzen;-)). Niet weer aan beginnen. Wel maakte Blind een opmerking die bij mij is blijven hangen. Namelijk dat ze in Duitsland wel weten wat trainen is. En met een bepaalde intensiteit. De uitkomst van dat verschil was onder Schreuder en Heitinga schrijnend om te zien. Conditioneel in slechte staat. En niet bereid om de hele wedstrijd vuile meters te maken. Dan komt er van hoog druk zetten dus ook niets terecht. Dan maar lekker in het eigen strafschopgebied elkaar balletjes toerspelen. Oorzaak en gevolg....

Hij is niet wedstrijdfit, maar kan wel 90 minuten voetballen zegt hij? Dan weet je wel alweer in welk slakkentempo hij zou spelen 😅 maar goed dat hij op de tribune plaats mag nemen

Altijd welkom idd blind maar niet meer als speler

Grappig dat Blind er zelf over begint. Bij Bayern ligt de training intensiteit velen malen hoger dan bij Ajax. Je speelt met wereld spelers en er wordt heel van je gevraagd. Ik snap daarom niet waarom Gravenberch niet bij de selectie zit maar jongens als Klaassen en Reijnders wel? Alsof die paar potjes tegen Cambuur, RKC of Volendam het verschil maken. Gravenberch is een top talent die zelfs de laatste paar wedstrijden basis stond. Scheve verhoudingen met het selecteren van de beste spelers van Nederland hier moet de Knvb echt iets mee doen voor de toekomst anders komen we nooit ver op een eind toernooi.



Daley heeft dus gewoon niet hard genoeg getraind bij ajax ..... zegt hijzelf .bedankt voor toen en houdoe. 4 miljoen per jaar en dan niet optimaal trainen .....

Man, wat heb ik mij ontzettend vaak zitten ergeren aan de traagheid van Blind, maar gezien zijn opgebouwde status en verdiensten in de gloriejaren bij Ajax verdient hij wel een terugkeer met eervolle afscheid. Als hijzelf en Ajax besluiten terug te keren/halen, moet hij echter wel genoegen nemen met een reserverol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren