Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bizarre penalty in Vrouwen Eredivisie: ‘Bambi on ice, dit is echt ongelooflijk!’

Laatste update:

De voetbalsters van Fortuna Sittard hebben FC Utrecht zondagmiddag op een zware nederlaag getrakteerd. Mede dankzij een hattrick van Belgisch international Tessa Wullaert wonnen de Limburgers overtuigend met 0-6. Aan de laatste treffer ging echter een discutabel penaltymoment vooraf.

Fortuna-middenvelder Jarne Teulings had de bal tien minuten voor het laatste fluitsignaal van dichtbij voor het inschieten, maar gleed vervolgens weg in het strafschopgebied van FC Utrecht.

Doordat Utrecht-verdediger Marthe Munsterman Teulings heel kort en licht aan het shirt vasthield wees scheidsrechter Barry Huizinga naar de penaltystip. De strafschop werd vervolgens benut door Wullaert.

Op het veld heerste veel onenigheid of het wel een strafschop was en ook commentator Mark van Rijswijk zette daar zijn vraagtekens bij: “Er is contact, laat ik het heel positief uitleggen. Is dit een strafschop? Nee, dat is het niet. Dit is echt ongelooflijk. Munsterman doet het niet heel handig, maar dit is geen strafschop.”

ESPN, dat het duel uitzond, heeft het penaltymoment ook op X gedeeld met als onderschrift: “Terechte penalty of een schwalbe?” In de reacties wordt vol onbegrip gereageerd op het besluit van Huizinga om voor een strafschop te fluiten.

‘Eerste klas fopduik’, ‘bambi on ice’ en ‘rode kaart voor de scheidsrechter’, wordt onder meer onder de video van ESPN geschreven.

Fortuna deed met de eclatante zege goede zaken. De ploeg van trainer Roger Reijners steeg naar de tweede plek in de Azerion Vrouwen Eredivisie en ging Ajax voorbij. Koploper FC Twente is na acht wedstrijden nog altijd foutloos.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

genant, dat wil je als scheidsrechter niet terugzien

10 december 2023 om 19:10

Deze scheids moet je toch voor het leven banen? Niets te zoeken als scheidsrechter. Mensen kunnen fouten maken maar dit lijkt eerder op omkoping. Ook bizar dat niemand durft in te grijpen, ook de grens niet.

Wat een belachelijke beslissing om hiervoor een pingel te geven. Om je dood te schamen als scheidsrechter.

Is er bij vrouwenvoetbal en VAR eigenlijk?

10 december 2023 om 18:45

Wat denk je zelf? Meer arbitrage dan publiek, en wat denk je dat dat kost?
Even een serieuze vraag, dit was geen pingel natuurlijk, maar waarom staat er een mannelijke scheids bij de vrouwen? Had wel mooi lang haar. Maar dit zijn juist potjes dat je een vrouw kunt inzetten i.p.v. een vrouw bij de mannen door de strot te duwen als scheids.

10 december 2023 om 18:50

Is er onder de vrouwen überhaupt genoeg animo en daarnaast talent om te fluiten?

10 december 2023 om 23:39

Bij het selecteren voor een vrouw wordt helaas niet altijd gekeken naar kwaliteit maar puur omdat er een quotum gehaald moet worden.

10 december 2023 om 19:12

Hier heb je geen var voor nodig, zou je met drie man sterk op het veld gewoon moeten waarnemen of lekker specsavers een bezoek geven.

Wat een schande. Ze duwt eerst zelf de tegenstander met haar hand weg, dan glijdt ze uit en krijgt ze nog een pingel ook.

10 december 2023 om 18:50

Het enige wat ik kan bedenken is dat die scheids op de tegenstander lette. En die maakte wel een heel opvallende duwbeweging. Maar idd een schande, die vallende ster zal best ff uit balans zijn, maar niet door de luchtdruk van die beweging.

Deze penalty moet je als team gewoon weigeren, zoals bijv. Klose ooit deed. Zeggen dat er niks aan de hand was en als de scheids niet meewerkt die penalty gewoon naast schieten. Dat soort sportiviteit zie je helaas niet in het vrouwenvoetbal.

10 december 2023 om 19:05

Denk dat je geel krijgt als je weigert. Ik vergeet noot dat Thierry Henry een penalty naast schoot in een CL duel tegen Ajax. Toen was er nog geen VAR en ik blijf er van overtuigd dat hij met opzet naast schoot

10 december 2023 om 19:09

Diezelfde Henry die bewust met de hand scoorde waardoor de tegenstander niet naar het eindtoernooi ging?

10 december 2023 om 19:16

Oh ja, hahahaha die was ik al vergeten. Moest ook even google raadplegen dat het tegen Ierland was, En na even wikken en wegen denk ik het toch nog steeds

10 december 2023 om 19:50

Wat een hero was Di Canio bij West Ham die gewoon het veld uit liep.
Maar deze scheids fluit wel op zijn niveau ja!

10 december 2023 om 20:06

Vidal knalde zijn pingel toen ook een x bewust hoog over bij Bayern barca toch?

Zuivere penalty. Snap de discussie niet. Als doe speelster van Utrecht daar niet had gestaan had ze gescoord wellicht

Ook de scheidsrechter kan weleens een blunder maken.

Nou je kan hem geven hoor, snap dat de VAR dit niet terugdraait

Het grappigste en tegelijk treurig is dat op dit niveau nog behoorlijk hoog fluitende scheidsrechters en hoge assistent scheidsrechters aanwezig zijn. Ik heb bij deze dan meerdere vragen. 1. De scheidsrechter geeft een onterechte penalty.2. Als hij het een penalty vind, hoort daar ook rood bij gezien de speelster van Utrecht nooit bij de bal had gekund en dus rood blijft staan. Hij geeft ook niet eens geel? Ook apart. 3. Waarom grijpt de assistent scheidsrechter niet in. Die staat daar in de situatie te kijken of staat die ook te slapen? Zoveel vraagtekens..

Toch niet dezelfde scheidsrechter ( uit Sittard zelf ) die vorig seizoen Fortuna thuis tegen FC Twente mocht fluiten. Hij gaf toen zelfs 2 penalty”s aan Fortuna ( 1x discutabel en 1x echt belachelijk ) en een onterechte rode kaart aan FC Twente. Als dat wel zo zou zijn mag de KNVB ook bij zichzelf ter rade gaan

10 december 2023 om 21:30

Dat was niet vorig seizoen, toch?

Tja, belachelijke penalty natuurlijk maar scheidsrechters maken nu eenmaal fouten (en wordt hier ook niet gecorrigeerd)...

Wel zou ik uit protest (helemaal als je al 5-0 achter staat?) gewoon lekker als keeper met je rug naar de bal gaan staan, of naast de goal... ze zoeken het maar uit met dat gepruts dan.

Dit is wel echt een van de mooiste ooit. Je moet zowel de scheids als de speler schorsen, zeker omdat ze zelf niet aangeeft dat het geen penalty is. Dat de scheids een fout maakt kan gebeuren maar in combinatie met de grensrechter had dit wel goed zichtbaar moeten zijn....

De arbitrage bij dat vrouwen voetbal is toch wel bijzonder slecht hoor,
Az al 2 weken op rij een doelpunt door de neus geboord omdat het buitenspel zou zijn zelfs steve wonder kon zien dat dat het niet was
Nu dit weer ongelooflijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren