Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bizar: man die Van Bommel wilde overvallen was uit op profcontract bij Antwerp

Laatste update:

De man die Mark van Bommel vorig jaar oktober wilde overvallen in zijn parkeergarage en gewapend was, was niet uit op de Porsche Panamera of het dure horloge van de trainer, maar op een contract bij Royal Antwerp. Volgens het Belgische Openbaar Ministerie (OM) wilde hij Van Bommel dwingen om hem een contract te geven bij de Belgische club.

De Nederlandse oefenmeester werd in oktober opgewacht in de parkeergarage van zijn appartementencomplex. Daar werd hij bedreigd met een vuurwapen. Van Bommel reed vervolgens hard achteruit, waardoor hij kon ontkomen. Uit onderzoek is gebleken dat er een AirTag – een tracker van Apple – onder de Porsche Panamera van Van Bommel geplaatst was. “Die tracker leidde de speurders naar het asielcentrum in het Belgische Kapellen, meer specifiek naar de iPhone van Jamaleh Haban M., een Somalische jongeman die volgens het OM 25 jaar is, maar die zelf volhoudt zeventien te zijn”, schrijft De Telegraaf.

“In ware commandostijl werd mijn cliënt (Van Bommel, red.) verblind met een zaklamp en bedreigd met een vuurwapen”, citeert Het Nieuwsblad John Maes, de advocaat van Van Bommel, woensdagmiddag. Eerst werd gedacht dat de verdachte het had gemunt op de dure auto of het horloge van de trainer, maar nadat de telefoon van de verdachte werd uitgelezen bleek hij een ander motief te hebben. “Hij probeerde een contract bij Antwerp, de werkgever van mijn cliënt, af te persen”, vervolgt Maes. “Die telefoon bevatte een schat aan informatie.”

Zo is duidelijk geworden dat de man vorig jaar juli op de foto is gegaan met Van Bommel bij het stadion van Antwerp. In zijn telefoon stond daarnaast een foto van de inrit van de garage van de trainer en een video waarop de verdachte met een vuurwapen poseerde. “Het motief kwam echter uit de applicatie Google Translate. Daar had M. lang geschaafd aan een tekst die hij van het Arabisch naar het Engels vertaalde en liet omzetten in een audiobestand”, beschrijft De Telegraaf. “‘Luister Mark, het leven van je familie hangt hier van af, laat mij een profspeler worden. Ga niet naar de politie, we zullen jou en je familie vermoorden. We weten waar je woont’, luidde het. Een bericht dat M. volgens de advocaat zou hebben willen afspelen terwijl hij Van Bommel onder schot hield.”

Mentale gevolgen
Maes vertelt dat de impact van de gebeurtenis groot is en dat Van Bommel niet meer thuis durft te slapen. “We kunnen daar niet lacherig over doen. De impact van deze feiten is niet te onderschatten. Mijn cliënt is wel wat gewend, maar dit niet. Hij durft niet meer thuis te slapen en leeft in een hotel.” De advocaat van Van Bommel eist vijfduizend euro morele schadevergoeding. De aanklaagster van het OM eist een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 1200 euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een flauwe Belgenmop is hier wel op zijn plaats

OT: ik vraag me toch af hoe die beste man dat voor zich zag. Iedere ochtend vrolijk met zijn pistool naar de training? Lekker piepjestest doen met zijn uzi? Hoe dan?

31 mei 2023 om 13:56

Dnsdkr

En als deze jongen gewisseld wordt? Gelijk weer zijn uzi pakken?

Gaat iets niet goed in zijn hoofd. Deze gast moet echt opgenomen worden in een afgesloten inrichting.

31 mei 2023 om 14:02

Vraag mij vooral af of dit niet een verzonnen smoes is om te hopen op een iets lagere straf? Als dat zo werkt? Geen idee? Gek blijft het natuurlijk wel.

31 mei 2023 om 14:44

verzonnen smoes om te hopen op een lagere straf? ik denk persoonlijk dat de straf nu hoger is, omdat hij letterlijk heeft laten vertalen dat hij anders uit is op moord. De straf voor een overval met vuurwapen is denk ik lager.

31 mei 2023 om 15:35

Ik vraag me uberhaupt af hoe vBommel had moeten weten wie hij een contract zou geven.. niemand wist blijkbaar hoe hij eruit zag.

Niet zo vreemd hoor, dit komt vaker voor.
Taylor bij Ajax, Blind bij Oranje; allemaal gevallen waarbij het ook afgedwongen is.

31 mei 2023 om 13:51

Die doen het alleen op zo'n manier dat niemand het ziet

Nee zonder dollen, bizar dit, hoe dacht hij dat het zou gaan als het op een of andere manier wel zou lukken. Gewapend naar de trainingen? haha

31 mei 2023 om 13:52

Nu snap ik waarom groningen een jaar doorgaat met verrips. Dit soort dingen gebeuren dus wel vaker in de voetballerij

31 mei 2023 om 14:15

Sneu....

31 mei 2023 om 14:48

Sneu voor de goede talentvolle backs dat Blind nog steeds wordt opgeroepen ja

31 mei 2023 om 15:09

Blijkbaar nog steeds de beste...;p

31 mei 2023 om 15:29

En waar blijkt dat uit?

31 mei 2023 om 15:49

Uit zijn oproep voor Oranje...

31 mei 2023 om 15:42

Wat een treurigheid zeg...maar dit zou natuurlijk grappig moeten zijn....

Wat een heerlijk verhaal dit. Alles komt samen. Een overval plegen om een contract te krijgen, een Somaliër dit 25 jaar is, maar zelf volhoudt 17 te zijn. Graag meer van dit

31 mei 2023 om 14:13

Inderdaad een heerlijk verhaal, behalve als je slachtoffer bent van deze Somalier. Ik verafschuw deze mensen, maar blijf jij het vooral heerlijk vinden.

31 mei 2023 om 14:51

Ik vind dit niet heerlijk. V Bommel durft niet thuis te slapen omdat hij bang is dat zn familie wat wordt aangedaan. Hij leeft constant in angst. Ik vind het vooral een enorm triest verhaal. Graag minder van dit.

Je kunt er van uit gaan dat deze man compleet geschift is. Waarschijnlijk vindt hij zichzelf een hele goede voetballer. Compleet narcistisch en psychopatisch.

31 mei 2023 om 14:01

Er zijn zoveel voetballers je hebt gewoon narcisten en psychopaten er tussen lopen natuurlijk.
Maar bij deze jongen ontbreekt het aan gezond verstand, die heeft geen moment bij stilgestaan wat voor gevolgen zijn acties heeft op Mark van Bommel. Daarom is die dus ook niet instaat om een schatting te maken van de uitkomst van zijn acties.

Wat een bizar verhaal dit hey... Waarschijnlijk iemand, die psychisch niet helemaal op orde is. Zou hier nog een TBS aan toevoegen ipv alleen gevangenisstraf. Het is toch wel duidelijk dat deze gast behandeling nodig heeft.
Logische gevolg voor MB dat hij dan niet meer thuis durft te slapen. Wat een trauma joh..

31 mei 2023 om 14:15

Of je zet hem gewoon het land uit, richting Somalië. Ik zou niet weten waarom een asielzoeker, die nog tijdens zijn procedure, deze misdaden begaat opgesloten moet worden in een gevangenis. Ik denk dat uitzetten voor hem een grotere straf is.

31 mei 2023 om 14:40

Eens. Het feit dat hij vanuit een asielzoekerscentrum aan een tracker en een vuurwapen kan komen, geeft al aan hoe verrot het systeem hier in Europa is. Moet je eens in de VS proberen, daar laten ze niet met zich sollen.

Het wordt tijd dat ze dit soort verrotte mislukkelingen eruit gaan filteren en op het eerste vliegtuig terug naar huis sturen. Maar de politiek zal zich wel weer verschuilen achter één of ander verdrag uit de jaren 50 (lees: onwil).

31 mei 2023 om 15:33

Het verschil met Amerika is is dat dit regelmatig gebeurd. Daar zijn de vuurwapens ook te koop in de plaatselijke Walmart..

Hij heeft waarschijnlijk via via in het criminele circuit een wapen kunnen krijgen.

31 mei 2023 om 16:25

Zo had ik het niet bekeken maar geef je groot gelijk… dit soort mensen moet je niet in je land willen hebben…

Ja deze man is zeker compleet geschift, maar ondanks dat heeft hij het plannetje wel helemaal uitgedacht door een tracker te plaatsen, zijn voorwaardes te vertalen en in te spreken en dan ook nog uitvoeren. Je kan moeilijk zeggen dat hij ontoerekningsvatbaar is.

31 mei 2023 om 14:56

Dat je ontoerekeningsvatbaar bent betekent niet dat je geen plannen meer kan maken. Er zijn genoeg mensen met schizofrenie oid die in een waan leven maar weldegelijk plannen kunnen maken.

Toegegeven, met die Geysens kan je beter niet het brave-jongetje-imago hebben voordat hij je aanneemt (overmars heeft het op dezelfde manier aangepakt), maar dit gaat wel wat ver

Van alle opmerkelijke zaken die ik in dit bericht lees vind ik het toch wel heel frappant hoe een asielzoeker een vuurwapen kan bemachtigen terwijl hij in een asielzoekerscentrum zit en blijkbaar geen andere taal dan Arabisch spreekt. Verder: op wie gaan ze die 5000 verhalen? Belastingcenten?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren