Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Biseswar reageert op hardnekkig complot: ‘Mooie loting, voor ons Feyenoorders’

Laatste update:

Diego Biseswar beseft dat hij nogal wat commotie heeft veroorzaakt tijdens het verrichten van de loting voor de halve finales van de TOTO KNVB Beker. De oud-rechtsbuiten pakte zonder te husselen direct het balletje van Feyenoord, dat daarmee opnieuw een thuiswedstrijd kreeg. "Een mooie loting voor ons Feyenoorders", zegt Biseswar tegenover Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters tijdens de première van het tv-programma Life After Football - Footvolley Curaçao 2024.

"Ik denk dat FC Groningen niet zo blij met me is", vervolgt Biseswar. De Trots van het Noorden werd door de voormalig aanvaller bij de loting gekoppeld aan Feyenoord. De Rotterdammers spelen - opvallend genoeg - voor de tiende keer op rij thuis in de halve finale van de beker.

"Ik denk dat het twee mooie wedstrijden zijn", aldus Biseswar. De andere halve finale in het bekertoernooi gaat tussen SC Cambuur en NEC. De wedstrijden in de halve finale worden tussen 27 en 29 februari afgewerkt. De finale vindt plaats op zondag 21 april in De Kuip.

Na de loting, die live te zien was op ESPN, ontstond een complottheorie. "Dat heb ik gehoord ja", reageert Biseswar. "Wat heb ik verkeerd gedaan dan?" Biseswar zou het balletje van Feyenoord niet hebben gehusseld, voordat hij dat uit de koker haalde.

"Nee, nee, nee. Voor de uitzending heeft die meneer gehusseld, de commissaris", verklaart Biseswar. "In de uitzending heeft hij ook een keer gehusseld. De eerste keer hoefde ik volgens mij zelf niet te husselen. Dus toen pakte ik er een uit, en dat was mijn cluppie." Biseswar speelde in totaal 109 wedstrijden voor Feyenoord.

"Daarna heb ik wel gehusseld", vervolgt de oud-international van Suriname, die dertien keer voor het land uitkwam.

"Ik denk niet dat dat eerste balletje speciaal voor mij klaargelegd is. Ik ben altijd eerlijk en ik zou het toegeven als het niet zo was, maar het was gewoon fair."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijkbaar gaat het die kant op dat mensen dat gaan denken. AD kwam ook al met een artikel. Feit is dat Feyenoord in de gehele historie van de beker, nog steeds meer uitwedstrijden heeft gespeeld. Dus waar het nu flink mee zit, heeft het ook weleens tegen gezeten. Bizar is het wel als je de afgelopen 10 jaar pakt, wat het AD deed, dat we zoveel thuiswedstrijden hebben gehad. Lijkt me wel heel dom gespeeld als er een complot achter zit.

13 februari 2024 om 11:41

Probleem is ook dat de riooljournalistiek het allemaal uitvergroot en dat lezers er nog wel eens gevoelig voor kunnen zijn. Dat is hier ook soms te merken als het over dit onderwerp gaat.

13 februari 2024 om 11:56

Ja ik denk dat het zelf ook een stukje misgunnen is. Zeker ook na de verlopen wedstrijd tegen PSV, hebben wij niet bepaald de gunfactor in dit toernooi. Ik neem aan dat er niemand echt serieus denkt dat er een complot is maar dat er graag mee gegooid word om de eventuele prestatie naar beneden te halen.

13 februari 2024 om 15:41

Dat is mij inmiddels ook wel duidelijk Pablonino. Men praat een eventuele bekeroverwinning alvast naar beneden. Wat overigens onzin is omdat Feyenoord veruit de sterkste tegenstanders heeft gehad.

Eigenlijk wordt er gehoopt dat Feyenoord niet wint, maar dat is dan weer slecht voor het Nederlandse voetbal aangezien dan NEC, Cambuur of Groningen Europa in gaan. Grappig om te zien dat sommige mensen niet weten hoe ze hier mee om moeten gaan.

15 februari 2024 om 08:59

Pablonino, denk je dat echt? Ik vind het heerlijk om af e toe grapjes te maken naar vrienden en collega's toe, als ze voor andere clubs zijn. Zo ook in dit geval als Feijenoord "weer" een thuiswedstrijd heeft. Maar misgunnen doe ik eigenlijk nooit, alleen als een club echt anti-voetbal speelt, zoals de teams van Mourinho. Ik zie in mijn omgeving dat misgunnen eigen ook bijna niet, dus denk toch dat het aan jouw omgeving ligt.

13 februari 2024 om 11:50

Daarnaast loot Feyenoord de laatste jaren (10 ofzo?) Ongeveer 30% vaker eredivisionisten ipv kkd of amateur teams dan de overige topclubs. Dus waar het ergens mee zit de laatste tijd, zit het aan de andere kant weer wat tegen.

13 februari 2024 om 11:51

Ik snap het probleem ook niet. Je speelt toch liever Groningen en Cambuur uit dan PSV en AZ thuis? Uiteindelijk gewoon een slechte loting. Ik zie vooral frustratie van fans van clubs die er ook al uit liggen. Het zou mij echt niks uitmaken wie de beker pakt wanneer PSV eruit is. Ajacieden moeten zelfs hopen dat Feyenoord die beker pakt.

13 februari 2024 om 13:10

Hoop zelf dat Groningen of NEC de beker pakt, maar dat heeft weinig te maken met Feyenoord misgunnen.

Al zou het wel grappig zijn als ze eraf gaan tegen een van de ploegen die er nu nog inzitten nadat ze het zware programma er al op hebben zitten.

13 februari 2024 om 13:32

Psv-er!

Ja echt? Ik heb dat absoluut niet. Geef mij maar een topper thuis met een vol stadion dan ergens ver uit tegen eerste divisie club. Veel spannerende wedstrijd en als je door gaat heb je meer een voldaan gevoel dan tegen een 1e divisie club of amateur club. Daarvan kan je alleen maar verliezen (ik kan het weten dit jaar).

Gewoon uit interesse, gaat het bij jou dan echt puur om de kans om het doorgaan dan een mooie wedstrijd?

13 februari 2024 om 13:56

Ik wil in een finale altijd graag tegen Ajax of Feyenoord spelen. Dat maakt een bekerwinst wel compleet. Als je geen topper hebt uitgeschakeld voelt het altijd minder. Gedurende het seizoen speel ik liever de makkelijkste wedstrijden mogelijk in de beker vooral als je nog meedoet in de titelrace en door bent in Europa.

13 februari 2024 om 14:21

Twente en AZ doen de laatste jaren ook steeds mee bovenin de Eredivisie. Lijken me toch ook mooie clubs om een finale tegen hun te mogen spelen.

13 februari 2024 om 11:53

Er is gewoon altijd een 50% kans om thuis te spelen (m.u.v. de finale natuurlijk), en het is niet dat de kans kleiner wordt als je al 3x op rij thuis hebt gespeeld. Dat Feyenoord in de afgelopen 10 jaar zo vaak thuis heeft geloot is echt niet zo statistisch onwaarschijnlijk als het voelt, dus er is natuurlijk ook geen complot.

Blijft echter om te een over andere reden wel leuk om het te suggereren

13 februari 2024 om 13:42

Wat zijn de feiten? In de laatste 10 seizoenen (vanaf 2014/2015) speelde Feyenoord 25 van zijn 35 bekerduels in De Kuip (71,4%). Met Feyenoord-AZ komt het percentage op 72,2%. Van alle huidige profclubs speelde geen club in de laatste 10 seizoenen procentueel zoveel thuiswedstrijden in de KNVB-beker als Feyenoord (71,4%). Onder de andere profclubs komen alleen Almere City (61,1%) en FC Twente (60,0%) in deze periode ook aan minstens 60 procent.

Kortom: de bewering dat Feyenoord zo vaak thuis speelt in het bekertoernooi klopt.

13 februari 2024 om 14:28

Ik zeg ook niet dat het niet klopt. Jij geeft een feit, afgelopen 10 jaar zoveel thuiswedstrijden gehad. Wat ik zeg is ook een feit, Feyenoord heeft in de gehele bekergeschiedenis vaker een uitwedstrijd gehad dan een thuiswedstrijd. Het is dus maar net welk tijdsbestek je pakt. Ik snap wel dat deze bizarre statistiek van 10 jaar nieuws is maar dat zal vroeg of laat in de toekomst ook weer gecorrigeerd worden.

13 februari 2024 om 23:37

@crazymadness, klopt niet helemaal. Met de halve finale en mogelijk finale zou je op 27 uit 36 komen, dus 75%.

De kans dat je bij een random loting in 27 van de 36 wedstrijden thuis loot, is ongeveer 0.1%. Ter vergelijking: de verwachte 18 van de 36 thuis is ongeveer 13% en alles wat hier dichtbij in de buurt zit net iets minder.

0.1% betekent dat de verwachting is dat dit bij 1 club gebeurt als je 1000 clubs zou hebben. Hier gebeurt het terwijl je veel minder dan 1000 clubs hebt en dan gebeurt het ook nog eens bij één van de topclubs waarvan al snel geroepen wordt dat ze vaak een bepaalde vorm van voordeel hebben.

Dan kan je dus stellen dat Feyenoord heeeeeeeeeeeel veel geluk heeft of er gebeurt echt iets bij een aantal lotingen (wat ik mij niet kan voorstellen overigens).

Niet zo gek toch dat dit soort dingen geconstateerd wordt. Genoeg mensen die hier al op basis van 2 of 3 voorbeelden van bijvoorbeeld een nadelige beslissing van de VAR allemaal theorieën hebben.

14 februari 2024 om 01:44

Heb je sommetje niet nagerekend, maar heb er wel twee opmerkingen over.Je kunt beter kijken naar de kans 27 of meer uit 36. Bij 30 uit 36 zou er immers ook scepsis zijn. Finales moet je niet meetellen want die speelt Feyenoord nu eenmaal altijd thuis. Wanneer je dit meeneemt wordt die 1 op 1000 al een stuk lager verwacht ik.Vervolgens zou je deze kans nog x18 kunnen doen om te bepalen wat de kans is dat 1 willekeurige eredivisieclub dit overkomt. Klopt niet helemaal want clubs spelen tegen elkaar, dus geen volledig onafhankelijke kansen

14 februari 2024 om 07:54

Wiskundig gezien geen speld tussen te krijgen REPUS! Ik heb het puur en alleen gebaseerd op dit scenario (27 van de 36 wedstrijden) en gekeken naar ‘aantal wedstrijden in de Kuip’.

Kans op minimaal 27 wedstrijden maakt voor de uitkomst nauwelijks verschil. Die kansen worden zo snel kleiner dat je niet veel hoger uit zal komen (van 0,13.. naar 0,19..).

Finale niet meetellen is net zo oneerlijk als ik nu gedaan heb, als je het puur random zou bepalen. Nu zie ik de finale als thuiswedstrijd voor Feyenoord ook al loten ze uit. Ook voor de finale wordt de thuisploeg bepaald dus zou het eerlijker zijn om dat aan te houden. Dan zou het 1 wedstrijd minder zijn, dus 26 van de 36. Kans op minimaal 26 thuiswedstrijden is 0,56..%.

De kans is dus 0,56% dat er bij Feyenoord minimaal 26 thuiswedstrijden geloot worden, net als bij alle andere clubs die kans zo groot is.

Als je wilt berekenen hoe groot de kans is dat dit bij het bekertoernooi gebeurt moet je het inderdaad nog vermenigvuldigen. Dan komt het lastigste stuk. Keer wat doe je het dan? Bij x18 reken je alleen de eredivisie ploegen mee terwijl je in de beker meer teams hebt.

De kans op jouw manier uitgerekend (26 van de 36) dat het ERGENS gebeurt is veel groter dan de 0,13.. eerder genoemd. Blijft wel staan dat de kans dat het gebeurt bij de club waar iemand fan van is naar 0,56.. En ik snap de extra vragen die erbij komen ook wel dat het dan uitgerekend ook nog eens bij één van de topclubs gebeurt.

Al met al leuk materiaal voor mij als wiskundige zonder dat ik direct aan een complot of doorgestoken kaart wil denken.

14 februari 2024 om 08:04

De finale moet je niet meerekenen dat is eigenlijk toch geen thuis wedstrijd aangezien de finale altijd in de kuip is.

14 februari 2024 om 09:11

Finale heb ik, zoals hierboven aangegeven, bij de laatste berekening op een eerlijke manier meegerekend, namelijk op basis van loting. In de finale wordt altijd geloot wie de thuisploeg is. Ook al is de wedstrijd in de Kuip dan kan je die loting wel gewoon zien als thuis of uit en is het wiskundig gezien totaal niet relevant dat de finale altijd in de Kuip is.

Als ik de loting van de finale meeneem, valt alleen AZ - Feyenoord weg. Dus 26 ipv 27 thuiswedstrijden de afgelopen 10 seizoenen.

14 februari 2024 om 19:31

Ha Ajaxfan, mooi stukje rekenwerk, chapeau.


Ik kreeg uit je eerste reactie het idee dat je de eventuele komende finale ook al het meegenomen, dan zou je op 25 uit 35 komen. Enfin, heel veel anders zal het er niet op worden.

Uitrekenen wat de kans is dat dit bij een van de Eredivisie teams, of zelfs een top 3 team, gebeurt is bijna onmogelijk lijkt me. De kansen zijn niet meer onafhankelijk omdat ze ook tegen elkaar kunnen spelen en niet beide thuis kunnen loten. Mijn voorstel van x18 is dus ook niet heel goed.

Dus dan maar even schatten, wanneer de kans voor enkel Feyenoord 0,56% is, dan zal de kans voor een van de top 3 teams wel ongeveer 1% zijn. Dat is niet veel, maar wel meer dan dat je hebt bij de Staatsloterij

13 februari 2024 om 14:01

Kunnen ze niet halve finales uit en thuis spelen. Laagst geklasseerde club eerst thuis. Meestal zijn de Nederlandse clubs toch wel uitgespeeld in europa en het levert wat extra geld op.

13 februari 2024 om 14:32

Denk niet dat er echt vraag voor is. Bij de play offs vind ik de toeschouwersaantallen ook maar wat tegen vallen. Met Feyenoord-FC Groningen en Cambuur-Nec heb je ook zomaar kans dat wedstrijd 2 eigenlijk overbodig is. Dat het over 1 wedstrijd gaat maakt het spannender.

13 februari 2024 om 16:26

Als het al een complot was, hadden ze ons wel wat makkelijkere thuis wedstrijden mogen geven ipv PSV en AZ 😬.

14 februari 2024 om 08:06

Daarom was er geen VAR bij het penalty moment😉. (Grapje voor de mensen die denken dat het weer te serieus is.)

14 februari 2024 om 09:24

Dan valt het helemaal op he.

14 februari 2024 om 18:55

Dat Feyenoord vroeger vaker uitspeelde komt ook omdat Feyenoord vroeger eerder in de beker moest beginnen en dus altijd 1 uitduel tegen amateurs had. Dan telt het makkelijk door. Feit is gewoon dat het nu wel te toevallig is. Probeer anders zelf maar 10x oprij dezelfde balletje thuis te pakken in de halve finales. Daarnaast heb je dan ook nog dat er niet gehusseld is door de speler, wat de schijn alleen maar tegen werkt. En het is ook nog de perfecte loting, zelf thuis tegen KKD en je enige echte concurrent speelt uit.

Sinds we balletjes pakken en niet meer een machine gebruiken is er gewoon veel sprake van opvallendheden. En we zullen het nooit weten. Maar ik heb liever toch een ander systeem. Wellicht gewoon bij ronde 1 gewoon alles doorloten. Kans is dan wel uitgesloten dat Feyenoord dan elke keer zoveel thuis mag spelen.

Moet bekennen als Feyenoorder dat wij vaak het thuisvoordeel krijgen. Vind het lastig om toe te geven maar de weg naar de beker ligt wel heel erg open op deze manier. Ik ben dan ook voor een wijziging voor het aantal wedstrijden wat je thuis kunt spelen om de kansen eerlijk te houden. Je speelt op deze manier gewoon 3 keer thuis als je de finale haalt. Niet heel erg eerlijk naar mijn mening.

13 februari 2024 om 11:38

Wat een gelul. Kijk ook even wat voor tegenstanders we hebben gehad... pittig zat geloot dit jaar denk ik. En FC Groningen krijgt volgens mij ook een deel van de opbrengst van een volle kuip. Dat is meer als dat ze thuis hadden gekregen. Denk dat ze er zelf ook niet echt mee zitten. De fans misschien, maar denk niet dat de club dit erg vind.

13 februari 2024 om 11:39

En wat als alle thuis-ploegen doorgaan? Voor de rest zou ik het prima vinden als de bekerfinale uit de Kuip verdwijnt, om van het thuis-voordeel gezeik af te zijn. Beide clubs krijgen evenveel kaarten om te verdelen onder de supporters. Wat is precies het voordeel? Is toch puur gevoel.

13 februari 2024 om 13:00

Dan moet de JC schaal ook uit de ArenA verdwijnen toch?

Gewoon ook eventueel de stadions loten voor bijv de finale.

Dus stel Ajax en Feyenoord zitten finale, kan de finale niet in de kuip of arena gespeeld worden en loot je de 3 daaropvolgende beste stadions bijv.

13 februari 2024 om 13:27

@Mikeyduff: De Cruijff Schaal wordt al jaren niet meer standaard in de Arena gespeeld, maar ik het stadion van de regerend landskampioen.

13 februari 2024 om 14:42

@pablonino:

"beide clubs krijgen evenveel kaarten om te verdelen onder de supporters. Wat is precies het voordeel?"

- Je team hoeft geen busreis te maken.
- Je supporters hoeven niet verder te reizen dan ze normaal doen bij thuiswedstrijden.
- Je speelt lekker in je eigen vertrouwde stadion.
- Bij winst kan iedereen meteen de stad in om het te vieren.
- Elke club krijgt 37,5% van de kaarten, 10% gaat naar sponsoracties, 12% naar de Knvb, 3% naar Stadion Feijenoord. Speelt Feyenoord in de finale, dan gok ik dat van die "neutrale kaarten" er toch wel heel wat meer gaan naar supporters van Feyenoord dan van de tegenpartij (op z'n minst die 3% van Stadion Feijenoord).

13 februari 2024 om 15:21



-Feyenoord komt altijd met de bus, zitten overdag in een hotel. Wat bij de tegenstander waarschijnlijk niet anders is. En het is Nederland, je bent geen halve dagen onderweg.
- Wat hebben de supporters hier mee te maken? Daar heeft het team toch geen last van tijdens de wedstrijd?
-Lekker spelen in eigen vertrouwde stadion, dat is niet meer dan een gevoel toch? Dat wil iedereen, maar welk voordeel heb je daar nou echt van?
-Dat de supporters gelijk de stad in kunnen heeft toch ook geen invloed op de wedstrijd?
-De neutrale kaarten worden meestal in gebruik genomen door fans van de grote clubs omdat die kaarten te kort komen. Als NEC nu de finale haalt, kunnen ze elke seizoenkaarthouder een kaart geven en dan hebben ze nog steeds de helft van de kaarten over. Feyenoord moet zowat de helft van de seizoenkaarthouders teleurstellen. NEC-supporters hebben dus geen reden om achter neutrale kaarten aan te gaan. Onder de Feyenoord supporters wel. Maar dat probleem hou je in een ander stadion toch ook? Tenzij je in een klein stadion gaat spelen.

13 februari 2024 om 23:10

Lijkt me iets te simpele gedachte pabloni… stadion van NEC is 12.500 ofzo? Maar die hebben misschien wel 6.000 man op een wachtlijst… als die een groter stadion zouden hebben zouden ze er dus ook meer verkopen… dus ook voor die neutrale kaarten zal er wel behoefte zijn lijkt me… Uitvak in de Kuip zat laatst vanuit mijn vak ogend ook compleet vol. Zij reizen met veel. Maar zullen er ook geen 25.000 zijn nee dat ben ik met je eens.

Die stadion Feyenoord kaarten komen natuurlijk wel altijd bij Feyenoord terecht als die in een bekerfinale spelen… dus dat die 3% van de kaarten krijgen is beetje vreemd… voor een NEC zal dat niet uitmaken maar voor een Twente/AZ had dat wel uitgemaakt gok ik…

14 februari 2024 om 08:01

Maar zelfs die 6.000 op de wachtlijst kan je dan allemaal nog een kaartje geven voor de NEC-vakken. Als je echt NEC-supporter bent moet het volgens mij geen enkel probleem zijn om een kaart te bemachtigen voor de finale. In vergelijking met Feyenoord dat al bijna de helft van de seizoenkaarthouders moet teleurstellen. Maar ik bedoel er vooral mee te zeggen, met zulke verschillen in vraag en aanbod ga je ook niet oplossen door in een ander stadion te voetballen.

13 februari 2024 om 11:41

Supermario. Als je de gehele geschiedenis van de beker erbij pakt, dan hebben wij meer uit dan thuis gespeeld. Toevallig is het de laatste paar jaar opvallend veel thuis, maar dat wil ook zeggen dat er vroeger periodes zijn geweest met opvallend veel uitwedstrijden. Soms zit het dus een tijdje mee en soms zit het dus een tijdje tegen, met de loting.

13 februari 2024 om 11:43

Nouja goed, jullie hebben tot nu toe wel achtereenvolgens Utrecht, PSV en AZ uitgeschakeld. Ook niet bepaald de makkelijkste loting, dus als Feyenoord de beker wint kan denk ik niemand zeggen dat ze het in de schoot geworpen kregen.

Een maximum aan thuiswedstrijden hoeft van mij niet zo, maar ik ben wel voorstander van een finale op neutraal terrein. Als Feyenoord de finale haalt hebben zij in principe gewoon een thuisvoordeel. Dat kan mijn inziens wel eerlijker.

13 februari 2024 om 11:54

Dit vind ik zo'n onzin. Jaa leuk dat we nu wat meer thuisvoordeel hebben. Is wel zo eerlijk gezien de historie van de beker en de voor deze periode opvallend veel uitwedstrijden.
Veel eerlijker dan een loting kun je het niet maken lijkt mij. Daarnaast loot Feyenoord aanzienlijk meer eredivisie clubs in de beker dan de overige topclubs bijvoorbeeld. Iets van 30% meer de laatste jaren. Moeten we daar dan ook weer regels voor gaan maken?

13 februari 2024 om 13:37

Maerte Je vind het onzin (ben ik het mee eens) maar gezien de historie vind je de vele uit wedstrijden wel opvallend? En als je niet tegen eredivisie clubs wil spelen dan moet je toch ook niet mee doen aan het bekertoernooi lijkt me. Ik heb liever Az, Heerenveen of een Utrecht thuis in een volle arena dan Den Bosch uit.

14 februari 2024 om 07:51

Als je niet tegen loten van uit- en thuiswedstrijden kan moet je maar niet mee doen met de beker...goeie redenatie!

13 februari 2024 om 12:59

Is allwen afgelopen 2 seizoenen zo.
Als je het gaat bekijken sinds intrede van de beker, heeft Feyenoord meer uitwedstrijden dan thuiswedstrijde.

Daarnaast loot Feyenoord van bijvoorbeeld de traditionele top 3 het minste tegen amateurclubs.

13 februari 2024 om 23:57

Afgelopen 10 seizoenen 27 van de 36 in de Kuip, daarna komen weer wat meer uitwedstrijden maar voordat je op 50:50 uitkomt of überhaupt enigszins in de buurt dan moet je wel wat verder terug dan de door jou genoemde 2 jaar

Ook wel heel toevallig dat Biseswar onlangs zijn conditie op peil hield bij Cambuur en Cambuur nu een thuiswedstrijd krijgt ;-)

13 februari 2024 om 11:50

Klopt. Het is 1 groot vooropgezet plan

13 februari 2024 om 12:02

Toeval....? Ik denk het niet!

Om deze theorie tegen te gaan moet de KNVB gewoon loten en de laagst geklasseerde club speelt thuis ,wie er ook als eerste uit de koker komt. In dit geval dus Groningen thuis ook al werden ze als tweede gekozen. Andere wedstrijden net zo.

13 februari 2024 om 11:44

Dat werkt ook niet, want dan bestaat de kans dat ploegen zoals Feyenoord, Ajax en Psv bijna nooit meer in eigen huis spelen.

13 februari 2024 om 11:46

Volgens mij, maar correct-me-if-i'm-wrong werkt het in de FA cup zo dat de club uit een lagere divisie altijd thuis speelt. Dus in dit geval zouden Cambuur en Groningen dan thuis spelen.

Wanneer clubs in dezelfde divisie spelen lijkt het me zinloos om de lager geklasseerde club thuis te laten spelen. Dan gaat jouw argument inderdaad op.

13 februari 2024 om 11:54

Zeker niet altijd. Meestal is dat zelfs niet interessant voor zo een kleinere club. De tv-gelden in de FA Cup worden namelijk gesplitst. Als je als Suleyhil Moore het dan moet opnemen tegen Man U dan scheelt dat wel of je thuis voor een paar duizend speelt of op old Trafford voor een paar 10-duizend.

13 februari 2024 om 12:00

Klopt niet Mr. woody. Liverpool speelde bijv. thuis tegen Norwich.

13 februari 2024 om 12:13

Er is een veel makkelijkere manier om teveel thuisvoordeel tegen te gaan. Het oude systeem dat de Davis Cup in het tennis hanteerde. Wanneer bijvoorbeeld Feyenoord en Groningen elkaar loten ga je kijken waar het laatste bekerduel tussen deze 2 ploegen heeft plaatsgevonden. Dan draai je het nu om. Hebben ze elkaar nooit ontmoet? Blijft de loting staan zoals die nu is. Maarja, waarom opper ik dit met mijn Feyenoord-hart. Als er iemand van de KNVB meeleest en dit doorvoert moet mijn club de komende jaren steeds op reis. Domdomdomdom

13 februari 2024 om 13:16

Dit is zo gek nog niet. Zelf heel goed!
Ik wil hieraan toevoegen dat je de finale elk jaar in een andere provincie zou moeten spelen. Groningen, Friesland ...limburg, of omgekeerd.
Voorkom je gezeur en de plaatselijke horeca verdient er ook aan.
Scheidsrechter voor de finale zou je kunnen wisselen met de Belgen
We gaan pas nadenken als iets al is gebeurd.
Falen Nigel de Jong

Het is al jaren bekend dat er steeds minder kinderen gaan sporten. Wat doet de Knvb/nigel de Jong?
Niets, wel op de tribune gaan zitten kijken naar wedstrijden. Dat is niet het probleem van de toekomst. Geen visie

14 februari 2024 om 08:42

Al die stadions zijn te klein voor een bekerfinale. Gelukkig dat nigel de jong daar niks mee doet.

Nigel de jong de schuld geven van het feit dat kinderen minder sporten is helemaal lachwekkend

13 februari 2024 om 12:14

Zoals je zegt, theorie. Dit is gewoon een loting, historisch gezien is het thuis voordeel niet anders dan bij andere clubs zoals Ajax of Psv. Kijk je naar de laatste jaren, dan kan je spreken van een voordeel maar gemiddeld gezien niet. Als je alleen de laatste jaren mee laat wegen, prima maar neem je dan ook mee in je theorie dat Feyenoord de meeste Eredisivise clubs treft. Hoe ga je dat dan 'oplossen' als je het thuisvoordeel zo groot ziet dan is dit een nog groter voordeel.

13 februari 2024 om 12:30

Is een probleem oplossen die er gewoon niet is.
En je zag vorig jaar dat wanneer een Spakenburg het ver schopt ze liever uit willen spelen.
Puur voor de ervaring om in de Kuip/arena te spelen plus krijgen ze niet ook de helft van de opbrengsten van verkochte kaarten?
Nee gewoon houden zo.

Het is geen hardnekkig complot, niemand denkt dat dit een complot is (okã© vast wel, maar je hebt nou eenmaal soms gekkerds). We spelen de laatste jaren vaak thuis, klopt ja. Als je 10.000 keer kop of munt opgooit krijg je ook lange reeksen van de een of de ander hier en daar. Uiteindelijk heft het elkaar bij een groot genoeg aantal over het algemeen op. Daarom is het ook ongeveer half-om-half sinds het begin van de beker (iets vaker uit dan thuis).

Goed kapsel trouwens, onze Diego.

13 februari 2024 om 12:19

Sommige van die gekkerds zitten zelfs op VZ.

13 februari 2024 om 13:14

Ik neem aan dat dat trollen zijn. Ga ervan dat uit als je slim genoeg bent om te weten hoe je een account aanmaakt én je slim genoeg bent om een volzin te typen dat je ook wel snapt dat zowel Feyenoord als de KNVB niet van alles gaat riskeren om Feyenoord thuis in de beker te laten voetballen.

13 februari 2024 om 15:39

Er zijn mensen hier die er een andere visie op nahouden. Die zichzelf als neutraal beschouwen op dit onderwerp, met een vol groen balkje. Tsja.

13 februari 2024 om 16:54

Weet eigenlijk nog steeds niet hoe je aan zo’n groen balkje komt. Is het puur reageren zonder verwijderd te worden of spelen likes ook mee?

In beide gevallen zegt het vrij weinig lijkt me. Niet verwijderd worden is je gewoon aan de regels houden. Likes scoren is ook heel makkelijk. Bij een dubieuze beslissing de kant tégen Feyenoord, Ajax of PSV kiezen en alle fans van de andere clubs geven je een duimpje.

13 februari 2024 om 17:09

25 reacties zonder een verwijdering is +3 punten. 200 punten is een volle balk.

Verder kan je links en rechts wat puntjes winnen of verliezen.

13 februari 2024 om 23:10

Likes / duimpjes hebben geen enkele invloed op je balkje, ScummyMan. Het is enkel posten zonder verwijderd te worden zoals NJfromVOL aangeeft.

13 februari 2024 om 23:22

Je krijgt ook 1 punt als je een compliment krijgt.

13 februari 2024 om 12:47

De laatste jaren zijn de statistieken qua thuis spelen in het voordeel van Feyenoord. Maar goed Feyenoord speelt ook veruit tegen de meeste Eredivisie clubs, ook zo'n statistiekje maar daar hoor je niemand over.

Selectieve verontwaardiging lijkt het wel.

13 februari 2024 om 13:14

En in het verleden dus veel meer uit.

Elke club heeft wel keer geluk met de thuisloting. Nu is dat Feyenoord volgend jaar misschien Ajax of Psv of Twente .. het zit Feyenoord wel wat vaker mee de laatste jaren in de Beker met de thuis en uit loting. Kan gebeuren maar ga der nou niet dingen achterzoeken..

13 februari 2024 om 12:50

nwe28, maar zo zit het Feyenoord wel tegen met de loting van de tegenstanders. Waar de andere top3 clubs tegen amateur clubs spelen, speelt Feyenoord juist erg vaak tegen andere Eredivisie clubs. Grappige is dat je daar alleen niemand over hoort.

13 februari 2024 om 16:01

Is natuurlijk ook een stuk lastiger om daar een redelijke berekening op los te laten. Laatste 10 jaar 32 van de 41 wedstrijden thuis terwijl de kans 50/50 is dat is een makkelijke berekening en conclusie.

Ik kon nergens iets vinden online over de divisies van de tegenstanders dus ben zelf even gaan zoeken.
Als ik vanaf 2018/19 ga kijken speelt Feyenoord inderdaad maar 1 keer tegen amateurs. Daarnaast 2 keer tegen Ajax, 1 keer tegen AZ, 1 keer tegen Twente en 1 keer tegen PSV.
Ajax speelt maarliefst 5 keer tegen amateurs maar wel ook 2 keer tegen Feyenoord, 3 keer tegen PSV, 2 keer tegen AZ en 1 keer tegen Twente.
Al zijn twee wedstrijden tegen PSV natuurlijk een finale dus dat heeft weer vrij weinig met een loting te maken.

Afijn geen idee wat mijn punt is. Zal beide wel kloppen en dat is het mooie van een loting.

k weiger te geloven in een complottheorie, wel zat ik met een soort plaatsvervangende schaamte voor de tv. Wat een niveautje zeg, de loting, de gesprekken, de aankleding. Gooi gewoon die ballen in een bak en trek er één voor één een paar uit en laat al dat geouwehoer achterwege.

Voor de rest ben ik wel gezellig op feestjes hoor

13 februari 2024 om 17:36

Dus Watergate-complot klopt niet? Iraq had wel massavernietigingswapens?
Weet je gezellig is op feestjes? Niet alles maar een 'complottheorie' noemen

Ik las net in een comment (ik weet dus niet of het correct is): In de laatste 10 seizoenen (vanaf 2014/2015) speelde Feyenoord 25 van zijn 35 bekerduels in De Kuip (71,4%). Met Feyenoord-AZ komt het percentage op 72,2%. Van alle huidige profclubs speelde geen club in de laatste 10 seizoenen procentueel zoveel thuiswedstrijden in de KNVB-beker als Feyenoord (71,4%). Onder de andere profclubs komen alleen Almere City (61,1%) en FC Twente (60,0%) in deze periode ook aan minstens 60 procent.
Dus ja, het is frappant dat Feyenoord zoveel thuis voordeel zou hebben:

Verder las ik deze comment, die een goed idee had 'm.b.t. de loting:
Het oude systeem dat de Davis Cup in het tennis hanteerde. Wanneer bijvoorbeeld Feyenoord en Groningen elkaar loten ga je kijken waar het laatste bekerduel tussen deze 2 ploegen heeft plaatsgevonden. Dan draai je het nu om. Hebben ze elkaar nooit ontmoet? Blijft de loting staan zoals die nu is. 

Als je het wil oplossen zou je naast clubs ook nog eens locatie/stadion in een andere bak moeten gooien. Denk dat de meeste ook wel inzien dat dit niet zal gebeuren en voor nogal wat extra kosten zal zorgen. Tot die tijd gewoon lekker blijven doorloten zoals het gaatt.

Misschien is er sprake geweest van het beruchte spelletje
balletje balletje. De man laat je zien waar het balletje ligt. Je denkt ik heb het gezien, ik weet het zeker en je wijst aan waar het ligt, maar tot je verbazing ligt het er ineens niet meer. Duh, op dat moment haalt hij het balletje pas weg en je hebt niets gezien.
Ik denk niet dat Biseswar iets geflikt heeft.
Het kan natuurlijk ook die kerel van Mindfuck zijn.
Vreemd is het wel.
Opmerkingen in de trant van; als we gaan kijken vanaf het moment dat de KNVB beker in het leven werd genoemd vind ik quatsch. Hou het op bijvoorbeeld de laatste 5 jaar
Zo vind ik het ook een beetje dom om het aantal doelpunten van de huidige topscorers (pavlidis, Gimenez enz), te vergelijken met die van Coen Dillen. Ik ken die beste man niet, hij zal vast en zeker een top scorerr (twee woorden!) zijn geweest, maar met de huidige techniek zouden er misschien wel 15 van hem zijn afgekeurd.
Van de goals van Willy van der Kuylen zou er geen enkele zijn afgekeurd. Hij schoot ze loepzuiver van grote afstand

Als je wilt dat alles eerlijk verloopt waarbij iedereen evenveel thuiswedstrijden en uitwedstrijden speelt en evenveel tegenstanders heeft uit verschillende divisies, dan moet je stoppen met loten. Door het lotingssysteem kunnen ook amateurploegen en KKD ploegen af en toe ver komen. De andere kant is dat ook een topteam er voordeel van kan hebben. Maar goed, ik vind dat wij terecht hebben gekozen voor een systeem van loten en daar horen dit soort dingen wat mij betreft ook bij.

Joey Kooij wordt scheidsrechter🤣🤣.
Ben zelf voor Groningen maar niks mis met de loting . Is juist charme van dit toernooi . Alle clubs evenveel kans .

Als iemand mij kan vertellen waarom Feyenoord volgens de KNVB perse thuis moet spelen in het bekertoernooi dan hoor ik dat graag..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren