Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Besiktas verovert Turkse beker na absolute thriller en knotsgekke slotfase

Laatste update:

Besiktas heeft voor de elfde keer in zijn historie het Turkse bekertoernooi op zijn naam geschreven. De Zwarte Adelaars maakten na een enerverende wedstrijd tegen Trabzonspor diep in blessuretijd de winnende via Al Musrati: 3-2.

Aan de kant van Besiktas begonnen er met Vincent Aboubakar, Semih Kiliçsoy, Cenk Tosun, Alex Oxlade-Chamberlain en Milot Rashica de nodige grote namen op de bank. Wel was er een basisplaats voor voormalig AZ'er Jonas Svensson. Bij Trabzonspor stond Stefano Denswil aan de aftrap.

Het was Besiktas dat als eerste serieus mocht denken aan een treffer, toen Ernest Muci na een fraaie aanval bereikt werd aan de linkerkant van de zestien. Zijn schot vloog echter een meter naast.

Na een klein kwartier zette Paul Onuachu Trabzonspor op uiterst fraaie wijze op voorsprong. De voormalig topschutter van KRC Genk had een heerlijk overstapje in huis en had alleen nog Omar Colley voor zich. Onuachu omspeelde de verdediger en verschalkte Besiktas-goalie Mert Günok met een fraai stiftje: 0-1.

Besiktas wilde de achterstand zo snel mogelijk repareren en voetbalde in korte tijd twee prima kansen bij elkaar. Jackson Muleka ontdeed zich allereerst simpel van Denswil, om vervolgens met rechts tegen Trabzonspor-doelman Ugurcan Çakir aan te schieten. Even later tikte Colley net over uit een hoekschop.

Op slag van rust maakte Besiktas toch nog gelijk. De Zwarte Adelaars kregen een strafschop, nadat een voorzet van Salih Uçan werd gestopt door de arm van Enis Bardhi. Rachid Ghezzal pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot, ondanks een massaal fluitconcert van de aanwezige Trabzon-fans, binnen in de linkerhoek: 1-1.

Besiktas nam het goede gevoel mee de kleedkamers in en kwamen tien minuten na de onderbreking op voorsprong, toen een heerlijk subtiel voorzetje van Muleka tot assist werd gepromoveerd door Uçan. De voormalig middenvelder van AS Roma kopte binnen in de korte hoek: 2-1.

Trabzonspor kreeg na een uur spelen een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker. Een kopbal van Trezeguet belandde tegen de lat, waarna de bal perfect voor de voeten van Onuachu belandde. De Nigeriaan had de bal voor het binnentikken, maar schoot tegen het been van Günok aan. De goalie was nog onderweg naar de grond, nadat zijn poging om de kopbal van Trezeguet te keren op niets was uitgelopen.

Het zat Besiktas ook tegen, want amper een minuut na die kans belandde het fraaie schot van Ghezzal op de lat. Trabzonspor moest scoren om de bekerdroom in leven te houden en bleef de aanval veelvuldig zoeken.

Een fraaie uithaal van Edin Visca vanaf randje zestien leek de gelijkmaker op te leveren, maar zijn inzet belandde via de handschoen van Günok maar weer eens op de lat. Vlak voor tijd was het alsnog raak. Nicolás Pépé tikte binnen, nadat Günok slechts deels kon redden op een kopbal: 2-2.

De bloedstollende finale leek richting een verlenging te gaan, maar Al Musrati had daar geen zin in en bezorgde Besiktas de bekerwinst met een laag schot van een meter of twintig: 3-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gefeliciteerd broeders, terecht gewonnen! Europe, here we comeeee

He he! Toch nog wat moois dit seizoen, beker belangrijk maar deelname Uefa Cup nog belangrijker (volgens mij nog wel voorronde). Misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot dat Ghezzal eruit ging en vooral Abubakar er in kwam.Wat mij betreft verdient gewonnen. Seizoen afsluiten, 70/80% van de huidige spelers weg doen en een volledig nieuw team samenstellen.Mooie en leuke finale, goed voor de kijker.

Voetballend de beste 45 minuten van het seizoen de eerste helft, onbegrijpelijk dat Trabzon zich meteen terugtrekt na de voorsprong. Musrati was de beste man op het veld, als kers op de taart de winnende goal. Ik hoop Aboubakar nooit meer te zien in een BJK-shirt, ik weet niet wat Serdar in gedachten had met die wissel. Een rampzalig seizoen toch nog een beetje positief afgesloten.

De statistieken uit de eerste helft zeggen genoeg. Alleen laat het scorebord wederom een andere uitslag zien.

Zeker verdiend gewonnen. Gefeliciteerd mede Bjk fans!

Dikverdiend.

In zo’n slecht seizoen toch een prijs pakken en misschien wel twee..

Ze hebben hun beste wedstrijd tot vandaag bewaard..

Necip wat een strijder..

Gefeliciteerd broeders

23 mei 2024 om 22:11

Dikverdiend is overdreven. Besiktas was vanaf de 1-0 tot ongeveer de 60ste minuut de betere en daarna was het Trabzonspor. Dus gewoon 50-50.

De wedstrijden tussen deze twee teams zijn wel altijd de leukste wedstrijden in Turkije

23 mei 2024 om 22:59

Echt onzin.. op de eerste en laatste 10Min na waren wij duidelijk de betere met verzorgd veldspel en uitgespeelde kansen. Trabzon speelde te veel de lange bal.. Besiktas won doordat de slag op het middenveld werd gewonnen..Salih, Gedson em Al Mustati waren de uitblinkers

24 mei 2024 om 22:17

Dan heb je duidelijk een andere wedstrijd gekeken. Ja, Trabzonspor speelde vaak de lange bal, maar na de 60ste minuut was Trabzon echt wel de betere. Wat ook niet gek is natuurlijk, Trabzonspor moest meer na de 2-1 en Besiktas probeerde er met counters uit te komen. Die werden overigens wel zeer slecht uitgespeeld iedere keer

Conclusie van vandaag Mert is de eerste keeper op het komend ek, die shakier bakt er echt niets van. Daarnaast zijn al musrati en muci goede aankopen gebleken. Knap gewonnen van trabzonspor met o.a. Pepe en Meunier (niet de minsten)

23 mei 2024 om 22:38

Van Mert wordt je ook niet vrolijk zie liever Bilal Bayazit

23 mei 2024 om 23:32

Kan mee als 2e keeper ipv cakir en dan als 3e bayindir

Die Ugurcan Cakir kan ik echt niet meer serieus nemen als keeper. Zo veel kapsones en uitsloverij, maar keepen kan ie voor geen meter. 1 mooie redding met zn benen bij die schot van Fernandes, maar dat was het ook wel. Heeft een mooie Xabi Alonso trap als doeltrap en daarnaast niks te bieden. Kan niet duiken, wilt niet duiken, leer niet duiken en doet alles met zn voet en is veels te traag in zijn handeling. Ook zijn timing is niet goed bij stilstaande situaties. Ik zou juist die keeper van Samsunpor meenemen als 2e/3e keeper. Doet het veel beter qua reddingen en punten smokkelen voor het team.

23 mei 2024 om 23:02

Nou hij hield Trabzon lang op de been hoor vandaag

24 mei 2024 om 22:21

Ben jij dezelfde persoon als die Voronin10 hierboven? Hoe kun je zoveel onzin neerzetten na uitgerekend zo’n wedstrijd. Hij keepte namelijk behoorlijk goed (wat hij wel vaker doet tegen Besiktas overigens). En als er één ding is waar Ugurcan juist goed in is, is het zijn timing bij stilstaande situaties.

Je lijkt me dus gewoon een troll

Hahahaha, wat is voetbal soms oneerlijk zeg. Draai je de slechtste seizoen in jaren en hoor je met het voetbal wat je speelt echt in het rechterrijtje en eindig je alsnog met een beker, terwijl een van de andere teams, die al het hele jaar door strijden voor de titel met niks gaat eindigen.

Een onvergetelijk seizoen (in negatieve zin)…

23 mei 2024 om 23:33

We moeten die beker ook niet groter maken dan het is. Leuk voorronde ecl/conffeti league en een beetje prestige. Financieel levert t geen drol op.

24 mei 2024 om 11:09

Maak het ook niet groter dan het is. Maar het is wel een prijs. En aan de andere kant is dit wel iets groots voor Besiktas dit seizoen, als je kijkt naar hoe rot we hebben gepresteerd dit seizoen.

Wat moet deze nederlaag zuur zijn voor Trabzon. Als die speler die bal correct had weggewerkt de laatste minuut....

23 mei 2024 om 23:16

Zuur voor elke tegenstander van cincon in de competitie ‘als’ de scheidsrechters onpartijdig zijn…….

23 mei 2024 om 23:46

Jullie nederlaag tegen Konya gaat ook heel zuur zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren