Besiktas maakt het met slappe penalty van Miralem Pjanic razend spannend

Besiktas is donderdag door het oog van de naald gekropen in in de achtste finale van het Turkse bekertoernooi. De ploeg van Önder Karaveli bracht in de reguliere speeltijd te weinig om laagvlieger Göztepe van zijn stuk te brengen en na een 0-0 eindstand volgden strafschoppen. Miralem Pjanic miste de eerste namens Besiktas, maar drie missers van Göztepe brachten de zege uiteindelijk binnen: 3-1 in penalty's.

Zoals verwacht nam Besiktas het initiatief in de wedstrijd, maar Göztepe werd in de eerste helft het meest gevaarlijk. Dat gebeurde uit een snelle tegenaanval, waarbij Besiktas-doelman Ersin Destanoglu zijn ploeg op de been hield door een poging van Cherif Ndiaye uit de hoek te tikken. Het meeste gevaar van de thuisploeg kwam van Rachid Ghezzal, die in de eerste helft zowel een schot met links als rechts afvuurde, maar niet kon scoren.

Ook na rust was de rechtervleugelspeler de meest dreigende speler op het veld, maar opnieuw was hij meermaals ongelukkig in de afronding. Ook Michy Batshuayi probeerde het namens Besiktas: de spits mikte na enkele schaarbewegingen gevaarlijk voorlangs. In de slotfase had Ghezzal moeten afspelen naar de vrije Batshuayi, maar de Fransman ging voor eigen glorie en schoot net naast.

In de verlenging die volgde gaf Besiktas vol gas in een poging om een strafschoppenserie te voorkomen. Irfan Can Egribayat keerde schoten van Güven Yalçin en Cyle Larin, waarmee Göztepe zich naar penalty's knokte. Die wist Besiktas dankzij rake knallen van Batshuayi, Atiba Hutchinson en Domagoj Vida te winnen: 3-1 in strafschoppen.

1
2

Alweer een dramaspel, je speelt de laatste 15 minuten zo goed terwijl iedereen kapot is maar de andere minuten niet, we hebben volgend jaar veel nieuwe transfers nodig. Tegen een Bruma of Mitrovic zeg ik geen nee tegen.

10 februari 2022 om 21:51

Ik denk eerder dat we de juiste transfers nodig hebben. Als we een goede centrale verdediger, een (aanvallende/creatieve) middenvelder, een top spits en goede flankspeler halen dat het voldoende is om eerlijk te zijn.

10 februari 2022 om 22:55

Mitrovic doet het prima Bij fullham + hvl denk je dat hij kost ?

11 februari 2022 om 00:48

Bedoel je Bruma van PSV? Die kan er echt niks van, gewoon een blind renpaard die af en toe per ongeluk een bal binnenschiet

Vandaag werd maar weer eens 1 ding duidelijk. Dit team kan niet scoren 11/12 schoten op doel waarvan 4 100% kansen maar Batshuayi en Larin zijn waardeloos in afmaken.

Vond vandaag de 2e helft juist Texeira voor dreiging zorgen en juist Larin en oguzhan (wanneer niet) dramatisch maar toch wissel je Texeira. Guven verdient ook wel wat meer minuten.

Serdar Saatci mist snelheid maar heeft wel een gruwelijke interceptie. Kalafat vooral 1e helft heel sterk in balbezit. Al met al toch weer 4 spelers uit de jeugd gezien vandaag. Ersin penaltykiller geworden

EERRRSINNN, voor deze man moeten we toch echt miljoenen ontvangen, wat een keeper is het geworden en nog maar net 21. Wat een dramatische wedstrijd was het overigens niemand was echt goed enige wie ik goed vond spelen is kerem kalafat(stond wel paar keer verkeerd maar goed over algemeen goede wedstrijd) montero( waarom word hij gewisselt door welinton)en ersin. Ersin heeft denk ik in deze seizoen meer de bal getackeld dan berkan/taylan tot nu toe in het seizoen. We moeten leren door selecteren, serdar in vida out, guven in larin out, oguzhan die vandaag echt verschrikkelijk heeft gespeld deruit voor emirhan. Volgend jaar komt gedson ook zo hebben we wel een heerlijke middenveld. Laten we dit seizoen nog voor de beker gaan.

Ersin Destanoglu is een penalty killer! De fans moeten achter deze jongen staan zelfs als die wat mindere wedstrijden heeft. Hij is de toekomst van deze club. Van mij part is hij untouchable!

Eerste helft duwde Goztepe ons terug op onze eigen helft. We hadden niks te zeggen en konden hun niet doorbreken. Ze zetten wat hoog druk en hadden een paar gevaarlijke kansen, maar die hoge druk kan je in Turkije niet lang volhouden. 2de helft en in de verlengingen waren ze gewoon op. Ghezzal was 2de helft goed, maar in het afmaken was die dramatisch. Maar wie is dat eigenlijk niet bij Besiktas… Ghezzal kon gemakkelijk een hattrick hebben.

Oguzhan en Teixeira speelde bagger. Teixeira had nog een klein flits moment in de 2de helft, maar waarom bankt Emirhan over deze 2 heren? En als laatste heeft Kerem het niet slecht gedaan in Rosier zijn absentie. Hij heeft gespeeld tegen een gevaarlijke speler in Halil Akbunar en ik herinner me niet al te veel dreiging van Halil.

Nu we doorstoten naar de volgende ronde verandert 1 ding niet en dat is gewoon dat er nogmaals een handsbal was in de zestien waarvoor een penalty gefloten moest worden. Die zogezegde scheidsrechters in de VAR caravan moeten hun job fatsoenlijk doen!

10 februari 2022 om 21:53

Wat te denken van minuut 6? Dat was misschien wel een penalty + rode kaart, maar de VAR vind het niet eens nodig om de scheidsrechter te roepen. Ook de herhalingen waren zo slecht dat niemand enig idee heeft of hij hem echt touchte.

10 februari 2022 om 21:56

Om eerlijk te zijn zou ik daar geen penalty voor geven, maar zoals je aangeeft geven ze geen fatsoenlijke herhalingen om zeker te zijn of die hem raakt of niet.

Oke. Wederom een dramatisch spel en wat is dit met Besiktas en scoren. Volgens mij hebben onze spitsen met elkaar een weddenschap over wie de minste kansen kan missen… damn

In de beker telt maar 1 ding. De volgende ronde bereiken.

En dat hebben we gedaan terwijl Fener en Gs er uit liggen.

Het spel was weer rusteloos en chaotisch, en de wissels van onze coach vreemd.

Maar het grote probleem, zoveel kansen missen, gaat maar niet weg.

Als die Bats de helft van zn kansen dit jaar had afgemaakt hadden we het nu ergens anders over.

Hopelijk kunnen we maandag bij Adana DS winnen en in de competitie de top 3 bereiken.

P.s. Ik vind het grappig dat sommigen renkli hier net doen of Besiktas in dezelfde malaise zit als hun clubs, maar ze vergeten dat we afgelopen jaar de triple hebben behaald en dit jaar als enige de beker en de supercup kunnen pakken.

5 prijzen in 2 jaar, niet gek dacht ik zo

10 februari 2022 om 23:18

Ik denk dat de beker niet verzekerd is zeker omdat onze spitsen Batshuayi en larin moeten voorstellen.

11 februari 2022 om 09:40

Zeg ik ook niet. Niks is verzekerd maar we zijn nog steeds tegen elke ploeg in Turkije de betere qua spel, alleen zijn we achterin kwetsbaar en missen we te veel kansen.

Vertel me, in welke wedstrijd heeft de tegenstander ons zijn wil opgelegd?

Ik kijk al jaren naar dezelfde film in Turkije, Besiktas maakt het spel, Besiktas drukt de tegenstander naar achteren, tegenstanders spelen op de counter. Ook in de derby’s.

11 februari 2022 om 10:34

Ja klopt besiktas domineert in turkije al jarenlang het spel maar de spits moet toch de doelpunten maken anders komt het niet, kijk naar aboubakar we hadden elke grote wedstrijd gewonnen waar hij in heeft gespeeld. Als we niet kunnen scoren scoort scoort altijd de tegenstander bij besiktas daarom moeten we een topspits hebben anders kunnen we niet een simpele win tege goztepe/antalya etc winnen.