Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgische topscheidsrechter zakt voor test: 'Ik was toe aan mijn vakantie'

Laatste update:

In 2013 werd hij nog verkozen tot beste scheidsrechter van België, maar Jérome Efong Nzolo moet voorlopig even een pas op de plaats maken. Hij is niet geslaagd voor zijn conditietest en mist zodoende in ieder geval de eerste maanden van het Belgische voetbalseizoen. De Pro League gaat vrijdagavond van start.

Al te veel problemen lijkt Nzolo daar niet mee te hebben, getuige zijn reactie op het opmerkelijke bericht. "Ik ben met vakantie, zoals wel meer scheidsrechters in deze periode van het jaar. Ik was eraan toe, want het was lang geleden. Bij de volgende test sta ik er weer", zegt hij laconiek in Het Nieuwsblad.

Ook collega Christof Virant kwam niet door de test heen en mag dus net als Nzolo tot september, wanneer de volgende test is, geen wedstrijden fluiten. "Ik moet nu een paar weken rust inlassen. Jammer, maar dat hoort erbij", reageert hij. 'Coming man' Bart Vertenten, pas 25 jaar, is eveneens niet beschikbaar. Hij zou ongewettigd afwezig zijn geweest bij de test.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alsof we (degelijke) scheidsrechters hebben in overvloed... Nu missen we een, naar Belgische normen, goede scheidsrechter.

25 juli 2014 om 15:17

Zijn de scheidsrechters zo slecht dan in België ? Ik volg het niet, nooit gekeken. Turkse scheidsrechters zijn ook drama.. Er moet meer 'getraind ?' worden zodat ze beter gaan opletten.

25 juli 2014 om 15:21

Haha dat wou ik ook weten, is het net zo triest als in Nederland want wij hebben maar 1 goede.

25 juli 2014 om 15:33

In België is er zelfs geen topper meer. Het niveau is om te bleiten.

25 juli 2014 om 15:43

Ja idd, en dat is zonder twijfel Kuipers. Hij fluit nationaal én internationaal prima. In Turkije heb je er ook 1, genaamd Cuneyt Cakir. Alleen vind ik dat hij internationaal beter fluit dan tijdens de turkse competitie.. Maar dat kan ook aan mij liggen.

25 juli 2014 om 15:54

In België hadden we De Bleeckere, was één van de beste scheidsrechters ter wereld.
Voor de rest hebben we een paar scheidsrechters die aangesloten bij de Uefa. Die mogen dan soms eens Europese wedstrijden fluiten. De meesten worden echter gedegradeerd door de Uefa.

Serge Gumienny vind ik één van de betere scheidsrechters in België, die heeft al wedstrijden mogen fluiten in de Champions League en Europa League.

In België wordt er écht veel geklaagd over de scheidsrechters. In de Play-Offs hebben we zelfs 6 scheidsrechters per wedstrijd, zelfs dan maken ze soms blunders...

Ik wil die mannen niet afbreken, ik weet dat het een extreem moeilijke job is. Maar soms vraag je je toch wel af of het niet beter is om videobeelden te gebruiken.

25 juli 2014 om 16:06

Ik geef je opzich wel gelijk, vooral als het je clubbie is die wordt benadeeld. Ik irriteert me ook aan de fouten van de scheidsrechters, vooral de afgelopen WK maar we moeten niet vergeten dat het ook maar mensen zijn.

Ik ben een voorstander van om het voetbal zo puur mogelijk te laten. Soms werkt het in je voordeel, soms nadeel. Maar dat is juist het leuke aan voetbal. Als videobeelden komt, gaan ze alles, letterlijk alles, willen laten nakijken. Dat wilt geen 1 voetbalfan toch ? Gewoon zo laten, vind ik veel leuker. Maar! Zonder het te proberen weet je het ook nooit, dus als Fifa het een paar wedstrijden probeert dan pas gaan we zien of het wel een goed idee is ofniet.

25 juli 2014 om 17:05

Ekogs,

Maar neen, die zijn niet slechter als in andere landen. Naar welk land je ook gaat overal vinden ze hun eigen scheidsrechters faalbeestjes en zijn die in het buitenland beter. En da's overal zo.

Probleem is vooral dat tegenwoordig alle matchen op TV worden uitgezonden en dat men 101 camera's heeft waarmee men uit alle hoeken kan bekijken of een beslissing al dan niet fout was. En bij een foute beslissing wordt dat tig keer uitvergroot en herhaalt. Jij krijgt dus de perceptie dat het nu allemaal in het honderd loopt. En perceptie is de werkelijkheid. Niet de ware werkelijkheid, maar het is er wel één.

Ook zijn de belangen in het voetbal groter geworden en als de trainer faalt dan schuift die graag de zwartepiet door naar de scheids. Nog maar 20 jaar geleden ging het er sportiever aan toe.

En ook de media doet mee in die heksenjachten op scheidsrechters. De mensen willen dat immers lezen.

Wat Nzolo betreft, die heeft wellicht nog een job naast het fluiten. Ook zal die wel een vrouw/vriendin en eventueel kinderen hebben. Die mens heeft ook recht op vakantie met zijn familie.

25 juli 2014 om 17:45

Ekogs

Jouw 'probleem' is vrij eenvoudig op te lossen. Als je per team de aanvoerder of coach 1 á 2 mogelijkheden geeft om een beeld terug te kijken en het team deze mogelijkheid/mogelijkheden verliest bij een foutieve terugvraag van de beelden (met andere woorden: De aangevraagde beelden laten iets anders zien dan datgene wat het team wilde aantonen), dan zullen de teams er zeer voorzichtig mee omgaan. Echter ban je hiermee wel de grove fouten uit het voetbal, daar elk team deze fouten wel kan aanvoelen en hierbij dus direct de beelden zullen aanvragen.

Daarbij zie je ook in andere sporten waar inmiddels de videoreferee is ingevoerd, dat die niet tot veel vertraging van het spelletje leidt, het maakt de sport wel veel eerlijker.

25 juli 2014 om 17:56

ik ben voorstander.
maar waarom daar stoppen ? stop de tijd als het spel stil ligt,gedaan met dat tijdrekken.

Dan had hij maar moeten slagen voor zijn testen. Zo geweldig goed is hij niet, zelfs niet naar Belgische normen.

Dit getuigt wel van een uiterst onprofessionele houding t.o.v zijn job. Daarnaast loopt hij zijn salaris mis. Hij had toch wel tenminste iedere ochtend kunnen gaan hardlopen. Het verbaast mij echt hoe hij als ''beste scheidsrechter van 2013'' zijn hobby niet serieus neemt.

25 juli 2014 om 16:46

Nou, omdat het maar een hobby is. Deze mensen hebben ook gewoon een baan met alle mogelijke stress die daar bij hoort, familie met alle mogelijke problemen die zich daar bij voor kunnen doen, etc.

1 probleem met een van die dingen en je houdt geen tijd meer over voor een hobby.

25 juli 2014 om 17:02

Inderdaad, mensen vergeten vaak dat scheidsrechters meestal nog een andere baan hebben naast het scheidsrechter zijn.
Zo zie je maar hoe zwaar eigenlijk scheidsrechter zijn is. Meeste mensen mogen daarom ook een beetje meer respect tonen tegenover de scheids!

25 juli 2014 om 18:25

Het is een hobby maar er zijn 100 andere scheidsrechter die staan te popelen om zijn positie over te nemen en zij zouden alles geven om op dat podium te staan.

25 juli 2014 om 17:49

""dit getuigt wel van een uiterst onprofessionele houding t.o.v zijn job""
99% dat fluiten zijn hobby is.
Zelfs zijn benzine moet hij betalen voor zijn verplaatsingen.
Als hij dan van bvb Oostende naar Arlon moet rijden ,250km op en 250km terug en dat als bijverdienste houd die brave man pakweg 25 euro over.
Gij durf dan te beweren: uiterst onprofessionele houding .
Ik zou zeggen : Bezin eer je begint te lullen.

25 juli 2014 om 18:24

Als hij van Oostende naar Arlon moet rijden dan krijgt hij sowieso 120 euro transport kosten. Hij krijgt 2000 euro per match die hij fluit. Dus als hij tot september niet mag fluiten loopt hij wel 10.000 euro mis. Die brave man houdt echt niet 25 euro over aan een wedstrijd. Jij leeft in een droom.

26 juli 2014 om 08:37

Gij gelooft ook dat vlinders hooi eten,hahaha.
8000 euro per jaar kan hij verdienen plus 1100 per wedstrijd.
Vervoer krijgt hij 50% terug betaald als hij met de trein reist met eigen vervoer niks.
En nu komt het.
Hij is geen nationale arbiter dus geen beroeps.
Hij doet dat als hobby en betaald 75% (hangt van gezinsbestand af) belasting.
Kom jij uit je droom en tel uit wat deze man verdient.

Echt heel slordig. Zeker als topscheidsrechter mag dat niet. Gelukkig is dat in Nederland wel anders. Ik denk ook dat Nederland de beste scheidsrechter ter wereld heeft. Op welk niveau dan ook.

Wie zijn wij om hem te veroordelen? Hij kiest ervoor om ff rustig aan te doen met als risico dat ie de test niet haalt. En hij aanvaardt die consequentie. Simpel.

25 juli 2014 om 15:59

Inderdaad, bovendien is het wel makkelijk roepen vanaf de zijlijn maar volgens mij weet niemand hier wat de test inhoudt. Een scheidsrechter moet ook gewoon fit zijn en het spel op de voet kunnen volgen

25 juli 2014 om 18:28

Zo een fysieke test is heel zwaar. De eerste test bevat 12 km hardlopen in 50 min.

Franck de Bleeckere! Dat was pas een scheidsrechter! Topniveau maakte zelden fouten en stond overal bovenop.

Sergey piputkin ( ofzo iets) is een top-scheids. Fluit altijd correct, en zonder fouten. Ik hoop dat hij er bij is in Fifa 15

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren