Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Beest’ Álvarez boezemt ontzag in bij Engelse media én ploeggenoten

Laatste update:

Edson Álvarez kan tevreden terugkijken op zijn basisdebuut voor West Ham United. De van Ajax overgekomen middenvelder kende een week geleden zijn vuurdoop tegen Chelsea met een korte invalbeurt. Tegen Brighton & Hove Albion (1-3) verscheen hij voor het eerst aan de aftrap en gaf hij meteen zijn visitekaartje af. Engelse media zijn onder de indruk van het optreden van de Mexicaan.

Álvarez vormde tegen Brighton een middenveld met Tomás Soucek, James Ward-Prowse en de iets meer vooruitgeschoven Lucas Paquetá. The Daily Mail stelt dat Álvarez en Ward-Prowse de hoofdrol grepen. "Door te slopen, tackelen en passeren legden zij de basis voor de dominante overwinning", luidt het oordeel. Het optreden van Álvarez wordt beoordeeld met een 8 als rapportcijfer. Ook Sky Sports geeft hem een 8.

"Moyes geeft alleen geld uit als hij zeker weet dat het zijn vruchten zal afwerpen en de beslissing om de Mexicaan, die 33 keer speelde in de Champions League namens Ajax, binnen te halen, zal de lat alleen maar hoger leggen", gaat The Daily Mail verder. Álvarez was tegen Brighton goed voor zeven geslaagde verdedigende acties. Alleen Kurt Zouma (twaalf) deed dat beter.

Declan Rice
Bij de fans van West Ham United was Declan Rice het mikpunt van cynisme. De middenvelder, die deze zomer voor ruim 100 miljoen euro de overstap maakte naar Arsenal, kwam met zijn nieuwe werkgever niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Fulham. "Kijk je mee, Declan?", zongen de fans van the Hammers, verwijzend naar de tijdelijke koppositie in de Premier League. West Ham haalde voor het geld van Rice Álvarez, Mohammed Kudus en Ward-Prowse.

Ook in de kleedkamer heeft Álvarez zijn stempel weten te drukken. "Edson is defensiever, maar hij is een beest, werkt veel en hard", aldus linksback Emerson. "Als je alleen naar de wedstrijd kijkt, zie je hem niet vaak aan de bal. Maar zonder bal is hij ongelooflijk. Hij rent voor iedereen. Zelfs in de rondo voor de training of tijdens de warming-up, hij gaat altijd honderd procent en wil alleen winnen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mis die geweldenaar nu al! Begrijp er niets van dat sommige fans hem liever kwijt waren dan rijk.

28 augustus 2023 om 12:53

Dat zijn ajacieden die zijn ook blij dat Kudus weg is echt onbegrijpelijk.

28 augustus 2023 om 12:59

Heel groot verschil. Alvarez liep altijd voorop in de strijd. Kudus helemaal achteraan. Ik ben persoonlijk blij dat Kudus weg is. Leuke techniek, maar nul inzet en heel wisselvallig.

28 augustus 2023 om 13:05

Lewy

Ik snap het ook niet. Dan zegt iemand 0 inzet maar vergeet ook te zeggen dat wij nu 0 creativiteit hebben.

28 augustus 2023 om 13:11

liever nog 3 van kudus ipv taylor, bergwijn en klaassen.

28 augustus 2023 om 13:20

Krillin , ach spelers als Alvarez mis je als ze er niet bij zijn net als vroeger Wouters en daar wordt altijd denigrerend over gedaan , dat zijn spelers die anderen beter laten spelen door veel vuil werk op te knappen .

28 augustus 2023 om 13:24

Toch is een Kudus "met 0 inzet" ontzettend veel beter dan alle alternatieven die er nu rondlopen. Als je ziet hoe belangrijk hij de afgelopen wedstrijden ook was. Ajax is zonder twijfel weer 2 stappen achteruit gegaan deze transfer periode.

28 augustus 2023 om 13:31

Is ook onbegrijpelijk. Steijn had Kudus echt wel aan de praat gekregen qua inzet. Nu moet Ajax binnen een week een vervanger vinden voor de hoofdprijs. Die speler van Metz is ook 15 miljoen, wat gewoon teveel geld is voor een speler die dit seizoen pas Lique 1 speelt.

28 augustus 2023 om 13:31

Ik vond het eerder onbegrijpelijk dat Kudus enkele maanden terug genoemd werd in de discussie over wie de beste speler in de eredivisie was.
Enorm talent, maar ook enorm wisselvallig.

28 augustus 2023 om 13:36

We gaan het zien. Hij was nu weer paar wedstrijden redelijk goed, maar vorig seizoen ook genoeg wedstrijden dat hij onzichtbaar was, dat het leek of je met een man minder speelde. Het gesprek aan inzet en overzicht ga ik niet missen. Hopelijk krijgt Godts de kans om zich te laten zien nu.

28 augustus 2023 om 13:40

Kudus liep helemaal achteraan? Die beste man heeft totaal 1 jaar uit gelegen met blessure, des te knapper het is dat hij sterker is terug gekomen. Daarnaast zit ook een leeftijd verschil tussen Kudus en Alvarez. Kudus is net 23 en Alvarez bijna 26. Kudus was vorige seizoen zo'n beetje enige speler die Ajax bij de hand nam in de CL.

28 augustus 2023 om 14:37

Onbegrijpelijk? Ik zou zeggen kijk eens wat Kudus in drie jaar tijd heeft laten zien bij Ajax. Dan kom je erachter dat het niet veel is.

In 2020/2021 nog geen 800 minuten voetbal in de eredivisie, jaar erop was het nog dramatischer, slechts 400 minuten eredivisie voetbal. Verleden jaar wel 1800 minuten eredivisie gespeeld maar ja, geen prijzen gepakt dat jaar.

Is totaal niet te vergelijken met Alvarez die afgelopen jaren wel een behoorlijke bijdrage leverde aan het succes van Ajax.

28 augustus 2023 om 17:08

Mee eens ik vind alleen dat over Alvarez ook wel wat valt te zeggen. Hij pakte bijna wekelijks geel en bij Ajax heb je in 80% van de wedstrijden meer balbezit dan je tegenstander. Dan heb je behoefte aan een speler die creatiever is dan Alvarez. Afgelopen wedstrijd van West Ham speelde Alvarez echt op een paar meter voor de verdediging en daar is Alvarez op zijn best. Ballen afpakken dat is zijn kracht.

28 augustus 2023 om 13:00

Welke fans dan? Volgens mij waren alle Ajacieden wel blij met m toch? Was gewoon zn tijd om geld op te leveren.

Wel een goede speler voor de PL. Hij kan beter voetballen.positiespel spelen dan 90% van de andere spelers op zijn positie. Dat leer je wel in NL. Daarnaast heeft hij (jaja) genoeg grinta om het te maken in Engeland.

Nederlanders zijn vaak wel goed genoeg, maar hebben een te slappe mentaliteit, zoals Bergwijn en Depay.

28 augustus 2023 om 13:06

Alvarez is zeker een goede speler maar juist deze eerste wedstrijd in het shirt van West Ham had hij het lastig wat helemaal geen schande is. De enige tegentreffer kwam volledig op zijn conto, was ook niet gek want hij zat er redelijk doorheen. Ik schat Ajax hoger in dan West Ham alleen deze wedstrijd ging in een waanzinnig tempo, ik schat dat hij eerst nog wat wedstrijden moet spelen voordat hij gewend is hieraan en dan pas echt z'n stempel op een wedstrijd kan drukken.

28 augustus 2023 om 13:07

Feye_88

Er waren er best een hoop hoor. Klagen dat hij geen voetballende 6 was.

28 augustus 2023 om 13:18

Is ie ook niet. West Ham had 20% balbezit en zoals je kan lezen had Alvarez amper de bal. Dan is ie op zijn best. Ik denk dat Alvarez een topkeuze heeft gemaakt door voor WHU te kiezen. Een ploeg die tegen 15 ploegen in de PL minder balbezit heeft. Bij Ajax kwam ie namelijk teveel aan de bal. Zijn strijdlust gast Ajax echt missen.

29 augustus 2023 om 02:00

Qua club en statuur is Ajax misschien een betere club dan westham maar op basis van het elftal zal het huidige westham Ajax gewoon pakslaag geven. Het huidige Ajax is een gedrocht dat kwalitatief gewoon ondermaats is.

28 augustus 2023 om 13:04

Heb je de wedstrijd gezien? Ik wel. West Ham heeft een maximaal resultaat behaald, maar de score is niet het verhaal van de wedstrijd. Brihgton was heer en meester en West Ham is met meer geluk dan wijsheid overeind gebleven. Parkeerde een bus waar Mourinho een stijve van krijgt. Voetballend was het niet veel. In wedstrijden waar West Ham het spel moet maken of als ze op achterstand komen zullen de zwakheden van dit team snel blootgelegd worden, want dan onstaan er ruimtes in de rug van de West Ham spelers.

Dus om Alvarez en West Ham op basis van deze wedsrijd op te hemelen; ik zie het niet.

28 augustus 2023 om 14:09

Dat is precies hoe West Ham het hele jaar gaat voetballen met fysieke monsters als Soucek, Antonio, Bowden, Alvarez etc. Daarom hoopte ik ook dat Paqueta daar zou vertrekken, het is een succesvolle/functionele ploeg maar wel 1 die het helemaal prima vindt om niet te voetballen.

28 augustus 2023 om 14:38

Ik zou Bowen niet in dat rijtje plaatsen. Dat is echt een heerlijke technische voetballer.

28 augustus 2023 om 13:10

Precies wat jij zegt! Wat zal deze man gemist worden bij Ajax. Je weet wat ze zeggen: je mist iemand pas echt wanneer die er niet meer is

28 augustus 2023 om 13:12

Veel ajacieden zien nou eenmaal liever een type Frenkie de Jong (of als je dat te hoog gegrepen vindt, Anita) op 6. En daar ben ik het mee eens. Een sloper op 6 beperkt het spel enorm, dat is echt funest voor de opbouw. Alvarez is een leuke speler, maar niet voor de tactiek van Ajax en ook niet voor een team dat bij al zijn wedstrijden domineert.

28 augustus 2023 om 13:18

Ik denk niet dat fans blij zijn dat Alvarez weg is, maar eerder dat ze hem een transfer gunden. Hij heeft zich jarenlang keihard ingezet en dan is deze nieuwe uitdaging enorm gegund.

28 augustus 2023 om 13:19

Nou volgens mij zijn veel fans helemaal niet blij, maar waren het de 'zogenaamde' kenners die hem naar beneden schreven als was hij alleen maar een ordinaire schoffelaar. Dat Kudus verkocht is ben ik veel minder rouwig om en snap ook niet dat ie voor alles bedankt wordt, want zijn inbreng was vergeleken met die van Alvarez marginaal, dat dat deels door blessures en keuzes van trainers te maken had doet daar niks aan af.

28 augustus 2023 om 13:19

Omdat ze hier in Nederland niet kunnen inschatten hoe goed iemand is. Heerlijk om te zien dit dan toch?

28 augustus 2023 om 14:41

Alvarez was voor sommigen een zondebok. Normaal gesproken heb je een breker met één of twee creatieve middenvelders ervoor. Ajax speelde met Taylor en Klaassen. Nul creativiteit, veel verstoppertje spelen. De 'onbeholpen' Mexicaan is dan een makkelijke zondebok voor het armoedige middenveld.

28 augustus 2023 om 17:09

Prima bedrag gekregen. Spelers blijven niet hun hele carrière bij Ajax, dus verkopen bij een goed bod ben ik altijd voor.

Wisten alle Ajacieden natuurlijk al wel. Strijder en mis hem wel. Uiteindelijk nog relatief "goedkoop" weggegaan.

Tja, het is ook gewoon een uitstekende speler. Declan Rice is natuurlijk wel de completere en betere speler, maar puur als verdedigende middenvelder komt Alvarez bij de meeste clubs goed mee. Ik vond 'm in verdedigend opzicht al een poosje goed, maar het afgelopen seizoen heb ik wel een zwak voor hem gekregen. Het is zeer knap als verdedigende middenvelder om zo overeind te blijven in een erg worstelend Ajax (in relatieve zin).

“Dominante overwinning”? Oké, ik heb alleen de samenvatting gezien op Match of the Day maar die keeper van West Ham hield alle ballen eruit, het had net zo goed 4-3 voor Brighton kunnen zijn en dan zijn die artikelen weer totaal anders geschreven.

28 augustus 2023 om 13:02

Dominant met 22 balbezit is wel bijzonder inderdaad. 25 schoten vs 12. 17 corners tegen, 3,5 keer zo weinig passes verstuurd.

Ze zullen vast uitstekend verdedigd en gecounterd hebben. Maar dominant....

28 augustus 2023 om 14:37

Sterker nog, Alvarez had 8 succesvolle passes, Dat is 1 pass in de benen van je medespeler elke 10 minuten. De rest van zijn stats zijn ook niet fantastisch. Niet dat je het hem kwalijk kan nemen, want Moyes kiest voor totale anti-voetbal, maar snap de ophemeling niet zo. Heeft gewoon een prima voldoende gehaald, een 8 gaat mij iets te ver.

28 augustus 2023 om 13:05

Haha, idem hier. Het was een zeer gelukkige overwinning leek mij inderdaad. Neemt niet weg dat Al arez blijkbaar goed speelde (een CDM zie je niet in een samenvatting). Sowieso lijkt dit mij een groter gemis dan Kudus. Spelers als Alvarez en Sangaré zijn de lijm van een team. Door hen renderen anderen juist beter. Dit zijn echt onmisbare spelers.

28 augustus 2023 om 13:14

Nee precies, ik ben eigenlijk ook wel fan van Alvarez. Zijn voetballend vermogen wordt ook door mening onderschat. Ik had als Arsenal zijnde zelfs misschien nog eerder Alvarez opgehaald ipv Rice. Zeker als je naar die bedragen kijkt.

28 augustus 2023 om 13:42

Dan denk ik dat je juist enkel naar de bedragen hebt gekeken, want Rice is in alles een betere speler dan Alvarez. Er wordt niets over gezegd, omdat het niet negatief is en dat scoort/provoceert meer, maar Rice heeft zich moeiteloos aangepast en draait mee alsof ie er al jaren speelt, was gisteren ook weer geweldig.

28 augustus 2023 om 14:11

Ja ik moet ook bekennen hoor dat ik Rice niet veel heb zien spelen. Eigenlijk alleen tegen AZ en die finale in de conference league en toen toch wel even op hem gelet. In geen van die wedstrijden vond ik hem meer dan 100 miljoen euro waard en doet Alvarez niet veel onder, maar dat is inderdaad alleen basis van die wedstrijden dan.

Diverse analisten vonden Alvarez maar een matige voetballer,de zgn kenners, met Perez voorop, zo zie je maar weer dat die er ook totaal geen kijk op hebben

28 augustus 2023 om 13:05

@hunter op basis van deze wedstrijd zou ik ook niet zeggen dat Alvarez een goede voetballer is. Brighton heer en meester en West Ham met de geparkeerde bus de overwinning over de streep getrokken.

28 augustus 2023 om 13:14

Je bent niet alleen een goede voetballer als je de technische spelverdeler bent. Alvarez is juist op heel veel andere aspecten een topper. zo’n speler kan ieder top team gebruiken en daarom vind ik het wel een goede speler.

28 augustus 2023 om 14:40

Het is makkelijk verdedigen als je met je kont tegen je eigen 16 staat. Wacht nu maar eens af tot West Ham het spel moet maken of een achterstand moet goed maken en ze verder naar voren moeten staan.

28 augustus 2023 om 14:50

Na de winst zag je hier in de comments voorbij komen dat WHU een gevaarlijke outsider voor de titel kon gaan zijn. I kid you not.

28 augustus 2023 om 16:12

@samcro dat is ook belachelijk. Ze zijn goed begonnen qua resultaten, maar het voetbal houdt niet over. Ze winnen 2 wedstrijden waar ze kunnen counteren, maar tegen Bournmouth waar ze het spel zelf moeten maken komen ze niet verder dan een gelijkspel. West Ham mist het voetballende vermogen om wedstrijden te controleren en alleen al daarom doen ze niet mee om de titel.

28 augustus 2023 om 13:05

Voetballend is hij ook niet sterk, maar vooral zonder bal moet hij zijn ding doen. Bij West Ham wordt voetballend ook minder van je verwacht dan bij Ajax. Het is maar net waar je van houdt en wat je nodig hebt in je team. Ik vind niet dat je kunt stellen dat Perez e.d. er totaal geen kijk op hebben.

28 augustus 2023 om 13:07

Tja, Kokcu kreeg van veel analisten ook weinig lovende kritieken. Alvarez en Sangaré idem dito. Ik heb het idee dat de TV-analisten alleen spelers a la De Bruyne, Pedri, Bruno Fernándes of Odegaard kunnen waarderen. Ze moeten zeer balvaardig zijn. Dat is ogenschijnlijk nogal een makke van veel van de analisten

28 augustus 2023 om 13:16

Precies, zij kijken vaak alleen maar naar 1 of 2 aspecten. Alvarez is kopsterke, goed in de duels, heeft goede agressie en scoort ook nog regelmatig

28 augustus 2023 om 13:52

Goede agressie? Had afgelopen seizoen 10 gele kaarten, ik weet nou niet of dat een pluspunt is hoor.

Goeie speler, gouden gozer! Trots dat deze man het Ajax shirt gedragen heeft voor een paar jaar. Hij kopte in zijn debuut Ajax tegen Cypriotische club naar de CL en heeft deze transfer meer dan verdiend!

Dit hoort de visie van Ajax te zijn, spelers kopen en ontwikkelen of opleiden en doorontwikkelen en ze vervolgens voor een mooie transfersom te verkopen. Alvarez was destijds een dure aankoop maar prima gedaan!

Voor Ajax top: 3mln afschrijving vergoedingssommen uit de boeken, salaris van 3 a 4 mln uit de boeken en een boekwinst van 37 miljoen. En 4 jaar van deze gozer kunnen genieten!

Voor de Engelse competitie is dit gewoon een TOP-speler. Helemaal op zijn plek! Die gaat nog wel een grotere stap maken. Met de techniek die hij bij Ajax heeft doorontwikkeld is er in de premier League bijna geen enkele speler beter op die plek.

Ik zag dat filmpje op Instagram van die verdedigende actie. Iedereen die zegt dat hij niet kan voetballen is blind. Wat een actie. Onbegrijpelijk dat er mensen zijn, en ik hoef ze niet eens te noemen, die al jaren roepen dat hij er niets van kan.

doe ff normaal zeg, wat een scorebordjournalisten daar
keeper van westham had de beste dag van zijn leven en dat er 3 invlogen was ook meer geluk dan wijsheid.

leuk dat alvarez wat goede verdedigende acties had, is ook makkelijker wanneer je bij een team als westham zit wat veel al op eigen helft staat te verdedigen... bij ajax was dit allemaal wat minder nodig en dan zag je zijn gebreken.

gewoon een mooi pak geld voor gekregen, en nu zijn ze bij westham blij ermee. is toch goed?

Beest? Schei toch uit. We gaan hem niet groter maken dan dat ie is toch?

Schrijft de Engelse media serieus over een dominante overwinning van west Ham? Alleen qua uitslag dan want zij hebben alles behalve het spel gemaakt met 22% balbezit 😂

Mooi dat zijn kwaliteiten in engeland wel mooi op waarde worden geschat, dit in tegenstelling tot Nederland ,waarbij je bijna geen duel meer aan kan gaan zonder een gele kaart te pakken

Tja, mooi dat mensen verschillend meningen hebben. Ik heb in ieder geval een andere mening. Hele vervelende, nare voetballer. Zo blij dat hij weg is uit Nederland en bij een middenmoter in Engeland voetbalt. Is ook zijn top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren