Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München mag blijven hopen op titel dankzij goal in blessuretijd van Kane

Laatste update:

Bayern München is er op de valreep in geslaagd om een broodnodige zege te boeken in de Bundesliga. De ploeg van trainer Thomas Tuchel leek gelijk te spelen tegen RB Leipzig, totdat Harry Kane in blessuretijd zijn tweede treffer van de avond en 27ste van het seizoen maakte: 2-1. Bayern staat nu acht punten achter koploper Bayer Leverkusen met elf duels te gaan. Voor nummer vijf Leipzig is de nederlaag een dure te noemen gezien de strijd om een Champions League-ticket.

Bij Bayern stond Matthijs de Ligt aan de aftrap. De Oranje-international vormde centraal achterin een koppel met Eric Dier. Jamal Musiala, Thomas Müller, Leroy Sané en Kane moesten voor de broodnodige treffers zorgen. Aan de kant van Leipzig stond Xavi Simons in de startopstelling van trainer Marco Rose, die Loïs Openda en Benjamin Sesko in de spits opstelde.

Bayern pakte het initiatief in de eerste helft en kwam al snel bijna op voorsprong via Kane. De Engelsman ontving een prima voorzet van Raphaël Guerreiro en kopte richting de verre hoek. Janis Blaswich kon daar nog net een handje tegen krijgen en dat bleek net voldoende om de bal via de paal uiteindelijk klemvast te pakken.

Een prima steekpass van Musiala leidde de volgende doelkans voor Bayern op. Sané omspeelde Blaswich en leek hard op weg naar de openingstreffer. De vleugelspeler kwam echter net niet helemaal goed uit met zijn passen en werd gedwongen de bal terug te leggen. Dat leverde der Rekordmeister niets op.

Ook Kane kwam andermaal dichtbij. Op aangeven van Müller kwam de topscorer aller tijden van Tottenham Hotspur tot een omhaal, die een prooi was voor Blaswich. Leipzig wist in aanvallend opzicht weinig te creëren, al brak het bij tijd en wijle gevaarlijk uit via onder meer Simons.

Tien minuten na rust brak Bayern alsnog de ban. Guerreiro stoomde op aan de linkerkant van het veld en legde af op Musiala, die richting doel dribbelde en niet te stoppen was door de verdediging van Leipzig. Musiala legde af op Kane, die onhoudbaar raak schoot in de verre hoek achter de kansloze Blaswich: 1-0.

Leipzig speelde niet zijn meest overtuigende wedstrijd, maar kwam twintig minuten voor tijd toch vrij plotseling op gelijke hoogte. De lichtvoetige Dani Olmo betrad de zestien van Bayern en legde af op Sesko. De Sloveen schoot niet heel overtuigend, maar doordat de bal getoucheerd werd door Leon Goretzka was Manuel Neuer kansloos: 1-1.

Bayern bleef kansen krijgen op de voorsprong. Zo had Kane voor zijn tweede van de aanval moeten tekenen met een kopbal, die net over vloog. Tuchel probeerde wat te forceren met het inbrengen van Eric Maxim Choupo-Moting en de Kameroener speelde in blessuretijd een cruciale rol bij de winnende treffer, door de bal terug te leggen op Kane. De Engelsman werkte vervolgens behendig binnen: 2-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik betwijfel of Choupo geen offside stond wel werelds binnen geschoten door Kane.

24 februari 2024 om 20:29

Ik betwijfel het ook. Die lijnen waren namelijk wel erg scheef.

24 februari 2024 om 20:31

perspectief is nu eenmaal zo. In België ken men de specialiteit om een lijn scheef te trekken vanuit het busje...

24 februari 2024 om 20:31

uit herhaling geen offside. Werd snel getoond.

Met dank aan 2 spelers staat Bayern momenteel tweede. Ik kan me niet voorstellen dat Bayern top 4 zou spelen dit seizoen zonder Kane en Neuer.
Vandaag weer een onnodige tegengoal geslikt na positiefouten

24 februari 2024 om 20:50

Diezelfde Kane miste vorige competitie wedstrijd een enorme kans om op 0-2 voorsprong te komen na fantastische steekbal van Musiala. Het is dus niet alleen maar hosanna wat Kane betreft. Hij heeft ook gewoon een aandeel in het feit dat Bayern een straatlengte achter Leverkussen staat door het missen van opgelegde kansen.

24 februari 2024 om 20:58

wat een onzin dat te lezen. Een kans missen kan gebeuren. Hij zit al aan 26 doelpunten in de Bundesliga dit seizoen. Zelfs vandaag was het wat onrustig in de achterhoede.

25 februari 2024 om 10:09

Iemand die dik topscoorder is, speelt volgens jou niet goed omdat hij een keer een kans heeft gemist. Sterk argument man😂

24 februari 2024 om 21:33

Met dank aan alleen deze 2 spelers staan ze tweede? Ik vind dat je Sane, bijna 20 goal contributies, hiermee aardig tekort doet. Die loopt bijna 1 op 1 qua goals/assists in de Bundesliga, die mag zeker genoemd worden als het gaat om de 2e plaats.

25 februari 2024 om 08:47

Sané is complementair aan Kane, maar zit soms wel eens in een vormdip. In de terugronde behaalt hij nog niet zijn beste vorm vergeleken met de heenronde.

Beste spits van de wereld.

Waarom is die kerel tot zijn 30e bij het AZ van Engeland gebleven?

24 februari 2024 om 20:41

Langdurig contract getekend met een 'mondeling akkoord' dat hij alleen weg mag als een correct bedrag wordt geboden.
Allemaal geregeld door broer en zaakwaarnemer Charlie Kane.

25 februari 2024 om 10:12

Totaal niet waar. Hij tekende zelf steeds bij, maar mensen doen bij spurs graag alsof elke speler daar tegen zijn zin zit. Heeft altijd aangeven bij spurs te willen blijven als er progressie gemaakt werd. En zelfs toen t eigenlijk al jaren slecht was bleef hij nog. Zoiets noem je clubliefde, maar dat kent natuurlijk niet iedereen.

24 februari 2024 om 20:48

Haha AZ van Engeland, die vind ik mooi

24 februari 2024 om 20:52

AZ heeft tenminste nog een kampioenschap gewonnen vrij recentelijk..

24 februari 2024 om 22:18

@TILBURG013, we worden oud. 2009 is helaas niet meer “recentelijk”😅 Dat is 15 jaar geleden.. De tijd gaat snel

25 februari 2024 om 12:25

Pijnlijk, wel waar haha.

De klasse van Kane trekt de overwinning over de streep. Dit Bayern overtuigd nog echt niet. Snap ook echt de wissels van Tuchel niet. Hij haalt zijn meest creatieve en dreigende speler eruit (Musiala) op het moment dat je 1-1 staat en brengt een verdediger voor een middenvelder.

24 februari 2024 om 20:51

Zijn tijdperk nadert stilaan. Ik snap vooral de vele positiefouten defensief niet. Zo kwam Leipzig telkens tot kansen.

Mooi voor de race, houdt het nog een beeeetje spannend. Gun het Leverkusen wel maar toch blij dat Bayern hier 3 punten heeft gepakt als neutrale toeschouwer!

Denk niet dat Leverkusen het nog uit handen geeft overigens.

24 februari 2024 om 20:59

dat hangt van het vervolg af. Ik acht een nederlaag nog altijd mogelijk dit seizoen.

24 februari 2024 om 22:57

Denk ik ook zeker, maar de kans dat Bayern 8 punten inloopt en erover heen gaat acht ik ook klein.

Hoop voor jullie dat jullie punten kunnen pakken, maar als outsider zie ik toch een keer liever geen Bayern als kampioen van Duitsland. Voor de verandering

Wat viel Sesko tegen vandaag zeg, had hem nooit echt goed bekeken maar dit viel zwaar tegen. Schlager vond ik ook best aardig voetballen, nooit zo opgevallen bij mij. Musiala een waanzinnig talent, zette Sané fijn voor de keeper. RB Leipzig de tweede helft sterk, stuitende op een ook erg sterke Neuer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren