Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München wint ruim aan de hand van recordbreker Kane en uitblinker Musiala

Laatste update:

Bayern München heeft zaterdagmiddag een overtuigende zege geboekt op SV Darmstadt 98: 2-5. Trainer Thomas Tuchel zag de ongrijpbare Jamal Musiala tweemaal scoren en een assist afleveren, terwijl Harry Kane voor zijn 31ste competitietreffer tekende. Daarmee werd hij de eerste speler die in zijn debuutseizoen in de Bundesliga dat aantal treffers weet aan te tikken. Bayern verkleint het gat met koploper Bayer Leverkusen voorlopig naar zeven punten; Darmstadt blijft laatste staan.

Aan de kant van Bayern verscheen Matthijs de Ligt aan de aftrap. De Oranje-international vormde centraal achterin een koppel met Eric Dier, terwijl Noussair Mazraoui er vanwege een blessure niet bij was. Voorin werd spits Kane in zijn rug gesteund door Leroy Sané, Thomas Müller en Musiala.

Na een heerlijke dribbel van Musiala kreeg Joshua Kimmich de kans om de score vanuit een moeilijke hoek te openen. De Duits international schoot hard, maar de hoek bleek toch iets te lastig en dus kon doelman Marcel Schuhen redding brengen. Darmstadt presenteerde zich alleraardigst voor rust en kreeg ook de mogelijkheid om voor de eerste treffer van de middag te zorgen.

Mathias Honsak kreeg de nodige ruimte in de zestien en zag zijn inzet licht van richting worden veranderd door Kimmich. Manuel Neuer bracht ternauwernood redding. Aan de andere kant leek Kane op weg naar de 0-1, maar ook hij wist niet te scoren. Leon Goretzka zag zijn poging met buitenkant voet vervolgens een metertje naast gaan.

Aan de andere kant slaagde Darmstadt er toch in om de 1-0 op het scorebord te zetten en dat was met name te danken aan Honsak. De Oostenrijker slalomde langs enkele spelers van Bayern en gaf perfect af op Starke, die met een laag schot in de verre hoek raak schoot. Lang kon Darmstadt echter niet genieten van de voorsprong.

Vlak nadat Kane nog op hopeloze wijze naast kopte, bediende de Engelsman Musiala. Een strak, laag schot in de verre hoek leverde de gelijkmaker op. In de blessuretijd van de eerste helft sloeg Bayern nogmaals toe. Kimmich zette uitstekend door aan de rechterkant en gaf voor op Kane, die van dichtbij voor de Beierse voorsprong zorgde: 1-2. Gescoord werd er niet meer voor rust, al lag dat vooral aan Oscar Vilhelmsson. De Zweedse spits schot van dichtbij keihard tegen de lat en liet zo een reuzenkans onbenut.

Musiala liet zaterdagmiddag al meerdere keren zien te beschikken over een uitstekende dribbel en na een uur spelen bleek hij nog maar eens ongrijpbaar. Ditmaal sneed hij vanaf de rechterkant het zestienmetergebied in en rondde hij met links, door de benen van Schuhen, af: 1-3. Bayern ging op zoek naar de genadeklap, maar ondanks de nodige dreiging kwam die er in eerste instantie niet. Aan de andere kant bracht Vilhelmsson de spanning bijna terug, ware het niet dat zijn schot net langs de voor hem verkeerde kant van de paal vloog.

De beslissing viel twintig minuten voor tijd alsnog en opnieuw was Musiala betrokken bij een doelpunt. De technicus had een heerlijk steekballetje in huis op invaller Serge Gnabry, die de bal met links in de verre hoek schoof: 1-4. Musiala dacht even daarna op schitterende wijze de 1-5 aan te tekenen, maar zijn wippertje eindigde op de lat. Kane deed er alles aan om de rebound binnen te werken, maar miste de bal en kwam hard in aanraking met de paal.

De Engelsman had veel pijn, al kon hij wel zelf van het veld lopen. Hij werd vervangen door Eric Maxim Choupo-Moting. In blessuretijd maakte invaller Mathys Tel er nog 1-5 van, door uit de draai raak te schieten. Het slotakkoord was echter voor Darmstadt. Vilhelmsson schoot met links binnen: 2-5.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Allemaal leuk en aardig dat Darmstadt maar dan zie ik toch veel liever weer ploegen als Schalke, Hamburg, Hertha of Nurnberg weer op het hoogste niveau.

16 maart 2024 om 17:49

Clubs die jaar in jaar uit slecht beleid hebben gevoerd en daarom nu zo laag staan? Waarvan er een aantal zelfs richting de afgrond gaan? Ik snap dat sentimentele ergens wel, maar kom op, de clubs hebben er zelf een puinhoop van gemaakt. Net zoals in Nederland, ik vind het geweldig dat een Almere City erbij is gekomen, dat er een paar van die traditionele clubs op het 2e niv. spelen kan mij een worst wezen.

On topic: Begint Bayern dan eindelijk te draaien sinds bekend is gemaakt dat Tuchel weggaat. Zou wat zijn als hij dan alsnog CL wint 🤣🤣

16 maart 2024 om 17:51

Bayern lijkt inderdaad op het juiste moment in vorm te komen en Kimmich als rechtsback, Guerreiro linksback en Pavlovic op het middenveld lijkt ook te werken. Ook jongens als Gnabry zijn eindelijk weer terug.

17 maart 2024 om 02:30

Ik denk dat we jou niet hoeven uit te leggen dat Bayern altijd een behoorlijke eindsprint inzet en dat doen ze nu ook. Ik denk alleen dat het dit seizoen niet genoeg is voor het kampioenschap. Leverkusen trekt op een of andere manier het toch altijd over de streep en deze voorsprong geven ze niet meer weg. De CL-pot tegen Arsenal wordt een hele interessante waarbij Bayern, in mijn ogen, altijd favoriet zal zijn vanwege de ervaring. Maar ik denk dat ze het lastig zat zullen krijgen tegen Arsenal!

16 maart 2024 om 17:59

Allemaal leuk en aardig dat sentiment van Derkaiser, maar Darmstadt heeft de promotie zelf afgedwongen waar Schalke en Hamburg met een grotere achterban nog steeds wanbeleid voeren. Deze clubs moeten een voorbeeld nemen aan een Darmstadt en andere kleinere verenigingen die wel succesjes weten te boeken

16 maart 2024 om 19:33

Daar geef ik je ook zeker gelijk in, maar in mijn optiek maakt dat het kijken naar dit soort potten een stuk onaantrekkelijker. Hadden ze bij een Hamburg of Schalk uit gemoeten dan kijk je er al heel anders naar met die geweldige ambiance.

16 maart 2024 om 20:04

Volgend jaar kan HSV nog terug komen. Wat vind je van Holstein Kiel? Zie die club altijd voorbij komen bij Sportschau maar ik vind het een niet heel geweldig uitzien. Dat lijkt een beetje een onderkant 2e Liga of top 3e Liga club. Doe mij dan maar Nürnberg, HSV of Schalke ofzoiets

Wat is die Musiala toch een bizarre speler. Ongekend wat ie steeds weer laat zien.

Sané daarintegen was weer helemaal niks. Zo goed hij was aan het begin van het seizoen zo slecht is hij tweede. Gnabry heeft juist het tegenovergestelde, die lijkt altijd opeens zijn best te gaan doen aan het einde van het seizoen.

Verder doet de Ligt het steeds beter dat komt vooral omdat hij nu rcv staat. Als Min-Jae er nou eens een keer naast mag staan heb je gewoon een top verdediging.

16 maart 2024 om 18:38

Snap de keuze voor Dier ook echt niet. Zet gewoon Kim naast De Ligt en rouleer met Upamecano.

Musiala, Musiala, Musiala! Wat een fenomeen. Zo piepjong èn al zo ongelooflijk goed.

Als we alle naams-populariteit, nietszeggende statistieken en de marketing potentie van alle voetballers even weg denken, want daar draait het tegenwoordig voornamelijk op, en puur kijken wat de spelers op het veld doen en dan met name met de bal aan hun voet, want het spelletje heet namelijk voetbal, is Musiala de beste speler ter wereld. Zijn rust, overzicht en dribbel in de kleine ruimte is van een buitenaards niveau. Een van de weinige spelers waar je nog een pot voor kijkt. Zo'n Bellingham is met alle respect niets meer dan een atletische doelpunten prikker vergeleken bij Jamal.

16 maart 2024 om 18:01

Een atletische doelpunten prikker haha, heb je gezopen dat je met zulke leuke benamingen komt aanzetten.

Verder mooi hoor dat je hem boven Bellingham schaart en dat je zo euforisch bent over een potje tegen Darmstadt wat het niveau Go Ahead Eagles is, ik zou zeggen kijk wat meer voetbal, buiten de Duitse competitie, verbreed je horizon jongen!

16 maart 2024 om 18:14

Op zijn positie komt niemand in de buurt van De Bruyne, maar inderdaad daarna Musiala, al speelt hij tegenwoordig officieel als buitenspeler

16 maart 2024 om 18:57

Ik vind Musiala juist aan de linkerkant beter dan op cam waar die vandaag dus ook weer speelde omdat Muller op cam speelde. Vind Wirtz ook iets beter dan Musiala.

Musiala is toch wel echt een pareltje. Wat een klasse zeg. Zo jong zo goed echt bizar.

Samen met heel wat andere talenten zullen we nog heerlijke beelden zien voorbij komen in het hedendaagse topvoetbal. We mogen onze handen dichtknijpen met al het talent wat er rondloopt in Europa.

Haaland, Mbappe, Bellingham, Musiala, Arda, Yamal, Saka, Garnacho en noem ze maar op. Een voor een geweldenaars!!

16 maart 2024 om 19:34

Foden en Wirtz horen daar toch 100% bij.

Musiala weer geweldige dribbels zien maken. Heerlijke voetballer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren