Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bas Nijhuis is een dissonant en niet langer geschikt als scheidsrechter’

Laatste update:

Als het aan Arman Avsaroglu ligt zien we Bas Nijhuis niet meer terug als scheidsrechter op de Nederlandse velden. De verslaggever van de NOS sprak maandagavond in het Sportforum bij Langs de Lijn en Omstreken klare taal over de hoofdpersoon rond de wedstrijd RKC Waalwijk - Fortuna Sittard. Nijhuis gaf bij dat duel rood aan Fortuna-trainer Julio Velázquez en nam een aantal discutabele beslissingen. Wat Avsaroglu betreft is het klaar.

De meeste ogen waren vrijdag tijdens RKC - Fortuna gericht op Nijhuis. De arbiter stuurde Velázquez met twee keer geel naar de tribune, zag een vermeende overtreding van Etienne Vaessen over het hoofd in aanloop naar de 1-1 en liet een doldwaze actie van diezelfde doelman onbeslist in de slotfase. Nijhuis riep onder meer 'Stop it' naar Velázquez, die bleef doorpraten en seconden later de rode kaart kreeg gepresenteerd.

"Ik vind Bas Nijhuis niet meer geschikt als scheidsrechter", valt Avsaroglu maar meteen met de deur in huis. "Afgelopen vrijdag was daar het zoveelste voorbeeld van. Ik heb dit seizoen al een hele vreemde situatie gezien bij Volendam, waar Murkin iemand doormidden zaagde en Nijhuis geel gaf. Deze wedstrijd was ook heel vreemd. Over die trainer kun je twisten, of hij weggestuurd moet worden. Persoonlijk vind ik het gek dat een speler (Murkin, red.) geel krijgt voor een zaag en een trainer meteen rood krijgt als hij twee keer iets onaardigs zegt."

Avsaroglu is van mening dat Nijhuis zijn eigen regels bedenkt en de VAR sterk beïnvloed wordt. "Het helpt hem ook niet dat hij regelmatig in de media komt om alles uit te leggen en hij dat ook leuk vindt. Dat helpt hem niet. Ik vind dat hij eerst maar eens gewoon de regels moet naleven. Het erge is ook dat de VAR niet meer durft in te grijpen bij wedstrijden van Nijhuis. Het gaat echt invloed hebben op hoe de VAR functioneert. Nijhuis is een soort dissonant in het hele scheidsrechterskorps."

Vind jij Bas Nijhuis nog geschikt als scheidsrechter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

We hebben niet zoveel goede scheidsrechters, maar wat mij betreft mag Bassie "eigen regels" Nijhuis ook lekker stoppen.

21 februari 2023 om 07:37

Bassie is in aanleg best een goede scheidsrechter, maar hij is een beetje aandachtsgeil geworden. En door al die aandacht , is zijn manier van fluiten veranderd. Haalt schandalige overtredingen en mannelijk voetbal door elkaar, en als je daar dan terecht wat van zegt reageert hij als een klein kind. En dat heeft vooral van doen met zijn opgeblazen ego jammer.

21 februari 2023 om 09:10

Een beetje aandachtsgeil geworden? Die kerel loopt toch al minimaal 5 (als het er niet 10 zijn) totaal zijn eigen wedstrijd te fluiten, met zijn eigen regels en zijn eigen zogenaamde 'flamboyante' gedrag en uitspraken. Los van het feit dat hij inderdaad ook gewoon VAR-beelden naast zich neerlegt als ze niet stroken met zijn eerdere beslissing. Je kan ook een persoonlijkheid zijn op het veld en gewoon de regels hanteren, maar Bas draait het om - die maakt zijn eigen regels en denkt daaraan zijn persoonlijkheid te kunnen ontleden.

21 februari 2023 om 08:50

Van mij mogen er meer scheidsrechters zijn zoals Bassie, meer mannelijk voetbal Ipv dat gejank. En ze zijn een wezenlijk onderdeel van het spelletje dus mogen ze ook vaker voor de camera verschijnen Ipv weg te lopen voor hun beslissingen. Ook gisteren bij VI werd hij aangepakt en vond ik het vermakelijk om te zien hoe hij er op reageerde. #meerbassie

21 februari 2023 om 09:17

Probleem is dat Bas ook schandalige overtredingen door laat gaan en op minder schadelijke momenten juist weer heel hard optreedt. Daarbij komt dat hij zijn eigen regels maakt en compleet afwijkt van de rest. Tja, wordt het allemaal wel heel erg onoverzichtelijk voor spelers, coaches en publiek. Ik zie scheidsrechter Bas als een dictator.

21 februari 2023 om 09:21

Helemaal eens. Daarnaast vind ik dat er best eens echt gevoetbald mag worden i.p.v. dat gejank de hele tijd. Hij is lekker eigenzinnig, nuchter en doet waar hij zich fijn bij voelt. Het is niet zo’n typische knvb jankerd om bij elk discussiemoment de var in te roepen als hij t even niet meer weet. Kan hem prima hebben.

21 februari 2023 om 09:25

Iedereen kan een charge/ overtreding niet goed beoordelen. De “overtredingen” waar gisteren aan gerefereerd werd waren voor mij ook twijfelgevallen. De eerste zou ik door hebben laten gaan… de 2e was discutabeler.. maar het is altijd een persoonlijke beoordeling. Een dictator noem ik Lahoz, die niet meer weet wat een duw / schop is. Bas is een ander type. Prima zo!

21 februari 2023 om 12:31

Van mij mag het best iets harder in Nederland. Het probleem wat ik met Nijhuis heb is dat hij vaak heel inconsistent fluit en ook overduidelijke overtredingen mist, of niet zwaar genoeg bestraft.

21 februari 2023 om 09:15

Ik vind het ook niet erg om wat vaker door te spelen ipv bij elke gil van de zgn stoere voetballers te fluiten. Natuurlijk mist hij weleens iets, net als de meeste scheidsrechters. Maar voor opmerkingen op de leiding kaarten geven, daar heeft hij mijn absolute zegen. Niets zo irritant als die zuigende voetballers en trainers die geen enkel respect voor de scheids tonen. Ga zo door.

21 februari 2023 om 09:23

Maar dan moeten ze het allemaal consequent doen!!! En niet als het hem uitkomt. Bovendien mist is wel vaak een behoorlijk flinke charge en staan de kaarten bij Bas niet meer in verhouding tot het vergrijp. Hij wijkt te veel af van de norm en je kunt hem daar niet op wijzen…. Bas is een one man show… dat past niet bij de rol van scheidsrechter. Spelers, coaches en publiek moet weten waar men aan toe is.

21 februari 2023 om 17:17

Dit is toch absurd? Lees je wat je zelf feitelijk typt? "scheids mag door laten spelen bij een duidelijke overtreding, maar als een speler de scheids erop wijst dat hij door liet spelen bij een overtreding verdient de speler een kaart" dan ben je gewoon compleet de weg kwijt naar mijn mening.

21 februari 2023 om 10:23



ik ben al zo lang klaar met deze scheidsrechter. het is echt schandalig dat deze man nog fluit op dit niveau. iedereen die zelf voetbalt of heeft gevoetbald weet dat een scheidsrechter geen hoofdrol mag opeisen. deze man flikt het bijna elk weekend wel om ergens in de headlines te verschijnen met zijn optreden. na zijn wedstrijden is er ook altijd minimaal ã©ã©n van de coaches die zijn optreden benoemt in een interview. en je raadt het al, dit is zelden positief.

het toppunt was misschien wel een paar jaar geleden toen hij doodleuk tegen frenkie de jong zei dat hij maar eerder de bal moest gaan spelen ipv het fluiten voor een overtreding op frenkie de jong.



21 februari 2023 om 11:18

Als ik moet kiezen tussen Nijhuis of Higler kies ik 100 uit 100 voor Nijhuis. Maar beide stoppen zou ik ook niet erg vinden.

Helemaal mee eens. Basje "mannelijk voetbal" Nijhuis is totaal ongeschikt. Laat schandalige overtredingen ongestraft en kan voor commentaar daarop zomaar met kaarten gaan zwaaien. Het is wel eens klaar inderdaad.

21 februari 2023 om 08:35

"En kan voor commentaar daarop zomaar met kaarten gaan zwaaien". Het zegt wel wat over hoe voetballers en fans ervan zijn dat ze dit als iets negatiefs ervaren. Ook al ia de beslissing fout, respecteer de beslissing. Zoals in andere sporten veelal zo is. Hier is geen respect voor de arbiter. Het is zo in- en intriest dat er weer een stel kleuters na een fluitsignaal om de scheidsrechter staan te janken. Vreselijk.

21 februari 2023 om 09:12

@manga: het gaat natuurlijk om de combinatie van. Mee eens dat het scheidsrechterscorps een stuk strakker mag zijn qua 'beledigen' en klagen bij de scheids, maar bij Bas is het de irritatie van de dubbele standaard. Zeker bij een 'topploeg' tegen een ploeg die zich met hand-en-tand verdedigd weet je gewoon dat de 'topper' 20 keer mag worden vastgehouden en geschopt zonder gevolgen en zodra je dan bij overtreding 21 wat fel en geirriteerd reageerd dan heb je direct geel om de oren

21 februari 2023 om 17:20

Ik vind het in en intriest dat zo een speler niet mag zeggen dat een scheids een fout maakt. Zeker bij het formaat fouten die nijhuis maakt.

22 februari 2023 om 09:05

@black: Een speler "zegt" dat niet gewoon. Als dit normaal ging, dan had ik er ook niets van gevonden. Alleen spelers gaan als losgeslagen idioten tekeer tegen arbiters

21 februari 2023 om 10:09

Jij bent dan ook geen fan van het Engelse voetbal.

Al jaren doet deze man maar waar die zin in heeft! Een scheidsrechter die de regels niet naleeft en liever populair in een praatprogramma wil zitten doen moet niet mogen fluiten! #wegmetnijhuis

Het loopt ook de spuigaten uit. Een paar jaar geleden liet hij inderdaad vaker door voetballen en hield zo lekker veel tempo in het spel. Tegenwoordig lijkt hij steeds meer een karikatuur en lijkt vooral niet te fluiten zodat men het vooral weer over Bas Nijhuis heeft.

21 februari 2023 om 09:02

Bij Bas of bij alle scheidsrechters...

Laten we beginnen met van der Eijk... dat is helemaal het toppunt. Met in de schaduw het andere jonkie: Kooij.

Gozubuyuk en Higler lopen inmiddels al wat langer mee, maar zijn na een goede periode dit seizoen weer tot het toppunt van slecht gedaald.

Je bent pas echt een goede scheidsrechter als je na afloop van de wedstrijd niet meer weet wie er ook alweer gefloten heeft. En dat is bij Nijhuis eigenlijk nooit het geval.

Misschien moet hij wat minder vaak aanschuiven bij Genee,Gijp en Derksen. Die maken hem helemaal gek door zijn reet vol te steken met veren. Daardoor gaat Bas echt denken dat hij speciaal is.

21 februari 2023 om 07:53

Misschien moet jij minder blaten en het programma eens een keer kijken dan kan je zien dat Gijp het bijna nooit met hem eens is. Ook gisteren was hij het niet met Bas eens.
Ik overigens wel moet ik zeggen. Die actie van die keeper was gewoon legit.
Hij gaat naar de bal, ja met de benen vooruit, dat doet een spits ook zo vaak richting een keeper toe. Maar de keeper pakt de bal met zijn handen half onder hem weg, vlak bij zijn heup. Dus prima save van de keeper.
Ja hij komt gevaarlijk en onbesuisd in, maar de uitvoering was prima.

21 februari 2023 om 08:46

Ik vind het ook wel goed dat hij zijn beslissingen uitlegt. Zo komt er een discussie op gang. Dan kun je het nog oneens met elkaar zijn, maar zijn onderbouwing maakt wel duidelijk waarom hij bepaalde beslissingen wel of niet neemt. Ik kon me opzich ook wel vinden in zijn uitleg, maar deze situatie is typisch zo eentje die voor interpretatie vatbaar is. Ik krijg zelf namelijk de indruk dat die keeper bewust zo agressief en roekeloos dat duel in gaat om die speler te imponeren en af te schrikken. Zo van ik ga vol voor die bal maar ik zorg er ook voor dat die man nergens meer heen kan. Ja hij doet zijn werk als keeper en dus geen penalty. Maar ik zou hem alsnog een kaart willen kunnen geven, enkel voor zijn idiote in komen en dat hij zoveel risico neemt.

21 februari 2023 om 10:45

@keepertoob,

Wat een onzin. Als een veldspeler zo in komt op een andere veldspeler heb je gegarandeerd een overtreding en een kaart te pakken. Waarom mag een keeper dit dan wel?

"ja hij komt gevaarlijk en onbesuisd in, maar de uitvoering was prima."
Aha, hij heeft zijn gevaarlijke, onbesuisde actie prima uitgevoerd. Niks aan het handje dus? Besef je wel hoe krom je zin eigenlijk is?

21 februari 2023 om 13:22



Als 2 spelers tegelijk tegen de bal aantrappen is toch een zelfde soort situatie?
Of een kopduel waar je elkaar raakt in de lucht? Het is een duel, wel een op het randje en de keeper neemt veel risico maar hij pakt hem wel gewoon volgens de regels.

Ik kan genoeg situaties bedenken dat spelers ook doorgaan op een keeper want de keeper liet de bal los. Dan zegt men ook, ja duel en hij liet hem los.
Hoe vaak duikt een keeper wel niet voor gevaar voor eigen leven voor een bal terwijl een spits net wil gaan schieten. Zeg jij dan ook, hey dat is onbesuisd? Wacht eerst maar even wie de bal pakt? Voetbal is en blijft een contact sport.
De keeper nam een risico maar het pakte goed uit.
Hoe wordt het een onbesuisde actie? Als beide spelers geen rekening met elkaar houden. Wat moet een keeper dan in zo'n situatie doen?
Je kan ook van de spits zeggen hij gaat door op de keeper terwijl die met zijn handen naar de bal gaat, wat onbesuisd van die speler dat hij toch de bal probeert te raken?

Maar goed volgens jou is dit dus allemaal onzin? Volgens mij zie jij het te zwart wit. Het 1 sluit het andere niet uit.

Het is ook een stukje afdwingen. Die keeper denkt, wegwezen jij mijn bal. Terwijl die spits denkt, ik ga scoren en die is niet bezig met de keeper maar bezig met de bal wat begrijpelijk is.
Maar dan krijg je dit soort duels/acties. De spits had zijn aanval ook af kunnen breken of de keeper ontwijken maar dat deed hij zelf ook niet.
Waarom zou een keeper zich wel moeten aanpassen. Die gaat ook met gevaar voor zijn eigen leven zo'n actie aan.

21 februari 2023 om 13:58

"als 2 spelers tegelijk tegen de bal aantrappen is toch een zelfde soort situatie?"
Nee, want er trappen geen twee spelers tegelijkertijd tegen de bal en één van de spelers komt met beide benen springend in. Je bent in staat om te typen dus ik neem aan dat je ogen hebt.

"ik kan genoeg situaties bedenken dat spelers ook doorgaan op een keeper want de keeper liet de bal los. Dan zegt men ook, ja duel en hij liet hem los.
Hoe vaak duikt een keeper wel niet voor gevaar voor eigen leven voor een bal terwijl een spits net wil gaan schieten. "

Volgens mij leef jij echt nog in het jaar 2000 ofzo? Keepers zijn de meest beschermde spelers van allemaal en als er al een fout gemaakt wordt door de wedstrijdleiding heb je tegenwoordig de VAR die dat rechtzet. Of noem jij mij maar eens een recent voorbeeld op waar de keeper wordt geraakt in een zoals jij noemt 'duel' zoals die Vaessen deze speler raakt waar de keeper niet het voordeel krijgt. Ik ben benieuwd.

"hoe wordt het een onbesuisde actie? Als beide spelers geen rekening met elkaar houden. Wat moet een keeper dan in zo'n situatie doen?"

Wat is dit nu weer voor onzin? Sinds wanneer kan je alleen bij goedkeuring van beide partijen onbesuisd zijn? Als ik besluit met 120km/h op iemand in te rijden maar die ander houd daar geen rekening mee is het niet onbesuisd? Hier moet je me echt ff helpen hoor..

"het is ook een stukje afdwingen. Die keeper denkt, wegwezen jij mijn bal. Terwijl die spits denkt, ik ga scoren en die is niet bezig met de keeper maar bezig met de bal wat begrijpelijk is.
Maar dan krijg je dit soort duels/acties. De spits had zijn aanval ook af kunnen breken of de keeper ontwijken maar dat deed hij zelf ook niet.
Waarom zou een keeper zich wel moeten aanpassen. Die gaat ook met gevaar voor zijn eigen leven zo'n actie aan."

De pot verwijt de ketel... En dan zou ik zwart wit zijn? Er zijn tal van voorbeelden hoe de keeper hier voor de bal kan gaan die allemaal toegestaan zijn. Leg jij mij anders maar eens uit hoe de speler de keeper in deze situatie met zijn 'onbesuisde' gedrag had kunnen blesseren? Volgens mij werkte het hier maar één kant op.

21 februari 2023 om 17:49



Wacht even hoor. Jij denkt oprecht dat de keeper van RKC die spits met zijn benen raakt? Die spits valt omdat de keeper met zijn bovenlichaam, die achter de bal zit de spits raakt. Daarom ook de vergelijking als 2 spelers tegelijk tegen de bal aan trappen, dat gebeurd hier ook een confrontatie waarbij beide spelers voor de bal gaan, keeper heeft er meer gewicht achter zitten en wint dus die confrontatie. De benen van de keeper raken de spits niet dat zei bas ook in de uitzending, daar vroeg hij naar aan de Var.
Dan kan je wel zo'n opmerking maken van je bent in staat om te typen dus je hebt ogen, maar waar slaat dat eigenlijk op?
Voordat ik zo'n opmerking na jou ga maken, want die kan ik volgens mij ook wel maken. Wil ik toch eerst van jou weten hoe jij die situatie in jouw hoofd hebt zitten.
edit:
Heb het speciaal net nog even voor je terug gekeken en ik blijf bij mijn woorden ( net als Bas overigens ), die keeper raakt de speler niet met zijn benen en dus is het een hard duel op de bal. Spits had hem ook op zij kunnen gaan, keeper had ook op zij kunnen gaan, doen ze beide niet,logisch en dus krijg je een onbesuisde actie van beide kanten. Want men kiest beide voor hun zelf.

Ik snap deze opinie wel. Nijhuis wijkt vaak wel erg af van de algemene regels. Ook in zijn " eigen " regels is hij de laatste periode steeds inconsistenter. Jammer want volgens mij is het verder een goede gozer die wel degelijk goed kan fluiten.

21 februari 2023 om 09:19

Dat hij zijn eigen regels maakt en afwijkt van de algemene regels, wordt idd vaak gezegd en komt nu weer ter sprake na de wedstrijd rkc-fortuna, maar ik vraag me dan af waarin hij deze wedstrijd afgeweken is van de regels. Volgens mij passen zijn beslissingen prima binnen de regels. Alleen wordt zijn uitleg niet door iedereen geaccepteerd en was door een ander wellicht een andere beslissing genomen.

21 februari 2023 om 11:00

Zijn eigen interpretatie binnen de regels. Er zijn situaties wat bijvoorbeeld of obstructie is of een duwfout waarvoor elke andere arbiter fluit en Nijhuis niet. Dat is dan toch afwijkend ten opzichte van de algemene regels. Het kan soms een prima te billeken beslissing zijn. Past het binnen de regels vanuit het scheidsrechtercorps nee. Hiermee schept hij een precedent binnen zijn eigen wedstrijden. Hier kunnen teams gebruik van maken. Daarnaast vind ik hem toch wel inconsequent op het gebied van gele kaarten. Het kan zijn dat het voor hem een optelsom is. Echter weet je bij hem nooit zeker welke overtreding nou wel bestraft wordt en of met geel. Dat vind ik behoorlijk afwijkend. Zijn uitleg is behoorlijk wat recht is krom praten en andersom. Hij drukt als arbiter zijn stempel bij een sport die bol staat van regels en belangen. Daardoor valt hij op en ligt hij onder een vergrootglas. Ik persoonlijk vind het soms heerlijk daar niet van. Kan me goed voorstellen dat de teams en coaches van te voren niet helemaal weten wat ze kunnen verwachten.

21 februari 2023 om 12:49

Wat ik tegen Nijhuis heb is minder dat hij afwijkt van de algemene norm. We hebben in het verleden meer van die scheidsrechters gehad, misschien op andere vlakken. In het verleden wist je bij Luinge bijvoorbeeld dat er de nodige gele kaarten zouden komen in een wedstrijd.

Ik heb er meer problemen mee dat hij, ook binnen wedstrijden, behoorlijk afwijkt van zijn eigen norm. soms zie je 3 of 4 tackles achter elkaar die vergelijkbaar zijn maar fluit hij alleen voor de laatste of dat hij er van af wijkt omdat een ploeg iets te veel voordeel krijgt uit een situatie. Dan wordt het vervelend, je laat het of allemaal doorgaan, of niet.

Oh Arman Avsaroglu mag ik je bedanken door dit eindelijk in de media uit te spreken. Dit jaar loopt het echt de spuigaten uit en de arbitrairheid van Bas zorgt er voor dat Bas bepaalt welke ploeg er met 3 punten zijn. Een potentiële seizoen-eindigende tackle slaat Bas even zwaar aan dan commentaar op zijn zeer interessant en belangrijke persoon.
Zie Reijnders op Brobbey of Murkin inderdaad. Het meest schrijnende vind ik dat Bas zich meerdere malen heeft uitgesproken dat de VAR zich maar niet met de chosen one moet bemoeien en hij met een attitude van heb ik jou daar naar het scherm loopt en na de wedstrijd de dienstdoende VAR waarschijnlijk nog even flink uitfoetert. Het feit dat er verder zo weinig body in het scheidsrechter korps zit zorgt ervoor dat de VAR dan ook daadwerkelijk niet ingrijpt.

Oh voetballend Nederland verenig u of u nou van Ajax, Feyenoord, PSV of een andere club bent en spreek u uit. #Baskanechtnietmeer!!

21 februari 2023 om 07:41

Arman op de radio is goud trouwens ! Kan erg goed verslag doen van wedstrijden, ik mag graag naar hem luisteren.

Opvallend dat de Turkse Asvaroglu kritiek levert op een scheidsrechter nadat deze beslissingen heeft genomen in het nadeel van zijn Turkse Fortuna Sittard…..

21 februari 2023 om 07:46

Weinig opvallends aan als de in Rotterdam geboren Nederlands Armeens Turkse commentator iets observeert wat wij week in week uit allen kunnen zien.

21 februari 2023 om 09:03

Wie bedoel je met wij. De helft van NL vind hem de beste. De andere helft van NL niet.

21 februari 2023 om 12:48

Nee hoor, iedere supporter vindt dat een consistente lijn in het arbiterskorps het belangrijkste en ik denk dat spelers ook gewoon willen weten waar ze aan toe zijn.

Dat Nijhuis iedere week er een show van maakt om geen rode kaart te geven en vervolgens als charlatan aanschuift bij VI doet hem inderdaad in dat opzicht niet goed.

21 februari 2023 om 07:50

Poeh… lijkt me een zwaar leven als je dit al opvallend vindt…

21 februari 2023 om 09:06

Valt wel mee hoor gomes1psv. 🌈

21 februari 2023 om 09:23

Gelukkig maar, want als de kortzichtigheid van je implicatie ook je verdere kijk op zaken vertroebelt was dat niet eenvoudig geweest. Want werkelijk waar: je vind het werkelijk opvallend dat een Nederlandse commentator van Turks/armeense komaf (n.b. onderbouwde) kritiek heeft op een scheidsrechter nadat hij waar een handjevol mensen met Turks bloed werken en noemt dat in dezelfde adem 'zijn' 'turkse' Fortuna Sittard? Dat is wel van een suggestiviteit die je eerder in extremistischer kringen verwacht dan op een voetbalforum als dit moet ik zeggen...

21 februari 2023 om 09:31

Hoi gomes1psv, om hem helemaal van de velden te halen gaat wat ver in mijn optiek. Wat vind jij? PS. Extremisme ben ik wars van. Lijkt me een zwaar leven als je dat erbij haalt.

21 februari 2023 om 13:06

Het probleem is niet dat je extreem bent, het probleem is dat je niet begrijpt wat Armeense afkomst betekend. Armeense Turk, Koerdische Turk of een gewone Turk zijn echt heel verschillende groepen die lang niet altijd, eufemistisch uitgedrukt, vriendelijk tegenover elkaar staan.

Dus de suggestie dat een verslaggever van Turk-Armeense afkomst bevooroordeeld zou zijn omdat een club een Turkse eigenaar heeft, is vrij discutabel te noemen.

22 februari 2023 om 14:54

Alsof het niet discutabel is als Avsaroglu een 'gewone' Turk was. Subjectiviteit impliceren op basis van afkomst of bloedgroep slaat sowieso nergens op.

21 februari 2023 om 08:00

Wat een vreemde opmerking Cardura. Als je dit erachter zoekt dan vraag ik me af waar dat vandaan komt.
Asvarolgu is een Nederlandse man die een mening heeft over Bas Nijhuis over het afgelopen seizoen.
Dat jij er direct de Turkse nationaliteit bij betrekt is verwerpelijk

21 februari 2023 om 09:08

Ik snap je punt Prem. Verwerpelijk is ook een beetje overdreven 🙂.

21 februari 2023 om 09:55

Hoi Cardura,
Sorry voor mijn woordkeuze, wellicht iets te extreem neergezet.
Dank voor je begrip en de feedback

21 februari 2023 om 08:02

@csrdurs Onzin ... Want hij haalt ook de Volendam wedstrijd aan of is Jan Smit ook Turks? Hij noemt toch ook andere concrete voorbeelden en dat jij verbanden legt qua afkomst zegt meer over jou

21 februari 2023 om 09:12

On topic: vind jij dat Nijhuis geschrapt moet worden als scheidsrechter betaald voetbal?

21 februari 2023 om 08:14

Hij is een Armeen.

21 februari 2023 om 08:35

Armeen. En als je een beetje verstand van geopolitiek hebt, weet je dat Armenen en Turken over het algemeen elkaar niet bepaald liggen.

21 februari 2023 om 09:18

Over het algemeen ja.

21 februari 2023 om 10:13

Het zou eerder opmerkelijk zijn dat iemand van Armeense komaf het juist opneemt voor iets Turks. Dus compleet het tegenovergestelde wat jij beweert. Maar vooral niet toegeven hoor.

21 februari 2023 om 09:06

Een Armeen voor een Turk uitmaken, dt is nog erger dan Nederlanders voor Duitsers uitmaken.
Er was een periode dat Bas Nijhuis de wedstrijden beter maakte met zijn mannelijk voetbal. Zijn ego is echter al een tijdje teveel opgepompt waardoor het jammer genoeg de Bas Nijhuis show wordt ipv dat we een potje voetbal zitten te kijken. Het is dus helemaal niet vreemd dat meer en meer personen zich tegen Bas uitspreken.

21 februari 2023 om 09:20

Nederlanders die dicht bij de grens met Duitsland wonen hebben veel affiniteit met Duitsland. 🇳🇱 🇩🇪

21 februari 2023 om 09:49

Weest gewoon een man en zeg: Oh ik heb iets geleerd en mijn comment was achteraf gezien nogal dom, ik liet me leiden door mijn onderbuik gevoelens en heb geen enkele kennis van geopolitiek. In plaats van telkens terugkomen met een die quasi counter argumenten. Klein kind.

21 februari 2023 om 12:02

Het is juist opvallend en een identiteitsreactie dat u roest van Avsaroglu (rotterdammer) erbij betrekt als zijnde een Turk en Fortuna als een Turkse Fortuna!!!!

Dan moet u het voortaan hebben over een Russische Vitesse, Chinese ADO (voorheen) enz enz

Wat in artikel staat is 100% waar als u eens opnieuw naar de wedstrijd kunt kunt kijken. Uw reactie is pas alles behalve onderbouwend en gebaseerd op waar opa van die beste man vandaan komt. Best jammer

Om hem helemaal van de velden te halen gaat wat ver in mijn optiek, maar als je gisteren zijn optreden in Vandaag Inside zag, dan had hij nog enigszins een verklaring waarom hij bepaalde keuzes maakte door niet af te fluiten of geen kaart te geven. In dat kader was ik het wel eens met Gijp, want die vond het uitkomen van de RKC keeper ook een beetje blind en dwaas, want daar neemt hij erg veel risico namelijk. Derksen gaat dan wel wat ver door hem met hand en tand altijd te blijven verdedigen. Ik houd van zijn manier van fluiten, maar het moet niet doorslaan vind ik.

Overigens werd hem meteen het vuur aan zijn schenen gelegd door gelijk de column van Valentijn Driessen aan te halen aan het begin van de uitzending. Die had ongeveer dezelfde mening als Arman.

21 februari 2023 om 07:55

Keeper kwam wat blind en als een dwaas er in maar hij speelde de bal wel met zijn handen/armen dus het mag volgens de regels.
Hoe vaak probeert een spits wel niet door te trappen als de keeper met zijn handen op de bal zit? Worden daar kaarten voor gegeven? Nee, enkel een vrije trap voor de keeper maar meestal is het gewoon een duel.
Deze keeper laat duidelijk zien als je een sliding op mij maakt dan voel je hem zelf ook want ik doe het ook.
Keeper was eerder, speelde de bal en dus is het legit als je het mij vraagt.

21 februari 2023 om 08:17

Dat is dus niet zo. In de regels staat helemaal niets van bal wel of niet raken. Het gaat om het risico dat je neemt om een ander te blesseren. In principe zou je een rode kaart kunnen krijgen als je perfect de bal raakt. Dat het vaak niet zo uit wordt gevoerd is een tweede.

21 februari 2023 om 13:33

Maar wie nam het risico dan? De spits ging ook door, terwijl de keeper met zijn handen naar de bal ging. Die spits had de keeper ook kunnen blesseren als hij op dat moment tegen de bal schoot.
Ga je de spits dan een kaart geven en dus zijn kans ook meteen ontnemen of laat je het als scheids doorgaan als een duel?
Bas liet het doorgaan en ik vind dat wel begrijpelijk. Het is niet dat die keeper met 2 benen gestrekt er aan kwam vliegen. Nee die keeper gaat voor de bal en zijn voeten zijn vooruit gericht wat logisch is. Net als het logisch is dat de spits zijn voeten bij de bal zijn terwijl de keeper daar met zijn hoofd en handen ook ligt.

In principe neemt de spits dus het risico om de keeper te blesseren?

hij maakt zijn eigen regels idd en heeft genoeg dubieuze beslissingen, maar het rood voor die maffe trainer vond ik meer dan terecht, hij geeft hem als waarschuwing al geel, als je als trainer dan door blijft tieren en zaniken dan kan je die 2e natuurlijk verwachten

21 februari 2023 om 17:32

Ik herinner me nog een wedstrijd Groningen ajax waarbij Groningen een onterechte goal kreeg omdat de ajax spelers niet genoeg klaagden over een overtreding van een Groningen speler. Ik vind het dan niet zo vreemd dat spelers en trainers niet duidelijk weten hoeveel ze nou moeten klagen om gehoord te worden door deze man. Dit kostte ajax volgens mij nog een kampioenschap ook...

Prima scheids. Bij Bas is er altijd spektakel en weet je dat er een pot voetbal komt. Baal dat hij Twente niet mag fluiten, want hij snapt in ieder geval hoe voetbal in elkaar zit. Is deze man toevallig fan van Fortuna?

Ik ben niet tegen de stijl van fluiten van Nijhuis, maar je doet het met alle scheidsrechters of niet. Hij houdt er nu zijn eigen regels op na. Overigens vind ik de vergelijking tussen een zaag en opmerkingen op de leiding nergens op slaan. Dik terecht dat die opgefokte coach werd weggestuurd. Er mag van mij nog wel wat harder opgetreden worden tegen aanmerkingen op de leiding. Bloedirritant is het. Daarin kan het voetbal nog heel veel leren van het Rugby.

21 februari 2023 om 12:54

Ik vind eerder dat het gros van de andere scheidsrechters niet allemaal op een lijn zitten.
En nee, die bedenken niet eigen regels maar zijn zo inconsequent als de pest.
We moeten gewoon accepteren dat er in NL geen fatsoenlijke scheidsrechter rondloopt , de ene week heeft je club een voordeeltje, de andere week word je genaaid...

21 februari 2023 om 17:36

Maar hoe moet het dan met overtredingen waarbij nijhuis fluit op basis van het geklaag van de spelers? Zoals hij al eens heeft aangegeven een doelpunt van Groningen door te laten gaan omdat ajax spelers niet genoeg klaagden over een Groningen overtreding in aanloop naar de goal? Je moet dus klagen bij de beste man om een vrije trap mee te krijgen, dit mag niet weinig geklaag zijn, maar zodra je een klein beetje teveel klaagt krijg je weer zelf een kaart. Snap je niet dat hij het enorm ingewikkeld maakt op die manier?

Heerlijk een scheidsrechter die fluïde fluit. Hoe modern. Niemand weet waar hij aan toe is. Het schijnt dat hij stage heeft gelopen bij de scheids die dit wk NL-arg gefloten heeft.

Dus de trainer moet maar als een gestoorde gek overal overheen mogen razen en als de scheidsrechter er veel voor geeft, accepteren dat hij dan nog doorgaat? Lijkt mij prima gedaan. Ik vond het daarnaast ook geen overtreding van Vaessen.

Over het algemeen is zijn stijl wek fijn voor het wedstrijdverloop. Helaas heeft dat zo nu en dan tot gevolgd dat hij ook wel eens een échte overtreding mist, maar dan moet dr Var ingrijpen.

Vrijdag ging Bas echtwr wel even flink nat. Door twee blunders heeft hij volledige invloed op welke ploeg er als winnaar van het veld gestapt is en dat kan nooit de bedoeling zijn van een scheidsrechter.

Bas is een beetje te veel
In zichzelf gaan geloven, en wil te veel de show stelen zowel op als buiten het voetbal veld

Bas Nijhuis is de beste scheidsrechter die we hebben.en ook de beste maakt wel eens een foutje.er zouden meer scheidsrechters zoals Bas moeten fluiten.dat zou het nederlandse voetbal een stuk leuker en mannelijker maken.

Helemaal mee eens, totaal ongeschikt. Dit gaat helemaal nergens meer over. Het is niet voor niets, dat hij nooit in europese wedstrijden mag fluiten. Laat staan op een ek of wk. De knvb moet nu inderdaad ingrijpen.

21 februari 2023 om 12:59

Prima scheids en in ieder geval een van de weinigen die na een wedstrijd voor de camera verschijnt om uitleg te geven, ook als wij een beslissing fout vinden...
Pussy's als Gozobuyuk en Makkelie smeren hem gauw hun kamertje in en draaien de deur op slot als ze wat fout hebben gedaan.

Bas mist helaas weleens wat spijkerharde overtredingen, maar daar hebben we tegenwoordig ook een VAR voor. Afgelopen weekend was het allemaal niet zo slecht als er wordt geschetst. Die trainer verdiend op zeker een keer rood, door zijn idiote gedrag langs de kant. Bas gaf gisteren zelf al aan dat elke week bij de scheidsrechters dezelfde koppen in beeld komen waar ze op moeten letten, onder andere deze trainer.

Prima gefloten. Die zaag mag die wel een berisping voor krijgen. Vind dat iemand als Higler eerder geen Eredivisie-wedstrijden meer moet krijgen.

Vaak is het wel lekker hoor, een scheidsrechter die veel laat gaan. Maar Nijhuis gaat echt te ver, die werkt inmiddels volledig volgens zijn eigen spelregelboekje. En spelers kennen dat boekje inmiddels, waardoor een wedstrijd onder Nijhuis een andere wedstrijd is dan een wedstrijd onder iemand anders. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Beste scheids op dit moment!
Ziet soms veel door de vingers, wat ten goede komt aan de wedstrijd en trapt vaak niet in dat aanstel gedrag van veel spelers, wat ook weer ten goede komt aan de wedstrijd!
Tweede gele misschien snel gegeven maar Nijhuis kennende zal dat een reden hebben. Niet willen luisteren en je niet respecteren is gewoon geel en/of rood!
Die overtreding voorgaande het doelpunt was discutabel en dus interpretatie van de scheidsrechter. Bij een discussie heeft iedereen zijn gelijk dus kun je voor of tegen zijn. Was geen situatie waarvan je per se moest fluiten! Ook dat harde inkomen van de scheids was discutabel. De meesten hadden gefloten maar sommigen ook niet. Ook hier dus interpretatie van de scheidsrechter.
Ik hou hier van. Dat softe brengt het Nederlands voetbal niks verder.

We zien dit toch al jaren? Nijhuis doet precies waar 'ie zelf zin in heeft. En bij de Knvb slikken ze het! Wanneer je ziet dat Nijhuis je wedstrijd fluit, moet je met een compleet andere instelling het veld op. Dat kan niet.
En het gaat even niet of je houdt van de stijl van Nijhuis of niet. Want daar kan je prima over twisten. Maar je eigen regels bepalen is te belachelijk voor woorden. Overigens neem ik dit Nijhuis niet eens echt kwalijk, maar meer de Knvb. Die laten hem namelijk gewoon zijn gang gaan.

Als je van jankers houd die bij elk contact gaan liggen janken en smeken om n kaart.ja dan moet bas stoppen.maar het zijn toch wel xavi s amateur acteurs die jullie leuk vinden.dus geen mannelijk voetbal meer.

Helemaal mee eens, die Nijhuis beïnvloed zeker wedstrijden met zijn zelf bedachte manier van fluiten.
Door teams te benadelen zoals hij dat doet ontstaan irritatie’s met alle gevolgen van dien. Gele kaarten, rode kaarten en voetballen tegen Nijhuis ipv tegen een tegenstander.

Ik denk dat Armand gewoon gelijk heeft. Het is geen goede combinatie om een scheidsrechter die objectief zou moeten zijn in niet objectieve praatprogramma’s zijn beslissingen te laten uitleggen. Komt nog bij dat Bas het mediaoptreden wel erg leuk is gaan vinden omdat hij daar zelden op kritiek is getrakteerd. Ik denk dat hij daardoor steeds meer gestimuleerd is om zijn eigen weg te gaan. Met als gevolg dat “mannelijk “ voetbal bij hem wordt uitgelegd als door midden schoppen. En als half Nederland valt over de trainer van Fortuna is Bas degene die dat wel even op pakt met een rode kaart, en daar een schouderklopje voor wil krijgen in zijn praatprogramma.

Door Bas lijkt voetbal weer een beetje op een mannensport, prima scheids, tuurlijk maakt hij ook wel eens fouten net zoals elke andere scheids. Maar bij hem lijkt voetbal tenminste niet op een veredele wijvensport.

@voetbalzone, waar is de poll nu?

Eindelijk een topic waar je een goede poll kan neerzetten doen jullie het niet.

Persoonlijk ben ik pro-Bas, niet de hele tijd dat theater gewoon doorvoetballen. En tja dan wordt er ook wel eens een keer doorgespeeld als het misschien wel iets erger was..

Allemaal leuk en aardig, maar wat moet Bas dan met zo'n trainer. Wachten tot hij een sliding maakt op de lijnrechter waarvoor hij rood kan geven? Dit kun je niet vergelijken met een overtreding van een speler. En het was ook niet "ineens" rood. Hij was al gewaarschuwd, had al een kaart en blijft vervolgens door zeiken. Verder heeft Bas zijn beslissingen prima onderbouwd. Je kan het er wel of niet mee eens zijn, maar het past allemaal prima binnen de regels en de VAR heeft ook niet ingegrepen. En dan zal er nog iemand roepen dat de VAR niet meer durft in te grijpen bij Bas. Nee, het waren gewoon geen overduidelijke fouten en situaties zijn voor interpretatie vatbaar.

Dan weet ik wel andere scheidsrechters die beter eerst weg kunnen in plaats van Nijhuis. Vind dit zwaar overdreven.

Als het u nog niet duidelijk is zal het nooit meer duidelijk worden. Basje was bang dat hij niet in de spotlight zou staan en dat moet je te allen tijde zien te voorkomen. Door weer iets te doen dat totaal nergens op slaat trekt hij de aandacht en voorkomt hij dat een ander in de spotlight staat.
Hij heeft in Derkze een goede leermeester gehad

volledig mee eens, Bas is niet meer geloofwaardig.

Bas Nijhuis is momenteel de beste scheidsrechter die we hebben. Hij laat zich niet zomaar beïnvloeden door de Spaans- en Turkse manipulatie. Gelukkig fluit hij geen wedstrijden kapot. Chapeau en hulde aan Bas!

De enige goede scheids van Nederland krijgt wekelijks negatieve reacties op zijn fluiten. Hartstikke onterecht...Bassie is gewoon een goede scheids. Dat hij graag in de publiciteit staat, dat is een feit maar wat is daar mis mee? Als Nijhuis die spanjool waarschuwt en hij wil niet luisteren, dan moet hij ook niet huilen als hij rood krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren