Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bart van Hintum bewijst het gelijk van commentator met spijkerharde ‘rotschop’

Laatste update:

Bart van Hintum deed er zaterdag weinig aan om zijn frustratie te verhullen. De verdediger van ADO leek niet bepaald gediend van het frivole spel van met name Lazaros Lamprou. Excelsior was bezig met een vernedering en dat kon Van Hintum moeilijk verteren.

In de slotfase, toen ADO tegen een dramatische 7-1 achterstand aankeek, daagde Lamprou zijn directe tegenstanders uit. Hij liet het balletje achteloos onder zijn voeten doorgaan en trachtte zijn opponent voor schut te zetten met een zogeheten rainbow flick, gepopulariseerd door onder anderen Neymar en Jay-Jay Okocha.

Dat uitlokken viel niet in goede aarde bij de Haagse defensie. Onmiddellijk zochten zij de confrontatie met de Griek en ook Jeroen Manschot onderhield even een woordje met de aanvaller.

Sjors Blaauw, de ESPN-commentator van dienst, waarschuwde en die boodschap bleek niet ongegrond. Na de uitlokkende truc van Lamprou zag de verslaggever de bui al hangen. "Je moet niet teveel gaan uitdagen, voor je het weet krijg je een rotschop", waarschuwde hij.

Dat bleek drie minuten later wel, toen Van Hintum compleet onbesuisd een spijkerharde charge inzette op de aanvaller. "Zo ja, die zag je aankomen", omschreef Blaauw de roekeloze sliding van de routinier. Een directe rode kaart was het terechte gevolg.

De wedstrijd werd in de eerste helft bovendien behoorlijk ontsierd. Niet alleen het spel van ADO was barslecht, ook de supporters lieten zich van hun allerslechtste kant zien. Meegereisde fans van ADO gooiden het nodige vuurwerk het veld op en zorgden voor brandgaten in het kunstgrasveld.

Daardoor werden de supporters nog voor aanvang van de tweede helft met bussen teruggebracht naar Den Haag. De wedstrijd hervatte ruim 45 minuten later, waarna het van kwaad tot erger ging voor de Hagenezen. "Het kan nooit eens normaal gaan bij wedstrijden tussen Excelsior en ADO Den Haag", zo citeerde Voetbal International na afloop uit de mond van Kenzo Goudmijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ado heeft zich op veel manieren voor schut gezet. Deze van Hintum doet daar vrolijk aan mee met deze belachelijke actie.

Niks uitlokken, wanneer je iemand bewust probeert te blesseren en daarmee z'n carrière om zeep probeert te helpen ben je gewoon een idioot en ongeschikt. 37 jaar en je dan nog zo laten gaan wat een loser.

26 mei 2024 om 14:53

Dat valt reuze mee.. gewoon even hard raken. Geen noppen vooruit geen kniehoogte. Gewoon een lekkere harde beenveeg

26 mei 2024 om 15:56

Vindt jij het normaal als je uit rancune iemand bewust een rotschop geeft? Sorry maar dat is echt de gedachtegang van een neandertaler.

26 mei 2024 om 15:59

Je hebt duidelijk nooit gevoetbald op hoog niveau. Nogmaals hij breekt niet zijn knieschijf.. dit is gewoon laten weten dat ie dat niet meer moet doen. Je doet alsof hij zijn carierre beëindigd

26 mei 2024 om 17:34

Hij zal dit de volgende keer gewoon weer doen als hij weet dat jij daardoor zo van slag raakt dat je een rode kaart gaat pakken. Juist op hoog niveau is dat een garantie op een betere uitgangspositie.

26 mei 2024 om 15:53

Met deze overtreding schop je iemand even gemeen onderuit, maar hiermee blesseer je niemand ernstig

Wat een schaamtevolle avond voor heel de club. Op de tribune en op veld een grote wanvertoning. Dat het nu wordt vergroot is typisch een inkoppertje voor de media. Want het levert veel clicks op en dus geld. Maar ik wil graag nogmaals benoemen, sinds het staken is ingevoerd bij een vreugdebier of aansteker is bij ons geen een keer een wedstrijd gestaakt. Zelfs niet toen spelers gingen uitdagen in ons stadion. Ook uitwedstrijden zijn geen benoemswaardige incidenten geweest. Tot gister, heel Nederland kon kijken naar Excelsior - Den Haag omdat de rest al is uitgespeeld. En precies gister ging het helaas weer eens mis. Begrijp me niet verkeerd, wat er is gebeurd keur ik af. Vuurwerk op het veld gebeurd alleen echt bijna overal elke week in Nederland en Europa. Vorige week nog een enorme vuurwerk show van De Graafschap in ons stadion, twee seizoenen terug NAC Ook een vuurwerkshow + enorme beschadiging van het veld waardoor we dit seizoen niet bij elkaar op bezoek mochten. Of Groningen die van alles deed vorig seizoen. Of de zwarte rookbom bij PSV een tijdje geleden waar mensen allemaal onwel werden. Hou dit dus aub in je gedachte, voordat iedereen ons weer wegzet voor tokkie of aso of wat dan ook. Ik was er zelf ook bij en ik ben absoluut geen tokkie, ik kom nog in beeld en schud nee het had niet zo moeten zijn.. Maar men moet echt begrijpen dat er een enorme frustratie opkwam na die 3-0. Honderden stonden gisteren* de bus uit te zwaaien, we hebben ze zo hard gesteund (wat ook hoort) en verliezen hoort bij de sport. Maar hoe het team en technische staf ons zo hard voor schut heeft gezet werd niet meer geaccepteerd en ik kon het begrijpen. Alleen ik had nooit mn club daar zo gelaten om een statement te maken. Helaas konden een paar hun emoties niet meer te baas zijn. Ik had nog liever de bus opgewacht.

26 mei 2024 om 13:44

Je laatste zin geeft perfect een groot probleem omtrent (professioneel) voetbal aan. Als je niet de baas bent over je emoties én je kan je acties niet beperken tot verbale treurigheid, ben je niet geschikt om in een stadion te zitten. Er komt een keer een dag dat de (grote) meerderheid het zó zat is, dat je een soort VOG nodig hebt om een wedstrijd te mogen bezoeken. En dan is het weer huilen want "waar is mijn vrijheid?!".

26 mei 2024 om 15:34

Helemaal mee eens, maar ze gaan dit nooit snappen...

26 mei 2024 om 17:38

We gaan jullie zeker wel weer wegzetten als tokkies en aso’s. Net als die tokkies en aso’s van De Graafschap, Groningen , PSV en de eencellige ‘voetbalsupporters’ die vinden dat ze zich zo kunnen gedragen in de stadions. Je eigen wangedrag goedpraten of bagatelliseren door te wijzen naar het wangedrag naar anderen slaat gewoon nergens op. Als jij een signaal wil afgeven naar je eigen team dan koop je voortaan gewoon geen seizoenskaart of shirtje van je club in plaats van de wedstrijd voor je tegenstander te verzieken. De normale voetbalsupporters zijn hier echt helemaal klaar mee en hebben geen boodschap aan al je smoesjes. Doe gewoon normaal of blijf weg uit de stadions aub!

Als je ruim achterstaat en de tegenstander is aan het goochelen; het zij zo. Enorm frustrerend, dat snapt iedereen. Maar nooit een excuus om dingen te doen die als ze buiten het voetbalveld gebeurden een strafblad op zouden leveren. Niet mild straffen dit imbeciele gedrag. Bij overduidelijk bewuste aanslagen zoals deze minstens 12 wedstrijden schorsing. Korte metten mee maken.

26 mei 2024 om 13:42

Scheelt dat Van Hintum stopt met voetballen. Die straf zal hij dus nooit meer gaan uitzitten.

26 mei 2024 om 13:49

Ah dat wist ik niet. Mooi, dat soort figuren kan je namelijk prima missen op een voetbalveld. Het blijft absurd dat spelers die positief testen op doping (zonder invloed op prestaties) zo lang moeten toekijken, maar dit soort kortsluitingfiguren doorgaans een aantal weken later weer mogen spelen.

26 mei 2024 om 15:43

Van Hintum staat, voor zover ik me kan herinneren, nou niet bepaald bekend als een smerige speler. Ja, dit had ie niet moeten doen maar om hem een 'kortsluiting' speler te noemen gaat wat ver op basis van 1 moment.

26 mei 2024 om 16:26

Als je zoiets in je laatste wedstrijd flikt is dat wel het beeld wat blijft hangen van zo'n speler, die verder nooit ergens echt een bijzondere speler was. Als je dan in je laatste wedstrijd door zo'n moment wel eens een keer opvalt kan je wel raden hoe je als voetballer herinnerd zal worden. Als die gast die in z'n laatste wedstrijd rood pakte door een idiote tackle.

26 mei 2024 om 13:49

Ach deze loser stopt dus schorsen heeft weinig zin , maar stel dat die jongen een been breekt zo wil je toch niet je carrière beëindigen dit zij dingen die horen niet thuis op een voetbalveld dit soort overtreding moet je gelijk bestraffen met minimaal 10 wedstrijden want dit was gewoon een bewuste aanslag .

26 mei 2024 om 15:56

Loser, loser. Allemaal uitspraken op basis van, inderdaad niet zo'n nette actie, om het beschaafd te zeggen. Van Hintum staat helemaal niet bekend als 'vuile' speler maar zo zie je maar weer wat 1 idiote aktie met de beeldvorming van een voetballer kan doen.

26 mei 2024 om 19:10

@Heiky. Als reactie op iemand die een rotschop uitdeelt nadat iemand een voetballende actie uitvoert vind ik de term loser eigenlijk wel op zijn plaats...

Ik denk dat het voor de Eredivisie goed is dat ADO niet terugkeert. Het aantal niet-voetbal gerelateerde incidenten neemt dan gestaag toe.

26 mei 2024 om 15:31

Valt mee. Dit is het eerste incident na de finale tegen Excelsior. En dan vind ik het nog meevallen als je bekijkt wat er precies is gebeurd. 3-0 achter, boze supporters, 7/8 bloemenvuurtjes het kunstgras op (weg met kunstgras trouwens) en statement, jegens het bestuur en Kalezic, gemaakt door het uitvak te verlaten. Niemand gewond verder of iets.

Zijn in het verleden vele ergere dingen gebeurd en niet eens alleen bij ons. Er is geen een keer gestaakt uit of thuis vanwege een aansteker of vreugdebier. Houd je zelf een beetje up-to-date voordat je onzin loopt te kramen!

Ik gunde het ADO, als ajacied vind ik de rivaliteit wel leuk. Maar het is de club niet gelukt om het Pieter Baan Centrum te weren uit het stadion.

26 mei 2024 om 14:08

Ik kan ook erg genieten van zo'n rivaliteit als nu ontstaat tussen Excelsior en Ado. Zeker als die er volgend jaar is in de KKD tussen beiden eventueel. Maar de scheidslijn tussen rivaliteit en waanzin is in NL vrij dun. In Engeland zijn de straffen waanzinnig. Maar daar kan wel gewoon de FA Cup finale plaatsvinden zonder ellende tussen aartsrivalen.

26 mei 2024 om 15:33

We hebben geen rivaliteit tegenover Excelsior, zij zullen nooit een rivaal kunnen worden van ons. We hebben een veeel grotere achterban waar Excelsior het doet met supporters uit de Kuip. Wat er gister en 2 jaar geleden gebeurde is pure frustratie en niet richting Excelsior. Gister al helemaal niet.

Ado bewijst wel weer een pauper club te zijn. Trieste bedoeling van zowel de supporters als de spelers

26 mei 2024 om 15:34

wat ben je snel vergeten dat jullie harde kern een pop had opgehangen richting Kenneth Vermeer of wat ben je snel vergeten wat jullie “fans” deden in de bekerfinale tegen Pec destijds? Over de Europese incidenten ben ik niet eens begonnen, kijk in de spiegel. Jij en jouw club zijn de grootste paupers in onze ogen weer. Adios!

26 mei 2024 om 15:56

Als ADO zo verdedigde als jij hier in de comments was het bij 6-1 gebleven.

26 mei 2024 om 16:01

Net als Ajax in de arena tegen Feyenoord……. Nu jij weer

Ik ben het wel met Janna21 eens. Het was maar een veeg. Ik hoop dan ook dat de schorsing mee gaat vallen. Maar 20 a 25 wedstrijden ofzo.

Ik ben wel een beetje klaar met dat blaming the victim. "Ik werd geprovoceerd" zeggen ze dan. Een volwassen persoon heeft altijd de keuze om iets niet te doen. Voetballers en supporters zijn vaak net kinderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren