Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona slaat mede dankzij solo Ansu Fati over 60 meter gat van 15 punten

Laatste update:

Barcelona heeft zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt in LaLiga. Op bezoek bij hekkensluiter Elche kwam de ploeg van trainer Xavi op geen enkel moment in de problemen: 0-4. Robert Lewandowski kwam tweemaal tot scoren, terwijl ook Ferran Torres en Ansu Fati hun namen op het scorebord kregen. Dankzij de overwinning loopt de voorsprong van koploper Barcelona op naaste achtervolger Real Madrid voorlopig op tot vijftien punten, al heeft de Koninklijke nog wel een wedstrijd tegoed.

Onder de lat stond zoals gebruikelijk doelman Marc-André ter Stegen. In de achterhoede werden twee wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Real Madrid (2-1): Andreas Christensen en Alejandro Baldé werden vervangen door respectievelijk Marcos Alonso en Jordi Alba. Op het middenveld speelde alleen Sergi Roberto zijn tweede wedstrijd op rij; bij afwezigheid van Sergio Busquets en Frenkie de Jong kregen Eric García en Gavi de kans zich te laten zien. De voorhoede werd gevormd door Ferran, Lewandowski en Ansu Fati. Verder was het een speciale avond voor Aleix Garrido, die als invaller zijn debuut maakte in het eerste elftal.

Vanaf de eerste speelminuut had Barcelona niets te duchten van hekkensluiter Elche. Hoewel er geen grote kansen ontstonden in de openingsfase, zorgde Barcelona voor veel dreiging. De eerste grote mogelijkheid leverde in de twintigste speelminuut direct een doelpunt op. Uit een vrije trap van Alba kopte Ronald Araújo de bal door naar Lewandowski, die van dichtbij uit de draai kon binnenschieten: 0-1. Het was de zevende keer dit seizoen dat de Poolse spits de score opende in een LaLiga-duel. Het duurde tot tien minuten na rust voordat de tweede Catalaanse treffer viel.

Ansu Fati kreeg vóór de middellijn de bal en sprintte richting het vijandige zestienmetergebied, waar hij ruimte maakte voor het schot en met een diagonale uithaal de score verdubbelde. Met het tweede doelpunt was het verzet van Elche definitief gebroken, want tien minuten later liep Barcelona nog verder weg. Lewandowski tekende zijn tweede van de avond aan. De spits profiteerde van slordig balverlies en strafte het geklungel in de achterhoede af door op koelbloedige wijze af te ronden: 0-3. Het slotakkoord werd gespeeld door Ferran, die na een fraaie aanname op de rand van de zestien met een geplaatst schot voor de 0-4 zorgde.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Real Madrid3225614881
2FC Barcelona3221742770
3Girona3221562768
4Atlético Madrid3219492161
5Athletic Club32161062258
6Real Sociedad32131271251
7Real Betis3212128248
8Valencia3213811147
9Villarreal3211912-442
10Getafe3291310-640
11Osasuna3211615-939
12Sevilla3291013-437
13Las Palmas3210715-937
14Alavés329815-1035
15Rayo Vallecano3271312-1234
16Real Mallorca3261313-1231
17Celta de Vigo3271015-1031
18Cadiz3241315-2325
19Granada 323920-2818
20Almería3211120-3314

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een walk in the park overwinning van Barca. Lekker ook om weer een clean sheet te hebben. Lewandowski het vizier weer op scherp en Fati met een mooie goal. Het oogsten is aangebroken.

2 april 2023 om 01:47

Ik reageer even op je, want ik wil graag dat m’n vraag gezien wordt. Heeft iemand enig idee waarom Gavi vandaag weer met nummer 30 speelde? Hij speelt namelijk al een tijd met nummer 6?

2 april 2023 om 02:47

Dat is zijn oude nummer dus ik denk dat het het een placebo gevoelskwestie is om beter te kunnen presteren, misschien geeft nummer 6 onbewust iets meer druk mee voor zo'n jongen.

2 april 2023 om 02:53

Gavi mocht na een hoop bombarie toch niet ingeschreven worden bij het eerste, waar hij nummer 6 had.
Nu officieel als speler van het tweede, heeft hij weer zijn oude nummer te pakken.
Heeft niets met druk of iets dergelijks te maken.

2 april 2023 om 02:56



La Liga had Barcelona's inschrijving van Gavi als eerste teamspeler aangevochten, want zij vonden dat ze door Barca's financiã«le situatie geen nieuwe contracten mochten uitdelen. Vorige week had de rechtbank in het voordeel van La Liga beslist, en dus werd Gavi's contract ongeldig verklaard.

Hierdoor kon hij dus geen nummer van het eerste elftal (1-25) meer dragen, en moet hij dus terug naar een jeugdnummer, tezamen met zijn oude contract. Dit houdt ook in dat hij deze zomer transfervrij zou kunnen vertrekken indien hij dat wilt.

2 april 2023 om 03:53

Ah oke ik was er niet van op de hoogte dat er regelgeving aan shirtnumbers was verbonden. Verklaart een hoop!

2 april 2023 om 11:51

Hij kan niet transfervrij vertrekken deze zomer. Hij krijgt namelijk alsnog betaald naar het nieuwe contract, wat het nieuwe contract met de club bindend houdt. Hij is enkel niet ingeschreven bij de Liga als zijnde een nieuw contract.

Simpele overwinning uiteindelijk. Het was niet goed maar daar ging ik ook niet zo vanuit eigenlijk. Elche gewoon echt niet goed genoeg om een vuist te kunnen maken.

Op naar woensdag!

Prima wedstrijd van Lewa, maar had toch zeker twee doelpunten meer moeten scoren. Eric speelde sober, maar goed genoeg. Einde beetje laconiek. Fijn dat wat (eigen) jeugd meedeed.

Beetje saaie wedstrijd, wel weer de nul gehouden en drie punten mee naar huis. Goed zat.

Wat gebeurt er eigenlijk met Kounde? Blijft ie RB of gaat ie nog terug als CV waarvoor die geloof ik ook is gehaald? Verder een lekkere overwinning en leuk voor Ansu!

1 april 2023 om 23:02

Jules Koundé werd natuurlijk als centrale verdediger naar de club gehaald, maar door de verrassend sterke ontwikkeling van Andreas Christensen (en het gebrek aan concurrentie op de rechterflank) werd hij als vleugelverdediger gebruikt. Kortom, geen reden om veranderingen door te voeren. Maar ik zou me goed kunnen voorstellen dat Ronald Araujo en Jules Koundé op termijn het centrale duo gaan vormen, met een nieuwe vleugelverdediger op de rechterflank.

2 april 2023 om 00:13

Daarbij moet je ook de kanttekening maken dat de rol van vleugelverdedigers op vele manieren te interpreteren valt. Het is echt niet meer zo dat iedere rechtsback dat moet invullen zoals Dani Alves dat ooit deed. Er zijn zat ‘centrale verdedigers’ die nu op back staan. Ik kom zo snel tot Aké, White, Geertruida en dus Koundé. Als je de rol op die manier invult (in de opbouw een derde centrale worden), vind ik Koundé op deze manier misschien nog wel geschikter dan wanneer hij de plek van Christensen over zou moeten nemen. Tel daarbij op dat ik zo snel niet heel veel goede rechtsbacks zie die voor Barcelona haalbaar zouden zijn. Wat mij betreft laat je de defensie ook komend seizoen op deze manier staan. Dan is het alleen wel fijn als er een rechtsbuiten staat die in zijn eentje voor alle dreiging op die flank kan zorgen. Met Dembélé ging dat goed, met Raphinha iets minder en Ferran Torres brengt dat gewoon niet. Dan moet Koundé aanvallend te veel ondersteunen en dat ziet er wel een beetje ongemakkelijk uit. Geen schande van Ferran, hij heeft andere kwaliteiten maar als je het op die manier in wil vullen, heb je een ander soort rechtsbuiten nodig.

2 april 2023 om 04:56

Riqui8, de spelers die je noemt zijn allemaal verschillende situaties. Ake (en toevoegend nog Akanji) spelen op de back positie, inderdaad om als 3e man te fungeren centraal achterin. Vandaag gezien dat Stones dan doorschoof naar het middenveld. Diezelfde rol heeft Kounde, maar dan met een aanvallend ingestelde linksback, weer dus 3 centrale. White en Geertruida spelen echter gewoon als klassieke opkomende backs.

2 april 2023 om 09:58

Nee, dat ben ik het niet met je eens. Natuurlijk sta je niet 90 minuten op dezelfde positie maar in principe is White (en volgens mij Geertruida ook maar ik kijk niet alles van Feyenoord) de derde centrale in balbezit. Hij knijpt iets naar binnen in de laatste lijn en Zinchenko wordt een controleur, waarmee Arsenal in een 3-2-4-1 uitkomt. Nu heeft White inderdaad de taak om in de absolute eindfase te overlappen om verwarring te zaaien bij een dubbele dekking van Saka maar in eerste instantie is hij de derde centrale verdediger.

2 april 2023 om 10:17

In de afgelopen maanden hebben we meerdere varianten van Arsenal, Manchester City en Barcelona gezien om uiteindelijk op een 3-2-4-1 bezetting uit te komen. Soms wordt een vleugelverdediger een soort vierde middenvelder, soms een derde centrale verdediger. Ik zou me alleen kunnen voorstellen dat oefenmeesters niet twee defensief ingestelde vleugelverdedigers op dezelfde flank in de selectie willen hebben, daar wil je afwisseling in hebben. Dus één 'valse' vleugelverdediger en één overlappende vleugelverdediger in de selectie. Jules Koundé kan als 'valse' vleugelverdediger spelen (hoe je dat ook in wil vullen), maar onder de streep zou je ook een offensief ingestelde vleugelverdediger in de selectie willen hebben. Oh, en niet onbelangrijk; Araujo en Koundé zouden echt een geweldig centraal duo vormen.

In principe lijkt het landskampioenschap een formaliteit, waardoor je in dit soort wedstrijden zoekt naar vooruitgang bij spelers waarvan we eigenlijk meer hadden verwacht. Eric García werd vandaag als controlerende middenvelder gebruikt, Ansu Fati mocht vanaf het begin laten zien dat hij nog altijd een begenadigd talent is. En laten we eerlijk zijn, geen van beide spelers heeft een dusdanige indruk achtergelaten dat men anders naar ze is gaan kijken. Eric García was onopvallend en misschien wel overdreven veilig in het rondspelen van de bal, Ansu Fati was buiten zijn doelpunt vooral een bron van balverlies. Aan de andere kant hebben we in de loop der tijd wel genoeg gezien dat beide spelers een toekomst hebben bij de club. Eric García als controlerende middenvelder lijkt me een logische zet, terwijl Ansu Fati al een absurd hoog niveau heeft aangetikt voor een speler van zijn leeftijd. Maar als je ziet hoeveel twijfel er schuil gaat in zijn doelpunt, dan maak ik me wel zorgen over zijn mentale gezondheid. Geweldig doelpunt, maar er ging geen enkele vorm van vertrouwen aan vooraf. Hopelijk helpt dit doelpunt om dat terug te vinden, want dat heeft hij echt nodig om weer van waarde te zijn voor de ploeg!

1 april 2023 om 23:02

Bij Eric zie je dat ie vaak verdedigend goed staat en dat ie de bal goed kan spelen (ook voldoende ballen naar voren gespeeld), maar het vrijlopen is wat minder.

Twijfel bij het doelpunt van Ansu is wel goed gezien. Met een beetje een betere verdediger, was ie de bal gewoon kwijt. Zijn schot was wel goed.

1 april 2023 om 23:09

Pfoe, daar leg je inderdaad de vinger op de zere plek wat betreft de positionering van Eric García! Had eerlijk gezegd zelf nog niet het onderscheid gemaakt tussen het kiezen van zijn verdedigende positie en het vrijlopen in de opbouw, maar dat is precies waar het aan ontbreekt. Er is weinig drang om de bal te willen hebben in die fase van de opbouw, en hij lijkt soms simpelweg te laat aan te komen op een plek waar hij de bal kan ontvangen. Geen schande natuurlijk, dat soort dingen zijn gewoon aan te leren. Maar ergens was de beslissing om hem als controleur te laten spelen verrassend logisch; hij heeft de techniek, het spelinzicht en de duelkracht om op die positie te kunnen spelen.

Ach, dat schot van Ansu Fati laat toch precies zien waarom we nog altijd vertrouwen in de jongen hebben? Zoveel twijfel in de dribbel, maar dan toch zo'n hard en geplaatst schot in de verre hoek... Hoop dat hij de tijd en rust krijgt om zichzelf weer terug te vinden.

1 april 2023 om 23:26

Garcia gaat het niet redden op DM. Loopt helemaal niet in om moeilijke ballen te vragen en onder druk op te bouwen ruimte creeren voor anderen. Speelde heel safe. Het is dat Elche drama was.

2 april 2023 om 09:18

@Guaporta Wat ik vooral heel knap vind is dat jullie na een wedstrijd op een andere positie kunnen zien dat een speler als García het daar niet gaat redden. Het probleem is dat jullie hem vergelijken met spelers die al jaren op die positie spelen. Als centrale verdediger is het vrij lopen en scannen een stuk minder nodig dan op het middenveld, kost iets meer tijd dan een wedstrijd en twee maanden tests op de training…

2 april 2023 om 10:21

Wacht even, leg me geen woorden in de mond. In mijn ogen was het een logische zet om Eric García als controlerende middenvelder te gebruiken, zeker omdat hij het lastig had als centrale verdediger in de huidige samenstelling. Nergens schrijf ik hem af als controlerende middenvelder, ik zeg alleen dat we niet het 'eureka' moment hebben gezien waar we op hadden gehoopt. Eric García speelde een degelijke en veilige wedstrijd, hij heeft genoeg laten zien om dit experiment voort te zetten. Wanneer hij comfortabeler wordt op deze positie, zullen we ongetwijfeld meer risicovolle inspeelballen zien die hij als centrale verdediger wel kon geven.

1 april 2023 om 23:54

Hier wil ik even op ingaan. Hoe wil je indruk achterlaten met zo weinig minuten? Een ansu fati als je die weer in topvorm wilt hebben dan moet je hem wedstrijden geven alleen is dat heel lastig momenteel als je een basis elf hebt dat draait. Je kan niet zeggen dat ansu weer de ouwe is na 1x basis. Je kan wel in vorm zijn en fit maar wedstrijd ritme moet je ook hebben en dat heeft ansu zeker niet. Als hij speelt dan zijn het minuten waar je geen motivatie uit kan halen. Een eric garcia die gewend was te spelen speelt nu ook helemaal niet meer wat logisch is maar laten we niet vergeten dat die jongen een hele goeie is als het gaat om opbouwen vanuit achteren. Mensen roepen snel dingen na een wedstrijd maar naar mijn mening moet je ansu gewoon wedstrijden geven achter mekaar. Stel dat hij naar 4-5-6x basis helemaal niks laat zien dan kan je zeggen van he wat is er met die jongen. Nu wordt hij afgerekend op paar minuutjes los van vandaag en dat haalt men direct zijn blessure weer na voren. Ik ben het met zijn vader met 1 ding eens en dat was de vergelijking mer vinicius die uitgekotst werd en moet je nu kijken wat een geweldenaar het is. Geef ansu gewoon wedstrijden en ja ik weet het was lastig als je een geweldige dembele hebt en een Raphinha die ook maar blijft scoren.

2 april 2023 om 00:44

Zo'n jongen gaat kansen krijgen als ie in de basis goed speelt. Niet als ie constant verkeerde keuzes maakt. En het is natuurlijk ook niet zo dat Xavi hem niet ziet trainen. Hij maakt teveel fouten tijdens de wedstrijden en zijn werklust is ook mager.

Als je zo speelt en er staat teveel op het spel bij de club, dan kies je voor de club. Op dit termijn is korte termijn succes een grotere garantie voor lange termijn succes bij Barça. Kampioen worden is heel, héél veel waard. Sowieso al, maar dit seizoen (net als het vorige) extra.

Overigens imo ook de reden dat Jordi Alba zoveel minder minuten maakt. Als je kijkt naar Alonso, die een mindere speler is, dan zie je dat hij veel meer verantwoordelijkheid pakt en veel harder werkt. Dit had juist een geweldig goede wedstrijd geweest voor Jordi Alba om zijn werklust te tonen, om te laten zien dat ie in de basis hoort te staan en om een voorbeeld te zijn voor de jeugd. In zijn geval duidelijk een gemiste kans.

Je hoort te rennen. Niet om het rennen, maar het werken. De bal verspelen kan altijd, maar je moet omdraaien en gaan. Meer in teamverband denken. Wanneer dat achterwege blijft, boeit het geen donder hoeveel talent je hebt.

2 april 2023 om 10:31

Wacht even, niemand heeft onrealistische verwachtingen van spelers die weinig minuten hebben gekregen. Ik zeg alleen dat we geen 'eureka' moment hebben gezien en dat ik eigenlijk had gehoopt dat ze met wat minder last op hun schouders zouden spelen. Eric García speelde een degelijke wedstrijd, Ansu Fati speelde met twijfel in zijn spel. Wedstrijden als gisteren zijn ideaal om hen speelminuten en vertrouwen te geven. Maar je hebt helemaal gelijk dat het weinig zin heeft om hen een aantal losse wedstrijden te laten spelen en dan verbaasd zijn dat ze geen ritme kunnen vinden. Xavi heeft de verantwoordelijkheid om talenten van de buitencategorie een omgeving te geven waarin ze zich kunnen ontwikkelen. En misschien is 'tough love' geen goede aanpak voor een 20-jarig supertalent zonder vertrouwen.

Fijne avond zo! Wederom de nul gehouden, goals voor de aanvallers die niet in de flow zaten. Eric Garcia eens kunnen uitproberen als verdedigende middenvelder. Minuten voor veel spelers die geen basis zijn in een volledig fitte selectie.

15 punten achterstand kan niet meer pijnlijker worden. Titel is toch al voorbij maar alsnog voelt dit gewoon erg klote. Barcelona prima gespeeld maar ja Elche staat niet voor niets 20e. Jammer dat de titelrace na de winter gewoon van kwaad tot erger ging allemaal omdat het bestuur niks wou doen in de winter en toen stond je nog 2 punten achter. We mogen ons schamen dit seizoen in La Liga...

1 april 2023 om 23:10

Bestuur heeft echt keihard gefaald en Carlo in de steek gelaten. Daar waar xavi speler na speler kreeg, aanvaller na aanvaller (eerst Ferran, Auba, Memphis e.d., daarna Lewa, Kounde, Kessie, Raph) kreeg Carlo geen enkele aanvaller en enkel vervangers vor vertrokken grote spelers. Tja! 🤦

1 april 2023 om 23:13

Blijft bizar dat je de kans had om 2 backs te halen voor heel weinig geld en nog weiger je dat. Nu heb je de afgelopen maanden gewoon zelf verkloot. Carlo doet zeker wel wat fout maar ik reken het bestuur hier voor 95% aan dat dit de huidige situatie is in La Liga. En de geruchten voor aankomende zomer zien er ook niet best uit. Zou een grap zijn als je alleen aan komt met Brahim Diaz en Fran Garcia...

1 april 2023 om 23:42

Waarom lijkt het alsof real meer focus legt op het winnen van de cl ipv la liga? Correct me if i am wrong. Valt me op dat ze heel anders spele in beide competities.

1 april 2023 om 23:54

Gaat niet echt om de focus hoor. Deze groep is gretig genoeg. Alleen dit Real mist gewoon kwaliteit om te winnen tegen ploegen die ver naar achteren spelen. Er zijn niet voldoende aanvallers en ook niet genoeg creativiteit om het kapot te spelen. Daarnaast is Mendy constant geblesseerd en ook Benzema is er vaak uit geweest. En die 2 zijn belangrijk omdat je daar maar 1 speler op die positie hebt.

2 april 2023 om 00:34



Zolang ze regelmatig de CL pakken zal je mij niet horen klagen, dat is voor Real Madrid de hoofdprijs, Barã§a ziet Laliga als hoofdprijs en real ziet het als een troostprijs af en toe wel jammer vind ze minder gretig in de Laliga dan in de CL dat is wel waar..

voor Barca is de CL te hoog gegrepen voor ze zeg ik met alle respect is een dikke prima, al is het probleem ook voorin natuurlijk dat je een klinische afmaker mist tegen verdedigende teams.

2 april 2023 om 00:47

Jullie hebben zelden de selectie gehad om voor alle prijzen te strijden. Het hele "de liga is een troostprijs"-verhaal is niets meer dan lulkoek dat je jezelf probeert te verkopen.

Zo lang is het niet geleden dat er om de beker een complete tour werd gedaan door de stad, waarbij Sergio de beker onder de bus liet vallen.

2 april 2023 om 01:04

Ik ben er zeker niet mee eens dat La Liga een troostprijs is. Dat vind ik persoonlijk wel raar om te zeggen. Gewoon gefaald dit seizoen om 15 punten achter te staan…

2 april 2023 om 01:41

Aqua als ik jouw reacties lees dan kan het niet anders dat je een 13 jarige jongen bent. La Liga is een troostprijs.. Yeah right.

2 april 2023 om 02:00

Kansloos dit je speelt weer eens op de man, zeg niet dat Real nou het minder serieus neemt, maar in het verleden wel konden de destijds had Real meer supersterren de laliga minder serieus dan de CL, natuurlijk kwalijk. Je moet beter mijn reactie eens lezen wat ik daadwerkelijk mee bedoel. Toen Mourinho Zidane kwam werd de Laliga wel wat serieuzer genomen.

Verklaar waarom in 2012 kampioen geworden en pas in 2017 Real kampioen werd onder tussen wel Cl naar CL in de wacht slepen, dat zegt toch genoeg.. Tussen 2017 en 2020 zit 3 jaar tussen dat is te lang, is een feit dat ze zich meer op kunnen laden voor de Cl dan de competitie, nogmaals ik zie het ook liever anders...

2 april 2023 om 02:57

Alleen een troostprijs te noemen als het Real uitkomt. Je zit je week in week uit wel veel op te winden als Real punten verspeelt. En dat allemaal voor een troostprijs…. Laat het lekker gaan, zou je zeggen na een paar speelrondes.

Echt enorm knap hoe Barcelona dit seizoen zo veel kansen tegen krijgt, maar telkens weer de 0 weet te houden. Van de 9 goals 4 van Real geïncasseerd en dat laat zien hoe stabiel ze spelen tegen meeste ploegen in La Liga.

2 april 2023 om 00:51

En los van die wedstrijden ook één eigen doelpunt van Koundé. Er zijn tot nu toe vier teams geweest in de competitie, die tegen Barça hebben kunnen scoren. Ik zeg vier ipv vijf, omdat tegen Betis het een ongelukkig eigen doelpunt was van Koundé.

2 april 2023 om 02:02

Vergeet ook niet dat Araujo een eigen doelpunt maakte tegen Real en 2 penalty's tegen, dus 5 goals uit open spel tegen. Zeer knap!

Ansu kost nu 10mil meer hehe. Wat een goal zeg.

Goed doelpunt van Ansu Fati. Hij is nog jong en talentvol maar wauw, hij is voorlopig niet dat uitzonderlijk grote talent van twee jaar geleden. Grossierde in bizar veel balverlies, maar ook zijn voorheen swingende acties en zeker zijn snelheid zijn vrijwel verdwenen. Mag toch hopen dat zijn doelpunt zeker mentaal meehelpt aan verbetering.

Ik was erbij, Gavi maakte een sterkte indruk, Fati vond ik ondanks die goal tegenvallen. Elche komt echt kwaliteit te kort helaas, het zal helaas nog wel even duren voordat ik Barca weer live hier aan het werk kan zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren