Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ laat Jens Odgaard na 71 wedstrijden en 14 goals vertrekken

Laatste update:

Jens Odgaard verlaat AZ, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De Alkmaarders verhuren de Deen aan Bologna, dat tevens een optie tot koop heeft bedongen. Odgaard komt in Bologna onder meer Sam Beukema en Jesper Karlsson tegen.

Odgaard werd anderhalf jaar geleden door AZ overgenomen van Sassuolo en de teller van de Deense spits staat op 14 goals in 71 wedstrijden. De 24-jarige aanvaller speelde eerder in Nederland voor RKC Waalwijk en sc Heerenveen.

La Gazzetta dello Sport meldde afgelopen weekeinde al dat Odgaard op de radar van Bologna was verschenen. De Italianen dachten aan een huurconstructie waarbij Sydney van Hooijdonk in een ruildeal moest worden betrokken.

De Bredanaar opteerde echter voor een transfer naar Norwich City, waardoor die ruildeal nooit plaatsvond. Bologna bleef echter geïnteresseerd in Odgaard, die dit seizoen zijn basisplaats is kwijtgeraakt aan Mayckel Lahdo. Laatstgenoemde maakte als invaller indruk in de Conference League, waarna hij de plek van Odgaard definitief overnam.

Met de afgelopen zomer van BK Häcken overgekomen Ibrahim Sadiq had Odgaard bovendien nog een geduchte concurrent voor de rechtsbuitenpositie. Nu volgt dus het vertrek van Odgaard, die geen onbekende is in Italië.

De voormalig Deens jeugdinternational maakte op jonge leeftijd indruk bij Lyngby BK in zijn thuisland. Inter besloot Odgaard te kopen en verkocht hem een jaar later voor een kleine zes miljoen euro door aan Sassuolo. Na huurperiodes bij sc Heerenveen, FC Lugano, Pescara en RKC Waalwijk kocht AZ Odgaard in 2022 voor ongeveer 3,5 miljoen euro van Sassuolo.

Odgaard komt in Bologna de nodige bekenden tegen. Eerder verkocht AZ al Beukema en Karlsson aan de huidige nummer acht van de Serie A. Denso Kasius bewandelde juist de omgekeerde weg. Ook Joshua Zirkzee staat onder contract in Stadio Renato Dall'Ara.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

5 miljoen voor een stuk brandhout. Lekker man

Bologna wel dol op Nederlanders en spelers van AZ

1 februari 2024 om 15:46

Laatste jaren shopt de serie a sowieso veel in de eredivisie ook bij de middenmoters

1 februari 2024 om 17:12

Eerst Atalanta, nu Bologna en Verona inderdaad. Al zal die laatste komende zomer met minder centjes komen; verbaasd me als zij niet degraderen. Alles wat een beetje prima is gaat de deur uit.

Geen goede speler gebleken maar ik denk ook dat het te maken heeft dat hij niet echt op zijn positie speelde. In het begin speelde hij veel centraal waar hij echt wel bruikbaar was, maar met Pavlidis werd hij naar de buitenkant geschoven wat niet werkte helaas

1 februari 2024 om 17:36

Heb ik lang gedacht inderdaad maar het begint wel bedenkelijk te worden wanneer iemand nooit een bal goed aanneemt, geen besef heeft van wat er om hem heen gebeurd en 9 van de 10 keer fysiek wordt afgetroefd. Daarnaast heel vaak slechte passes en schoten. Dat zijn in mijn ogen geen dingen die gebeuren doordat je op een andere positie staat. Nou ging dit in zijn eerste paar weken veel beter dus zou het een enorme vormdip zijn geweest? Bij rkc had hij enorm veel balgevoel, balletjes onder zijn voet achter zijn standbeen, noem maar op. Het leek het laatste jaar wel volledig te zijn verdwenen

Moet Karlsson niet eens terugkomen naar eredivisie? Goede speler maar speelt daar niet. Wordt zelfs al weggepest?

1 februari 2024 om 16:14

Als we die nou eens een half jaar kunnen huren mer optie tot blijvende ruildeal dan vind ik dat een heel geslaagde actie.
Ben alleen bang dat hij dat zelf niet ziet zitten.

1 februari 2024 om 16:18

Weggepest? Ik dacht dat hij al lang geblesseerd was, kan je me meer vertellen?

1 februari 2024 om 18:36

'Eredivisie-smaakmaker raakt al na half jaar uit de gratie bij nieuwe club' invullen op google, is een post op deze website.

Speelde niet op z'n beste positie maar reageerde daar ogenschijnlijk op door er met de pet naar te gooien, ruim een seizoen lang. Denk dat hij technisch best de baggage heeft, maar mentaal vond ik het elke keer weer slappe hap.

Deed in die zin wel denken aan zijn voorganger Gudmonsson en die doet het ook lekker in Italië, wie weet.. Ik hoop dat de optie gelicht wordt.

1 februari 2024 om 17:35



Fiorentina heeft deze transferperiode zelfs 20 miljoen op Gudmonsson geboden. Genoa heeft geweigerd want zij verlangen 30 miljoen. Het kan snel gaan in het voetbal.

Jammerlijk alleen een koop optie.
Dat betekend dat hij na dit half jaar gewoon weer terug kan keren als hij niet bevalt.
De ruildeal is nooit een optie geweest voor Az ook aangezien Zeefuik nu al aangetrokken is, dus blij dat hij naar Norwich gaat, geen persoonlijkheid voor in de selectie van Az heb ik zomaar het idee, omdat je er altijd zijn vader bij krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren