Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ imponeert met goal na 24 seconden en wipt over Ajax en PSV heen

Laatste update:

AZ is opgeklommen naar de tweede plaats in de Eredivisie. In een nat en winderig Abe Lenstra Stadion werd zaterdagavond met 0-2 gewonnen van sc Heerenveen, waardoor de Alkmaarders voorlopig boven Ajax en PSV staan. Het verschil met koploper Feyenoord bedraagt nog slechts een punt, al komen de Rotterdammers zondag pas in actie tegen FC Groningen. Dani de Wit scoorde weer eens met het hoofd voor AZ.

De bezoekers uit Alkmaar leken in de tweede minuut al op voorsprong te komen. Pantelis Hatzidiakos tikte de bal van dichtbij binnen, maar deed dat wel in buitenspelpositie. Er ging dus een streep door de openingsgoal van de verdediger. AZ was voor rust wat sterker dan Heerenveen, dat een povere indruk maakte en geen enkele keer op doel schoot. De Wit zag een schot net voorlangs gaan en Andries Noppert had de nodige moeite met een kopbal van Jens Odgaard na een slimme vrije trap van Jesper Karlsson. Na ruim een halfuur spelen in Friesland had Odgaard de pech dat zijn inzet maar net over het doel verdween.

AZ brak een minuut later wel de ban. Een indraaiende voorzet vanaf rechts van Odgaard werd al koppend tot doelpunt verwerkt door De Wit: 0-1. Het zevende kopdoelpunt van de middenvelder sinds de start van het seizoen 2021. De Wit staat daarmee gelijk met Davy Klaassen en moet alleen Bryan Linssen (acht) voor zich dulden. Kort voor rust hield Hobie Verhulst AZ op de been met een redding op het schot van Pelle van Amersfoort. De rebound van Amin Sarr ging hoog over. Een minieme achterstand dus halverwege voor Heerenveen, dat kort na rust een flinke dreun kreeg te verwerken.

Slechts 24 seconden na de hervatting scoorde Tijjani Reijnders op aangeven van de mee opgekomen rechtsback Yukinari Sugawara: 0-2. Daar ging een zeer vlotte aanval van de bezoekers aan vooraf over zes schijven. AZ rook bloed en het was Noppert die kort daarna de 0-3 voorkwam met een fraaie redding op een knal van De Wit. Heerenveen had het nog spannend kunnen maken toen Milan van Ewijk in de zestien onderuit werd gebeukt door Sam Beukema. De daaropvolgende strafschop van Sarr werd gekeerd door Verhulst, die lang bleef wachten en dus als winnaar uit de strijd kwam.

Beukema, de veroorzaker van de strafschop voor Heerenveen, moest zich geblesseerd laten vervangen in de 71ste minuut. Zinho Vanheusden, sinds begin oktober afwezig met een gebroken voet, maakte zijn rentree in de achterhoede van AZ. In de slotfase haalde Pascal Jansen ook Karlsson, Odgaard en Vangelis Pavlidis naar de kant. In de vijf minuten aan blessuretijd veranderde er niets aan de stand, waardoor AZ opschuift naar plaats twee en Heerenveen in de middenmoot blijft hangen.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Zie jij AZ als titelkandidaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima overwinning van AZ, hebben daarbij ook prima voetbal laten zien. De Wit vandaag een goede rol. Die merkt dat hij nu concurrentie heeft voor zijn plek en dat heeft wel een (positieve) invloed op zijn spel. Verhulst pakt een pingel, maar zal normaliter de volgende keer toch op de bank terecht komen.

Nu rustig achterover zitten en kijken wat Ajax en Twente gaan maken. Een mooi gelijkspelletje van 4-4 of zo, lijkt me heel leuk...

Oh ja en twee prachtige doelpunten, vooral die tweede.

Jammer had gehoopt op een gelijkspel of winst voor Heerenveen, maar is niet anders Az heeft verdiend gewonnen... En kunnen mooi achterover leunen wat hun concurrenten gaan doen

14 januari 2023 om 20:56

Succes tegen Ajax. Vind het persoonlijk wel leuk dat er zo veel clubs bovenin meedoen. Lekker spannend.

Nu maar hopen dat het na vanavond nog steeds zo staat. Het is AZ gegund!

14 januari 2023 om 20:55

Dat kan alleen als Ajax en Twente gelijk spelen. Of bedoel je wat anders?

Bij vlagen heerlijke combinaties gezien. Komen met de penalty goed weg maar overal meer dan verdiend gewonnen. Ik vond Karlsson wel een aantal keer geïrriteerd overkomen. Iets te vaak mopperen op medespelers. Hij moet wel echt met beide benen op de grond blijven. En hoop dat de blessure van Beukema meevalt maar het zag er niet goed uit.

Heerlijk potje.
Niet al te spannend geweest met tegen aanvallen en zelf niet al te gek gedaan.
Nu mpoi aankojken wat de rest doet.
Straks worden er iig punten verspeeld...

Prima overwinning, weinig in de problemen gekomen en leuk dat Hobie die bal pakt. Daarnaast wil ik nog het volgende kwijt: ben ik de enige die het volstrekt idioot vind dat Pascal elke keer zo lang wacht met wisselen. De laatste 20 min zat er geen voetbal meer in, spelers waren moe en het was gewoon tijd voor wat verse kracht. Ik irriteer me er mateloos aan. Gooi er de laatste 20 min spelers in die fris en fruitig zijn en zich nog willen bewijzen. Ongelofelijk, wat een nitwit van een trainer hebben we toch.

15 januari 2023 om 00:00

Een trainer die al 1,5 het maximale uit de groep haalt.. Misschien niet met het gehoopte spel maar qua resultaten echt heel goed bezig.

15 januari 2023 om 03:52

Helemaal eens. Blijft gek dat hij zó laat blijft wisselen, ongeacht de stand.

15 januari 2023 om 08:58

Prima, begrijp ik. Waar ik overigens zelf altijd wel blij wordt van weinig wisselen. Maar om de trainer dan een nitwit te noemen slaat nergens op.

Lekkere overwinning. Normaal is Heerenveen uit altijd wel lastig. Mooi dat we deze winnen. Hoop eerlijk gezegd nog op een rechts buiten. Dat geeft je dan wat extra’s. Voor de winter speelde sugawara daar vaak maar sugawara is geen rechts buiten.

15 januari 2023 om 06:52

Je hebt daar Odgaard én Evjen?

Het was niet buitenspel tegen Hatzidiakos maar een vermeende overtreding op de keeper.

14 januari 2023 om 22:09

Niet vermeend, hij speelde de bal uit de handen van de keeper en dat mag niet.

Az terrecht gewonnen, voetballend niet genoeg kunnen brengen.

Minpunten voor de supporters van az, vuurwerk op het veld gooien, provoceren met cambuur liederen. Ga je eigen club supporten ipv een rivaal van de tegenstander

Opzich had ik niet per se een resultaatverwacht tegen AZ. Maar ik vind de manier waarop niet best. Verdedigend stonden we zo vaak verkeerd, de 0-1 zag je van mijlenver aankomen. En ik vond de inzet van sommige spelers ook niet best, vooral in de eerste helft. Als je de mindere ploeg bent (kwalitatief) dan moet je meer energie brengen. Dit leek nergens naar bij bijv. Sarr. En dan de tweede helft. Je begint met de aftrap en een paar seconden later sta je al 0-2 achter. Dit mag toch nooit gebeuren?! Daarna ging de wedstrijd wel redelijk gelijk op, AZ hoefde ook niet meer. En wij konden niet meer. En die penalty is DE kans om terug te komen in de wedstrijd. En dan laat je die nemen die totaal niet goed in vorm is. De enige die een goede pot speelde en de penalty had moeten nemen was van Amerfoort naar mijn mening. 0-2 niet per se teleurstellend, maar wel de manier waarop. Leuk voor de supporters die met dit weer nog naar het stadion komen

Prima zakelijke zege van AZ. Hoop dat ze heel lang mee kunnen blijven doen. Ik gun het vooral Pascal Jansen wel. Had de moeilijke taak om Slot te vervangen en er waren twijfels in het begin maar hij is stoicijns door blijven gaan en ik vind het ook mooi dat hij de tijd heeft gekregen van het bestuur.

Hij laat goed voetbal zien met durf. Ook durft hij jonge spelers in te passen en geeft hij hen vertrouwen.

Zo zie je maar weer hoe belangrijk rust in een organisatie is.

Hoop dat het zolang mogelijk spannend blijft in de top met zoveel mogelijk clubs. Het zou voor elke club die bovenin meedoet een beloning zijn om kampioen te worden.
-AZ met hun sprankelende voetbal en durf
-Feyenoord die onverwachts na zoveel wisselingen goed staat
-PSV die met een nieuwe trainer en een lastige financiele situatie door veel strijd het voor elkaar zou boksen
-Twente die door degelijk voetbal met een goede organisatie het lek boven heeft
-Ajax die door een grote transitie en veel onrust toch het doel weet te bereiken.

Het zou voor alle clubs een hele knappe prestatie zijn. Dat is het natuurlijk altijd als je kampioen wordt, maar de laatste jaren zou het erg slecht zijn als Ajax geen kampioen zou worden. Nu is dat anders

Van onze kant niet een beste wedstrijden maar toch wel kanjes gehad (pingel). Uiteindelijk was AZ beter maar wat een stel droeftoeters hadden ze mee met het vuurwerk gooien op het veld..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren