Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ hoort van UEFA of het dit seizoen opnieuw mag meedoen aan de Youth League

Laatste update:

AZ mag dit jaar wederom meedoen aan de Youth League. De Alkmaarders wonnen het prestigieuze jeugdtoernooi afgelopen seizoen, maar het was lang onzeker of de club opnieuw mocht deelnemen omdat AZ Onder 18 geen kampioen werd en de hoofdmacht niet uitkomt in de Champions League.

De UEFA heeft dinsdag tegenover AZ bevestigd dat het hoogste jeugdelftal wederom mee mag doen. Dat komt door een speciale regeling, waarin de winnaar van de vorige editie een ticket krijgt dat is ‘overgebleven’. “De voorwaarde hiervoor is dat minstens één club in Europa met zijn Onder 18- of Onder 19-team landskampioen wordt en zich tegelijk met zijn hoofdmacht voor de Champions League plaatst. Dat laatste betekent automatisch ook deelname aan de Youth League”, legt AZ uit op de website.

Onder meer omdat Manchester City afgelopen seizoen de Premier League won en Real Madrid op de tweede plaats eindigde in LaLiga, is aan die voorwaarde voldaan. “Hiermee hebben beide ploegen een Champions League-ticket bemachtigd. Ook hun jeugdteams behaalden het benodigde succes. Zodoende stroomt AZ in bij het domestic champions path, waar het de afgelopen twee seizoenen ook begon.” Naast de Alkmaarders doen ook Feyenoord en PSV dit seizoen mee aan de Youth League.

AZ verraste vorig seizoen vriend en vijand door beslag te leggen op de Youth League. De Alkmaarders versloegen onder meer grootmachten FC Barcelona (0-3) en Real Madrid (4-0) voordat in de finale overtuigend werd afgerekend met Hajduk Split (5-0). Onder anderen Wouter Goes, Ernest Poku en Mexx Meerdink, die indruk maakten in de Youth League, zijn inmiddels overgeheveld naar de hoofdmacht van AZ.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Belangrijk dat het AZ jeugdteam weer kan meedoen met de Youth League. Zo leren de jonkies om op het hoogste niveau te spelen, onder druk, waar ze op oudere leeftijd alleen maar profijt van hebben.

22 augustus 2023 om 18:52

Dat hebben we gezien met dat onder 21 team van 15 jaar geleden die europees kampioen werden. Volgens mij was Drenthe de meest succesvolle. Rigters ging naar blackburn en Owusu heeft over de hele wereld een blauwe maandag gespeeld.

22 augustus 2023 om 20:02

Ik bedoel in dit geval doorstromen naar het eerste elftal. Je ziet dat AZ veel jeugdspelers in de selectie heeft en dat ze zich makkelijk staande houden, ook in Europese wedstrijden.

En eerst nog 9 september de finale van de wereldbeker onder 20, tegen Boca Juniors in La Bombonera!

22 augustus 2023 om 19:05

Hoop ook dat dit "gewoon" live uitgezonden word door Espn op Zaterdag avond 21:00.
Blijft toch een bijzonder kunstje van een Nederlandse club.

22 augustus 2023 om 20:18

Hoi Pabs, weet jij toevallig of iedere speler die afgelopen jaar in de Youth league meedeed ook de Wereldbeker mag meedoen of zullen er nu spelers buiten dd boot vallen ivm leeftijd.

23 augustus 2023 om 12:12

Hoi Tinus, aangezien de Wereldbeker voortborduurt op het afgelopen Youth League-seizoen, denk ik gewoon dat alle spelers mee mogen doen. Wel zo eerlijk

22 augustus 2023 om 22:31

Best sneu voor die jongens dat ze daar mogen spelen! Heb je als jeugdspeler je hoogtepunt van je carrière qua stadion beleving! Dat gaan ze in Europa niet meer meemaken! 🔥🔥

22 augustus 2023 om 22:53

Toch juist niet sneu dan?

Je zou toch zeggen dat de winnaar automatisch mee zou mogen doen.

Mooi voor AZ! Leuke opleiding hebben ze en mooie kans voor de jongens om zich wederom te laten zien.

Wat ik mij afvraag is waarom PSV dit jaar wel meedoet, aangezien ze vorig jaar dezelfde route hebben afgelegd als nu. Echter kwamen ze vorig seizoen uit in de Premier League. Hoe is dit geregeld?

22 augustus 2023 om 20:24

Psv o18 werd landkampioen van nl. Vandaar die ticket

22 augustus 2023 om 20:52

Ah top, dank voor de uitleg!

22 augustus 2023 om 20:28

Dat ging om jong psv, niet psv O18.

Goed nieuws dit. Mooie kans voor diverse spelers om tegen andere systemen te spelen en de druk van internationaal voetbal mee te maken. Kan ze zeker helpen in de overgang naar het 1e elftal van AZ Alkmaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren