Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tamelijk opmerkelijk: AZ dreigt voor de vierde keer in jaar tijd speler kwijt te raken aan Bologna

Laatste update:

De clubleiding van Bologna kent vermoedelijk het telefoonnummer van Max Huiberts uit het hoofd. AZ kan namelijk opnieuw een speler kwijtraken aan de Serie A-stuntploeg. Ditmaal heeft Bologna interesse in David Møller Wolfe, zo weet transfergoeroe Gianluca Di Marzio.

De Italiaanse journalist meldt het nieuws maandag op X. Ook Torino zit op het vinkentouw voor de linksback, maar Bologna heeft op het moment de beste papieren. Het is onbekend hoe Huiberts, technisch directeur in het AFAS Stadion, en de speler zelf tegen een mogelijke transfer aankijken.

Møller Wolfe heeft pas één seizoen bij AZ in de tas zitten, maar staat mogelijk dus nu al voor een vervolgstap. De Alkmaarders namen hem vorig jaar zomer voor 2,5 miljoen euro over van SK Brann uit Noorwegen.

In zijn ene seizoen in dienst van AZ groeide Møller Wolfe uit tot onbetwiste basisspeler. In zowel de Eredivisie als de UEFA Conference League miste de vleugelverdediger geen enkele wedstrijd. In totaal kwam Møller Wolfe vooralsnog 45 keer uit voor AZ, met 1 doelpunt en 2 assists tot gevolg.

De Noorse verdediger zou lang niet de eerste speler zijn die de overstap van AZ naar Bologna maakt, mocht het daadwerkelijk tot een transfer komen. Afgelopen jaar bewandelde een drietal spelers diezelfde weg.

In de zomer van 2023 transfereerde zowel Sam Beukema als Jesper Karlsson van AZ naar i Rossoblù. Het duo leverde de Alkmaarders een gezamenlijk bedrag van twintig miljoen euro op.

Afgelopen winterse transferperiode volgde Jens Odgaard zijn ex-teamgenoten. De aanvaller werd in eerste instantie gehuurd, maar in mei lichtte Bologna de bedongen optie tot koop van vier miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Hier zal az niet te lang over na moeten denken. Vind hem tegenvallen.

Voor een appel en een ei op te halen, wat mij betreft. Heeft natuurlijk de lastige taak om een positie op te vullen die jaren uitstekend bezet was, met Poulsen, Haps, Ouwejan, Wijndal en Kerkez, maar kwam daar gewoon tekort.

Zowel verdedigend als aanvallend heeft hij niet het niveau voor AZ. Geldt eigenlijk ook voor Mees de Wit, dus zou het niet onverstandig vinden om gewoon door te selecteren of door te schuiven uit jong.

10 juni 2024 om 13:06

Ik vond het bizar dat AZ vorig seizoen Kerkez heeft laten vertrekken na zo'n prachtig seizoen voor maar 10 miljoen naar zo'n 'lage' club in Engeland. En ik snapte het ook niet van Kerkez om dan ook naar zo'n club te gaan.

10 juni 2024 om 13:15

Hij ging voor 18 miljoen..

10 juni 2024 om 13:17

10 miljoen ? Denk dat je je vergist. Was dacht ik 18 of 19 miljoen. Het jaar daarvoor was het Wijndak die rond de 10 miljoen was dacht ik

10 juni 2024 om 13:19

Nou ik wel. Kerkez staat er nu heel goed bij de top van de PL, gaat mogelijk deze zomer al een stap maken. Vanuit AZ gaat zo'n stap gewoon niet, en dan blijkt dit een uitstekende stap.Net als iets eerder hij een hele slimme overstap maakte naar AZ vanuit Milan. Heeft hem ook geen windeieren gelegd.

10 juni 2024 om 13:20

17,87m volgens TM. Wijndal was 10m inderdaad.

10 juni 2024 om 14:41

Bedankt voor het corrigeren guys. Een foutje van mijn kant
Al vind ik 18 miljoen eigenlijk nog steeds weinig voor Kerkez

10 juni 2024 om 13:49

En wie vanuit Jong is dan klaar om die rol in te vullen? Voor zover ik weet lopen daar ook geen supertalenten rond, dus dan moeten we de transfermarkt weer op.

10 juni 2024 om 17:35

Op links is in de jeugd inderdaad nog niemand echt in de buurt. Het talent zit met Mastoras (beter als CVM) en Dijkstra. Esajas is pas zo'n beetje de eerste die links potentie heeft en hij is pas net doorgebroken in onder 18. In de kkd speelt vaak Stam aan die kant maar daar ben ik niet zo kapot van en hij is eigenlijk een centrale verdediger, zeker als back totaal geen basismateriaal. Maar ze schijnen ook al een jongen uit Zweden op het oog te hebben dus Max is er wel mee bezig.

10 juni 2024 om 17:45

Weet ik niet, ik volg jong niet zo heel erg, maar als er daar niet een van op doorbreken staat (als is het maar als stand-in), dan moet je misschien twee spelers aantrekken. Maar ik zou eigenlijk proberen van beiden afscheid te nemen.

Az wordt wel een trekpleister voor de Serie A clubs. Sugawara staat ook in de belangstelling van Atalanta en Inter. In het verleden natuurlijk Reijnders naar Milan, Koopmeiners naar Atalanta, Hatzidiakos naar Cagliari, Karlsson, Beukema en Odgaard naar Bologna, Gudmundsson naar Genoa, en Ouwejan verhuurd aan Udinese (verkocht aan Schalke). Vice versa werden Kerkez (Milan), Odgaard (Sasuolo, op basis van prestaties bij Rkc natuurlijk), Vanheusen (gehuurd van Inter) en Kasius (Bologna) overgenomen door Az. Opzich wel goed, want meeste spelers doen het ook goed in de Serie A die van az zijn overgekomen. Daar kan az dan weer van profiteren als ze leuke spelers vinden die bij die clubs niet aan de bak komen, maar misschien wel een versterking kunnen zijn voor Az.

10 juni 2024 om 13:44

Op zich niet zo gek. De basisspelers van de Nederlandse topclubs haal je niet op voor 5 tot 10 miljoen euro, terwijl je de sterkhouders niet onder de 30 miljoen euro hebt. Vergeleken met die categorie zijn spelers van AZ nog relatief 'goedkoop'.

Overigens doen Eredivisie-spelers het uberhaupt vaak wel goed in de Serie A. De overgang daar naartoe lijkt toch wat makkelijker te gaan dan bij andere top competities. Ik denk ook wel dat de Serie A en de Ligue 1 betreft die context goed te doen is voor spelers uit middelgrote competities.

10 juni 2024 om 15:46

Wel vreemd dat (een van) de meest opvallende speler van AZ van de laatste jaren, Karlsson, het zo slecht doet bij Bologna. Ik zou hem graag weer terug zien in de Eredivisie en dan bij Ajax. Karlsson is echt een grote vooruitgang t.o.v. Bergwijn. Hij heeft zich al lang en breed bewezen in de ED en hoeft waarschijnlijk niet de hoofdprijs te kosten.

10 juni 2024 om 19:00

Karlsson is maanden geblesseerd geweest. Sinds 3 maanden is hij weer fit maar het is lastig speelminuten te krijgen als het elftal zo goed draait. Ik zie Karlsson graag terug bij AZ maar zie dat niet gebeuren.

Meteen doen. Kan alleen hard rennen. Verder niet bijzonder.

Gelijk doen en wijndal terug halen. Wijndal mag weg bij Ajax en deed het bij az meer dan prima. Werd zelfs internationaal. Vond Wolf niet heel bijzonder dit seizoen.

10 juni 2024 om 13:46

Wijndal heeft ook wel laten zien niet goed genoeg te zijn voor die volgende stap. Hij maakt bij Antwerp geen indruk en bij Ajax was het ronduit slecht. Het is een jongen die onder specifieke omstandigheden rendeert. Ik denk dat je als AZ zijnde gewoon verder moet kijken. Je hebt ook niet de garantie dat hij zich herpakt en hij zal relatief duur zijn. Zij het niet qua transfersom, dan wel vanwege zijn salaris.

10 juni 2024 om 14:02

Nee joh, gewoon een nieuwe uit Scandinavië oid halen. Aan Wijndal moet je niet nog eens beginnen, was enorm goed voor ons, maar is al twee jaar gigantisch uit vorm. Dan is het een enorme gok met een flink salaris.

10 juni 2024 om 14:03

Wijndal zou ik persoonlijk niet terughalen.
Gewoon een nieuwe speler scouten

Apart dat Bologna interesse in hem heeft als iedereen hier zo negatief over hem is. Hoop dat het dan alleen een gerucht is

Dat is mooi. Hij is en wordt gewoon niet het niveau wat AZ wilt nastreven, kan altijd gebeuren. Ook mooi voor hem zelf dat die naar Bologna kan. Gun het hem wel als hij daar alsnog slaagt want hij geeft altijd 110% inzet.

10 juni 2024 om 16:45

En met een beetje mazzel kan je gewoon flink cashen op hem aangezien zijn contract bij Az nog doorloopt tot medio 2028.

De technische man Sartori was al eerder jaren succesvol bij Atalanta Bergamo en flikt hetzelfde nu bij Bologna, erg knap. Goede scouting en goede aankopen die onder de top zitten en kunnen doorgroeien. Geen verrassing dus dat ze veel in de Eredivisie scouten. De Roon, Gosens en Koopmeiners als voorbeelden van destijds.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren