Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ bevestigt komst van vijfde zomeraanwinst: ‘Transfer is best snel gegaan’

Laatste update:

AZ heeft de komst van Alexandre Penetra bevestigd via de officiële kanalen. De 21-jarige centrale verdediger komt per direct over van FC Famalicão en is de opvolger van Sam Beukema, die eerder deze zomer naar Bologna vertrok. De rechtsbenige Penetra heeft een contract getekend tot medio 2028 in het AFAS Stadion.

“Ik ben heel erg blij om deel uit te gaan maken van AZ”, zegt de mandekker op de clubwebsite. “Het is een belangrijke stap in mijn carrière. Het verhaal van AZ sprak mij erg aan. Ook het feit dat veel jonge spelers kansen krijgen bij AZ maakt deze stap voor mij een weloverwogen besluit.” Penetra komt landgenoot Tiago Dantas tegen bij AZ. Het tweetal speelde samen in de jeugdopleiding van Benfica en maakte deel uit van Portugal Onder 21 tijdens het EK van deze zomer.

“Natuurlijk heb ik contact gehad met Tiago, want we zijn vrienden”, zegt de nieuwkomer. “We hebben samen gespeeld in de jeugdopleiding en afgelopen zomer op het EK. Het is prettig om een bekende om je heen te hebben als je een nieuw avontuur aangaat.” Max Huiberts, directeur voetbalzaken in Alkmaar, is blij met de komst van de Portugees. “De transfer is uiteindelijk best snel gegaan. Het helpt daarbij altijd dat de speler zelf heel graag naar AZ wilde. Alexandre is een verdediger die op meerdere posities uit de voeten kan. Zowel op beide posities centraal achterin als rechtervleugelverdediger.”

“Ik zie hem als een Nederlandse verdediger, met het bekende Zuid-Europese temperament”, aldus Huiberts. “Hij schuwt de duels niet en is sterk in de lucht. Ook is hij voetballend sterk. Buiten het veld is het een stabiele en rustige jongen. Eenmaal in het veld komt het temperament tot uiting. We zijn blij met de toevoeging van een verdediger die op meerdere posities kan spelen.” Penetra gaat met rugnummer 5 spelen bij AZ en is na David Möller Wolfe, Ruben van Bommel, Denso Kasius en Dantas de vijfde zomeraanwinst van de Alkmaarders.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Top, kan die samen met Dantas aan het begin een beetje optrekken, want ik vrees toch voor een kleine taalbarrière. Hopelijk weten deze jongens hun potentie waar te maken. Wel leuk eens wat Zuid-Europeanen bij AZ, hopelijk brengen ze ook wat mediterraans gif mee, is vreselijk om tegen te spelen, maar heerlijk om in je eigen team te hebben. Ik vond die Dantas er al de kop voor hebben.

24 juli 2023 om 21:05

Ze spreken gewoon Engels, Penetra iets minder als ik zijn eerste interview hoor, maar ik denk niet echt dat ze veel moeten aanpassen. Wel leuk dat AZ op de Portugese markt focust. Er breken daar echt veel talenten door, zelfs bij de kleinere clubs. Penetra heeft overigens al twee seizoenen opzitten bij de Portugese liga als basisspeler bij Famalicao, dus hij komt niet als rookie over.

24 juli 2023 om 21:21

En Martins Indi kan ze natuurlijk ook helpen met de taalbarriere.

24 juli 2023 om 21:35

Het is altijd aanpassen toch. Portugal en Nederland zijn niet dezelfde soort landen. Dus aanpassen moet altijd. Maar kwa taal zal het wel meevallen inderdaad.

24 juli 2023 om 21:42

Ik geloof ook best dat ze Engels spreken, maar over het algemeen worden de basis voetbaltermen en aanwijzingen nog altijd in het Nederlands gegeven. Daarnaast is het toch ook lastig voor jonge jongens om een goede connectie te maken met de rest van de selectie als ze in gebrekkig Engels moeten communiceren. Gewoon fijn dat ze met zn tweeën komen, voor AZ en voor die jongens zelf.

24 juli 2023 om 22:03

Ze komen uit een land met een totaal andere cultuur, een totaal ander klimaat, en taal is meer dan de belangrijkste zinnen kunnen uitwisselen. Dus ze zullen zich flink moeten aanpassen.

slim om 2 jongens tegelijkertijd te halen uit hetzelfde land, zelfde cultuur/taal.
dan is het aanpassen misschien toch iets makkelijker.

hoop dat ze slagen bij Az

24 juli 2023 om 20:51

Zijn ook vrienden volgens deze Penetra. Hebben samen de jeugdopleiding van Benfica doorlopen en zaten samen in de Portugese jeugdelftallen. Slimme zet inderdaad, daardoor landen dit soort jongens toch een stuk sneller.

24 juli 2023 om 21:10

En ook van de zelfde agent.

Hoeveel heeft hij gekost? Ben benieuwd, ik vertrouw onze scouting en het bestuur volledig.

24 juli 2023 om 20:59

Ongeveer 6 miljoen geloof ik

24 juli 2023 om 21:19

Ik lees in een ander artikel 5 miljoen, plus 10% doorverkoop. Zal wel rond dit bedrag zijn.

Top aankoop!
Heb geen idee wat deze man kost maar ik mag zeggen dat maakt me niet uit. Heb het volledig vertrouwen in ons bestuur en de scouting

24 juli 2023 om 21:01

Top aankoop maar je weet niet hoeveel hij kost? Ken je hem wel?

24 juli 2023 om 21:45

Tja, als er nergens wordt gecommuniceerd hoeveel hij heeft gekost is het niet heel gek dat je dat niet weet. Ik ben het ook pas net te weten gekomen via Twitter. Verder nergens iets van een bod of vraagprijs voorbij horen komen. De eerste geruchten begonnen sowieso pas 2 dagen geleden geloof ik. Enorm snel afgerond.

Heerlijke aankoop, gelukkig weer wat lengte terug.
Top ook dat hij gelijk een "maatje" tegenkomt die beide gelijktijdig bij Az komen.
Beetje Beukema/reijnders verhaal, die klikte ook onwijs samen en hadden ook al een verleden.
Benieuwd hoe ze spelen bij Az.

24 juli 2023 om 21:11

Zijn beide van de zelfde agent, dus Opzich prima deals voor hem en voor beide jongens

Lekker aankoopje hoor. AZ heeft traditie getrouw alweer heel wat talent en toekomstig kapitaal binnen gehaald.

Az is van de eredivisie misschien wel het beste bezig met het binnen halen van spelers deze transfer periode. Die gaan hoge ogen gooien dit seizoen.

24 juli 2023 om 21:42

Zijn alle spelers die az gehaald heeft dan ook directe versterkingen?

Deze jongen denk ik wel aangezien Beukema niet goed genoeg was. Aan de andere kant moeten ze wel Kerkez en Reijnders vervangen en die waren erg belangrijk voor AZ.

24 juli 2023 om 22:24

Zijn beide al vervangen met die Noor en Portugees

25 juli 2023 om 16:02

Ben toch van mening dat voetbal niet zo simpel in elkaar steekt als dat jij nu suggereert (of lijkt te suggereren mijn inziens) met ‘hoge ogen gooien’. AZ heeft wel bewezen te beschikken over een goede scouting en een goed beleid, dus ben wel erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

Heeft iemand enig idee van deze jongen?

24 juli 2023 om 21:20

Talentvolle verdediger; heb hem zelf twee keer zien spelen op het EK onder 21. Tijdens beide wedstrijden maakte hij een stabiele indruk. Voordat ik hem zag spelen kende ik hem van Transfermarkt en daar zie je ook dat hij een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt de afgelopen twee seizoenen als basisspeler.

24 juli 2023 om 23:20

Thanks!

Door de hobbyscouts op Twitter werd Penetra ook al warm aanbevolen (zou ook in Rdam op een lijstje hebben gestaan). Prima aankoop maar zal waarschijnlijk wel wat tijd nodig hebben om zich aan te passen.

24 juli 2023 om 21:46

Wel al twee seizoenen op het hoogste niveau in Portugal gespeeld, dus qua intensiteit zal hij het wel aankunnen. Zal even moeten wennen aan het klimaat en de manier van werken enzo, maar denk niet dat dat langer dan 3 maanden hoeft te duren.

Een blij met deze jongen. Kende hem nog niet, maar wat ik heb gelezen en gezien is erg positief. Is erg comfortabel aan de bal en staat zijn mannetje als verdediger. Hiernaast ook samen met Tiago Dantas aanvoerder van jong Portugal.

Grappig detail nog; vorig seizoen speelde AZ in de voorronde van de Conference League tegen Gil Vicente in augustus. Tussen deze heen en Return wedstrijd speelde Gil Vicente tegen Familicao. Wedstrijd eindigde in 0-0 en Penetra was de tweede beste man op het veld. Toeval of is AZ deze jongen toen gaan opvallen?

25 juli 2023 om 01:03

Zou best kunnen dat hij toen is opgevallen bij de technische staf van AZ, die zaten sowieso te kijken. Denk alleen wel dat hij niet obv daarvan op de lijstjes is belandt. Daarvoor is waarschijnlijk gewoon naar data gekeken, maar dan valt die naam wel extra op inderdaad. Leuk feitje.

Verdediger en hij heet Penetra, dat moet je toch juist zien te voorkomen, maar goed.

25 juli 2023 om 08:02

Als verdediger van AZ moet hij dat juist zelf doen van achteruit.

Dit is een typische AZ aktie, waar je van tevoren al bijna zeker weet dat dit een succes wordt wederom petje af voor AZ.

Fijn, weer eens iemand met een goede lange pass van achteruit. Ik verwacht wel dat hij gaat slagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren