Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AS Roma wint in Helsinki en zet belangrijke stap richting overwintering

Laatste update:

AS Roma heeft een belangrijke stap gezet richting overwintering in de Europa League. De ploeg van trainer José Mourinho won donderdagavond met 1-2 van HJK Helsinki. Tammy Abraham opende de score, waarna Përparim Hetemaj voor de gelijkmaker zorgde. Door een eigen doelpunt van Arttu Hoskonen boekte Roma alsnog een overwinning. De Italianen staan nu op de derde plek in Groep C, met evenveel punten als Ludogorets, dat op basis van onderling resultaat hoger staat. Volgende week donderdag ontvangt Roma de Bulgaarse club.

Ten opzichte van het competitieduel van afgelopen zondag tegen Napoli (0-1 nederlaag) koos Mourinho voor vier andere basisspelers in Finland. Roger Ibañez (ziek), Nicolò Zaniolo (geschorst), Leonardo Spinazzola en Rick Karsdorp stonden niet aan de aftrap, waardoor er wel plek was voor Matías Viña, Cristian Volpato, Stephan El Shaarawy en Nicola Zalewski. Bij de thuisploeg begon Fabian Serrarens, die dit seizoen nog niet in actie kwam in de groepsfase van de Europa League, op de bank.

De eerste mogelijkheid van het duel was voor de thuisploeg. Hoskonen kreeg na een corner de mogelijkheid om de openingstreffer te maken, maar Rui Patrício bracht redding. Na ruim twintig minuten was ook AS Roma voor het eerst dicht bij een treffer, toen zowel Lorenzo Pellegrini als Viña de bal er niet in kreeg bij een scrimmage. De bezoekers leken niet veel later alsnog op voorsprong te komen via een kopbal van Bryan Cristante, maar de VAR constateerde buitenspel en keurde de treffer af. Toch ging Roma met een voorsprong de rust in: een vrije trap van Pellegrini belandde op het hoofd van Abraham, die zo voor de 0-1 tekende.

Na tien minuten in de tweede helft kwam Helsinki uit het niets op gelijke hoogte, toen Hetemaj in de korte hoek doel trof. Roma liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam dankzij een eigen doelpunt weer op voorsprong, doordat Hoskonen een schot van El Shaarawy van richting veranderde: 1-2. Een kwartier voor tijd, vlak nadat Patrício een schot van Nassim Boujellab had gestopt, leek Helsinki opnieuw gelijk te maken via een prachtige afstandsknal van David Browne. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat er een overtreding aan vooraf was gegaan. Roma trok vervolgens de drie punten over de streep, waardoor het mag blijven hopen op overwintering in de Europa League. Voor Helsinki zit het Europese seizoen er na volgende week op.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Goede week voor het Italiaans voetbal. Alleen mijn eigen club heeft verloren haha die tijden zijn wel eens anders geweest. Ziet ernaar uit dat ze ook allemaal Europees overwinteren.

Ben benieuwd. Roma heeft toch wel hier en daar tekortkomingen. Ik zie ze niet 1,2,3 even winnen volgende week al zijn ze wel de favoriet.

28 oktober 2022 om 09:30

Roma, mijn lievelingsploeg, is thuis wel echt sterk(er dan in uitwedstrijden). Ik zie ze wel winnen. Daarnaast is Zaniolo ook weer terug volgende week. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in, kan ook door de roze bril komen hahaha. Als ze daar gaan wacht er wel een pittige klus met al die goede teams uit CL die erbij zijn gekomen.

Pff nou een wedstrijd om snel te vergeten.. Maar belangrijkste is de 3 punten. Volgende week zie ik het wel goedkomen.

Ik zou er mijn geld toch niet op durven zetten dat Roma door gaat. Zo wisselvallig. Er is lichtjes beterschap tegenover vorig jaar. Maar er zal geld nodig zijn voor minstens 2 echte versterkingen naar volgend jaar toe. Ze hangen ook te veel af van Dyballa en Zaniolo, die dan weer zo blessuregevoelig zijn.. Langs de andere kant, mochten die minder blessures hebben speelden ze waarschijnlijk niet voor Roma.
En Abraham moet zijn vorm van vorig jaar terug vinden, maar de beste spits van de serie a zal hij nooit worden..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren