Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AS Roma dankzij defensieve blunder weer voorbij stadsgenoot

Laatste update:
/

AS Roma blijft in pole-position voor de tweede plek in de Serie A. I Giallorossi waren zondagavond met 2-1 te sterk voor Udinese en nemen daardoor de tweede plek weer over. Die positie geeft aan het eind van het seizoen, over twee weken, recht op een rechtstreeks ticket voor de Champions League. De nummer drie van Italië, op dit moment Lazio, speelt in de voorronde van het kampioenenbal. Het verschil tussen de stadsgenoten is slechts één punt. Volgende week ontmoeten beide teams elkaar.

Lazio won zaterdag al en daarmee was de missie voor de mannen van Rudi Garcia duidelijk. Udinese, dat al veilig is en nergens meer voor speelt, begon afwachtend in het Stadio Olimpico en liet AS Roma aan de bal. Juan Manuel Itrube en Victor Ibarbo waren dreigend, maar de bezoekers uit Udine toonden zich heel wat slagvaardiger. Bij de eerste de beste aanval was het namelijk meteen raak. Kostas Manolas liet zich verrassen door Cyril Thereau, die Morgan De Sanctis tot een redding dwong. Voormalig NAC-spits Stipe Perica schoot de rebound binnen.

Radja Nainggolan en Daniele De Rossi bestookte daarna nogmaals het doel van Udinese, maar opnieuw kwam de meeste dreiging van de bezoekers. Perica had de bal voor het inkoppen, maar mikte net naast. De 0-1 stand leek daardoor de rust te gaan halen, maar vlak voor het fluitsignaal kreeg AS Roma loon naar werken. Miralem Pjanic vond Francesco Totti, die de bal perfect op maat bij Nainggolan bezorgde. De Belg haalde vervolgens doeltreffend uit. In blessuretijd knalde Guilherme nog wel steenhard op de lat namens Udinese.

Na rust voerden de gastheren de druk verder op, maar ondanks een zwaar optisch overwicht slaagden zij er lange tijd niet in om tot echte kansen te komen. Ook nu waren de beste mogelijkheden weer voor het zwaar op de counter loerende Udinese, dit keer echter zonder succes. De 2-1 kwam uiteindelijk een beetje uit de lucht vallen. Silvan Widmer ging opzichtig de fout in, waarna verdediger Vasilis Torosidis kon binnentikken. Nainggolan raakte daarna nog de paal en José Holebas de onderkant lat, maar gescoord werd er niet meer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een nerveus ogend Roma wint hier nipt, maar dit kon alle kanten op al verdiende Roma zeker de overwinning. Die defensie van Roma is overigens echt niet Roma waardig, Holebas en Torosidis komen veel te kort, zelfde voor Mbiwa, volgend seizoen Romagnoli en Castan als centraal duo en twee nieuwe backs zoeken, Manolas als back up houden en het met Castan en Romagnoli laten uitvechten. Middenveld is top, maar ook de aanval moet versterkt worden. Doumbia krijgt vast nog tijd en verdient dat ook, zit er pas bij dus dat komt wel goed. Maar Iturbe speelt echt met oogkleppen op en heeft het gewoon niet, en Totti word oud, hoe jammer het ook is. Ljajic twijfel ik ook aan, heerlijke voetballer maar laat dat te weinig zien, en Ibarbo is leuk als invaller maar meer echt niet.

17 mei 2015 om 22:51

Wat is Udinese zwak dit seizoen zeg! Ze staan heel eng onderin maar het zit wel dicht bij elkaar. Hebben ze teveel spelers verhuurd of pech met blessures?

17 mei 2015 om 23:00

Gewoon spelers verkopen en de verkeerde voor terug kopen...

17 mei 2015 om 23:03

Er zijn meerdere redenen voor. Sinds dit seizoen is Stramaccioni de coach in plaats van de altijd geprezen Guidolin. Daarnaast is Udinese een opleidingsclub die het van haar talenten moet hebben. Dit jaar stak maar een talent boven de rest uit en dat was Allan. Enorm goede defensieve middenvelder die volgend jaar hoogstwaarschijnlijk voor Napoli of Inter speelt. Karnezis wordt ook verkocht want het bestuur wilt Scuffet op doel zien. Misschien xoet het splinternieuwe Stadio Friuli ze wel goed en gaan ze weer hoger meedraaien.

Wat was het weer slecht. Uiteindelijk wel redelijk verdiend gewonnen, maar die 4 achterin kunnen zo hun eigen comediekwartet beginnen. Wat een onbehouden slappe idioten zeg, stuk voor stuk.

Roma bestond vandaag uit 5 spelers: De Sanctis, Totti en het middenveld. De rest was absoluut hopeloos, voor die verdediging die Udinese meer geholpen heeft dan iets anders. Motm voor mij DDR die zowaar weer echt het middenveld opat, tot bloedens toe.

Maar goed. 3 punten en weer een weekje dichterbij het einde van dit vreselijke seizoen. Maar volgende week de Derby met een directe CL plek op het spel. Ik bestel alvast een defribilator en een fles whiskey, want ik zie dit zo een gigantisch drama worden.

17 mei 2015 om 22:51

Haha ik moet soms echt om jouw reacties lachen omdat je altijd zo oprecht bent maar tegelijkertijd ook een sarcastische opmerking erbij maakt. Wat moet het echt verschrikkelijk zijn, Roma begon dit seizoen erg goed maar ze spelen al maanden zo slecht, futloos voetbal. Ik vond het vandaag overigens wel meevallen, deze overwinning was zeker verdiend.

De wissels waren wel weer apart van Garcia, al denk ik dat Pjanic er eerder uit voorzorg werd uitgehaald. Nainggolan is overigens zo'n geweldige middenvelder, Roma doet er goed aan om hem definitief over te nemen. En anders is hij altijd welkom bij Manchester United.

17 mei 2015 om 22:59

Tja, het blijft Roma. Dit soort seizoenen zitten er nou eenmaal tussen. Maar ik zou liegen als de afgelopen 6 maanden niet wat aan mijn geestelijke gezondheid hebben gedaan. Wekelijks anger management dit.

Ons middenveld is gewoon van prima kwaliteit, met Ddr, Nainggolan, Pjanic en Strootman zit dat gewoon helemaal goed. Maar op die andere linies loopt zoveel middelmaat rond, daar valt niet mee te voetballen.

Ninja moet gewoon overgenomen worden, klaar. Al verkoop je de halve voorhoede ervoor, maakt me niet uit. Het is toch niet alsof zij scoren, Ninja heeft meer doelpunten gemaakt dan Doumbia, Ibarbo, Iturbe en Gervinho bij elkaar, dat zegt voldoende lijkt me.

Grote schoonmaak deze zomer bij ons. Of Rudi met diezelfde bezem de deur uit geveegd wordt, hangt af van de komende twee weken, maar ook hem treft absoluut blaam. Net zoals iedereen eigenlijk.

Behalve Totti, uiteraard.

17 mei 2015 om 23:06

Klopt, op het middenveld hebben jullie (in potentie) gewoon wereldtop staan. Het gaat meer om de verdedigers/keepers en een spits voorin. Cech zou een goede optie zijn, hij zal ook niet al te veel geld kosten en dan hebben jullie meteen een wereldkeeper erbij. Er moet ook een nieuwe LB komen(geen idee wie) en voor de spitspositie zou ik misschien Chicharito halen, gezien hij toch niet gelukkig is bij Real Madrid en Manchester United wil hem ook niet meer terug.

17 mei 2015 om 23:24

Cech is de droom, maar wellicht te veel salaris. Handanovic zou ook prima zijn, wellicht als PSG weer gaat strooien met geld dat Sirigu haalbaar is.

Nieuwe lb is het belangrijkst, ik droom van Rodriguez (niet haalbaar) en Darmian (wel haalbaar), maar anders Adriano van Barca, Digne van PSG en Baba Raman van Augsburg ook prima opties. Iig veel beter dan wat er nu staat.

Qua spitsen, ik hoop echt op een topspits a la Jackson Martinez, of heeeeeeeel misschien Higuain, maar realistischer is een Luiz Adriano van Shaktar.

Maar als ik echt eerlijk ben, ik heb echt geen flauw idee wat er gaat gebeuren in de zomer. Zo veel onzekerheden, het is nog steeds een compleet vraagteken in alle opzichten. Enigen waarvan ik vrijwel zeker ben dat ze blijven, zijn De Sanctis, Manolas, Castan, Florenzi en Totti. De rest zou allemaal weg kunnen gaan deze zomer.

17 mei 2015 om 23:34

De blik van Garcia zegt genoeg toch? Helemaal met je eens. Nainggolan HEEL snel voor de rest van zijn leven vastleggen. Samen met Ale Florenzi (en hopelijk de Stroot) de basis voor het nieuwe ASR.
Grootdte gemis dit jaar zijn natuurlijk voetballende CV's die een goede lange bal, een inspeelbal en voetbalverstand hebben...

18 mei 2015 om 00:15

Denk niet dat AS Roma Nainggolan kan houden. Volgens de wandelgangen staat hij in de belangstelling bij verschillende Premier League clubs en Psg.

18 mei 2015 om 09:33

Oh oh oh Giallorosso als jij en ik samen op de bank zouden zitten die wedstrijd te kijken dan zouden we met die 2 oudjes zijn van de muppets. Haha

On: deze wedstrijd was qua voetbal en strijd wel 1 van de betere van de afgelopen weken.
Verdedigend daar en tegen was het 1 van de slechtste.
Verdediging moet inderdaad allemaal stuk voor stuk vervangen gaan worden. Ik heb goede hoop met Romagnoli en Castan. De rest valt te bezien. Darmian zie ik ook het liefst komen maar volgens mij heeft hij al een soort voor contract met Barca. Cech zou inderdaad ideaal zijn hoewel ik Perin ook graag zie komen. Goedkoper qua salaris en zeeeer veel potentie.
Jackson zou ik ook als ideale ideale kandidaat zien voor de voorhoede. Tsja en Naingollan moet natuurlijk gewoon vast gelegd gaan worden, lijkt mij geen twijfel over mogelijk. Het zal een turbulente zomer gaan voor Roma en heel veel gaat afhangen of zij zich weten te plaatsen voor de CL. Topspelers willen simpelweg uitkomen in de CL. Dus wil je topspelers kopen moet je gewoon de CL in.
Volgende week word heel spannend, mocht Lazio weten te winnen is het nog niet gespeeld want Lazio moet op de laatste speeldag uit bij Napoli.

Ik hou me hart vast.
Dajeeeeee....Forza Roma

Volgend weekend wordt spannend in Rome.

Ben er volgende week bij.. Topper van het seizoen

al bekend of de derby wordt uitgesteld? Via italiaanse kennissen hoorde ik dat het eventueel maandag om 17.30 gespeeld gaat worden...

17 mei 2015 om 23:12

Reden?

17 mei 2015 om 23:25

Gaat niet gebeuren. Heb ook kennissen in Rome en de geruchten zijn er, vanwege de Coppa finale, maar Roma zou ermee akkoord moeten gaan en dat gaat nooit gebeuren.

Wordt gewoon zondag.

18 mei 2015 om 22:44

http://www.sslazio.it/news/news/1-news/5405-serie-...

Dus gewoon volgende week maandag

Dan kijk je als NAC fan toch wel ff verbaasd op als Perica ineens in Udine in de basis staat en er eentje inschiet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren