Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arne Slot krijgt goed én slecht nieuws uit ziekenboeg Feyenoord

Laatste update:

Feyenoord-trainer Arne Slot hoopt zondag weer te kunnen beschikken over Quinten Timber en Lutsharel Geertruida. De twee sterkhouders moesten het midweekse Europa League-duel met AS Roma nog missen, maar zijn er tegen RKC Waalwijk mogelijk weer bij. Voor Alireza Jahanbakhsh komt de wedstrijd naar alle waarschijnlijkheid nog te vroeg.

Timber liep in de TOTO KNVB Beker-wedstrijd tegen AZ een hersenschudding op en moest daardoor het Eredivisie-duel van afgelopen weekend met Sparta Rotterdam al missen. Al vrij snel werd duidelijk dat Timber ook niet fit genoeg zou zijn om aan te treden tegen Roma in de Europa League.

Zondag lijkt de rentree van de defensieve middenvelder, die ook op 10 uit de voeten kan, alsnog aanstaande. Dat geldt mogelijk ook voor Geertruida. De rechtsback annex centrumverdediger deed wel gewoon mee tegen Sparta en droeg met een treffer zelfs bij aan de 2-0 zege op de stadgenoot.

In de aanloop naar Roma-thuis werd echter duidelijk dat Geertruida ziek was geworden en niet inzetbaar zou zijn. Hij werd vervangen door Bart Nieuwkoop, terwijl de plek van Timber tegen de Romeinen werd ingenomen door Ramiz Zerrouki.

Op de rechtsbuitenpositie zou Jahanbakhsh hebben gespeeld, maar op de wedstrijddag werd bekend dat de Iraniër met een blessure kampt. Daardoor kwam Yankuba Minteh in het elftal tegen Roma. Jahanbakhsh is er zondag tegen RKC 'zeer waarschijnlijk' niet bij.

Ook Santiago Gimenez was niet geheel fit voor het duel met Roma, waardoor de Mexicaanse topschutter op de bank begon en in de tweede helft inviel voor de tegenvallende Ayase Ueda. Gimenez lijkt tegen RKC weer aan de aftrap te verschijnen. "Santiago Gimenez kon gisteren invallen dus gaan we er vanuit dat we over hem kunnen beschikken", aldus Slot.

Justin Bijlow, Gernot Trauner, Thomas van den Belt en Gjivai Zechiël zijn er hoe dan ook nog niet bij tegen de Noord-Brabanders. RKC reist als underdog af naar De Kuip, al wist de ploeg van trainer Henk Fraser er in de heenwedstrijd nog wel een gevecht van te maken. Toch wist Feyenoord nipt te winnen van tien RKC'ers (1-2).

"En bij hen is het vertrouwen ongetwijfeld toegenomen dankzij de knappe 2-0 overwinning op NEC van vorige week", weet Slot. Dankzij de vrij verrassende zege op de Nijmegenaren staan de Waalwijkers steviger zestiende, met zes punten meer dan zowel FC Volendam als Vitesse. Het gat naar de veilige vijftiende plaats, die nu bezet wordt door Excelsior, bedraagt drie punten.

Bekijk Feyenoord - RKC Waalwijk live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sorry maar dat is dus goed en goed nieuws. Paixao lijkt de laatste wedstrijden eindelijk weer wat los te komen evenals Ivanusec. Dus lekker die 2 opstellen, geen Ali svp. Geertruida terug voor Nieuwkoop en Timber voor Zerrouki en dan lekker de vorm van afgelopen weken doortrekken!

16 februari 2024 om 20:16

Inderdaad, Alireza is geen basismateriaal, maar wel een topgozer, en toch ook elk seizoen minstens een paar keer belangrijk geweest.

16 februari 2024 om 18:51

Zou hij het eindelijk doen?
Paixao vond ik altijd beter op rechts en Ivanusec is te snel naar de bank gewezen.
Hoop van harte dan we niet weer een Minteh op Nieuwkoop op rechts gaan zien, zou belachelijk zijn.

16 februari 2024 om 18:55

Ali heeft vanuit de bank ook vaak goede dingen laten zien. Zou niet weten waarom het goed is als hij geblesseerd is.

16 februari 2024 om 19:14

Dit seizoen is het enige goede dat hij vanaf de bank heeft laten zien zijn doelpunt tegen Celtic, verder valt het allemaal wel mee met zijn bijdrage dit seizoen.

16 februari 2024 om 18:58

Vind je Feyenoord laatste weken in vorm?

16 februari 2024 om 19:08

6 topwedstrijden 4 keer winst 2 keer gelijk waarvan 1x met een halve B-ploeg. Gaat prima de laatste weken.

16 februari 2024 om 19:08

Hoe noem jij het dan als je in zes wedstrijden (waarvan vijf toppers) vier keer wint, twee gelijk speelt, twee rondes verder komt in de beker en maar één tegendoelpunt krijgt?

16 februari 2024 om 19:10

Ohja 5 toppers, Sparta zat er tussen. Al is dat natuurlijk wel de club van Rotterdam.

16 februari 2024 om 19:49

Zoals mijn mede supporters hier boven uitlichten ja, Feyenoord kruipt langzaam aan weer naar zijn goede vorm.

Fijn om Timber weer terug te hebben! Je mist hem echt op het middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren