Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Armoedig IJsland slikt zes doelpunten in Nations League-groep België

Laatste update:

IJsland is met een grove nederlaag begonnen aan de Nations League. De formatie van nieuwbakken bondscoach Erik Hamrén kreeg zaterdagavond in Groep 2 van Divisie A een gigantisch pak slaag van Zwitserland: 6-0. Dinsdagavond wacht voor IJsland voor eigen publiek de wedstrijd tegen het eveneens in Groep 2 ingedeelde België.

Hamrén nam deze zomer het stokje over van de succesvolle Heimir Hallgrímsson, maar de Zweedse oefenmeester is er in korte nog niet in geslaagd IJsland naar zijn hand te zetten. Het Noord-Europese land kwam er in Sankt Gallen niet aan te pas tegen Zwitserland en verliet het veld uiteindelijk met een ruime nederlaag. De Zwitsers speelden een sterke wedstrijd voor eigen publiek en hadden zichzelf al binnen 23 minuten een riante voorsprong verschaft.

Steven Zuber opende na een klein kwartier voetballen de score met een schitterende uithaal in de bovenhoek, waarna Denis Zakaria de voordelige marge voor Zwitserland niet veel later verdubbelde. De jonge middenvelder van Borussia Mönchengladbach tikte van dichtbij binnen nadat IJsland een vrije trap van Xherdan Shaqiri niet wist weg te krijgen.

IJsland wist de schade tot de rust te beperken, maar in de tweede helft liep het alsnog tegen een ruime nederlaag aan. Shaqiri zorgde uit een vrije trap voor de 3-0, waarna Haris Seferovic en Albian Ajeti de score verder opvoerden in de eerste 25 minuten na rust. Het slotakkoord was acht minuten voor tijd weggelegd voor Admir Mehmedi: hij kon eenvoudig scoren na een voorzet van Zakaria.

Wie eindigt er als eerste in Groep 2 van Divisie A?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het sprookje van IJsland is weer voorbij. Hecht collectief maar als dat wegvalt blijft er weinig over.

8 september 2018 om 20:19

Ik was er eigenlijk ook al wel klaar mee. Op het ek vond ik het erg leuk. Maar vorig wk zag ik te veel niet-voetbalkijkers langskomen die zeiden dat oranje eens moest kijken naar de passie en strijd van de ijslanders. Terwijl ze elke wedstrijd alleen maar de bus zaten te parkeren.

8 september 2018 om 20:48

Gelukkig maar, kon me nooit vinden in die sympathisen die Ijsland boven Oranje prefereerden.

Leek wel San Marino bij vlagen. Man wat waren zij toch aan het doen. Kon zo 10-0 worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren