Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Als sportman kan ik niet genieten van Van Beek en Kongolo'

Laatste update:

Sven van Beek en Terence Kongolo zijn bijna niet meer weg te denken uit het centrum van Feyenoord. Dat heeft echter nadelige gevolgen voor Khalid Boulahrouz, die zich doorgaans tevreden moet stellen met een plek op de reservebank of met speelminuten als rechtsachter.

/

De goede prestaties van zijn collega’s zorgen dan ook voor gemengde gevoelens bij de 32-jarige Boulahrouz: “Als liefhebber vind ik het mooi hoe goed Terence en Sven het doen, als sportman kan ik er minder van genieten. Ze spelen toch op mijn plek, hè”, zegt De Kannibaal in een interview met Voetbal International.

De ex-speler van onder meer Chelsea en Sporting Portugal zegt ‘met alle liefde’ op de backpositie te spelen, maar in zijn hart is hij een centrale verdediger. “Maar ik ben niet zo egoïstisch dat ik hoop dat Kongolo en Van Beek falen, integendeel. Als teamspeler help ik deze jongens waar ik maar kan.”

Denk jij dat Khalid Boulahrouz volgend seizoen nog bij Feyenoord speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij weet zelf hopelijk ook dat sven een stuk beter is nu al. Hij moet zich gewoon schikken in de joris-rol. Beetje wat andre ooijer ook bij ajax had. Bovendien krijgt hij genoeg speelminuten met europa erbij. Eerst maar eens fit blijven.

Misschien is 3-4-3 een optie voor Feyenoord in geval van nood? Boulahrouz als pure mandekker is nog steeds van een prima niveau, namelijk...

Vermeer
Van Beek
Boulahrouz
Kongolo
Immers
Vilhena
El Ahmadi
Clasie
Toornstra
goede spits
Manu/Boëtius
13 december 2014 om 15:19

Misschien is de formatie 3-4-3 wel een optie, maar als jij daarin Clasie de linkervleugel laat bestrijken heb je totaal geen verstand van voetbal of heb je hem nog nooit zien spelen.

13 december 2014 om 15:24

Ik zie hem ook niet de linkervleugel bestrijken. Van de vier middenvelders Vilhena op tien en El Ahmadi voor de verdediging, Immers box-to-box en Clasie meer centraal op het middenveld.

Ajax speelde twee seizoenen geleden 3-4-3 met Janssen op links. In zo'n rol zie ik Clasie wel.

13 december 2014 om 16:15

Clasie moet je altijd voor de verdediging zetten, dus de suggestie van Adviseur zie ik niet zo zitten. El Ahmadi zou dat wel kunnen, maar er is op dit moment geen reden om te schuiven met de formatie

13 december 2014 om 15:47

Dit is een rare opstelling. Clasie kan dat echt niet belopen en anders ben je kwetsbaar op de vleugels. Daarnaast speelt de speler goede spits niet eens bij Feyenoord...

13 december 2014 om 16:48

3-4-3 Systeem lijkt mij ideaal om het spitsenprobleem op te lossen. Immers lekker in de spits!

Clasie en El Ahmadi als spelverdelers voor de verdedigen en voor de rest veel beweging.

Vermeer
Boulahrouz
Van Beek
Kongolo
Toornstra
Clasie
El Ahmadi
Vilhena
Manu
Immers
Boëtius
13 december 2014 om 19:10

Er is geen spitsenprobleem bij Feyenoord. Kazim is bepalend voor het spel, door zijn actieve houding houdt hij namelijk de centrale verdedigers genoeg bezig en geeft hij ruimte aan anderen. Het mooie aan het spelsysteem zoals dat op dit moment door Feyenoord gespeeld wordt is dat ze niet meer afhankelijk zijn van een spits voor hun doelpuntenproductie, maar dat de spelers eromheen juist veel kunnen scoren. Dat er nog niet altijd even veel werd gescoord lag aan de efficiëntie, maar absoluut niet aan de spits. Alle Feyenoorders met wat meer tactisch inzicht zien dit in. Hoop dat het niet meer te vaak gezegd hoeft te worden.

Voor de rest zou het natuurlijk verschrikkelijk dom zijn om de formatie aan te passen, never change a winning team. Zoals Feyenoord nu speelt, daaraan moet je niks veranderen, alleen maar verder op bouwen.

Nederlandse voetballers die na hun 30e terug komen in Nederland moeten wel van uitzonderlijke kwaliteit zijn om ook nog echt van waarde te zijn. De praktijk leert dat deze oudere ervaren jongens helemaal niet zo zoveel toevoegen en de talenten het veel beter doen. Ik kan me Cocu en later van Bommel herinneren die wel echt van waarde waren. Maar als je kijkt naar Stam, Davids, en die hele oude garde bij Feyenoord toen (hofland, Makaay etc.) was in mijn ogen niet echt een groot succes.

Offtopic: VZ, doe aub wat aan die vervelende opdringerige video;s

13 december 2014 om 15:34

Van bommel vond ik juist totaal niet meer van waarde bij zijn terugkomst

13 december 2014 om 15:34

Ik vond de rentrees van Davids en Stam juist wel succesvol

Ajax werd er geen kampioen mee maar ze hebben wel veel bijgedragen aan de opbouw van Ajax

Dat kun je niet vergelijken met de oude garde van Feyenoord, dat was echt een mislukking... Die jongens kwamen vooral voor het geld

13 december 2014 om 16:17

Gio kwam natuurlijk wel uit clubliefde en Makaay wilde terug naar NL na een mooie geslaagde carriere. Voor de anderen speelde het salaris wel een rol ja. Maar Gio deed het wel redelijk vond ik. Stam en Davids waren niet slecht maar je verwachtte meer.

Cocu was de enige die bij terugkomst nog steeds de beste speler was.

13 december 2014 om 16:16

Van Bronckhorst was toch best succesvol? Feyenoord was dat niet in die tijd, maar Gio haalde als Feyenoordspeler nog de Wkfinale als aanvoerder. Hij had zijn niveau dus wel behouden.

Het is weer gelukt! Een negatief ogende kop boven een Feyenoord artikel! Geheel duidelijk wat de schrijver hiermee beoogt. Is alleen zo uit zijn verband gerukt!
Lees je namelijk het hele interview dan spreekt Boela juist met respect en vol lof over zijn collega's.
Ik vind het mooi om te zien dat dit Feyenoord juist een sterk collectief vormt, dat is 1 van de pijlers van het succes van dit moment!

13 december 2014 om 15:25

Boehoe !!! Dat staat hier toch ook in het artikel? Dat voetbalzone waardeloze titels geeft aan de nieuwsberichten is niet alleen bij Feyenoord hoor, doen ze bij ieder bericht en bij elke club. Dus niet zo zielig doen.

Goeie verdediger maar voetballend matig

13 december 2014 om 15:29

Zelden zo'n goede omschrijving gelezen van Boulahrouz.

13 december 2014 om 15:47

Het is toch niet voor niets een verdediger?

13 december 2014 om 16:17

Ja maar op de backpositie moet je voetballend wel iets kunnen. Daarnaast zijn de centrale verdedigers bij Feyenoord ook goede opbouwers op dit moment.

Boulahrouz vind ik voor een tussenjaar prima, maar ik hoop dat Steenvoorden zich door ontwikkelt zodat wij het contract van Boulahrouz niet hoeven te verlengen.

Ik weet niet of Verdonk al dicht tegen het eerste aan zit maar misschien is het een optie om hem in de winter mee te nemen op trainingskamp. Kan hij mooi duels uitvechten met Kazim en kijken hoe het niveau is. Misschien is hij volgend seizoen al klaar voor om back-up voor Kongolo te zijn. Verder kan hij zijn wedstrijdjes voor Jong Feyenoord bij de beloften op maandag spelen. Zou zonde zijn als wij een verdediger moeten halen als vervanger van Mathijsen die uiteindelijk toch op de bank beland door Kongolo.

Volgend seizoen hebben wij dan als goed is:
RV: Wilkshire, Gronsveld en misschien Lopes-Cabral
Rcv: Van Beek en Steenvoorden.
Lcv: Kongolo, Dammers en misschien Verdonk
LV: Nelom en Woudenberg

Stuk jonger dan dit seizoen maar denk dat het prima is. Scheelt gewoon gigantisch veel salaris. Schaken gaat bijvoorbeeld ook vertrekken en daardoor kunnen wij misschien een goede speler halen of spelers meer salaris bieden.

13 december 2014 om 15:33

Denk dat dammers eerder rcv zal zijn omdat hij toch rechts is en een uitstekende trap heeft.

13 december 2014 om 15:35

Bedankt. Balen want als Verdonk er nog niet klaar voor is dan moet Feyenoord waarschijnlijk een linksbenige verdediger halen die gegarandeerd op de bank komt te zitten. Had gehoopt dit intern op te kunnen lossen.

13 december 2014 om 15:41

Verdonk is dit jaar eerstejaars A -speler he. Dus misschien de voorbereiding mee laten doen in de zomer. Ik zou niet weten wie er anders klaar staat. Dan zouden we iemand als backup moeten halen ja. Maar dan kun je beter voor bouhlarouz kiezen als backup ook al is hij niet links.

13 december 2014 om 15:46

Ik maak me dan alleen zorgen als Boulahrouz in het centrum moet spelen in plaats van Kongolo. Allebei rechtsbenig en Boulahrouz is al niet zo'n held met positiespel terwijl wij het daar juist van moeten hebben. Misschien is Dammers dan een logischere keus omdat hij een betere pass heeft maar ik heb eerlijk gezegd dit seizoen vrij weinig van Dammers gezien.

Bouhlarouz is, mits helemaal fit, toch een prima ervaren backup om erbij te hebben. Je kan moeilijk alleen maar jonkies in je selectie hebben. En aangezien Mathijssen aan het eind van dit seizoen vertrekt zie ik Bouhla er het liefst nog een jaartje aan vast plakken bij Feyenoord.

Ik denk dat figuren als Bouhlarouz "goed in de kleedkamer" zijn, ervaren spelers die de jonge jongens een stukje hardheid en ervaring en gedrag kunnen bijbrengen

De vraag is of hij dat zelf ook zo ziet: of hij de illusie heeft ooit nog een basisspeler bij Feyenoord te kunnen worden

Als hij elke week wil spelen kan hij dat misschien bij NAC of Willem II, ik noem maar wat... maar niet bij Feyenoord meer

Ik denk dat het na dit jaar einde verhaal is, maar ik ken zijn contractsituatie niet

Beetje raar als er wordt gezegd matige voetballer en dan het is niet voor niets een verdediger. Aanvallers zijn vaak handiger met de bal, maar maakt je een betere voetballer? De "beste" voetballer heeft het ideale lijstje. Snelheid,conditie, technisch sterk, tactisch sterk, kopsterk, tweebenig etc etc. Daarnaast kijkt een slimme voetballer altijd hoe het zal staan bij de omschakeling. En dat zijn de verdedigers. Doordekken? Temporiseren? Kantelen? Kortom het totaalplaatje. Het is niet voor niks dat alle goede trainers verdedigers zijn. Weleens een goeie spits een goeie trainer zien worden? En speel je op een training een potje aanvallers tegen verdedigers winnen die laatste vaak. Ik ben overigens aanvaller. Maar ik heb een enorme hekel aan die hoogmoedige stelling dat verdedigers niet kunnen voetballen. Terwijl aanvallers tactisch niet sterk zijn en niets snappen van hoe het elftal staat. Verdedigers zijn mijn helden. En plukken de vruchten na hun actieve carrrière door gewaardeerde trainer te worden. Een ex aanvaller die in zijn hele carrière 6 man heeft gepasseerd ( ja Gijp) heeft er ook zo'n handje van. Vindt verdedigers niks. Arrogantie ten top

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren