Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als hij bij Ajax had gezeten, speelde hij waarschijnlijk niet in het eerste'

Laatste update:

Sepp van den Berg vervolgt zijn loopbaan niet bij Ajax of PSV, maar bij Liverpool. The Reds maakten de deal met PEC Zwolle donderdag wereldkundig en betalen ongeveer twee miljoen euro voor de pas zeventienjarige verdediger. John van 't Schip, voormalig trainer van de Liverpool-aanwinst bij PEC, kijkt op verzoek van de NOS naar de kansen van de Nederlander op Anfield.

“Maar de vraag is natuurlijk of Liverpool een goede stap voor Sepp is. De tijd zal het moeten uitwijzen”, houdt de momenteel clubloze oefenmeester nog een slag om de arm. De oud-aanvaller trekt een vergelijking tussen Ajax en de nieuwe werkgever van Van den Berg. “Kijk, die clubs investeren gewoon in talent. Ajax haalt Christian Eriksen en Vaclav Cerny en laat ze dan verder rijpen in de eigen jeugd.”

“Liverpool koopt vijf, zes spelers en eigenlijk hoeft er maar eentje het te halen. De anderen kunnen ze vast weer verhandelen. Sepp zal absoluut niet voor de basis van het eerste worden gehaald, maar is een jongen waarbij ze hopen dat het een schot in de roos is”, vervolgt Van ' t Schip zijn relaas. Een transfer naar het buitenland op zeer jonge leeftijd is volgens de ex-trainer van PEC niet per definitie een slechte zaak. “Kijk naar Perr Schuurs. Hij had als aanvoerder van Fortuna Sittard een jaar in de Eredivisie kunnen spelen. Nu zat hij bij Jong Ajax in de Eerste Divisie. Maar hij kan wel beter zijn geworden.”

“Sepp is niet de nieuwe Franz Beckenbauer. Dat is ook niet eerlijk om te zeggen. Als hij bij Ajax had gezeten, had hij waarschijnlijk niet in het eerste gespeeld. Bij PEC kreeg hij de mogelijkheid en dat heeft hij goed gedaan”, zo besluit Van 't Schip. Van den Berg, die een meerjarig contract heeft ondertekend, krijgt bij de Champions League-winnaar te maken met landgenoten Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Ki-Jana Hoever.

Ben jij het met John van 't Schip eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik las op NOS dat deze jongen waarschijnlijk door Liverpool gehaald is vanwege zijn statistieken, van een bekend databureau. En dat hij daar hoog op het lijstje komt voornamelijk omdat hij op zijn leeftijd al veel wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld.
Ben benieuwd hoe ze 'hoogtste niveau' meewegen daar, want Zwolle is natuurlijk wel wat anders dan in een topcompetitie je wedstrijden meepikken.

In ieder geval mag hij Van 't Schip wel dankbaar zijn voor het vertrouwen.

27 juni 2019 om 14:25

Spelers die in een topcompetitie op die leeftijd al die minuten hebben gemaakt, gaan dan ook niet voor 2 miljoen euro weg. Zoals Van 't Schip al aangeeft is dit waarschijnlijk gewoon hopen op een schot in de roos en anders leuk om weer door te verkopen met winst. Voor twee miljoen euro kan een Premier League club (en tevens winnaar van de Champions League) zo'n gok zonder na te denken nemen, op basis waarvan ze die jongen ook gescout hebben.

27 juni 2019 om 14:40

Oh, ik zeg niet dat het een fout is van Liverpool. Zoals je zegt, het is nauwelijks een risico te noemen.

Ik ben alleen benieuwd hoe de data bij dat bureau precies wordt geinterpreteerd. Geven ze een advies aan Liverpool? Of ziet Liverpool de naam op het lijstje en gaan ze daar (blind) op af? En misschien is wedstrijdminuten op deze leeftijd een veel betere indicatie van later succes dan ik zou denken - bij dat bureau hebben ze daar ongetwijfeld een goed idee over.

27 juni 2019 om 15:29

De New York Times heeft er een maand geleden een uitgebreid artikel over geschreven. Is erg interessant om te lezen, je vind het als je zoekt naar "Liverpool data NYT".

Lang verhaal kort, data is ter ondersteuning van de scouts. Het gaat een stuk verder dan alleen hoeveelheid onderscheppingen, tackles en pass nauwkeurigheid.

27 juni 2019 om 15:48

Ik heb bij zo'n data bureau gewerkt (klinkt interessanter dan het is). Het gaat om hoe vaak iemand de bal raakt, waar hij aan de bal komt, hoe veel tijd hij nodig heeft, wie hij aanspeelt, waar hij loopt. Je kunt het zo gek niet bedenken. Elke handeling van elke speler wordt geregistreerd

27 juni 2019 om 17:06

Het registeren klinkt misschien niet interessant. Maar hoe meer details er zo vast worden gelegd hoe slimmer de algoritmes gemaakt kunnen worden om de pareltjes te zoeken. Helemaal met de hype van machine learning zou een bedrijf hele mooie modellen kunnen maken om zo vroeg mogelijk talenten te ontdekken.

27 juni 2019 om 22:34

Klopt Rubje, de resultaten waren altijd interessant. Zeker als je gedachten over spelers bevestigd worden. Ik vond Fulgini van Valenciennes bijvoorbeeld erg goed, en Santamaria van Angers. Die hebben zich sindsdien ook leuk ontwikkeld. Dan merk je dat statistieken zeker wat kunnen zeggen. Het blote oog blijft belangrijk, maar ter ondersteuning is het enorm handig

Ik ben het eens met van 't Schip maar alleen met dat verschil dat de kans veel groter geweest zou zijn dat hij wel zijn 1e speelminuten is het 1e gemaakt zou hebben als is het maar voor bekerwedstrijden. Nu zal hij volledig uit beeld verdwijnen bij Liverpool.

27 juni 2019 om 15:57

Hoe weet je dat zo zeker?? Bij elk van dit soort transfers staan de zogenaamde supporters van de ‘topclubs’ te zeuren dat iemand zn carrière vergooit, ‘hij was toch niet goed genoeg’, komt nooit aan de bak, etc.
Spelen bij ajax, feyenoord of PSV als tussenstap is niet de heilige graal hoor. Het salarisplaatje zal ongetwijfeld interessanter zijn. Een speler van Liverpool word altijd wel weer gesleten aan een andere club. Financieel is zelfs de bovenste helft van Championship beter dan in Nederland ballen.. Het hoogst haalbare (beste van Europa) ligt in zijn bereik, welke internetheld hier zou een andere keuze gemaakt hebben??

27 juni 2019 om 16:21

Als een Nederlandse topclub er iets in ziet kunnen ze er naar mijn mening ook de gok wagen voor 2 miljoen. PSV en Ajax hebben nu genoeg geld. Dus snap ook niet waarom die supporters altijd gelijk zo reageren.

27 juni 2019 om 16:22

Eens Thucan, dat zijn vooral de onderbuikgevoelens. Al vraag ik me wel af of het bijvoorbeeld voor iemand als Chong niet beter was geweest als hij nu basisspeler bij Feyenoord zou zijn. Het is gewoon voor iedereen verschillend. Als Bruma nooit naar Chelsea was gegaan, was het bij Feyenoord ook geen topper geworden. Van Aanholt daarentegen, had denk ik beter vijf jaar bij PSV kunnen spelen dan steeds die uitleenbeurten. Verschilt per individu. Kijk naar Achahbar, die heeft nu misschien spijt dat hij de kans niet gepakt heeft

27 juni 2019 om 17:05

Het zal allemaal wel hoor, maar ik houd vaak al op bij ‘ik denk dat...’. Wat zou je dolblij zijn áls je ooit de keuze hebt dat je deze zin kan uitspreken. Ieder bepaalt zelf wat hij of zij doet, als er een club komt waar je meer in ziet, moet je direct gaan! Mooi man, avontuur tegemoet

Daarom vind ik het ook onbegrijpelijk dat Ajax Schuurs , Scherpen en Pierie haalt. Natuurlijk spelen die jongens eerder in het eerste elftal , maar dat zegt helemaal niks over hun kwaliteiten. Die clubs hebben gewoon veel minder te besteden , en het geld dat ze hebben stoppen ze in creativiteit en doelpunten.

27 juni 2019 om 14:51

Deze jongens wisten van te voren al dat het 1e er (voorlopig) niet in zat, daar worden onderlinge afspraken over gemaakt.

27 juni 2019 om 15:01

Ja dus ? Dat maakt ze niet beter ...ik heb het over gebrek aan kwaliteit, terwijl ze worden weggezet als mega talenten. Ajax heeft + 8 miljoen betaald dat is en blijft gewoon veel geld, voor wat je ervoor terug krijgt.

27 juni 2019 om 15:03

Daarboven op zijn het drie jongens, waarvan er maar één half hoeft door te breken om de kosten eruit te halen. Overigens laat Schuurs al wat mooie dingen zien bij Jong Ajax, die gaat er echt wel komen. Scherpen oogt motorisch niet helemaal in orde, maar daar kan Ajax mooi aan werken. Pierie is multi inzetbaar en is voetballend ook in orde voor een verdediger. Die zie ik nog wel eenzelfde pad lopen als Blind. (muv United) Bijv. jaartje Jong Ajax, jaartje uitlenen aan een subtopper om vervolgend een basisplaats te bemachtigen bij Ajax 1.

27 juni 2019 om 15:32

'Niet beter' vind ik zo makkelijk. Trainen met betere spelers, betere faciliteiten, meer specialistentrainers. Zie het met alledrie wel goed komen.

27 juni 2019 om 15:58

Als alle drie bij Feyenoord waren gekocht had je iets anders geroepen?

27 juni 2019 om 17:37

Schuurs was op zn 17de captain bij het Fortuna dat promotie afdwong. Verder scoorde ie nog een stuk of 5 beauties en werd ie verkozen tot talent van het jaar. Zegt dat voldoende over zijn kwaliteiten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren