Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alles is gebleven zoals het was

Laatste update:

Met lede ogen lees ik de berichtgevingen rondom mijn cluppie. ‘Wat gebeurt er allemaal?’, hoor ik mijzelf denken. ‘Wat is er in hemelsnaam aan de hand? Maar belangrijker, wie vertelt hier nu de waarheid?’, zijn mijn gedachten aan het eind van diverse artikelen. Mijn club heeft niets geleerd van het verleden. Alles is gebleven zoals het was. En toch is er ontzettend veel veranderd. Maar... alles is gebleven zoals het was.

/

De berichtgevingen zijn niet mals, ze zijn rauw en bitter. Het lijkt op een slecht gespeelde film, een film waarvan het script gekopieerd is van eerdere, en nog slechter uitgevoerde film. Men koopt een club, maakt het tot zijn speeltje en niemand weet wat er echt gebeurt binnenskamers. Natuurlijk heb ik het over Vitesse, de enige club in Nederland waar alles mogelijk is. Waar ‘the sky’ niet de limit is maar men nog verder gaat. Sinds augustus 2010 is er een hoop veranderd. Merab Jordania maakte zijn entree, de club werd helemaal opgebouwd vanaf de grond, de begroting steeg, de bezoekersaantallen stegen, er kwam een nieuw trainingscomplex, nieuwe trainers, staf, directieleden, bestuursleden, supporters en niets leek meer onmogelijk.

De waarheid is echter anders. Financieel gezien staat men er nog steeds niet best voor, er worden nog elk jaar verliezen gedraaid. Sportief gaat het een stuk beter dan voor augustus 2010. Bestuurlijk heeft men nog steeds niets geleerd uit het verleden. Momenteel gebeurt er heel veel. Joost de Wit, algemeen directeur, voelt zich bedreigd door oud-voorzitter Jordania, omdat hij gezegd zou hebben dat hij zijn ‘vingers zou afhakken’. Merab ontkende dit in eerste instantie en deed dit af als ‘zo praat ik nou eenmaal, zonder bijbedoelingen’. Inmiddels is hij hierop terug gekomen en heeft hij zijn excuus aangeboden voor zijn gedrag. Tevens deed hij er een schepje op en zei hij dat ‘Vitesse geen kampioen mag worden van Chelsea.’ Vitesse doet dit, op zijn beurt, weer af als nonsens en benoemd dat er een hechte samenwerking is gericht op sportieve verbetering voor beide clubs. Chelsea houdt zich stil. De media valt er over heen. Vitesse doet de media af als een ‘hetze tegen de club’, de supportersvereniging steunt het huidige bestuur van de club en de aangifte tegen Jordania. De fans zijn verdeeld en in onzekerheid over de toekomst.

En tot overmaat van ramp vindt Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Bert Roetert, het nodig om ‘als supporter’ een belachelijk stuk te schrijven. Vol Calimerogevoelens. Zo meldt hij: ‘Ik schrijf dit stukje niet als bestuurder maar als supporter met een geel swert hert.’ En verder: ‘Gewoon omdat er nu smerige onwaarheden over onze club worden verkondigd en gewoon omdat ik nu voel dat mensen willens en wetens onze club kapot proberen te maken.’ Ook schrijft hij: ‘Neem De Telegraaf. Die vond het in de aanloop naar een belangrijke wedstrijd komende zondag nodig zonder hoor en wederhoor een artikel over Vitesse te schrijven met daarin aantijgingen die van geen enkele kant waargemaakt kunnen worden. Men kende dit zogenaamde nieuws al ruim drie weken maar koos zorgvuldig de week voor de wedstrijd tegen Ajax uit en bracht het als wereldnieuws. Het hoofd voetbal van de redactie van dit blad deed er nog een schepje boven op met een schandalig videofilmpje. Blijkens de aantijgingen zou Vitesse mogelijk de laatste jaren de competitie hebben vervalst en zou de club een schandvlek voor de Eredivisie zijn. Niemand heeft Vitesse iets gevraagd. Te gek voor woorden dat je dat zomaar opschrijft en of uitspreekt zonder dat je ook maar een enkel bewijs hebt.’

Het feit dat zelfs de Voorzitter van de RvC zich hier nu in mengt, betekent dat er echt wel iets verkeerd gaat daar. De vuile was buiten hangen, noemt men dit. De club maakt zichzelf belachelijk en gaat veel te ver met het publiekelijk bekvechten met media en Jordania. Men wint hier niets mee en verliest alleen maar imago en dus mogelijke sponsoren.

Dit gebeurde voor de periode van Jordania ook. Het is ook niet gek. Veel supporters, waaronder ikzelf, riepen vijf jaar geleden ook al dat de club van top tot teen rot was en er veranderingen nodig waren op bestuurlijk niveau. Met de komst van Jordania hoopte ik op een snel en geruisloos verdwijnen van de oude directieleden. Hopende op een frisse wind in alle bestuurslagen. De club was door en door rot voor zijn entree als voorzitter. Jordania heeft te lang gewacht met het vervangen van de directieleden, sommigen zitten er nog steeds. Daardoor is een bepaalde clubcultuur gewaarborgd; de vriendjespolitiek. Men doet zich altijd perfect voor maar binnen de club is het net als in Den Haag, vriendjespolitiek. Alles wat er nu gebeurt is vriendjespolitiek. Ik roep wederom op tot een complete vervanging van bestuurlijk Vitesse. De ingezette lijn, sportief gezien, is uitstekend. Bestuurlijk gezien heeft men er geen kaas van gegeten. Vitesse maakt zichzelf belachelijk.

Een samenwerking met Chelsea, of een andere topclub, juich ik toe. Vitesse heeft het geld, de begroting, simpelweg niet om zulke spelers aan te kopen. Ik verafschuw de (waarschijnlijke) bestuurlijke invloed uit Londen. Ik verafschuw de vriendjespolitiek in Rusland; de Oliekringen, om ze maar een naam te geven. Ik wil een autonoom Vitesse, een bestuurlijk gerenoveerd Vitesse en eerlijke communicatie.

Ik kijk het allemaal met lede ogen, van een afstand, aan. Ik ben de club zelf minder gaan volgen na het rampseizoen, 2009/10. Afgehaakt een maand voor de komst van Merab en nog steeds niet overtuigd om terug te komen. En dat is niet om het sportieve aspect maar nog steeds vanwege het bestuurlijk falen van de club, telkens komen er incompetente directieleden. Na Paul van der Kraan, Ronnie Groenewold en Marc van Hintum, doen we het nu met Joost de Wit, Mohammed Allach en Peter Gansler. Lood om lood. Alles is gebleven zoals het was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi beschreven met goede argumenten, het leest redelijk vlot weg. Het enige wat ik zou veranderen is het beginnen met en in de derde alinea na de inleiding. Hierdoor neemt het leestempo af. Verder kom je heel rustig over in het stuk en kan je goed zien wat je dwars zit.

Dit is precies waar ik persoonlijk een hekel aan heb, succes-supporters!
Je moet je club blijven steunen wat er ook gebeurt. Wij verloren met 10-0 en zijn er nog altijd, hebben sinds 2008 niets gewonnen en daarvoor ookal 6 jaar niets en toch blijven wij komen. Ikzelf zit er nu al bijna 8 jaar en blijf maar steeds hopen op betere tijden die er dan binnenkort (hopelijk) gaan komen.

Maar je schrijfstijl is prima, niets op aan te merken.

8 april 2014 om 23:09

Deze CE-schrijver is geen successupporter gezien z'n laatste alinea

9 april 2014 om 02:35

Neem voor het gemak even de moeite om op mijn nickname te klikken, het kopje Clubexpert te openen en mijn oude clubexperts even te lezen. Graag hoor ik dan je herziene mening.

9 april 2014 om 19:24

@frhans12
Men zegt wel eens 'feyenoorder ben je niet voor de lol', maar Vitessenaar al helemaal niet. Successupporters nebben we bij Vitesse alleen gehad tussen pakweg 1996 en 2001. Een keer met 10-0 verliezen doet pijn, vaker niet dan wel kampioen worden voor jullie waarschijnlijk ook, maar in de tussentijd dat Feyenoord bekerwinnaar en winnaar van de UEFA-cup was, heeft Vitesse niets dan ellende gekend. Zowel qua bestuurders, op financieel vlak en op sportief vlak is het sinds 2001 doffe ellende. Compleet met degradatievoetbal, saneringen, halve faillissementen en allerlei bestuurlijke missers en schandalen. Een prijs hebben we nog nooit gewonnen. Jullie worden voor gek verklaard als je een 2e plek viert, wij vieren het als we überhaupt een voorronde EL mogen spelen. We worden vanwege onze ambities al sinds de 80-er jaren door voor- en tegenstanders door de stront gehaald, uitgelachen en betiteld als Hollywood aan de Rijn. Doe je het goed, dan ben je een club van rijke stinkers en sponsors. Doe je het slecht, dan ben je luchtfietser en crimineel.

Iedereen die bij Vitesse ooit als successupporter kon worden betiteld is al veel langer afgehaakt. En sommige echte supporters volgen de club wat meer op afstand, omdat ze de ellende gewoon niet meer aan konden zien. Ik hoop dat zij de weg naar het stadion de komende jaren weer kunnen vinden. Want echte successupporters, die hadden er sinds 2012 al lang weer gezeten.

Eindelijk een Vitesse-fan (en een echte!) die de realiteit onder ogen ziet. En dat ook goed doet. Ik heb veel vrienden die "voor Vitesse zijn", maar die kwamen pas nadat Jordania kwam... Het is ook gewoon zuur om te zien dat een club zo naar de klote wordt geholpen door een paar lui die geld teveel hebben. Echt stabiel viel/valt Vitesse niet te noemen afgelopen 15 a 20 jaar: Aalbers met de schulden, een bijna-faillesement en nu dit. Dat het dan op voetbalgebied weer beetje bij beetje beter gaat is fijn want Vitesse hoort in Nederland en moet ook van Nederlanders blijven. Goed stuk! Wil nu wel eens zien hoe het verder gaat nu Jordania weg is en de echte macht bij een vrouw ligt. Ja, dat heeft het altijd gelegen, maar in 2010 was dat nog niet bekend, nu wel. Ik kan je geen beoordeling geven ivm telefoon, maar dat wordt een dikke 4!

9 april 2014 om 02:39

Grappig dat je zegt: "aalbers met de schulden." Dat was juist niet Aalbers maar Cor Guijt, één van de drie van de Vrienden van Vitesse die hier, bijna in zijn eentje, hoofdverantwoordelijk was met de transfer van Pierre van Hooijdonk naar Benfinca. Daar vergat meneer een bankgarantie te vragen en men kon fluiten naar de centen.

Aalbers was meer een Jordania, of andersom, hoe je het wilt zien. Qua visie, beleid en inzet voor de club zijn zij, voor mij, vergelijkbaar. De mensen die er nu zitten, de nieuwelingen, zijn opgeslokt in de clubcultuur van de oude garde, die er nog steeds zitten. In de Rvc, Stichtingsbestuur....chelsea maakt hen slaafs maar Vitesse heeft na Aalbers nooit zijn eigen broek op kunnen houden. Dat is slechts behouden aan clubs waar visionairs wel ruimte krijgen.

9 april 2014 om 19:53

Die visionair Aalbers hield anders ook zijn broek niet op. Aalbers heeft heel veel mooie dingen gedaan voor de club, dat voorop gesteld. Maar hij heeft gegokt op succes in 1998/1999. Toen we net geen CL haalden ontstonden de problemen. Toen hadden we een pas op de plaats moeten zetten. Maar ook daarna bleef hij geloven in zijn eigen dromen en volgde iedereen hem blind, door zijn dominantie en overtuigingskracht. Elk gat werd gedicht met weer een nieuwe lening van Nuon. Tot Swelheim zelf de macht wou grijpen en het inmiddels groter geworden Nuon niet meer bestuurd werd door Vitessefans. Toen werden mondeling toegezegde leningen niet meer goedgekeurd en knapte de luchtbel. Aalbers en Nuon lieten ons achter met fl65.000.000 schuld (dat bedoelt svsdoo dus ook met "aalbers met de schulden". Daar zijn we sindsdien niet meer bovenop gekomen. Hoe dom ook, het foutje van Guijt is maar een klein deel van de bittere koek.

Guijt, Veenendaal en Snellenburg hebben daarna als Vrienden van Vitesse ontzettend veel voor de club gedaan. Zowel qua privévermogen er in steken als qua inzet. Ze krijgen de schuld van dingen waaraan ze hooguit deels iets hadden kunnen doen. Terwijl de gifbeker maar bleef overstromen, zijn zij steeds op de achtergrond blijven dweilen en hun geld (miljoenen) blijven trekken. Zonder hen waren we al lang failliet geweest. Die mannen hebben nog geen fractie teruggezien van hun geld. Zelfs in 2010 moesten zij afstand doen van hun vorderingen, terwijl Schouten trots stond te vertellen dat hij de eerste was die iets verdiende met een voetbalclub. Wie de Vrienden van Vitesse verafschuwd weet niet hoe het zit.

Wat een jankverhaal!
"jouw cluppie" schrijf je. Weet je dat zeker?
Als het gevoel er niet meer is...vooral niet meer komen.

14 april 2014 om 12:49

Je zou ook inhoudelijk kunnen reageren,ipv op de man te spelen.

on: Een goed verhaal met veel informatie,en ook nog eens makkelijk te lezen. Denk dat vele Vitesse supporters het met je eens zijn,ik als Feyenoord supporter ben het iig wel met je eens.
Veel succes met je club in de komende en verdere jaren.
5 sterren van mij

Ik reageer niet altijd op een CE, maar vond het nu wel even nodig. Goed stuk, erg veel informatie waar ik weinig tot niks vanaf wist. Ik volg Vitesse zelf niet tot nauwelijks, maar ik kan me voldoende inleven nu je dit stuk hebt geschreven. Doffe ellende, zo zou je het kunnen noemen.

Sterkte Jbullets, en alle andere Vitesse supporters. Dat er weer rustige tijden moge aanbreken.

Mooi stukje, meer kan ik er niet over zeggen. Ik vind je mening heel erg knap en dat je het vasthoud en dat meerdere mensen je gaan volgen.

Ik vind het ook een mooi stuk alleen ben ik niet eens met het is gebleven hoe het ooit was. Vitesse is Vitesse niet meer, ik heb genoten van Vitesse onder Sturing met Hofs en Janssen in de ploeg. Een imago, een ziel, dat hadden de geel zwarten maar nu is voor mijn gevoel Vitesse geen Vitesse meer. Het is een hele andere club geworden, een die mij een leeg gevoel geeft en er geen echte vechters meer in de ploeg zitten. Ik heb altijd een zwak gehad voor Vitesse zoals ik ook voor ADO heb, blijf bij jezelf en verloochen je afkomst niet voor die centen.
Wat ik aankaart is natuurlijk een andere kant van dit Vitesse maar ik ben van mening sinds er geld zit, de club Vitesse alleen maar minder is geworden.

Erg interessant. Een mooi stuk!

Prima CE. Leest lekker en goede informatie!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren