Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lens werkte samen met Ajax-target Farioli en vergelijkt hem met Nederlander

Laatste update:

Jeremain Lens is lovend over Francesco Farioli, die de nieuwe trainer van Ajax lijkt te gaan worden. De 36-jarige buitenspeler werkte bij Karagümrük samen met de Italiaanse trainer en dat beviel hem prima. Lens vertelt in gesprek met ESPN over de werkwijze en benadering van Farioli en vergelijkt hem met Louis van Gaal. “Nu ik ouder ben, begrijp ik wat hij wilde bereiken. Dat heb ik met Farioli ook.”

De overstap van Farioli naar Ajax lijkt de komende weken rond te komen. De huidige trainer van OGC Nice stond in 2021 ruim dertig wedstrijden aan het roer bij Karagümrük alvorens hij overstapte naar Alanyaspor. Na 48 duels bij die ploeg vertrok hij vorig jaar zomer naar Nice. Lens werd in de tweede seizoenshelft van 2020/21 door Besiktas verhuurd aan Karagümrük en weet dus hoe het is om met de Italiaan samen te werken.

“Ik had de Nederlandse voetbalschool gemist en dat bracht hij weer terug. Het voetbal dat hij erin wilde brengen was zoals we dat in Nederland gewend zijn: van achteruit voetballen, geen lange ballen en altijd de voetballende oplossing zoeken. Dat paste bij het team destijds”, begint de 34-voudig international zijn verhaal.

Farioli heeft ‘autoriteit en persoonlijkheid’, vervolgt Lens. “Niet iedereen heeft het dat wanneer je iets tegen iemand zegt, het meteen wordt aangenomen. Hij heeft autoriteit en persoonlijkheid. De manier waarop hij het brengt is niet schreeuwend, maar ook niet fluisterend. Zijn manier van praten is doordringend, waardoor je er écht naar gaat luisteren en geïnteresseerd raakt.”

Bovendien houdt de Italiaanse trainer vast aan zijn eigen speelwijze en spelopvatting, ongeacht de tegenstander. “Hij besprak de tegenstander en hun manier van spelen wel, maar wij moesten daar onderuit voetballen met de opties die hij gaf. Daar hadden we dan de hele trainingsweek op geoefend”, zegt Lens, die in dat seizoen onder Farioli op de achtste plaats eindigde met Karagümrük.

Lens denkt dat de Italiaan kan slagen bij Ajax, dat wederom een moeizaam seizoen achter de rug heeft. “Wij hadden die kwaliteiten bij Karagümrük en maakten ook behoorlijk wat goals. Als ik kijk naar Ajax, dan denk ik dat die kwaliteit er ook is. Met die kwaliteit en de spelers die er mogelijk nog bij gaan komen denk ik dat Ajax behoorlijk wat goals gaat maken met deze manier van voetballen.”

Louis van Gaal


Farioli doet Lens in zekere mate denken aan Van Gaal, met wie hij samenwerkte gedurende zijn tijd bij AZ. “Als er een trainer is waar hij heel dicht bij in de buurt komt, dan zou ik hem met Van Gaal vergelijken”, is de rechtspoot helder. “Hij was mijn trainer bij AZ toen ik achttien en negentien was, maar ik begreep het nog niet helemaal.”

Van Gaal hamerde op van achteruit voetballen, geen lange ballen spelen en altijd de voetballende oplossing proberen te zoeken. “Toen wilde ik lekker voetballen en niet de accenten leggen op de voetballende oplossing zoeken”, herinnert Lens zich. “Nu ik ouder ben begrijp ik wat hij wilde bereiken. Dat heb ik met Farioli ook. Als ik hem vergelijk, dan met Van Gaal.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Zo een trainer hebben we wel nodig naar mijn mening. Ken hem zelf niet zo goed maar ben erg benieuwd. Je zou denken dat het toch al niet slechter kan, maar dat hebben we al een aantal jaar...

15 mei 2024 om 11:00

Naast de voetbalvisie hoop ik ook dat deze trainer wat peper in de kont kan stuwen van de spelers. Als Italiaan zijnde zou het al heel wat zijn als ie een gedeelte van de Zuid-Europese passie kan overdragen naar de selectie. Een Steijn en een Van het Schip zaten er continu maar koeltjes bij vanaf de zijlijn, om je aan dood te ergeren.
Zoals tegen Almere, als je ziet hoe het na de 3-0 compleet doodbloedt en er nauwelijks meer moeite meer wordt gedaan, moet niet de norm zijn, Hoop dat deze Farioli dat direct afstraft.

15 mei 2024 om 11:32

Inderdaad Oortap, vermaak die mensen nog ook in de tweede helft dan? We hebben al zo een waardeloos seizoen.

Je hoort toch goede dingen over die Farioli van mensen die hem intensiever gevolgd hebben of zelf mee gewerkt hebben. De meningen van mensen die naar de stand in Frankrijk kijken of een belletje gedaan hebben neem ik niet serieus, dan weet je wel over wie het gaat. Denk dat het leuk zou zijn voor het Nederlandse voetbal, ook om te zien hoe hij zich houdt tov de tv en krantenmannetjes waar ik net aan refereer.

15 mei 2024 om 10:47

Er werden ook goede dingen over Alfred Schreuder gezegd. Maar die kon er bij Ajax ook niks van.

15 mei 2024 om 10:53

Schreuder hebben we allemaal zelf kunnen zien van tevoren. Lijkt me sterk dat er velen hier ooit wedstrijden in Frankrijk van hem hebben gekeken.

15 mei 2024 om 10:56

Vind dit soort reacties altijd zulke dooddoeners...

"Omdat er over persoon A positieve geluiden klonken en deze dat niet waarmaakte zal dat bij Persoon B ook wel zo zijn."

Zo zijn wij bij Feyenoord de komende eeuw gekoppeld aan het "Jorgensen-scenario" bij elke spits die een mindere periode kent.

Persoonlijk denk ik dat het beter is om je in individuen te verdiepen en dan kom je erachter dat deze man best wat in zijn mars lijkt te hebben. Of dat er uitkomt bij de club uit de hoofdstad moet idd nog blijken, maar ik vind dit van Ajax uit positiever dan je doodstaren op de Nederlandse trainers. Hopende dat Feyenoord ook niet gaat doen.

15 mei 2024 om 10:57

De goede dingen die over Schreuder werden gezegd kwamen van binnenlandse bodem en van de Telegraaf.

15 mei 2024 om 10:59

Dat viel wel mee. De helft van de Ajacieden, waaronder ikzelf, zeiden van te voren al dat Schreuder geen goede optie voor Ajax zou zijn vanwege zijn matige prestaties bij zijn vorige clubs. Zelfs Club Brugge vond het niet erg dat hij naar Ajax vertrok en daar won hij een kampioenschap.

15 mei 2024 om 11:30

Er zijn nu ook genoeg positieve en negatieve reacties over farioli op dit forum, dus over aantal maanden zal een van de 2 groepen zijn gelijk ook weer kunnen halen....

15 mei 2024 om 11:34

Gluub eens, ik ben er al jaren klaar mee. Laatste jaren hadden al onze trainers een Nederlands paspoort, uitgezonderd van Ten Hag 10x niks. Individuele kwaliteiten zijn doorslaggevend.

15 mei 2024 om 12:46

Fctwentersd,

Wat een vreselijke dooddoener!!!!!!
Er waren mensen posing over posting en die doet het best aardig bij jullie…

15 mei 2024 om 16:15

Ziyech had nog gezegd dat schreuder zijn favoriete coach was.

15 mei 2024 om 12:09

Da's minstens zo selectief. Alsof men nu op zoek gaat naar spelers die geen goede relatie met deze trainer hadden. Qua prestaties wordt je er simpelweg niet wijzer van en qua werkwijze zijn er altijd wel spelers te vinden die een bepaalde trainer erg goed vinden. Vaak lees/hoor je ook verrassende antwoorden als spelers de vraag krijgen welke trainer belangrijk voor ze is geweest.

Het maakt voor Ajax ook niet uit wat hij hiervoor gedaan heeft. Waar het om gaat is of hij om kan gaan met de huidige omstandigheden in Amsterdam. Van Gaal zou bijvoorbeeld ook staan voor mooi voetbal, maar de laatste keer dat daar iets van te zien was, was hij nog trainer bij Bayern. Je kunt deze Farioli pas als coach van Ajax beoordelen als er iets te beoordelen valt.

15 mei 2024 om 13:56

Dat is helaas wel hoe de PR/marketingmachine tegenwoordig werkt. En dat kan zelfs vanuit een club of spelersmakelaar gevoed worden. En dan wordt je natuurlijk als journalist niet naar de spelers gestuurd die Farioli een pannenkoek vinden.

Het is iig een job-hopper.. dus of ie met van Gaal als "opbouwer" vergeleken mag worden?

15 mei 2024 om 12:51

Past wel helemaal in zijn leeftijdscategorie, dat job hoppen. Ach, spelers zijn toch ook weg zodra ze iets beters kunnen krijgen? Waarom deze man niet.

Kijk dit is een beter verhaal..positief en opbouwend, beter dan al die negatieve sh.t.

Een trainer die met minder materiaal iets kan neerzetten.

Ik ben wel benieuwd, competitie word steeds leuker met teams die voetbal willen spelen!

15 mei 2024 om 11:35

Skylab gaat spannend worden, ben ook benieuwd wie jullie gaan aantrekken.

Klinkt als een iets wat eigenzinnige trainer met een visie.
Hopelijk krijgt hij volop steun en vertrouwen van het bestuur van Ajax. Je kan er nog zo'n goede trainer voor de selectie zetten, als hij niet gesteund wordt en geen vertrouwen krijgt van het bestuur dan wordt het een lastig verhaal.

15 mei 2024 om 11:39

Die steun vanuit het bestuur is er volledig. Dat zijn ook degene die hem er doordrukken.
Mensen uit het bestuur hebben alleen niet de volledige steun van bepaalde mensen binnen de club, maar dat is een heel klein clubje.

15 mei 2024 om 12:07

Laten we het hopen , niemand heeft baat bij onrust.

15 mei 2024 om 12:10

Nou ja, dat zal er wel zijn. Echter valt en staat het wel met resultaten. Bij Ajax krijg je niet de tijd die bijvoorbeeld een Arteta bij Arsenal kreeg. Eindigt deze meneer volgend seizoen op plaats 3, is z'n baan wel flink in gevaar. Eindigt hij lager, ligt hij er voor het seizoen eindigt al uit. Ook bij Ajax is er tijd om te bouwen, zolang de resultaten acceptabel blijven.

15 mei 2024 om 13:09

Ja dat is ook waar , maar je moet ook realistisch blijven. Het ligt aan verschillende factoren hoe het allemaal gaat lopen. Als ze bij Ajax denken dat alles in een seizoen kan worden gefixed , dan kunnen ze beter voor harry Potter gaan.

Hier word je toch ook zo moe van. Elke speler die gevraagd wordt wat vindt jij van de mogelijk nieuwe trainer van Ajax. Sjongejonge die media in Nederland is echt om te huilen. Volgens mij nog erger dan in Engeland.

15 mei 2024 om 11:52

Ik vind dit juist interessant om te lezen. Liever verhalen van spelers die met hem gewerkt hebben en de Nederlandse competities kunnen (Stengs en Lens) dan 'journalisten' die naar wat cijfers kijken.

15 mei 2024 om 13:58

Waar blijven dan de spelers die met hem gewerkt hebben en die hem niet goed vonden? Of zouden die er niet zijn en zit heel Europa te snurken en is Ajax de enige club die Farioli gespot heeft?

15 mei 2024 om 11:56

@dramatisch hoezo word je hier moe van? Zijn juist relevante interviews. Iemand geeft zijn mening over hoe hij de trainer vond toen hij daar actief was. Juist omdat hij voor iedereen redelijk onbekend is (althans voor mij), is dit soort informatie goed.

15 mei 2024 om 12:52

Je weet dat je niet verplicht bent om te lezen en te reageren? Aangezien ik hem totaal niet ken, vind ik het juist interessant om de bevindingen van oud-spelers van hem te lezen.

15 mei 2024 om 12:55

Je doet je naam wel eer aan.

Dat sportjournalistiek, wereldwijd, het afvoerputje lijkt te zijn geworden, ben ik mee eens. Maar dit is een interview waar je wat aan hebt. Deze man is voor 98% namelijk gewoon een onbekende. Mensen die met hem gewerkt hebben, kunnen een goed beeld schetsen. Beter dan een Telegraaf bijvoorbeeld.

Hier in Nederland zijn de reacties wisselend en gaan de reacties meer de negatieve kant op dan de positieve, maar in het buitenland is dat juist anders. Daar verbazen velen zich dat Farioli op weg lijkt naar Ajax en vragen zich niet af of hij wat beters kan krijgen, maar velen vinden hem ook een goede trainer. Ik ben wel positief over hem, en ik heb hem liever dan de Nederlandse-namen waar Ajax anders voor gegaan zou zijn.

En het is niet zo dat ik in Farioli de nieuwe Alonso, Arteta, Guardiola, Klopp, Inzaghi, Ancelotti of wie dan ook zie. Maar hij is een prima trainer die de afgelopen jaren prima werk heeft verricht bij de clubs waar hij werkzaam is geweest, dat heb ik liever dan een gedateerde (met alle respect, ook al heeft hij Ajax in een moeilijke tijd 4 kampioenschappen bezorgd en is hij een echte Ajacied) als Frank de Boer die sinds zijn vertrek bij Ajax nergens iets heeft gepresteerd en zijn langste periode (1,5-jaar) bij Atlanta United heeft gehad en dat zowat de enigste werkgever was waar hij nog enigszins presteerde. Farioli heeft bij de clubs in Turkije waar hij heeft gewerkt ook maar hooguit 1-jaar gewerkt (9 maanden bij zijn eerste club, 1,5 jaar bij zijn tweede club en nu waarschijnlijk 1-jaar bij OGC Nice) maar verschil is dat Farioli daar wel presteerde met zijn clubs.

15 mei 2024 om 12:16

Maar ja, ze weten ook wel wat ze je voorschotelen natuurlijk. Nou heb ik geen mening over deze Farioli hoor. Ik kijk geen wedstrijden van Nice en heb daarvoor ook nooit wedstrijden van ploegen onder zijn leiding gezien. Echter;

De man staat er kennelijk niet dermate goed op dat interessante clubs in top competities het aandurven. Laten we wel zijn; zo aantrekkelijk is het op dit moment ook weer niet om Ajax te coachen. Wel aantrekkelijk tot op zekere hoogte natuurlijk (het blijft immers Ajax), maar niet in de mate dat een coach grote clubs opzij zet om Ajax in crisis even te mogen coachen. Dat krijg je vooral in de goede jaren.

Het maakt niet uit welke speler iets positiefs zegt en welk VZ-lid het tegenovergestelde doet. Je wordt er pas wijzer van als hij eenmaal trainer is en er al wat maanden werkt. Zo kan het zomaar een goede trainer zijn die door eventuele omstandigheden volgend jaar niet rendeert en zo kan hij ook zomaar een slechte trainer zijn die volgend jaar de loterij wint qua selectie (bij wijze van spreken). Iedere combinatie is mogelijk en iedere coach heeft zo sterke en zwakke punten. De rest is op dit moment voor de buhne. We gaan wel zien of deze meneer de juiste man op de juiste plek is volgend jaar.

15 mei 2024 om 12:43

Even om in te gaan op je 2e alinea. De Nederlandse top is de laatste jaren toch een vrij prima opstap gebleken rii een (sub)top club in een grote competitie. Mits je presteert natuurlijk. Dat zie je vanuit de middenmoot in de PL bv toch iets minder naar mijn gevoel. Daarbij is de trainertransfercarrousel nog niet compleet op gang en op dit moment zijn er niet veel aansprekende clubs in topcompetities die een trainer zoeken (naar mijn weten). Het zou zo maar kunnen dat deze trainer over een maand onhaalbaar zou zijn.

Nu ga je weer die verhalen krijgen van spelers dat het een goede trainer is en echt een Ajax trainer is bla bla bla.
Eerst zien dan geloven voordat hij nu al een veer in zijn reet krijgt

Steijn was een verlosser die het niet slechter kon doen dat zijn voorganger, Van t Schip was een kind van de club die ze weer herkenbaar ging laten spelen. Alles wat daar via de voordeur binnenkomt wordt de hemel in geprezen en via de achterdeur er weer uitgemikt. Staan inmiddels al op een trainer of 5 na Ten Hag (kunnen er iets meer/ minder zijn). Er moet daar eerst organisatorisch een fundering komen en daarna pas verder kijken. Dit gaat een soort United worden: veel trainers met een andere speelstijl en daar spelers bij gaat zoeken. Wat je over houdt: een samenraapsel los zand

15 mei 2024 om 20:06

Onzin.
Steijn is nooit gezien als verlosser. En Schreuder is geen kind van de club. Daarnaast zijn er genoeg spelers en goede trainers die een mooi afscheid krijgen en nog altijd worden gewaardeerd.
Je laat je wel kennen met je negatieve verhaal over Ajax.

16 mei 2024 om 08:54

Ik heb de berichten voor de post nog eens teruggezocht . En ik heb het niet over Schreuder, maar over Van t Schip.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren