Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-miskoop Georges Mikautadze bevestigt transfer weg van FC Metz

Laatste update:

Georges Mikautadze blijft niet behouden voor FC Metz. De Ligue 1-degradant lichtte onlangs de koopoptie die het had laten opnemen in de huurovereenkomst met Ajax, maar zal het op het tweede niveau van Frankrijk moeten stellen zonder de aanvaller. Dat bevestigt Mikautadze in gesprek met een Georgisch medium, dat wordt geciteerd door Fabrizio Romano.

"Ik zal volgend seizoen wederom in de Ligue 1 spelen, dat kan ik bevestigen", spreekt de 23-jarige spits zich uit. "Ik blijf in Frankrijk, maar ik weet nog niet voor welke club ik uitkom. Dat wordt binnenkort duidelijk."

In de zomer van 2023 werd Mikautadze met een afkoopsom van zestien miljoen euro (exclusief drie miljoen aan mogelijke bonussen) een van de grote aankopen van Ajax onder toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Het werd geen gelukkig huwelijk tussen de Georgiër en de Amsterdamse club en dus mocht Mikautadze in de winter alweer vertrekken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De keuze viel op een terugkeer bij Metz, dat met Ajax een akkoord bereikte over een huurdeal. De overeenkomst bevatte daarnaast een optie tot koop, waarvan eind mei bekend werd dat deze gelicht was.

Voor een bedrag van dertien miljoen euro werd Mikautadze opnieuw eigendom van les Grenats. Vermoedelijk lichtte Metz de optie met het doel te profiteren van de gestegen marktwaarde van de valse spits.

Zijn terugkeer in Frankrijk was namelijk rijkelijk succesvol. In negentien wedstrijden voor de club was Mikautadze goed voor twaalf doelpunten en drie assists. Door die uitstekende vorm kan Metz nu dus winst maken op de transfer.

Een van de clubs die reeds werd gelinkt aan Mikautadze is AS Monaco. De Monegasken nemen deze zomer afscheid van Wissam Ben Yedder en zijn dus op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Hoe concreet de belangstelling is, is niet bekend. Gezien de Ligue 1-status van Monaco past de club wel in de door Mikautadze gegeven omschrijving.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb hem vaak lopen afzeiken, maar 12 goals en 3 assist in 19 wedstrijden is echt meer dan prima, waarschijnlijk had hij het ook gewoon echt niet naar zijn zin hier in Amsterdam. Maar voetballen kan hij wel

10 juni 2024 om 11:44

Werd natuurlijk ook nauwelijks in zijn kracht gebruikt hier bij Ajax. Maar als je er in een half jaar twaalf in schiet in de Ligue 1 bij de degradant, dan kan je wel wat.

10 juni 2024 om 11:45

zoveel aspecten inderdaad waarbij je van te voren al kon bedenken dat dit fout zou gaan.
jonge speler, spreekt de taal niet (en geen engels), berg aan nieuwe spelers, type speler waar ajax vaak niet mee speelt, chaos in de bovenste laag van de club en een trainer die er niet veel van snapte... mooie mix van alles en nog wat waardoor hij niet bij ajax is geslaagd, of uberhaupt kon slagen. Voeg daar nog wat en toe wat hij misschien zelf beter had kunnen doen.

wens hem succes bij monaco, waar ik van uit ga dat zijn volgende club wordt.

10 juni 2024 om 12:22

Ik snap wel dat hij het niet naar zijn zin had.. hij had nog geen wedstrijd gespeeld en zijn trainer riep al dat hij liever andere aankopen had gehad…

10 juni 2024 om 12:32

Aparte is dat zijn trainer zei dat die er op de trainingen van alle hoeken erin schieten om hem vervolgens niet te gebruiken.

10 juni 2024 om 14:24

12 goals is niet super slecht, maar ook niet echt heel goed voor een spits, toch? Bovendien scoorde hij de meeste tegen mindere clubs. Verkeerde aankoop geweest voor Ajax en nu damage control. Zou er misschien nog een percentage doorverkoop zijn afgesproken?

10 juni 2024 om 14:27

Metz is gedegradeerd, dus die zullen vaker niet dan wel in de aanval zijn. Dan is 12 in 19 best goede score. Denk niet dat de spits van de in NL gedegradeerd clubs die cijfers kan overleggen.

10 juni 2024 om 14:49

12 in 19 met een degredatie ploeg is echt meer dan goed hoor..

10 juni 2024 om 15:06

@giannini

Er zijn bijna geen spitsen die 1 op 1 lopen. Zelfs de meeste topspitsen niet. Enkel de absolute top doet dat.

Daarbij heeft hij dus 12 goals en 3 assists bij een degradatie klant wat vooral verdedigd. Dat zijn niet zomaar goede cijfers maar uitstekende cijfers.

Dat hij ze vooral tegen mindere clubs maakte, wat bedoel je daarmee? Ze zijn gedegradeerd er waren niet veel 'mindere clubs'. Zij waren de mindere club.

Daarbij denk ik dat doelpunten scoren tegen mindere clubs er gewoon voor zorgt dat je wedstrijden wint tegen mindere clubs. Zelfs absolute topclubs verliezen weleens punten tegen dit soort teams, dus scoren is scoren.

10 juni 2024 om 17:12

@herosennin44; moah loop er maar niet te warm van hoor, het zijn mooie nummers om te lezen maar de impact is om te huilen.

Redelijk veel penalties en/of doelpunten zonder meerwaarde in punten voor Metz. Denk aan reeds gespeelde wedstrijden. Ik kan mij 3 potjes heugen dat zijn doelpunten een meerwaarde hadden, tegen RC Lens, Clermont Foot en Le Havre. Van die laatste 2 is er 1 ook gedegradeerd en Le Havre had 3 punten meer dan Metz. Gewoon prutniveau dus.

Kijk je naar de 4-3 tegen Stade Brest scoort hij er wel 2, maar die wedstrijd was al gespeeld.

Gaat bij Monaco gewoon slagen als opvolger van ben yedder. Schiet er minimaal 15 in in de Ligue 1 als hij mag wennen. Pure instinct aanvaller.

Jammer dat hij niet echt de kans heeft gekregen bij Ajax, dus om hem nu een miskoop te noemen is niet echt eerlijk.
In Frankrijk laat hij telkens maar weer zien dat het een goede speler is! Van Metz naar Monaco zou een leuke stap omhoog zijn voor hem!

10 juni 2024 om 13:01

Die gozer had er helemaal geen zin in bij Ajax. Liep de kantjes er af als hij wel de kans kreeg. Dat helpt je natuurlijk niet.
Ik gun hem t beste, prima dat Ajax hem krijt is voor 13 miljoen en huurinkomsten.

12 goals en 3 assists in 19 wedstrijden? Ajax heeft hem echt veel te makkelijk weg gedaan

10 juni 2024 om 12:16

Nee hij moest nooit gehaald worden. Dit is een instinct spits, geen flitsende buitenspeler oid. Als Ajax zijnde ga je nooit je grootste talent Brobbey banken. Er is gewoon tientallen miljoenen uitgegeven aan centrumspitsen en terwijl je al 1 had. Dat is hetzelfde als 3 linksback voor 10 miljoen halen en dan zeuren dat twee geen speeltijd hebben gekregen. Ja logisch...

10 juni 2024 om 12:27

Jaa maar kans is groot dat Brobbey snel weg gaat, Je had Mikautadze genoeg minuten kunnen geven. Maar ik snap je punt

10 juni 2024 om 12:29

Je kunt je idd afvragen of hij ooit gehaald had moeten worden. Dit omdat hij hij niet echt bij ajax lijkt te passen. Het lijkt er echter wel op dat Sven Mislintat beter in de gaten had dat dit een talentvolle voetballer is dan de man die hem verhuurd en daarbij ook verkocht heeft. Ik verwacht dat Ajax veel geld mis gaat lopen.

10 juni 2024 om 12:35

Instinctspits? Wat versta je daaronder? Het is geen type Inzaghi ofso het is juist een dribbelende technische spits. Daarbij was Brobbey in het eerste seizoenshelft de meest bekritiseerde speler door alle 100% kansen die die om zeep hield en alsnog kreeg die geen kans. Was zelfs 3e spits achter Akpom.

10 juni 2024 om 12:44

Ik bedoel idd geen instinct spits a la Inzaghi die goaltjes opwacht maar ik gebruik deze term omdat ik het moeilijk uit te leggen vind. Spelers die veel snelheid en kracht hebben hebben veel minder aanpassing nodig dan spelers die vanuit instinct spelen. Xavi Simons bakt er ook niks van als hij per wedstrijd 20 min mag opdraven. Dat is ook een voorbeeld van een instinct speler die erin moet groeien. Mensen vergelijken altijd iedereen op dezelfde punten terwijl dat helemaal niet kan. Dat bedoel ik meer te zeggen.

10 juni 2024 om 13:54

Juventus ik kan me niet voorstellen dat Brobbey, na een seizoen vertrekt. Is hij nog niet klaar voor.

10 juni 2024 om 14:12

Nee maar toch staan jonge spelers die het goed doen bij Ajax altijd wel in de belangstelling van clubs. De kans dat er weer een groot bod binnen komt is er altijd wel.

10 juni 2024 om 18:07

Misschien wel. Aan de andere kant heeft het ook geen zin om een speler alleen maar op de bank te laten zitten, daar wordt hij niet beter van en alleen maar minder waard. In de regel is het toch zo dat hoe sneller je een miskoop kan verkopen hoe meer je er nog voor terug krijgt.

Gezien zijn prestaties in de eerste seizoenshelft denk ik niet dat hij bij Ajax de 2e seizoenshelft wel had gespeeld of dat iemand hem intern bij Ajax als de vervanger van Brobbey had gezien. Sowieso denk ik dat die nog een jaar blijft, en mocht hij vertrekken dat alleen voor een top bedrag waarmee Ajax alsnog weer de markt op zou gaan en hij 3e of misschien wel 4e spits zou blijven.

Elke club haalt wel eens een speler die niet om wat voor reden dan niet tot zijn recht komt maar het elders prima doet, goed mogelijk dat dat voor Mikautadze en Ajax ook het geval is. Het enige wat Ajax zich best af mag vragen is of er recent een patroon in zit met o.a. Conceicao, Ocampos, Bassey en in iets mindere mate Idrissi of Daramy die het op een min of meer vergelijkbaar niveau wel goed doen, of dat het allemaal verschillende gevallen zijn.

Begin me steeds meer af te vragen of hij mogelijk wel de juiste instelling had op trainingen etc. Als je het door “randzaken” welke hij aangaf niet door Ajax werden geregeld en het daardoor niet naar ze zin had en in een verkeerde chaos terecht kwam, hoe was zijn intensiteit op de trainingen? Als hij aan de lopende band scoort nu moet je dat toch ook terug zien in de trainingen?? Aangezien Ajax volgens mij niet heel veel heeft losgelaten van zijn periode als ik me niet vergis. Ik hou nog een kleine slag om de arm ook door zijn gedrag nadat hij weer terug was…

Beetje makkelijk om Ajax verwijten te maken. Op de momenten dat ik Mikautadze zag spelen in Amsterdam leek hij oprecht wel een amateurvoetballer, zo dramatisch was het. Een simpele aanname of een bal laag over 5 meter spelen was al teveel gevraagd. Laten we het erop houden dat het gewoon geen match was

Heeft Ajax nog een doorverkooppercentage bedongen? Want dat zal de transfersom uiteindelijk hoger uitvallen. Of gaat Metz hem verhuren aan Monaco met de hoop dat ze volgend seizoen weer terugkeren in Ligue 1? Iemand die daar iets over kan zeggen?

10 juni 2024 om 12:32

10% van de winst is voor Ajax. Metz zal hem denk ik gewoon willen verkopen. Die kunnen het geld goed gebruiken na een degradatie. Gok dat ze er ook wel minimaal 20 miljoen voor krijgen.

10 juni 2024 om 18:28

Is hij eigenlijk al weg? Of is het voorlopig alleen nog maar een aanname dat Metz die clausule gaat lichten.

Bij Conceicao stuurde Ajax bij het lichten van de optie door Porto een persbericht een via de app een push bericht naar buiten.
Dat heb ik van Mikautadze nog niet gezien.

Ik lees (nu pas) het boek van Zlatan, maar dan lees je eigenlijk al de omstandigheden waarin een buitenlandse speler zijn weg moet vinden bij Ajax. Zelfs voor Zlatan duurde het echt wel meer dan een seizoen voordat hij echt ging vlammen terwijl hij toen ook veel had gekost. Kortom, ik denk dat Mikautadze én te weinig aanpassingstijd heeft gekregen, én niet op zijn beste positie is gezet, én in een team speelde dat al onderpresteerde en niet op elkaar was ingespeeld. Onmogelijk om dan als aanvaller te vlammen.

10 juni 2024 om 12:28

Dat van Zlatan is natuurlijk wel 20 jaar geleden. Weet niet of dat nu nog echt relevant is.

10 juni 2024 om 13:06

Dat is nog bijna uit de "daar hoorden zij engelen zingen" documentaire joh. Ik snap dat voetbalclubs conservatief kunnen zijn, maar Ajax stopt geen spelers meer eenzaam in een flatje in Diemen

10 juni 2024 om 13:11

In de tijd van Zlatan en daarvoor was het slecht geregeld daarba werd het beter. Deze jongen is denk ik op het verkeerde moment bij Ajax gekomen, bestuurlijk was het een rotzooi en hij speelde niet onder de juiste trainer.

10 juni 2024 om 15:56

Bossie toch lees ik minimaal eens per jaar een verhaal over de slechte begeleiding van buitenlandse spelers. Niet alleen bij ajax trouwens hoor. Onbegrijpelijk dat clubs daar niet wat meer (vooral moeite) in investeren.
Zag trouwens pas dat item over ian maatsen. Hoe die bij een gastgezin in london kwam te wonen toen hij jong vertrok. Was echt heel mooi. Vraag me af of we dat in nederland ook wel eens doen. Al was hij natuurlijk wel minderjarig toen.toch zou dat voor jonge gasten uit het buitenland ook een mooie oplossing zijn.

10 juni 2024 om 18:20

Volgens mij werken heel veel Nederlandse clubs met gastgezinnen, voor de topclubs o.a. voor buitenlandse spelers, maar eigenlijk bij elke club voor jeugdspelers die (ver) buiten de regio wonen.

Bij Ajax hebben meen ik bijvoorbeeld al die jongens uit Belgie (alderweireld, Vertessen e.d.) jarenlang bij de zelfde familie gezeten. Eens in de paar jaar komt er wel weer een stukje voorbij op de website over gastgezinnen die stoppen nadat ze jaren bij de club betrokken zijn geweest in in de periode some tientallen jeugdspelers in huis hebben gehad.

Neemt niet weg dat het altijd beter kan natuurlijk, en dat het inderdaad, en niet alleen bij Ajax, een terug kerend verhaal is dat het niet goed gaat met de opvang van spelers. Overigens, ook niet alleen bij Ajax, komen er ook steeds meer verhalen naar boven over de zorg die wel degelijk aangeboden wordt (zo ook bij Mikautadze waar een bureau klaar stond om alles voor hem te regelen) maar waar de speler geen gebruik van wilde maken.

10 juni 2024 om 19:23

En tegen woordig spelers huisvesten is ook niet meer zo makkelijk, zelfde als een huis huren of kopen. Er is ook krapte op de woning markt misschien ook 1 van de problemen waarom het lang duurt voordat een speler een woning hier in nl heeft?

11 juni 2024 om 11:34

London Calling ok dank je voor de info.
Waarschijnlijk gaan de problemen pas spelen bij heel jonge volwassenen. Die dus wel zelfstandig gaan wonen, maar eigenlijk nog helemaal niet zelfstandig zijn.
Zo'n bureau is natuurlijk heel handig, maar ik denk dat ze echt persoonlijke begeleiding nodig hebben. Een oudere vriend/broer/vader achtige rol.

11 juni 2024 om 12:36

jeffrey0487 ik denk dat krapte op de woningmarkt een minder groot probleem is voor de gemiddelde miljonair en/of miljoenenbedrijf.

12 juni 2024 om 09:51

@iron
Het zal van speler tot speler verschillend zijn. Ik zou als club, als ik miljoenen in een speler investeer, er goed voor zorgen.
Maar ja zoals ik hierboven al zei , het afgelopen seizoen was een zooitje, dit is denk ik geen weerspiegeling van de normale gang van zaken bij Ajax.

Hoe kan je precies zeggen dat je ergens blijft als je nog niet weet waar en er dus blijkbaar nog nergens een akkoord is bereikt?

Tja, bij het huidige Ajax geloven ze nog alleen in de "talenten" waaronder de toppers Taylor en Rensch. Ondertussen glippen miljoenen weg door mismanagement, vanwege het niet goed kunnen inschatten van de kwaliteiten van gekochte spelers. Mikautadze en Conceicao zijn de laatste 2 in het oog springend. Sutalo schijnt het in het Kroatisch elftal meer dan goed te doen. Zou het heel, heel misschien ook een beetje liggen aan de kwaliteiten van de laatste 4 trainers??

Totaal mismanagement van Ajax. Waarom die optie tot koop? Als ze hem gewoon hadden verhuurd, dan hadden ze hem met winst kunnen verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren