Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax laat veelzijdige verdediger na dertien seizoenen in Amsterdam vertrekken

Laatste update:

Donny Warmerdam gaat Ajax verruilen voor De Graafschap, zo meldt De Gelderlander dinsdagavond. De 21-jarige verdediger mocht een half jaar geleden nog niet naar NAC Breda vertrekken vanwege zijn belangrijke rol in het beloftenelftal, maar vertrekt nu wel naar Stadion De Vijverberg. Warmerdam lag in Amsterdam, waar hij dertien seizoenen in de jeugdopleiding speelde, nog tot medio 2024 vast. Wat De Graafschap moet betalen voor zijn diensten, en voor hoelang de rechtspoot gaat tekenen in Doetinchem, is nog onbekend.

Warmerdam hoopte in januari de overstap te maken naar NAC, maar de Bredanaars konden niet direct aan de vraagprijs van 200.000 euro voldoen. Omdat de verdediger in het afgelopen seizoen een vaste waarde was in Jong Ajax, besloot de club geen water bij de wijn te doen. Warmerdam had de stap naar het eerste elftal van een Keuken Kampioen Divisie-club graag willen maken en heeft deze met zijn naderende dienstverband bij De Graafschap alsnog te pakken. Warmerdam zat meerdere keren bij de selectie van Ajax 1, maar tot een debuut kwam het nooit.

De Graafschap krijgt er met Warmerdam een speler bij die zowel als rechtsback als centrale verdediger uit de voeten kan, terwijl hij ook regelmatig als controleur zijn opwachting maakte in Jong Ajax. In totaal speelde Warmerdam maar liefst 82 wedstrijden in het beloftenelftal, waarin hij goed was voor 5 doelpunten en 1 assist. Daarmee staat de in Sassenheim geboren verdediger op een gedeelde vijfde plaats qua meeste wedstrijden in Jong Ajax. Alleen Youri Regeer (91), Ar’jany Martha (88), Kian Fitz-Jim (85), Sontje Hansen (84) kwamen vaker in actie voor het beloftenelftal. Damil Dankerlui speelde eveneens 82 duels.

Camiel Neghli
Ondertussen staat De Graafschap op het punt een belangrijke kracht te verliezen. Camiel Neghli gaat de Superboeren inruilen voor Sparta Rotterdam. De Kasteelheren maken naar verluidt een ‘flinke transfersom’ over voor de 21-jarige buitenspeler, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Neghli lag in Doetinchem nog tot medio 2024 vast en was in 61 officiële wedstrijden voor De Graafschap verantwoordelijk voor 16 doelpunten en 6 assists.

Is Donny Warmerdam een versterking voor De Graafschap?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slimme en vrij sierlijke speler. Niet direct het type dat je bij de Graafschap verwacht omdat daar vaak iets meer opportunistisch wordt gevoetbald

12 juli 2023 om 08:15

Ondanks dat wij zeker wel vaker vrij opportunistisch spelen hebben we echt wel veel vaker sierlijke voetballers gehad.

Ben benieuwd naar hem. Wel vaker gelezen dat Ajax supporters niet echt tevreden met hem waren (wel als centrale verdediger) maar hij zal samen met Brittijn de verdedigende linie van de Graafschap moeten vormen.

Je ziet dat de Graafschap weer steeds meer in gaat zetten op jonge spelers met de hoop hier ook weer een winst op te maken. (gebeurde eerder ook onder Han Berger). Ik denk dat deze speler daar prima in past. Toch al wel ervaring maar nog steeds behoorlijk jong.

12 juli 2023 om 08:28

@janssen, gaat de Graafschap hem nou echt als verdediger gebruiken? Het is namelijk een middenvelder die alleen maar achterin speelt omdat hij niet goed genoeg is en jongere spelers al beter zijn en er achterin minder spelers zijn. Dit jaar zo’n beetje alles gespeeld. Milovanovic is de meerderheid van het seizoen geblesseerd geweest, Baas ook iets van 5 maanden, Hato heeft Jong Ajax zowat overgeslagen

12 juli 2023 om 08:30

Denk dat ze hem vooral voor de 6 positie gehaald hebben. Zou eventueel nog rechtsback kunnen spelen bij blessure van bijvoorbeeld Fortes.

12 juli 2023 om 08:36

@PrimeTime,

Het is inderdaad een speler die net niet is op zowel de 6 als de CV. Desondanks wel een sterkhouder in Jong Ajax afgelopen jaar(en) en altijd als 1 van de eerste op papier die staat.

Verdient een poging op een niveau hoger en dan is dit wel een goede stap.

12 juli 2023 om 09:14

@pirmetime,
ik heb het verkeerd geschreven, hij moet samen met Brittijn het verdedigende blok op het middenveld gaan vormen. Waarbij ze beide wel jong en enigszins lichtgewichten zijn, maar beide ook voetbal in zich hebben.

12 juli 2023 om 11:30

Brittijn is geen lichtgewicht meer
Zeer goede speler en veel geleerd van Siem het afgelopen seizoen

Wat bij ajax niet goed is kan bij ons een versterking zijn zodat Kaak weer naar de bank kan

12 juli 2023 om 12:38

Het zijn beide wel nog erg jonge spelers die ook niet het fysiek van bijvoorbeeld een Vet hebben. Wat ik ook van Warmerdam gezien heb is het ook een speler die het vooral voetballend op wil lossen.
Op dat gebied is Kaak meer ervaren en meer een breker. Hoewel we eigenlijk ook wel weten dat hij eigenlijk geen basismateriaal behoort te zijn, maar meer een 12de man (ook vanuit zijn coaching in de training).

12 juli 2023 om 12:48

Brittijn staat zijn mannetje wel
Niet de grootste inderdaad maar dat was matusiwa ook niet of breinburg

Goed om nu die jongens die het toch niet gaan redden te laten gaan. Die kunnen zich nu beter ontwikkelen dan bij jong Ajax te blijven plakken

Volgens de Telegraaf komt hij transfervrij over, maar is er wel een doorverkooppercentage afgesproken.

Mooi voor Neghli, leuke stap en tevens goed voor de Graafschap. Vangen ze nog een transfersom.

12 juli 2023 om 08:10

Voor Neghli idd een mooie stap. Ondanks dat ik graag zag dat hij zou blijven is dit voor zowel hem als de club het beste. Benieuwd wat er met Hillen gebeurd. De geruchten zijn dat hij ook een stap wil maken maar dat er nog niemand echt concreet is.

12 juli 2023 om 08:23

Sportief jammer dat Neghli weg gaat, maar met nog een eenjarig contract en de geruchten dat hij niet wil bijtekenen is dit het beste. De Graafschap heeft het geld simpelweg nodig. Ik hoorde dat het om zo'n 1 miljoen ging. Toch een keurig bedrag.
Wat betreft Hillen eigenlijk precies hetzelfde verhaal. Mooiste zou zijn als hij bijtekent en nog een jaartje blijft.

12 juli 2023 om 09:01

Volgens de geluiden die ik gehoord heb zou het om ongeveer de helft gaan. Wat uiteraard nog steeds een mooi bedrag is.

12 juli 2023 om 11:34

Las interesse van Zwolle

Warmerdam had echt allang weg moeten zijn. Een eeuwige jeugdspeler. Heb je als Ajax (en uberhaupt als Nederlandse profclub zijnde denk ik) heel weinig aan

12 juli 2023 om 09:08

Hij had ook al eerder weg willen gaan, maar toen mocht hij niet weg. Het is de vraag welk niveau hij ooit zal behalen, maar bij Jong Ajax zit hij in ieder geval op een dood spoor. Het is voor hem (en mij als supporter van de Graafschap) te hopen dat hij dezelfde weg inslaat als Hillen en Matusiwa. Beide hebben ze bij de Graafschap toch een volgende stap gemaakt.

Dat deze jongen een contract tot 2024 had bij Ajax mag een wonder worden genoemd. Heeft in de vertegenwoordigende jeugdteams nooit een bijzondere rol vertolkt. Heeft bijvoorbeeld ook geen teams overgeslagen en dat zie je bij de betere talenten doorgaans wel gebeuren. Is technisch in orde maar ik vind het geen pure verdediger en als ik de reacties op de fora een beetje lees is dat mogelijk wel waar hij komt te spelen? Zou hem altijd als een 6 op het veld posteren. Ik hoop voor Warmerdam en de Graafschap dat de samenwerking veel gaat brengen. Een nieuwe omgeving en wat nieuw elan kan soms een extra zetje in de goede richting geven in de ontwikkeling van een speler.

12 juli 2023 om 11:54

Dat hoeft natuurlijk ook niet. De toptalenten die teams skippen komen vaak ook al jong in Ajax 1 zoals Gravenberch en de Ligt, lopen fysiek ook vaak (ver) voor. Warmerdan is nog steeds klein en iel, zulke spelers skippen bijna nooit teams. Ook de reden dat Mazraoui bijna weg moest, was nog kleiner dan Nouri vroeger

Jeez dit is tegenwoordig categorie voor Heerenveen… was zo makkelijk geweest.

Als 6 vind ik hem nog altijd potentie hebben. Lijkt mij een goede versterking voor De Graafschap en wie weet maakt hij binnen 2 jaar wel een stap naar de Eredivisie. Speler met goed overzicht en goed aan de bal die het spel prima kan verdelen.

12 juli 2023 om 12:41

Eigenlijk was ik wel verbaasd met de overstap naar ons. Misschien hebben we het voordeel dat Hillen en Matisuwa zich beide goed ontwikkeld hebben in de Achterhoek, maar qua potentie had ik misschien wel een eredivisie club verwacht.

12 juli 2023 om 13:19

Ja, ik denk dat hij zeker wel mee kan in het rechterrijtje in de ED. Dus dit lijkt mij zeker een goede versterking.

Hier heeft FC Emmen toch liggen te slapen in mijn optiek. Had daar goed gepast nu Araujo nagenoeg zeker weg is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren