Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax krijgt hint: ‘Heb nog niks gehoord, maar sta zeker open voor een gesprek’

Laatste update:

Kristian Hlynsson was vorige week zaterdag met een doelpunt en een assist een van de smaakmakers bij Ajax tijdens de 2-4 zege op Heracles Almelo. De twintigjarige IJslander is onomstreden onder interim-trainer John van ‘t Schip. Hlynsson ligt nog tot medio 2026 vast in de Johan Cruijff ArenA en staat naar eigen zeggen open voor contractverlenging.

Hlynsson kwam dit seizoen al tot twintig officiële duels in Ajax 1 en heeft met zes goals en een assist in de Eredivisie een groot aandeel gehad in de wederopstanding van de Amsterdammers. “Het doel dat ik mezelf altijd stelde, was een belangrijke Ajax-speler te worden”, geeft hij aan tegenover De Telegraaf. “Ik denk dat ik daarnaar op weg ben.”

Tegen Heracles toonde hij bij de 2-4 zijn klasse door na een sterke aanname met links doel te treffen. “De pass van Devyne Rensch was goed tussen de linies, maar moeilijk te controleren”, legt de jongeling uit. “Speciaal om de verdedigers te kunnen verrassen, heb ik de laatste tijd veel aan afwerken met links gewerkt. Als dat dan lukt, geeft het wel voldoening.”

Hlynsson weet van zichzelf wat zijn sterke punten zijn. “Ik vind het moeilijk om over mezelf te
praten, maar ik denk wel dat ik veel met mijn hoofd voetbal. Ik ben me goed bewust van hetgeen er om me heen gebeurt. Daarnaast ben ik vrij technisch.”

De IJslander is echter ook kritisch en weet dat hij zich op bepaalde vlakken nog moet verbeteren. “Ik moet meer creëren voor mijn ploeggenoten. Niet alleen qua assists, maar ook door met mijn loopacties ruimte te maken, waardoor zíj de kansen krijgen. In de Eredivisie heb ik nu zes keer gescoord. Tien zou een mooi aantal zijn.”

Hlynsson staat nog een kleine 2,5 jaar onder contract bij Ajax. Ondanks zijn razendsnelle ontwikkeling werd hij nog niet door de club benaderd over een contractverlenging. “Ik heb nog niks van Ajax gehoord”, laat hij weten. “Ja, als ze komen, sta ik zeker open voor een gesprek.”

“Ajax is een van mijn droomclubs", vertelt Hlynsson trots. De middenvelder durft echter ook al verder te dromen. “Engeland is voor mij het hoofdpodium. Ja, dan moet ik nóg meer naar de sportschool. Al zie je daar ook spelers die niet heel groot en sterk zijn.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelijk vastleggen, dit wordt een grote!

1 februari 2024 om 07:14

Ligt nog 2,5 jaar vast dus waarom nu gelijk vastleggen? Geen reden om nu al te verlengen toch? Dat Hlynson nu wilt verlengen en ijzer wil smeden als het heet is, dat snap ik. Hij staat nu redelijk veel in de basis maar hoe ziet dat na de zomer uit? Het middenveld zit niet echt goed in elkaar en de kans dat Ajax nog meer versterkingen in de zomer hiervoor gaat halen is redelijk groot. Hlynson wilt gewoon naar een beter salaris en geef hem eens ongelijk.

1 februari 2024 om 08:42

Ik zie het niet hoor. Volgens mij is het de volgende loper met een neusje voor de goal. In de lijn Siem de Jong, Klaasen, Van de Beek, Taylor.

1 februari 2024 om 09:11

Kan dan voor Ajax zeker een grote worden lijkt me.

1 februari 2024 om 09:49

Taylor neusje voor de goal?😶

1 februari 2024 om 09:52

Misschien eens voor de grap opzoeken hoe belangrijk Siem, Klaassen en VD Beek voor Ajax zijn geweest en voor hoeveel ze verkocht zijn. Ik zou er voor tekenen dat Hlynsson zo belangrijk wordt en zulke belangrijke goals voor Ajax gaat maken als dat zij gedaan hebben.

Niet iedereen hoeft een wereldster te worden. Voor Ajax zijn dit soort voetballers met als plafond de top van de eredivisie ook goud waard.

1 februari 2024 om 11:40

Sociomasia, Taylor had vorig jaar, in zijn eerste volledige seizoen, 8 eredivisie doelpunten. Ja dus.

Ik ben van mening dat spelers van Ajax de potentie moeten hebben om door te groeien naar een hoger niveau dan de eredivisie. De genoemde spelers vond ik dus niet goed genoeg, zeker niet op 10. Dan verwacht ik iemand van het niveau Eriksen.

1 februari 2024 om 13:21

Natuurlijk wil je spelers bij Ajax die daarna een stap kunnen zetten naar een top 6 club van de Premier League. Maar in alle eerlijkheid denk ik dat je op dit moment moeite zal hebben om een elftal uit de eredivisie samen te stellen die dat gaat halen en daar ook nog gaat slagen. Zelfs in de goede jaren had je bij Ajax maar een handje vol spelers met die potentie aangevuld met top eredivisie spelers.

1 februari 2024 om 14:38

Ik word oud, dus voor mij voelt het niet zo heel lang geleden dat Ajax goede voetballers had op 10. Zoals van der Vaart, Sneijder, Pienaar, Eriksen. Spelers die zelf kansen creëerden met de bal. In plaats van lopers die je de hele wedstrijd niet ziet en dan in eens een doelpuntje meepikken.

Ik ga de lat ook niet naar beneden bijstellen omdat we een serie van dit soort onzichtbare tienen hebben gehad.

1 februari 2024 om 17:05

Klaassen, VD Beek, De Jong hadden natuurlijk vaak ook een soort van nummer 10 die kansen creëerden naast zich staan met Eriksen, Ziyech en Tadic. Nu heeft Hlynsson dit in de vorm van Berghuis. Zolang die jongens wel in het team rondlopen maakt het mij niet zoveel uit waar ze op papier staan en of er een loper naast staat.

Litmanen is overigens mijn favoriete nummer 10 die ik meegemaakt heb. Hij had de techniek (zelfs beter) van de jongens die jij noemt maar in de basis was hij natuurlijk een loper die opdook in het strafschop gebied.

1 februari 2024 om 11:00

Wat bedoel je met grote hier? Niveau Van de Beek zie ik hem mogelijk nog wel halen, maar geen wereldtop.

Lijkt me wel dat Ajax dit grote talent z'n contract moeten verbeteren en verlengen. Ze hebben het altijd over de diamanten van Amsterdam en dit is er eentje. Ik vind het een van de lichtpuntjes dit seizoen. Natuurlijk is niet iedere wedstrijd goed, maar hij haalt soms geweldig niveau, denkt snel en zelfs bij een slecht draaiend elftal valt hij positief op.

1 februari 2024 om 07:11

Ik vind het toch een bijzonder verhaal met deze jongen. Als groot talent binnengehaald, in de vergetelheid geraakt en ineens staat hij er en is hij in een klap onomstreden. Had het bij hem nooit meer verwacht. Snel verlengen inderdaad!

1 februari 2024 om 08:38

Hij is helemaal niet onomstreden. Hlynnson kan alleen naar voren en dat is het, hij heeft geen goed schot. Is fysiek niet sterk, is nogsteeds ongepolijst. In de meeste wedstrijden nogsteeds vrijwel onzichtbaar. Ajax heeft een stabiele nummer 10 nodig die Brobbey fatsoenlijke ballen kan geven.

1 februari 2024 om 08:45

@vesta: Komt wel vaker voor natuurlijk. Frenkie de Jong was een beetje een soortgelijk verhaal die pas echt begon te draaien op z'n 20e-21e.Hlynsson is nog maar net 20. Ik wil niet zeggen dat de groeicurve hetzelfde gaat zijn als bij De Jong natuurlijk, maar het zier er wel veelbelovend uit.

@deuitverkorene: Niet iedere Ajaxspeler hoeft fysiek de hulk te zijn toch? Daar hebben we al Brobbey voor. Hlynsson is juist een heel styllistische voetballer, heeft er al 6 in het mandje liggen, scoort dus 1 op de 3 wedstrijden. Is nog steeds ongepolijst - hij was een maandje terug nog 19! Ik vind het een best oldskool nummer 10 voor Ajax. En Ajax gebruikt Brobbey tegenwoordig niet alleen voor de doelpunten, maar ook als kapstok die de bal in de drukte kan vasthouden en afleggen aan zo'n speler als Hlynsson. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, mag hij meer steekpasses geven, maar een Brobbey wordt ook prima bediend door zichzelf of vanaf de buitenkanten.

1 februari 2024 om 11:02

Hlynsson heeft echt wel een goed schot hoor, heeft hij in zijn gehele Ajax tijd meer dan genoeg laten zien. Wel ben ik het ermee eens dat ik liever een ander type op 10 zie. Hlynsson vind ik persoonlijk beter op 8, waar hij ook wel eens speelde bij Jong Ajax.

Ik geniet van zn dynamiek met Berghuis. Uit het juiste hout gesneden en supertalentvol. Op deze leeftijd in zo een periode in zo een team je zo manifesteren… ik ben eigenlijk een beetje verbaasd

1 februari 2024 om 08:59

Klopt. Zonder Hlynsson speelt Berghuis als een krant.

Wie is de man op de foto die ik regelmatig zie bij artikelen van Ajax terwijl die niks met het artikel van doen heeft (lijkt het)?

1 februari 2024 om 08:39

Kevin de Lang, hoofdscout bij Ajax en deze winter eindverantwoordelijk voor de transfers.

1 februari 2024 om 17:13

Gaat die Kevin de lang ook nog op zoek naar verdedigers? Das wat ajax nodig heeft!!

Leuke, technische en slimme speler. Eigenlijk nog niet goed genoeg om Ajax te dragen op 10, maar wel eentje die de potentie heeft. Moet eigenlijk meer meters maken en meer body krijgen, nou dat eerste lukt wel. Ik zou ook verlengen. Zijn potentie is overduidelijk, lijkt me ook geen herriemaker in je elftal en over een aantal jaren ga je hier echt ook de financiële vruchten van plukken.

Hlynson zeker vastleggen. In een middenveld met Henderson, Tahirovic, van den Boomen, Hlynson lijkt Taylor op het tweede plan en een soort Dani de Wit te worden

1 februari 2024 om 11:04

Taylor en Dani de Wit zijn echt totaal verschillende spelers. Ook is hij niet minder dan Hlynsson en Tahirovic omdat ze weer eens een goede helft speelden tegen Heracles na een aantal matige wedstrijden. 3 verschillende spelers die allemaal nog genoeg te leren hebben.

Wordt tijd dat Ajax daar actie in gaat nemen om hem langer vast te leggen. Of blijft men weer tot het laatste moment wachten zodat ze gratis de deur uit lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren