Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax heeft optie minder na activeren transferclausule van 8 miljoen euro’

Laatste update:

Alexander Schwolow staat op het punt om een meerjarig contract te tekenen bij Schalke 04, zo verzekert Sky Deutschland donderdag. De gesprekken tussen alle betrokken partijen over de transfer van de van SC Freiburg afkomstige doelman zijn in de laatste fase aanbeland, zo klinkt het. Door de naderende deal lijkt Ajax niet langer in de race om de handtekening van Schwolow, die recentelijk werd genoemd als mogelijke opvolger van André Onana.

Schwolow, in mei eveneens in verband gebracht met Benfica, kwam volgens Kicker in mei voor het eerst in beeld bij de technische leiding van Ajax. Vooral de vermeende transfersclausule van slechts acht miljoen euro in het tot 2022 lopende contract van de doelman sprong in het oog. Sindsdien is de interesse van Ajax echter behoorlijk geluwd. Het lijkt er nu dus op dat Schalke 04 aan het langste eind trekt. Naar verluidt mag de club uit Gelsenkirchen de transfersom van acht miljoen euro vanwege de coronacrisis in termijnen over maken richting Freiburg.

Vraagtekens over doelwit van Ajax: ‘Onana is zeker een betere doelman'

Ajax zoekt naar een opvolger van André Onana. Over Alexander Schwolow zijn echter twijfels in Duitsland.Lees artikel

De 28-jarige sluitpost had eerder al de overstap kunnen maken naar Borussia Dortmund of RB Leipzig. Schwolow voelde er echter niets voor om bij een van deze clubs op de bank terecht te komen. Bij Schalke 04 wordt hij gezien als de opvolger van Alexander Nübel, die bij Bayern München de concurrentiestrijd aangaat met Manuel Neuer. Bij Freiburg krijgt tweede doelman Mark Flekken de kans zich te bewijzen, terwijl BILD meldt dat de onlangs bij Karlsruher SC vertrokken Benjamin Uphoff in beeld is om transfervrij te worden aangetrokken.

Ajax onderneemt ondertussen een serieuze en 'verrassende' poging om het contract van Onana te verlengen, zo meldde De Telegraaf afgelopen maandag. De doelman uit Kameroen kan zijn tot 2022 lopende contract met een jaar verlengen, met daarnaast een flinke salarisverhoging. Onana, onder meer gelinkt aan Chelsea, wil samen met zijn zaakwaarnemer Albert Botines echter de ontwikkelingen op de transfermarkt afwachten.

Zie jij André Onana volgend jaar nog bij Ajax spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zolang Onana nog onder contract staat heeft Ajax geen keeper nodig. Als je kijkt welke topclubs nog een keeper zoeken, zou het zomaar kunnen dat Onana nog een jaar blijft.

16 juli 2020 om 17:21

Vooruit kijken Dumbell. Ooit zal Onana weggaan dan moet je niet gaan lopen zoeken. Als je eentje achter de hand hebt scheelt dat.

16 juli 2020 om 17:40

Over een jaar zijn Kotarski en Scherpen ook weer verder, denk dat een van hen de uiteindelijke opvolger wordt. Voor noodgevallen heeft Ajax ook nog Stekelenburg

16 juli 2020 om 18:44

Vooruit kijken is prima, maar voorlopig speelt er niks rond Onana. Chelsea wordt genoemd, maar die zitten nog met Kepa. Als je een keeper haalt die 1e keeper moet worden en Onana blijft, ga je problemen krijgen. Doelman is ook niet echt een positie waar je gaat rouleren.

16 juli 2020 om 19:18

Jij zegt dat er niks speelt. Wij weten dat niet. Zijn zaakwaarnemer weet ook precies wat zijn wensen/doelen zijn. Dan kan je risico's nemen tot het einde van de transfermarkt zonder dat je een andere keeper aanschaft
Is niet de bedoeling lijkt me.

16 juli 2020 om 19:28

Chelsea lijkt interesse te hebben in Oblak. Verder zie ik Juventus interesse hebben in een Linksback

16 juli 2020 om 19:50

Heb een hard hoofd in Kotarski en Scherpen.

16 juli 2020 om 20:24

@damsko: Het lijkt mij niet de bedoeling dat je 2 eerste keepers onder contract hebt. Daarmee verzwak je namelijk je onderhandelingspositie. Andere clubs zien dan ook de noodzaak om Onana te verkopen. Wat mij logischer lijkt is dat je een lijstje van 3 tot 5 keepers hebt die geschikt zijn. Vervolgens ga je snel schakelen bij interesse of een eventuele verkoop.

16 juli 2020 om 21:17

Wat jij nu schrijft is ook vooruit kijken. Maar niet gaan denken omdat je Onana hebt je niks meer hoef te kopen of te kijken. En trouwens Ajax kan dat zich veroorloven om 2 1ste keepers op de bank te hebben. Onana zal dit jaar of volgend 1000% vertrekken. Dus zoveel problemen zie ik daar ook niet in.

16 juli 2020 om 23:22

Wow....Jij leeft echt in je eigen wereld hè. Wat ik schrijf is wat elke club doet, mag ik hopen. Je gaat toch niet pas scouten als er iemand verkocht is. Elke club heeft een schaduwlijstje met potentiële aankopen. Dat Ajax zich het kan veroorloven, heeft er niks mee te maken. Er zal altijd een keeper teleurgesteld zijn dat hij niet speelt. Als je de verkeerde hebt, dan kan hij onnodig herrie gaan lopen schoppen. Ik hoorde vorig jaar ook dat hij 100% zou vertrekken dit jaar. Dat weet je van tevoren nooit.

16 juli 2020 om 23:40

@Dumbell kom op man doe niet zo dom aub. Als je goed lees wat ik schrijf hoe kan jij mij dan zeggen dat ze pas moeten scouten nadat Onana is verkocht??? Om met zo'n een kinderachtige openingszinnetje nu te komen, zegt genoeg. Je discussieren met me als een man. Ik kan altijd van iemand leren. Maar kom niet met die onzin op me.

17 juli 2020 om 00:12

Ik was in de veronderstelling mijn mening voldoende onderbouwd te hebben, maar ik heb het idee dat je erover heen leest. De redenen om niet nu al een keeper te halen zijn: 1. Je verzwakt je onderhandelingspositie en 2. Je neemt het risico om onvrede in je selectie te creëren door gelijkwaardige keepers te hebben (zie PSV met Zoet en Unnerstall). Nogmaals, vooruit kijken is prima, maar dat bestaat niet alleen uit nu al een keeper halen. Een schaduwlijstje met opvolgers is voldoende. Trouwens, waar zeg ik dat je pas moet gaan scouten als Onana verkocht is!? Misschien moet je je eigen advies opvolgen en goed lezen!

17 juli 2020 om 00:42

Blijkbaar lees je mijn bericht niet goed. Maar oke laat maar. Ik heb gelukkig het volste vertrouwen in Marc Overmars. Dat is voor mij wat telt. Die weet wat hij doet. En niet alles is goud, maar een doelman is geen spits of verdediger. Op die positie wil je gelijk de juiste speler hebben. Als hij Onana nog 'n jaar kan houden bij ons. Waarom niet! En anders zal Overmars heus wel weten wat moet gebeuren.

Hoppa! Ben hier erg blij mee. Hele goede doelman dit! Enige jammere is dat Ralf Fährmann Schalke zal verlaten. Misschien een optie voor Ajax als vervanger van Onana?

16 juli 2020 om 15:08

Jammer van Fährmann inderdaad, hij is toch wel een echte clubman. Hij was ook een van de grootverdieners, dus in dat opzicht heeft Schalke wat meer mogelijkheden als hij zou vertrekken. Ik denk dat hij de laatste jaren toch te veel aan kwaliteit heeft ingeleverd en bovendien heel weinig gespeeld, dus ik zie hem niet meer bij een grote club terechtkomen helaas.

16 juli 2020 om 15:13

Ja precies dit ja. Het is niet anders, maar het zijn denk ik juist beslissingen die nodig zijn. Schijnt ook dat Kaan Ayhan terug komt. Dat zou ook wel een goede optie zijn, zeker voor maar 2 mil (door afkoopclausule).

16 juli 2020 om 15:28

Niet meer in de basis bij S04 maar wel wat voor Ajax als vervanger val Onana? Mag toch hopen dat Ajax een wat hoger niveau nastreeft in dat geval. ps (dit alleen als je hem als directe vervanger van Onana bedoeld)

Ik juich deze transfer zeker toe. Schwolow is gewoon een zeer degelijke Bundesligakeeper met veel ervaring. Heeft met name de laatste paar jaren goede statistieken. Daar kan Schalke de komende 4-5 jaar wel mee vooruit. Nu deze positie is ingevuld, wordt het hoog tijd dat er eens wat aanvallende versterkingen bekend gemaakt worden, want dat heeft prioriteit.

Jammer dit. Onana gaat sowieso weg anders had ie allang bijgetekend. Ajax kan beter niet weer tot het laatste moment gaan zitten wachten en nu al een vervanger gaan halen voor Onana. Anders zit je straks weer met een paniek aankoop. Daar zijn er inmiddels wel genoeg van.

16 juli 2020 om 16:02

"allang" valt wel mee toch? er is maandag een voorstel gedaan, zo raar is het dan ook niet dat je daar 3 dagen later, voordat de transferwindow zelfs maar open is (in de meeste landen is die ondanks dat er al transfers gedaan worden nog gewoon dicht) nog geen antwoord hebt gegeven.en zo veel paniek aankopen heeft Ajax de afgelopen jaren niet gedaan. miskopen wel, maar dat waren geen paniek aankopen. De laatste echte paniek aankoop was Ziyech.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren