Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax geeft duidelijkheid over cruciaal detail in plotselinge huurdeal Wijndal

Laatste update:

Owen Wijndal maakt het seizoen op huurbasis af bij Royal Antwerp, zo bevestigen de Belgische club en Ajax na eerdere berichtgeving van De Telegraaf dinsdagochtend. In de huurdeal is geen optie tot koop opgenomen, zo blijkt uit de persberichten van de Amsterdammers en Antwerp. Wijndal is per direct speler van de Belgische Champions League-deelnemer, maar keert volgende zomer in principe ‘gewoon’ terug naar de Johan Cruijff Arena. Voorlopig heeft hij dus mogelijk nog een toekomst in Amsterdam.

Met het tijdelijke vertrek van de overbodige Wijndal maakt Ajax weer wat ruimte vrij in het salarisbudget. De 23-jarige linksback strijkt in Amsterdam naar verluidt zo’n 1,2 miljoen euro per jaar op, een bedrag dat middels bonussen behoorlijk kan oplopen. Wijndal ligt bij Ajax tot medio 2027 vast en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt nog altijd een marktwaarde van 8 miljoen euro. Vorige zomer betaalden de Amsterdammers ruim 10 miljoen euro voor zijn diensten aan AZ.

Wijndal, die voor Ajax tot dusver 32 keer in actie kwam, staat er nog altijd goed op bij Antwerp-trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars. Volgens Verweij heeft het duo er vertrouwen in dat Wijndal een meerwaarde kan zijn voor de club uit de Belgische havenstad. In Antwerpen voegt de linkspoot zich bij een Nederlandse enclave met onder meer Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk en Vincent Janssen. Wijndal moet de concurrentiestrijd gaan winnen van negenvoudig Amerikaans international Sam Vines.

Wijndal kwam onder Maurice Steijn in de competitie pas 45 minuten in actie voor Ajax. Tijdens het gewonnen thuisduel met Heracles Almelo (4-1) kwam hij vlak voor tijd in het veld als vervanger van Salah-Eddine, terwijl hij een week later een helft meespeelde op bezoek bij Excelsior (2-2). Ajax versterkte zich afgelopen vrijdag op Deadline Day met Borna Sosa, die voor zo’n 8 miljoen euro overkwam van VfB Stuttgart. Door zijn komst werd de kans op speeltijd voor Wijndal nog kleiner. Bij Antwerp moet de linksback zijn carrière nieuw leven inblazen.

Verwacht jij dat Wijndal nog gaat slagen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sosa wordt de nieuwe linksback van Ajax vermoed ik.

Wijndal kan na een goed jaar Antwerpen nog wel wat opleveren voor Ajax, maar ben bang dat het verhaal Ajax verder klaar voor hem is.

5 september 2023 om 10:06

Vond Sosa een goed WK spelen. Samen met Sutalo en Hato moet dat goed komen denk ik. Zwakke plek achterin blijft de rb met Rensch.

5 september 2023 om 10:11

Daar gaat Gaaei spelen. En als hij zijn belofte inlost wordt het een topper die ook gelijk het rechtsbuiten probleem oplost met zijn loopvermogen

5 september 2023 om 10:18



Ik denk dat Gaaei en Sosa op stellen te aanvallend is. Gok dat meestal de backs Sosa en Rensch of Avila en Gaaei zullen zijn. Tenzij je misschien tegen de hele zwakke broeders in de Eredivisie speelt.



5 september 2023 om 10:19

Nou nou dan verwacht je wel heel veel van hem ErikTammer. Denk ook wel dat ie beter is dan Rensch maar dat ie meteen het rechtsbuitenprobleem ook oplost lijkt me sterk.

5 september 2023 om 10:30

Hij doelt er op dat je met Berghuis die naar binnen komt met Gaaei diepgang hebt die je nu mist.

5 september 2023 om 10:45

@ajaxv10, ik denk dat zijn opmerking niet zo gek is. Ze willen 3-4-3 gaan spelen.

Ik balbezit krijg je dan dit:
Gorter
Sutalo - Hato - Avila
Manssverk - Tahirovic
Bergwijn - Berghuis
Gaaei - Brobbey - Forbs

Bij balverlies zakt Gaaei terug:

Gorter
Gaaei - Sutalo - Hato - Avila
Manssverk - Tahirovic - Bergwijn
Berghuis - Brobbey - Forbs

5 september 2023 om 11:21

Ik denk/hoop dat het eenzelfde soort systeem met backs is als onder Ten Hag. Waar de ene back hoog opschuift en de ander, of één van de middenvelders, zich als centrale verdediger gedraagt.

Ik zou wel echt Sosa als linksback willen zien, en denk ook niet dat Gaeei én Sosa in hetzelfde team te aanvallend is. Beiden noemen zelf loopvermogen als één van de grootste kwaliteiten, dus die moeten in staat zijn die vleugels te coveren. Idealiter moet je dan naar patronen streven waar ze Bergwijn en Berghuis/mikautatze kunnen aanvullen, terwijl Mannsverk en in mindere mate Tahirovic de omschakelmomenten bewaken.

Ik zou dan voorlopig ook spelen met Gorter, Gaeei, Sutalo, Hato, Sosa, Mannsverk, Tahirovic, Berghuis, Mikautatze, Brobbey en Bergwijn en dat gewoon twee maanden zo veel mogelijk laten staan.

5 september 2023 om 12:52

Sosa is nogal een betere back dan Avila. Die laatste wordt back up voor Sosa en Hato. Gaaei zal Rensch wel vervangen, want die laatste is al meer dan een jaar een "cambuur" back. Middenveld en aanval blijven armoedig. Jammer, maar helaas....

5 september 2023 om 14:06

Een middenveld met Mannsverk, Tahirovic en Berghuis is in potentie gewoon een sterk middenveld. Het is afwachten hoe die puzzel uiteindelijk in elkaar valt. Bergwijn, Brobbey en Mikautatze... Ik ben heel benieuwd. Hopen dat ze met de nieuwe spelers om hen heen en de nieuwe dynamiek meer laten zien dan ze tot nu toe hebben gedaan.

Kortom, met een beetje optimisme worden we gewoon kampioen halverwege december.

Gorter
Gaeei
Sutalo
Hato
Sosa
Mannsverk
Tahirovic
Mikautatze
Berghuis
Bergwijn
Brobbey
5 september 2023 om 17:35

@ajaxxxlove. Helemaal met je eens op 1 punt na.
Brobbey speelt al een ruim jaar belabberd slecht. Geef dan Akoom maat een een paar wedstrijden.
Of Mikautadze in de spits en Godts op rechts.

5 september 2023 om 10:21

Ja, met Sosa, Hato, Sutalo, Gaaei staat er echt wel een goede verdediging, zeker met Mannsverk er voor. Bank ziet er met Avila, Medic en Rensch ook prima uit. Dit deel klopt nu echt wel. Voor Wijndal helaas inderdaad einde verhaal. Hij was goed bij AZ, had die Wijndal graag bij Ajax gezien. Maar nu hij zelfs geen eerste reserve is moet er gewoon afscheid worden genomen.

Wijndal moet je ook nog niet afschrijven. De Wijndal van AZ (en bij Oranje heeft hij ook een paar prima potten gespeeld) is echt nog een meerwaarde voor Ajax. Helaas kwam dat er bij hem in een Ajax-shirt nog niet uit.

5 september 2023 om 10:07

Helemaal mee eens. Probleem van Wijndal ligt bij Wijndal. Natuurlijk kan hij nog voetballen alleen dacht hij met een vertrek naar Ajax dat hij gelijk de beste was, zie zijn uitspraken over beste linkerkant van Europa gewoon niet slim dat soort zaken en als je dan ook nog eens veel blessures hebt en niet topfit bent (ook door verkeerde instelling) dan moet je op een reset knop drukken en dat is Mark van Bommel wel toevetrouwd. let maar op er volgt een topjaar in Belgie met ook weer een plek in Oranje. Avila is natuurlijk niet al te best die gaat niet slagen bij ajax ik heb meer vertrouwen in Sosa en verwacht Edine dat die in de winterstop vertrekt naar een andere ploeg in eredivisie die komt echt gewoon te kort.

5 september 2023 om 10:10

Ik denk niet dat je Avila gelijk kan en moet afschrijven. Ik vond hem afgelopen weekend ongelukkig starten maar daarna zag je echt wel dat het een strijder is. Als het begint te lopen dan geloof ik wel dat deze jongen een meerwaarde gaat zijn.

5 september 2023 om 10:23

Avila speelde de 2e helft al veel beter. We zijn wel heel erg snel spelers aan het afschrijven. Tagliafico was volgens de kenners na de eerste wedstrijden ook een gemankeerde linksback die was mislukt in Spanje voordat hij bij Ajax kwam. Nu vinden diezelfde kenners dat hij de verlosser van Ajax zou zijn geweest. Ik noem een Mike Verweij. De kranten moeten vol, en negativiteit verkoopt. Helaas gaan de meeste mensen mee in die tendens.

5 september 2023 om 10:54

"Tagliafico was volgens de kenners na de eerste wedstrijden ook een gemankeerde linksback die was mislukt in Spanje voordat hij bij Ajax kwam."

Ik vraag mij af of jij dat wel goed hebt, ik heb destijds dergelijke uitspraken van kenners niet gelezen.
Tagliafico debuteerde tegen Feyenoord en werd direct verkozen tot MOTM en heeft dat seizoen één wedstrijd gemist door een schorsing. Er is bij mijn weten dat seizoen nooit aan hem getwijfeld.

5 september 2023 om 12:25

Tagliafico was juist tegen Feyenoord, zijn debuut, man of the match als ik het me herinner.

5 september 2023 om 13:53

Hij was inderdaad man of the match. Maar Van der Gijp en Derksen zeiden daarna direct dat dat was gedaan om de speler een beetje te pleasen.

5 september 2023 om 14:09

Zou kunnen, maar die gasten willen dan ook wel eens graag een mening tegen de richting in hebben.

Ik kan me niet herinneren dat er, tot zijn laatste jaar, aan Tagliafico's kwaliteiten getwijfeld werd. Toen hij wissel kwam te staan werd er ook altijd geroepen om een basisplaats voor hem.

5 september 2023 om 10:08

Het is inderdaad hopen dat hij nu ineens wel weer terugkeert naar zijn AZ-vorm en beter, en dan een Daramy'tje doet en voor veel geld verkocht kan worden. Als Ajax hem terugneemt, zit je dan weer met Avila en Sosa in je maag.

5 september 2023 om 10:36

Denk dat hij de Jupiler League heet gaat maken.

5 september 2023 om 10:19

Welke prima potten bij Oranje bedoel je? Kan mij er werkelijk geen 1 voor de geest halen moet ik zeggen.

Tja, met 4 linksbacks is het logisch dat er eentje vertrekt.
Wijndal, een topper bij AZ is bij Ajax niet uit de verf gekomen. Ik hoop dat jij bij Antwerpen het gaat maken jongen!

5 september 2023 om 10:03

Salah-Eddine vind ik persoonlijk veel beter tot zijn recht komen als middenvelder. Dan hou je na het vertrek van Wijndal nog maar 2 linksbacks over. Sosa en Avila. Eentje basis en de andere backup, prima toch?

5 september 2023 om 10:06

Dat krijg je die tennisfans hier niet uitgelegd hoor..

5 september 2023 om 10:07

Ca 20 miljoen voor twee linksbacks. Dat is toch veel te veel van het goede. Beide spelers met hoge verwachtingen binnengehaald en met de verwachting dat beide nog jaren bij Ajax zullen spelen. Of is dit een teken dat er 5 verdedigers gespeeld gaat worden (wat niet onlogisch zou zijn gezien het gebrek aan rechtsbuitens).

5 september 2023 om 10:07

Edine als middenvelder? eh.... niet te vroeg aan het bier he....

5 september 2023 om 10:12

Hij heeft bij Twente 3 potjes als LB gespeeld, de rest op het middenveld of linksbuiten. En dat deed hij inderdaad beter dan als back.

5 september 2023 om 10:17

Avilla is straks gewoon vaste backup achter Sosa en Hato denk ik.

Hato gaat geen heel seizoen fit zijn.

5 september 2023 om 10:18

Hij speelde verleden jaar de wedstrijden die hij speelde bij FC Twente toch als middenvelder? Tenminste, dat las ik ergens. Ik volg FC Twente niet zo goed.

5 september 2023 om 11:13

Ik denk dat Avila beter is centraal en momenteel back-up van Hato moet worden. Salah-Eddine back-up van Sosa. Op het middenveld is het al druk genoeg.

5 september 2023 om 10:03

Het waren 2 linksbacks….

5 september 2023 om 10:07

Haha stel dat je ipv spelers en teams zit te geilen op een gare TD waar je vorig jaar nog nooit van had gehoord.

5 september 2023 om 10:38

@mislinatfan_1: Wijndal. Sallah-Edine, Avila en Sosa zijn er toch echt 4.

5 september 2023 om 17:10

Wijndal is nu verhuurd, Avila is net zo goed lcv als linksback, en Salah-Edinne is de jeugdige backup lb.

Nogmaals Wijndal is sinds zijn vertrek naar Ajax niet meer dezelfde.
Hij heeft het iets te hoog in zijn bol gekregen en dacht dat alleen maar makkelijker zou worden.
Voor hem te hopen dat hij bij Antwerp zijn niveau weer terug vind

Wat is die Wijndal snel een oude man geworden. Loopt als een ouwe vent over het veld. Sosa is een stuk beter, daar wel vertrouwen in!

De beste linkerkant van Europa speelt tegenwoordig in de Bosuil. Een enorm verlies voor Ajax dit.

Misschien dat die andere omgeving wel eens verfrissend kan werken bij Wijndal. Want bij Ajax leek het er op alsof hij met een zak aardappels op zijn rug liep. Al sprak uit dat vaak domme gegrijns iets anders, maar dat kunnen ook gewoon zenuwen zijn geweest. Maar bij Ajax is hij het niet, was hij het niet en wordt hij het niet.

5 september 2023 om 10:18

Pinko precies wat ik ook dacht een verfrissende omgeving waar hij weer kan werken aan zijn zelfvertrouwen. Overmars en van Bommel kunnen hem wel helpen denk ik.

Nou Valentijn waar ben je met je 4 linksbacks. We hebben nu gewoon 1 linksback hè. Plus een middenvelder die linksback “kan” spelen en een centrale verdediger die linksback kan spelen.

5 september 2023 om 10:07

Avila is gewoon een linksback, heeft bij Antwerp ook enkel daar gespeeld. Dat hij ook centraal kan maakt hem niet per definitie een centrale verdediger. Salah-Eddine is ook gewoon sinds de jeugd al een linksback, die bij Twente pas op het middenveld kwam. Ik ben geen fan van Valentijn, maar jouw argumenten zijn ook niet helemaal valide

5 september 2023 om 10:38

Hij heeft de meeste wedstrijden in zijn carrière als centrale verdediger gespeeld. Dat Antwerp hem linksback zette maakt het niet per definitie een linksback.

5 september 2023 om 11:16

Qua kwaliteiten vind ik Avila totaal geen linksback, maar juist een centrale verdediger. Vooral op de manier waarop Ajax wil spelen.

5 september 2023 om 10:09

Hou jezelf niet voor de gek joh. Ajax heeft nog steeds 4 spelers die linksback kunnen spelen met Avila, Sosa, Hato en SE.

5 september 2023 om 10:14

Linksback kunnen spelen of echt een linksback zijn is nogal een verschil. We hebben momenteel 2 pure linksbacks met Sosa en Salah. En daarnaast een speler die zowel linksback als linkscentraal kan met Avila.

5 september 2023 om 10:20

Hou jezelf maar voor de gek, Hato speelt tegenwoordig centraal.

Dat spelers op meerder posities uit de voeten kunnen, betekend niet dat die alternatieve posities ineens vier dubbel bezet zijn.

5 september 2023 om 10:41

Bij PSV kunnen toch ook van Aanholt, Mauro Jr, Dest en Oppegaard linksback spelen. En verrek dat zijn er ook 4.

5 september 2023 om 11:45

Mrmischa! Dat klopt, het verschil alleen is dat er voor die spelers geen 20 miljoen betaald is. Mauro en Oppegaard komen uit de jeugd, vaanholt en Dest zijn gehuurd.

5 september 2023 om 12:37

Voor welke speler bij Ajax is er dan 20 miljoen euro betaald?

Dest is inderdaad voor een jaartje gehuurd, voor 3 miloen euro. Katching.

5 september 2023 om 13:11

Mauro junior is in juni 2017 naar psv gekomen en in oktober 2017 in het eerste gedebuteerd. Is dat al jeugd? Waarom is van Aanholt dan gehaald en Dest. Als er met Mwene en Teze en vorig jaar nog Max genoeg backs waren. Omdat ze niet goed genoeg waren? Zelfde dus als bij Ajax. Wat er dan betaald is is van minder belang. Vervanging was bij beide gewoon nodig.

5 september 2023 om 17:43

Mrmischa ik zeg ook niet dat t eigen jeugd is, maar Mauro heeft wel een aantal jaar in de jeugdopleiding gespeeld bij PSV. Het ging er even om dat er voor Mauro nauwelijks iets betaald is. Ajax heeft voor 30 miljoen aan linksbacks op de balans staan (inclusief Wijndal), PSV voor slechts een handjevol miljoenen (als je daar al aan komt). Daarnaast is het onzin om spelers te vervangen als ze er al lopen. Je kan wel naar PSV wijzen, maar die heeft juist precies laten zien hoe je dit opvangt. De een gaat erin, de ander (die hopelijk beter is) gaat eruit. Max ging, vaanholt kwam (op huurbasis nota bene). Mwene ging, Dest kwam.

Bij Ajax stapelt t op en de balans is daardoor ver te zoeken. Avila is als linksback gehaald voor 12 miljoen (voor de basis dus), en later wordt er voor 8 miljoen nog een linksback gehaald (en dat betaal je niet voor een reserveback). Je hebt dus twee spelers die in principe gehaald zijn voor de back-positie en beiden gehaald zijn als basisspeler. Terwijl je ook nog Wijndal en Sala-Eddine hebt (hato laat ik even buiten beschouwing). Waar komt die keuze vandaan? Waarom worden spelers niet één op één vervangen? Wijndal is nu weg, maar wel verhuurd. Ik zie die logica niet. Je zit nu met twee basis linksbacks (of Avila is gehaald als cb, maar daar loopt ie je grootste talent in de weg), een jeugdspeler die zich kan ontwikkelen op die positie. Dat klopt toch gewoon niet?

5 september 2023 om 10:15

Wat klets jij?
Avila en sosa zijn beide gewoon linksback hoor.
Se is van origine ook een linksback, die op t middenveld kan, net als avila, die als cb kan spelen

5 september 2023 om 10:42

Avila speelde altijd als centrale verdediger en is pas bij Antwerp op linksback gezet. Maar toch echt de meeste wedstrijden in zijn carrière als cv gespeeld.

5 september 2023 om 11:15

Ook hij is opgeleid als linkervleugelverdediger, dat ie als cv gespeeld heeft betekend niet dat dat zijn originele positie is.

5 september 2023 om 13:12

Dus vanaf de opleiding heeft die alleen centrale verdediger gespeeld omdat hij is opgeleid als vleugel verdediger. Klopt niks van. Hij was in Argentinië gewoon een centrale verdediger. Half jaar op de vleugel bij Antwerpen doet daar niks aan af.

Prima toch. Wijndal in een ander land, andere omgeving en misschien ook wel in een land waar ze hem minder snel ''veroordelen''.

Benieuwd of hij zijn niveau kan halen van Az.

Sosa zal nu eerste back worden met Avila als back-up.

Avila en Hato mogen dan LCV het uitzoeken met elkaar. Ideaal. En ze kunnen beiden ook nog als back-up bij Sosa gebruikt worden. En zelfs dan nog Salah-Edinne als back-up nog (en ook nog op het middenveld)

5 september 2023 om 10:20

Denk dat Salah-Edinne ook nog gewoon lekker weer wat potjes bij jong ajax gaat spelen

5 september 2023 om 10:22

Ja, denk ik ook wel met die aankopen.

Maar snap wel dat ze hem houden en niet Wijndal.

Avila en Sosa zijn defensief betere backs dan Wijndal. Salah-Edinne is meer middenvelder eigenlijk en aanvallend sterker dan Wijndal. Defensief is Wijndal en Salah lood om oud ijzer...

Salah Edinne is meer multi inzetbaar dan Wijndal met middenveld opties, ook voor Jong. En vertegenwoordigt ook minder waarde dan Owen.

Prima deal dus.

Was bij AZ gewoon een geweldige back, met Ajax blijkbaar geen match maar kan zijn dat het bij een ander tema, andere omgeving hij alsnog weer dat niveau van AZ weer kan aantikken.

Welkom Owen, ben benieuwd wat je ons kan laten zien bij Antwerp!

Wijndal, zon simpel backie dat met heel hard werken heel goed heeft gepresteerd bij AZ. Inmiddels heeft Antwerp een de derde AZ speler gehaald die mislukt is na een stap hogerop. Hopelijk voor Wijndal presteert hij, net als Janssen en Stengs, ook uitermate goed bij Antwerp.

5 september 2023 om 23:16

Owen Wijndal heeft nooit hard gewerkt.

Waarom moet je dan precies ruimte maken in het salarishuis als de transfermarkt nu gesloten is? Je kan toch geen nieuwe spelers meer halen. En mocht hij na dit seizoen weer terug komen: dan komt zn salaris ook weer terug. Dus ik begrijp niet zo goed wat hier het argument nu precies is?

Ik kan me wel voorstellen dat ze willen dat hij zich even ergens anders gaat ontwikkelen, omdat het bij Ajax momenteel niet lukt. En dan hoop je dat hij volgend jaar een ontwikkeling heeft doorgemaakt. Zeg dat dan

5 september 2023 om 13:43

Om spelers een verbeterd contract uit te delen bijvoorbeeld?

He jammer maar misschien wordt hij toch nog verkocht, denk dat Sosa linksback gaat worden en Avila centraal links met Hato rouleren en hoop echt dat Gaaei blijft staan.
Alles is beter dan dat je Rensch laat staan

Helder en goede keuze voor alle partijen. Antwerp heeft dus Avila verkocht en huurt dan Wijndal terug voor die postitie. Ben heel benieuwd hoe Wijndal het gaat oppakken want bij AZ kon hij echt wel voetballen. Waarom het er bij Ajax niet uitkomt is mij een raadsel.

Ik denk dat Wijndal momenteel mentaal rock bottom zit. Die kwam naar Ajax met het idee de beste linksback van Nederland te zijn en ondervond toen dat het tempo gewoon veel te hoog ligt voor hem. Speelt daardoor een paar keer ruk, misschien zelfs wel een beetje het lulletje op de training en heeft niet de weerbaarheid om tot het gaatje te gaan om dat te verbeteren. Gewogen en te licht bevonden.

Bij Wijndal heb ik vooral het idee dat het een kwestie van vertrouwen, durf en lef is. Hij had bij AZ een bepaalde branie die ik gedurende zijn tijd bij Ajax tot op heden niet gezien heb. Misschien leeft hij elders op, misschien heeft hij een bepaald soort coach nodig - aan kwaliteit ligt het niet, maar waarom het er niet (meer) uitkomt lijkt me vooral een kwestie van tussen de oren.

Waarom mag deze deal eigenlijk gemaakt worden na de trasnferdeadline

5 september 2023 om 14:28

Markt in België is langer open dan die van de Eredivisie.

Hopen op een opleving van Wijndal. Is die jongen wel gegund, je hoort hem zelden ook klagen. Lekker nu een Nederlandse enclave, en een goed jaar draaien. Gunstig voor alle partijen.

Ajax heeft zich ingekocht met een krachtige back. Zeer benieuwd naar de prestatie van Sosa, waarvan ik vind dat de transfersom dan wel laagt uitvalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren