Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en Liverpool Legends bezorgen Sven-Göran Eriksson prachtige middag

Laatste update:

De Ajax Legends hebben hun benefietwedstrijd tegen de Liverpool Legends niet weten te winnen. De Amsterdammers kwamen op een 0-2 voorsprong, maar moesten na rust het hoofd buigen: 4-2.

Het hoogtepunt van de wedstrijd vond nog voor de aftrap plaats. Sven-Göran Eriksson, die lijdt aan alvleesklierkanker en naar verwachting niet lang meer te leven heeft, zag zijn droom in vervulling gaan: trainer van Liverpool zijn. De Zweed kreeg een staande ovatie toen hij het veld betrad. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar de LFC Foundation Charity.

Ajax pakte al vroeg de voorsprong op Anfield. Een scherpe voorzet van Demy de Zeeuw werd binnengetikt door Derk Boerrigter: 0-1. Namens Liverpool kwamen Fernando Torres en Maxi Rodríguez meermaals dicht bij de gelijkmaker.

Vlak voor rust werd het 0-2. Een slim balletje van Siem de Jong op Boerrigter leverde een voorzet op van laatstgenoemde. Kiki Musampa nam de bal aan op zijn borst en tikte binnen.

Vlak nadat Musampa bijna zijn tweede van de middag maakte – zijn schot belandde op de lat – maakte Liverpool de wedstrijd aan de andere kant weer spannend. Een scherpe voorzet vanaf de rechterkant werd behendig binnengelopen door Grégory Vignal: 1-2.

Liverpool drukte door en kwam opnieuw dichtbij via Torres, die na een kapbeweging in de handen van Bogdan Lobont schoot. De Roemeen bracht even later ook redding op een schot van Steven Gerrard, die het probeerde in de verre hoek.

Invaller Ryan Babel had er 1-3 van te kunnen maken. De aanvaller wilde zijn loopactie bekronen met een stiftje, die net tekortkwam. Een kwartier voor tijd maakte Djibril Cissé er 2-2 van. De Fransman kopte een voorzet van Dirk Kuijt binnen: 2-2. Liverpool wist zelfs nog de zege te pakken. Nabil El Zhar schoot van dichtbij in de korte hoek: 3-2. Torres gleed enkele minuten later ook nog de 4-2 binnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtige beelden. Een mooi gebaar naar de zieke Eriksson.

Genoten van deze wedstrijd in een mooie ambiance. Verassend hoe fit sommige nog zijn.

23 maart 2024 om 20:45

Het was genieten. Ajax tikte Liverpool bij vlagen van het kastje naar de muur in de eerste helft. Dat zagen ze bij Liverpool niet aankomen. Boerrigter en de Zeeuw speelden heel goed. In de tweede helft had Ajax op een gegeven moment te veel 50'ers erin staan. Dirk Kuyt was de beste aan de zijde van Liverpool. Maarja de uitslag was natuurlijk bijzaak.

Mooi om te zien hoe iedereen met elkaar om gaat. Of je nu Lindenbergh, Boerrigter, Litmanen of Davids heet iedereen was aan het lachen met elkaar en had respect.

Op het einde kreeg ik nog een geschiedenislesje over Wijnhard waar ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord had. Van Gaal vond hem dé rechtsback van de toekomst maar hij wilde liever in de aanval staan. Tweede keuze Reiziger werd toen de rechtsback en die heeft toch een aardige carriere gehad op die positie.

Ajax: Dennis Gentenaar, Ricardo van Rhijn, Olaf Lindenbergh, Demy de Zeeuw, Urby Emanuelson, Jari Litmanen, Eyong Enoh, Rafael Van der Vaart, Simon Tahamata, Siem de Jong, Derk Boerrigter.

Bank: Bogdan Lobont, Stan Bijl, Sonny Silooy, Aron Winter, Jan van Halst, Edgar Davids, Richard Witschge, Kiki Musampa, Kenneth Perez, Michael Krohn-Dehli, Clyde Wijnhard, Ronald de Boer, Nordin Wooter, Ryan Babel

Liverpool: Jerzy Dudek, Bjørn Tore Kvarme, Martin Skrtel, Daniel Agger, Fabio Aurelio, Maxi Rodríguez, Mohamed Sissoko, Jay Spearing, Ryan Babel, Steven Gerrard, Fernando Torres

Bank: Chris Kirkland, Sander Westerveld, Sami Hyypia, Grégory Vignal, Igor Biscan, Mark González, Djibril Cisse, Nabil El Zhar, Dirk Kuijt, Jari Litmanen.

24 maart 2024 om 00:59

Het woord legend is overduidelijk zijn betekenis verloren, als ik naar dit lijstje kijk. Alleen al aan Ajax kant zijn de legends op 1 hand te tellen.

24 maart 2024 om 08:40

Twee elftallen plus wissels met alleen maar echte legends zou ook wel wat lastig worden hé. Gewoon twee teams met oud-spelers, waaronder een paar echte legends. Ik denk niet dat het publiek het erg vond. Gewoon leuk om al die spelers weer eens aan het werk te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren