Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax aast nog steeds op komst van zestienjarige spits van Arsenal’

Laatste update:

Ajax is in de markt voor Chido Obi-Martin, zo meldt The Evening Standard. Afgelopen winter werden de Amsterdammers ook al door het Deense bold.dk in verband gebracht met de zestienjarige spits van Arsenal.

De jonge aanvaller heeft nog een jeugdcontract bij Arsenal en wegens zijn leeftijd kan hij pas op 29 november, zijn verjaardag, een profcontract tekenen. The Gunners hopen dat Obi-Martin dat later dit jaar zal doen, maar weten ook dat er voldoende kapers op de kust liggen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Obi-Martin wist in november 2023 te imponeren in het shirt van Arsenal Onder 16, toen hij tien keer trefzeker was tijdens een 3-14 overwinning op de leeftijdsgenoten van Liverpool.

De Deense spits kan volgens de Engelse berichtgeving rekenen op interesse van Ajax, Bayern München, Borussia Dortmund en FC Kopenhagen.

Obi-Martin groeide het afgelopen seizoen uit tot een ware doelpuntenmachine. Namens Arsenal Onder 18 wist hij het net maar liefst 32 keer te vinden. Bayern heeft hem naar verluidt al een ‘lucratief voorstel’ voorgeschoteld.

Omdat Obi-Martin Deens is, wordt hij niet tegengehouden door de Brexit-regels. De verwachting is dat de spits later deze maand een beslissing over zijn toekomst neemt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien was het Ajax van 3 jaar geleden nog interessant geweest voor deze jongen, maar wie zou een topclub laten voor de puinhoop in Amsterdam van nu!?

11 juni 2024 om 14:49

Ja echt wat dachten Blind en Tadic wel in de zomer van 2018? Naar die puinhoop van Ajax? De naam Ajax klinkt nog altijd magisch en zal altijd aantrekkelijk blijven voor spelers (en ja uiteraard ook het salaris)…,

11 juni 2024 om 14:56

Die waren natuurlijk ook 16 en stonden waarschijnlijk voir de kans om een profcontract te tekenen in de beste competitie ter wereld.

11 juni 2024 om 15:22

Ja, want afgelopen seizoen is Ajax 2e geworden op 4 punten en heeft het het seizoen ervoor de finale Europa League gespeeld!? De situaties zijn totaal niet te vergelijken. Destijds was er, door financieel verantwoord te handelen, een behoorlijk budget beschikbaar. Dat is nu niet het geval, door onze Duitse vriend en andere verantwoordelijke. Ook sportief is vooruitzicht totaal anders. Er wordt nu alleen gedacht aan bezuinigen.

11 juni 2024 om 17:59

Blind en Tadic en een topclub. Tadic speelde bij Southampton en Blind zat op de tribune bij United het seizoen dat zou gaan volgen.. deze jongen staat nog niet eens aan het begin van z’n carrière en kan zowat overal heen..

11 juni 2024 om 14:50

Hou toch op man! De aantrekkingskracht is nog steeds groter dan bij Feyenoord of PSV.

11 juni 2024 om 14:54

Haha sure Nordic_ams. Je moet echt wel geboren zijn in een Ajax pyjama als je nu nog Ajax verkiest boven Feyenoord en zeker Psv.. daar spelen ze komend seizoen gegarandeerd CL, bij Ajax hebben ze geen cent te makken en ligt de hele organisatie nog op zijn gat.

11 juni 2024 om 14:59

Oja iedereen speelt natuurlijk liever conference met Ajax dan champions league met PSV of Feyenoord

11 juni 2024 om 15:18

het is toch niet zo dat die jongen direct bij het eerste aansluit, dus in welke Europese competitie een club actief is volgend seizoen lijkt me niet relevant.

Ik denk dat Ajax in het buitenland nog steeds de grootste aantrekkingskracht heeft, het teren op de naam Ajax is een voordeel dat nog wel even voort zal duren denk ik zo. En geen cent te makken is toch ook wel een beetje overtrokken lijkt me, al zal Ajax financieel een stuk minder risico kunnen nemen.

11 juni 2024 om 15:38

Tuurlijk wel, toekomst perspectief heet dat.

Wel grappig. 5 jaar geleden zeiden ajacieden zelf niks anders over europees voetbal en nu de rollen omgedraaid zijn is het ineens anders.

Zelfs eigen jeugd loopt weg. de eigen kweekvijver is in problemen.

Maar nee ajax heeft volgens jullie de sterkste aantrekkingskracht

11 juni 2024 om 16:11

Dus omdat Ajax aankomend jaar Conference League(?) speelt is er geen toekomst perspectief meer? Is Feyenoord niet juist een heel goed voorbeeld dat het tij kan keren?

Wat Ajacieden 5 jaar geleden zeiden heb ik natuurlijk vrij weinig mee te maken. Het is ook wel typisch voetbalfans om te roepen wat in je voordeel is.

De eigen jeugd die wegloopt valt toch best mee, van wat ik ervan meekrijg? Ik weet het verhaal van Misehouy, maar die scheen een basisplaats te eisen, alleen maar verstandig om daar niet in mee te gaan toch?

Verder weet ik niet zo goed wie er allemaal weg loopt, las een paar dagen terug juist dat er een talent had bijgetekend.

11 juni 2024 om 17:54

Zeitgeist, en het zijn de mensen die slapen in Feyenoord pyjama die denken dat Feyenoord een grotere aantrekkingskracht heeft dan Ajax. Zeker als het om buitenlandse talenten gaat.

11 juni 2024 om 18:57

Ik ben geboren in Noorwegen... daardoor ook niet met een Ajax pyjama. De naam Ajax blijft vooral in Scandinavië heel groot! Ajax heeft nog steeds genoeg geld. Alleen ze zullen en kunnen geen grote risico's nemen. De organisatie binnen Ajax is allang weer aardig recht getrokken. Volgend seizoen kan Ajax zomaar weer kampioen worden. Feyenoord zonder Slot is ook maar afwachten wat ze gaan doen. Bosz heeft bijna overal in zijn 2de seizoen niet echt positief gedaan. Dus om daar blind op te staren dat ze dit seizoen CL spelen wilt niet zeggen dat ze het seizoen daarop het ook spelen.

11 juni 2024 om 19:05

Zelf eigen jeugd loopt weg? 1 speler Misehouy die te veel vraagt. Dan ben ik benieuwd wie de rest zijn dan? Als je met Martha aankomt neem ik dat niet serieus

11 juni 2024 om 19:06

Het gaat om een 16jarige talent. Die word niet voor het eerste gehaald. Het jaar daarop kan Ajax zomaar weer champions league spelen.

11 juni 2024 om 22:28

Zouden we anders Steur ff vragen waarom hij toch voor Ajax heeft gekozen boven PSV? Dat is namelijk de leeftijdscategorie waar we het hier over hebben.....

12 juni 2024 om 08:56

Grappig, geen cent te makken? Miljoenen stromen alweer binnen. Voor de Georgische spits nagenoeg quitte gespeeld. Ligt nog zat op de plank, maar Ajax gaat alleen niet blind met geld strooien meer zoals het afgelopen jaar.

11 juni 2024 om 16:46

Hebben we ze weer hoor, de mensen die denken dat Ajax na 2 slechte seizoenen niet meer interessant genoeg is in het buitenland.

Denk dat veel mensen in het buitenland het seizoen 2019/2020 nog kunnen herinneren, denken jullie nu echt dat dit allemaal veranderd is na 1 matig en 1 slecht seizoen?

Het enige juiste argument is dat Ajax minder geld kan uitgeven aan transfers en lonen waardoor een speler sneller kiest voor een andere club, dit staat compleet los van de aantrekkingskracht.

11 juni 2024 om 20:16

Kijk voor de gein is naar mijn favoriete clubs. Ajax kan best nog interessant zijn in het buitenland, maar dat hangt af van de concurrerende clubs. Als je het tegen Bayern, Dortmund en Arsenal opneemt, dan leg je het gewoon af. Met Champions League voetbal kon je spelers misschien nog verleiden, maar ik ben bang dat dat er voorlopig ook niet in zit.

Als deze jongen verstandig is, blijft hij zitten waar hij zit. Heeft waanzinnig veel potentie, de toekomst ziet er rooskleurig uit voor de club en met Arteta heb je een coach die spelers beter weet te maken.
Kiezen tussen Arsenal en Ajax lijkt mij een no-brainer, mocht hij toch kiezen voor Ajax dan maal ik er niet om.

11 juni 2024 om 14:55

Eens. Al moet Arteta ook langzaam wel eens gaan aantonen dat hij met eigen jeugd wil en kan spelen.

Spelers als Walters en Sousa zijn nu waarschijnlijk weg door gebrek aan perspectief.
Nu snapte ik Sousa wel, maar die gaat dan doodleuk naar Villa, waar hij Digne en Moreno sowieso al voor zich heeft...

Walters had er veel beter en vaker bij kunnen zitten ten faveure van een Cedric Soares bijvoorbeeld... Dat is eht jammer, want dat was een prima talent.

11 juni 2024 om 14:56

@Le_Prof

Bij Arsenal zie ik hem op den duur inderdaad ook kansen krijgen. Dus zou niet weten waarom hij de overstap zou doen..

Zeker ook omdat Ajax spelers onder 18 geen mega contracten meer geeft. Daar zijn ze juist onder Beuker/Kroes mee gestopt.

Fabeltje dit als je het mijn vraagt..

11 juni 2024 om 16:48

@le prof; Artete heeft tot dusver juist aangetoond jeugdspelers een mooi verhaal te geven maar kiest onderaan de streep weinig voor ze (Nketiah, Maitland Niles, etc.). Tuurlijk heeft het enigszins met de kwaliteit van de spelers te maken en dient Arsenal het allerhoogste na te streven maar het is daardoor des te lastiger voor jeugdspelers om door te breken. Bij een Ajax en alle andere genoemde clubs is het een stuk makkelijker.

11 juni 2024 om 17:58

Eens en oneens, Arteta eist gewoon heel erg veel. Maitland Niles en Eddy zijn nog van de vorige lichting jeugd producten, er is veel veranderd de laatste jaren bij Arsenal.
Arteta heeft ESR nog niet opgegeven bijvoorbeeld, al is hij het plakkaat talent inmiddels al voorbij. Hij heeft niks tegen eigen jeugd inpassen vermoed ik, maar het elftal mag er kwalitatief niet teveel op achteruit gaan.
Natuurlijk is doorbreken bij Ajax makkelijker, maar vraag maar aan een Saka hoezeer onze Hale End Boy’s gewaardeerd worden ;-)

Denk niet dat Ajax kans maakt. Denk sowieso dat hij wel bij Arsenal blijft. Heeft een hoge pet op van Arsenal en wilt graag. Maar ze moeten hem wel een goed plan voorschotelen. Hebben ze ook met Lewis-Skelly en Nwaneri gedaan.

Benieuwd naar zijn verdere ontwikkeling. 10 keer trefzeker tegen leeftijdsgenoten van Liverpool, waanzinnig!

Dit is puur een hengel naar iemand die nog een profcontract moet tekenen.
Uiteraard zal deze jongen 100% bij Arsenal tekenen als ze hem willen behouden, want hij zit niet voor niets bij Arsenal.

Er zullen nog wel meer (top)clubs een hengeltje uitgooien naar een talent dat nog een profcontract moet tekenen. Echter denk ik dat het voor de meeste een kansloze missie is, en deze jongen gewoon lekker bij Arsenal blijft, wat mij ook de beste keuze lijkt.

Wat een gigantische uitslag tegen Liverpool trouwens, helemaal niet meegekregen. Zit daar zo'n ongelofelijk kwaliteitsverschil tussen beide?

Arsenal heeft hem een scholarship aangeboden, zij kunnen hem pas tekenen wanneer hij 17 wordt in november. Bayern heeft hem een aanbod gedaan van 15k per week…

Als hij verstandig is blijft hij bij Arsenal, want als het goed is zal hij volgend jaar permanent bij de u21 zitten en mee gaan met het eerste team op de MLS-tour, plus wedstrijden mee pikken tijdens de Carabao Cup.

Moet wel goed komen

Kindertjes kindertjes, psv en Feyenoord kunnen ook gewoon een vrije val maken. Het is de eredivisie het is elk jaar stuivertje wisselen wie de beste van de zogenaamde ‘top 3’ is.

Je bent natuurlijk als Ajax zijnde kansloos als het om salarissen gaat tegen Arsenal. Maar misschien dat als je met een goed plan komt met grote kans op speeltijd in het eerste binnen afzienbare tijd dat hij toe hapt. Dan kan hij tenslotte over een aantal jaren altijd nog een stap maken naar de top (mits goed genoeg natuurlijk).
Misschien stap terug om straks 3 stappen vooruit te zetten.

Zouden ze in amsterdam niet een manier zoeken om de jongens die nu al weg willen om ze te overtuigen te blijven. Ze kunnen nu al niet hun afspraken na komen bij de jeugdspelers die je nu hebt.

Heb deze jongen twee jaar geleden aan het werk gezien op een toernooi. Was er niet bijzonder van onder de indruk, dus het lijkt me sterk dat hij een versterking voor Ajax is.

Het begint lachwekkend te worden hoe dit soort berichten meteen in de reacties weer worden omgedraaid en Ajax weer volop gebashed wordt. Let op, het kan over 3 jaar zijn, het kan 5 jaar duren. Maar Ajax komt hier echt wel weer bovenop. Internationaal met afstand de grootste club van Nederland. Daar doen een paar magere jaren niets aan…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren