Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajacied trekt conclusies na aankoop: ‘Zou niet twijfelen om te vertrekken’

Laatste update:

Voor Jay Gorter ziet het perspectief bij Ajax er niet rooskleurig uit. De 22-jarige sluitpost, die momenteel wordt verhuurd aan het Schotse Aberdeen, zag de Amsterdammers afgelopen winter Gerónimo Rulli aantrekken, terwijl de 39-jarige Remko Pasveer een nieuwe contractaanbieding op zak heeft. Gorter vindt het jammer dat hij nog niks van de clubleiding van Ajax heeft gehoord.

Vlak voor zijn verhuur aan Aberdeen verlengde Gorter zijn contract bij Ajax met een jaar tot de zomer van 2026. De reden hiervoor is dat hij niet verhuurd zou mogen worden als hij zijn verbintenis niet zou openbreken. Afgelopen winter werd de van Villarreal overgekomen Rulli door Ajax gepresenteerd als nieuwe eerste doelman. “Het was niet echt een domper, maar het gaf me wel een signaal van: als er nu iets op transferbasis voorbij komt wat mij goed zou doen, zou ik niet twijfelen om te gaan”, zegt Gorter tegenover Ajax Showtime.

Door de komst van Rulli wist Gorter ‘hoe het er voor hem voorstond’. De kans op een doorbraak in de Johan Cruijff ArenA lijkt komend seizoen eveneens vrij klein, aangezien Ajax bezig zou zijn met een nieuwe derde keeper. “Het aparte daarvan vind ik: ik heb niets gehoord. Ik heb het ook gelezen, maar ik heb mijn contract opengebroken met het idee dat ik als ik terug ben ik kan laten zien dat ik van waarde kan zijn en Ajax liet zien dat ze vertrouwen in mij hebben in hoe ik mij ga ontwikkelen. Ik heb ook nog geen gesprek gehad met Ajax over hoe mijn perspectief is als ik terugkom, dat vind ik wel jammer.”

Er is nog veel onduidelijkheid rondom de toekomst van Gorter, al maakt hij daar zelf momenteel geen heel groot probleem van. “Ik denk wel dat meerdere jongens ervaren dat het niet enorm duidelijk is allemaal”, vertelt Gorter. De doelman ziet dat Ajax zoekende is sinds het verrassende vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars in februari 2021. “Het was wel anders toen ik bij Ajax binnenliep natuurlijk. Het is heel onduidelijk. Voor mij is het nu belangrijk dat het hier bij Aberdeen goed gaat, dat ik goed speel, dat ik echt belangrijk ben voor het team en dat we belangrijke punten halen. Voor de zomer houd ik mijn oren open voor alles.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker na een Groningen emmen denk als die daar meer tot zen recht komt

23 maart 2023 om 20:46

Daar krijgt hij een burnout.

"ik heb ook nog geen gesprek gehad met Ajax over hoe mijn perspectief is als ik terugkom, dat vind ik wel jammer." - Toch bijzonder dat hij dit wel zelf aan kan geven bij Ajax Showtime, maar niet bij de club zelf. En ja, dat ligt aan beide kanten, maar ik vind het altijd bijzonder dat contractspelers dan eerst met de pers gaan praten om vervolgens eens bij de club te proberen.

23 maart 2023 om 14:10

Hoe weet jij dat hij dit niet al heeft aangegeven bij de club maar dat daar misschien wel niets mee gedaan is?

23 maart 2023 om 14:21

“Het aparte daarvan vind ik: ik heb niets gehoord. Ik heb het ook gelezen, maar ik heb mijn contract opengebroken met het idee dat ik als ik terug ben ik kan laten zien dat ik van waarde kan zijn en Ajax liet zien dat ze vertrouwen in mij hebben in hoe ik mij ga ontwikkelen. Ik heb ook nog geen gesprek gehad met Ajax over hoe mijn perspectief is als ik terugkom, dat vind ik wel jammer.” - uit niets blijkt dat hij zelf initiatief toont.

23 maart 2023 om 14:54

Je mag van een club cq werkgever ook wel verwachten dat zij daar het initiatief in nemen. Of in ieder geval het fatsoen hebben om te checken hoe en wat bij degene die onder contract staan.

23 maart 2023 om 14:20

Als je op huurbasis weg bent vind ik dat het initiatief toch echt bij de club moet liggen. Gewoon af en toe een belletje kan voldoende zijn.

Ben het wel met je eens als ik weer lees dat een speler niet weet waarom hij niet speelt. Je staat iedere dag met je coach op een veld. Als je het echt wil weten vraag je het toch gewoon.

Al zou dat bij een goede manager niet nosig moeten zijn.

23 maart 2023 om 14:51

Aan de andere kant, hij zit er net een maand (of 2?).. Je kan ook gewoon evalueren naderhand. Beetje grote jongen zijn, komop. Als Gorter laat zien dat hij stappen maakt, krijgt hij echt wel zijn kans bij Ajax alleen het eerste van Ajax is geen kinderspeeltuin.

23 maart 2023 om 14:25

Bij wie zou je dat moeten aangeven dan? Hamstra die zijn contract willen laten ontbinden? Huntelaar? Vd Sar?!

23 maart 2023 om 14:31

Van de Sar is de enige die beslissingen mag nemen. Dus bij van de Sar.

23 maart 2023 om 14:47

Aha, dan zou ik het ook via ajax showtime spelen, misschien leest hij dat blad op het toilet

23 maart 2023 om 14:54

Is dat niet gewoon een website van het allooi FR12?

23 maart 2023 om 15:03

Joh, dat weet ik toch niet. Website, clubblad, fanmagazine, ik hoor het vandaag voor het eerst.

Maar goed, dan leest hij het misschien op zijn smartphone.

Iemand een idee hoe hij nu bij Aberdeen keept? De kansjes die hij heeft gekregen in Ajax 1 waren niet om over naar huis te schrijven.

23 maart 2023 om 14:32

Kansjes ? Hoeveel heeft hij er gehad dan ? Ik dacht namelijk maar 1.

23 maart 2023 om 14:32

Hij heeft nog nooit een wedstrijd in Ajax 1 gespeeld alleen in jong Ajax

23 maart 2023 om 14:36

Nou ik kan me nog een Johan fruitschaal herinneren tegen PSV😂😂😂

23 maart 2023 om 14:37

Sloep01 Johan Cruyffschaal gemist?

23 maart 2023 om 15:39

Volgens mij speelde hij overigens ook de laatste wedstrijd van vorig seizoen

Dit interview zegt toch wel veel over de huidige stand van zaken op technisch gebied bij Ajax. Erg pijnlijk allemaal.

Voor Gorter zou het denk ik het beste zijn om gewoon een jaar in de Eredivisie te gaan keepen.

23 maart 2023 om 14:19

Yup, lijkt een grote puinzooi te zijn op de technische afdeling. Biedt ook weinig hoop als het gaat om de aankomende transferzomer, zowel op aan- als verkoopgebied. Of het verlengen van andere aflopende contracten...

23 maart 2023 om 15:28

Hier mis je ook wel de aanwezigheid van een ervaren technisch directeur. Niet dat die zelf alle telefoontjes met verhuurde spelers hoeft te plegen, maar hij kan wel een team aansturen dat deze klussen uitvoert. Uiteraard straalt een belletje van de TD meer oprechte interesse uit.
Ik zou toch wel eens een kijkje in de keuken willen nemen op de technische afdeling van de wat grotere clubs. Welke systemen zijn er in werking om bijv. contacten met verhuurde spelers of met spelers wier contract dreigt af te lopen, te onderhouden? Je kunt toch best eens per 3 of 4 weken een belrondje maken met verhuurde spelers? Of een agenda met contractalerts zodat je tijdig gesprekken start?

Lullig voor Gorter om dit te moeten lezen in de media. Als je dit als club beter aanpakt, hoeft hij zich vervolgens in diezelfde media niet te beklagen.

23 maart 2023 om 14:23

Zegt helemaal niks over de stand van zaken. Hij is net een 1-1,5 maand weg, wat zijn perspectief is zal afhangen van hoe hij zich laat zien dit half jaar, daarnaast is het allang bekend dat Ajax een nieuwe td wil aanstellen dus wat hij verwacht hij nou. Dat hij geen eerste keeper zal worden lijkt me logisch en op de bank zal hij niet beter worden, dus of opnieuw verhuren of verkopen.

23 maart 2023 om 14:24

Niet alleen dat gedeelte, maar ook het stuk over dat meerdere jongens onduidelijkheid ervaren en dat dat wel anders was toen Overmars aan het roer stond. Dat baart me toch best wel zorgen.

23 maart 2023 om 14:29

Welke spelers nog meer dan? Onduidelijkheid zal er toch een beetje bij horen in de voetballerij, daar hebben de clubs zelf ook vaak last van.

23 maart 2023 om 14:35

Weet ik veel welke spelers nog meer. Dat staat toch niet in het artikel? Ik neem gewoon aan dat Gorter meer Ajacieden op regelmatige basis spreekt dan jij, ik of wie dan ook op dit forum, en dat hij op basis daarvan die uitspraken doet.

Net als dat het anders was toen Overmars aan het roer stond. Dat hebben wij niet ervaren, maar hij wel. Dan is het toch reden tot zorgen dat het in korte tijd van "heel duidelijk" naar "heel onduidelijk" is gegaan?

23 maart 2023 om 14:49

Sorry niet goed gelezen. Dat het allemaal wat onduidelijker is lijkt me ook niet gek. Ten eerste heb je nu geen td en ten tweede ook geen definitieve trainer voor de komende seizoenen. Dat scheelt natuurlijk heel erg, want de nieuwe td zal in samenspraak met de trainer van komend seizoen beslissen wat er moet gebeuren.

Natuurlijk zal Overmars het beter doen dan wat er nu zit, maar hij moet ook niet klagen naar mijn mening. Ga nou eerst maar eens goed keepen, voordat je duidelijkheid wil. Hij zal toch ook niet zomaar zijn contract verlengen zonder ook maar een woord te noemen over volgend seizoen.

23 maart 2023 om 14:32

Mua, dit soort verhalen hoorde je ook wel toen Overmars het technische beleid nog deed. Dat heeft niet eens zozeer met de club en de mensen die er werken te maken. Hoe meer je uit beeld bent als speler, des te minder de club aandacht voor je heeft.

Zelf trekt hij ook conclusies die hij niet zou moeten trekken. Hij is nog jong, maar ging er in eerste instantie vanuit dat hij een nieuwe kans zou krijgen. Zolang je meetraint met de ploeg, krijg je die kans sowieso altijd. Als hij op de training meer indruk maakt dan Rulli, stelt een capabele coach gewoon de beste op.

Uiteindelijk moet je het als speler zelf laten zien en tot nog toe heeft Gorter gewoon niet geimponeerd. Bij Aberdeen heeft hij ook geen basisplaats. Dan doe je er verstandig aan om je gewoon stil te houden en keihard te knokken. Zo niet, plaats je een vertrekwens bij je club in de zomer en dan zal Ajax vast wel mee willen werken.

23 maart 2023 om 15:42

Gorter is gewoon eerste keeper bij Aberdeen hoor wat een onzin hij heeft geen basisplaats. Heeft alles gekeept sinds zijn komt alleen de laatste wedstrijd niet omdat die bij jong oranje moest melden en dus al in Nederland zat.

Gorter moet gewoon een transfer maken zo simpel is het. Rulli speelt er nog wel de komende jaren dus de kans dat hij gaat spelen is echt klein. Op zijn leeftijd moet die gewoon naar een middenmotor zoals Utrecht. Daar is de concurrentie niet heel sterk en kan die makkelijk kans maken om 1e keeper te zijn. Want bij Ajax blijven zal die nooit veel minuten maken.

23 maart 2023 om 14:34

Nou, nou... Utrecht is wel gewoon een subtopper. Wel ben ik het met je eens dat hij er goed aan doet om naar dergelijke clubs te gaan, mits er plek is.

23 maart 2023 om 14:38

Nou nou middenmoot hoor!

23 maart 2023 om 22:32

Het kan verkeren in het voetbal. Destijds kon hij de keuze maken tussen Ajax en Vitesse, waar al bekend was dat Ajax Pasveer over nam van Vitesse. Het pad lag dus helemaal voor hem open om de plek onder de lat over te nemen van Remko, maar desondanks maakte hij de keuze voor Ajax. Ik snap het wel qua salaris en allure, maar uiteindelijk om een carriere te bouwen lijkt het mij toch niet de meest ideale keuze. Hij had inmiddels al anderhalf seizoen bij Vitesse kunnen spelen, met daarbij ook een prachtige campagne in de Conference League. Daarbij was het ook prettig geweest voor Vitesse, want dan hadden ze daar niet al anderhalf seizoen lang blunderende keepers onder de lat gehad (met Schubert, Scherpen, Houwen en in mindere mate Reiziger).

Vind het fascinerend en soms pijnlijk hoe hard de voetbalclubs als een genadeloze bedrijven de toekomst van deze gasten bepalen. Te licht bevonden, wegwezen en je opvolger staat al klaar een kalenderjaar onder je. Gorter maakte het mee bij Ajax vorig jaar, daarvoor El Maach en Scherpen.

23 maart 2023 om 14:16

Het is inderdaad een harde wereld al is het bij veel “normale” bedrijven niet anders. Ik snap nooit dat je als organisatie niet iemand even kan bellen of alles goed gaat en de toekomst bespreken. Als de toekomst onduidelijk is is dat ook gewoon een antwoord.

23 maart 2023 om 14:35

Mua, dat is overal zo. Voetballers laten het heel vaak ook niet na om gratis de deur uit te wandelen en transfers te forceren als ze hun zin niet krijgen. Het werkt wel twee kanten op. Topsport is nou eenmaal keihard en zoals Scummyman al aangeeft is het bedrijfsleven dat ook.

23 maart 2023 om 14:38

Natuurlijk zal het een harde wereld zijn. Maar er wordt ook voor vele euros in die jongens geïnvesteerd, ze komen werkelijk aan niets tekort daar. Een mooi contract en alle faciliteiten om jezelf te ontwikkelen. Vind dat je er nogal dramatisch over doet, het kan ooit niet lukken en dan kan je dus via een andere weg het alsnog laten zien. Het is echt niet zo dat ze zomaar denken wegwezen.

23 maart 2023 om 15:52

Dat is overal zo natuurlijk, niet alleen in het voetbal.
Het enige is dat er vanuit de fans - clubs vaak heel anders gedacht wordt over de spelers die het wel halen maar vervolgens hun contract niet willen verlengen. Er wordt door veel mensen wel eens vergeten dat die loyaliteit die voetballers niet hebben, de clubs ook niet hebben richting spelers die (net) niet goed genoeg zijn.

23 maart 2023 om 17:14

Zo gaat de voetbalwereld nou eenmaal. Clubs investeren veel in spelers en als het niet uitkomt dan moeten ze gewoon weg. Daarnaast komen die jongens niks tekort om zich te ontwikkelen. Vorstelijk salaris en kunnen zowat de hele dag mee bezig zijn.

Je kunt het weiten aan Hamstra die naar de uitgang gaat en Ward die er nog niet is maar het is toch ook niet zo moeilijk om iemand binnen de organisatie contact te laten houden met verhuurde spelers. Desnoods bel je en zeg je dat het door de onduidelijkheid van wie volgend jaar TD en coach is je nog weinig zinnigs over zijn positie kan zeggen maar dat hij niet vergeten is.

23 maart 2023 om 14:32

@scummyman,

Maar de toekomst voor een keeper/ voetballer is toch duidelijk?
Als je presteert, haal je de selectie.

Moeten ze daarover bellen ?!

Wat gaan ze in dat gesprek zeggen:

" Goedemiddag Jay,
Wij willen het over je toekomst hebben, op dit moment ben je niet goed genoeg voor de selectie van Ajax, maar als je goed presteert en laat zien dat je een topkeeper bent, dan kom je in de selectie".

Dit is vooraf toch duidelijk ?!

Het is niet als in een "normaal" bedrijfsleven. Daar kun je zeggen, wij zien in jou een toekomstig bedrijfsleider/ ploegbaas o.i.d.

23 maart 2023 om 14:38

Al vraag je hoe iemand het beleeft tijdens zijn huurbasis, of hoe hij vindt dat het gaat en of zijn ontwikkeling een beetje vordert. Het lijkt mij dat je je als club betrokken voelt bij iemand die onder contract bij je staat.

Iemand voor een langere periode uitzwaaien en pas aan het einde van die periode weer eens spreken lijkt me voor beide partijen niet wenselijk. Al staat in het artikel niet of helemaal niemand binnen Ajax (behalve selectiespelers waar hij bevriend mee is) contact met hem heeft gezocht. Of dat het enkel geldt voor zijn perspectief etc.

23 maart 2023 om 14:43

@ajaxxxlove,

Contact opnemen is zeker niets mis mee,
Maar het ging hierboven over "toekomst bespreken".

Je weet niet hoe iemand zich gaat ontwikkelen, dus je weet ook niet wat voor toekomst iemand heeft.

23 maart 2023 om 15:50

Dat is ook wat ik bedoelde, gewoon 1 keer per maand even een half uurtje inplannen. Vrijblijvend je betrokkenheid tonen en aangeven dat je hem nog altijd volgt.
Dat geeft zo’n jongen ook de kans om de vragen waar hij mee zit te stellen.

Ik hoorde wel eens dat Overmars met veel oud spelers appte om de band warm te houden en de deur op een kiertje te houden voor de toekomst. Dat kan toch ook met huurspelers? Hoeft nieteens de TD te zijn maar ook iemand lager in de organisatie

23 maart 2023 om 16:17

I get your point, and you're right.

Zoveel moeite is dat niet. Kun je zelfs gewoon een sociaal persoon opzetten die continu met zulke dingen bezig is.

23 maart 2023 om 14:37

Het is misschien wel netjes, maar wat valt er precies te melden? Die jongen had het nog niet bij Ajax en keept ook maar sporadisch bij Aberdeen. Overigens is dat laatste nogal vreemd, aangezien Aberdeen op plaats 4 staat met een abnormaal aantal van 52 tegendoelpunten in 29 wedstrijden. Dan zou ik Gorter toch wel een keer de kans geven (wat hij nu overigens ook langzaam krijgt).

23 maart 2023 om 15:45

Gorter heeft alles gekeept sinds zij komt dus waar je die onzin vandaan haalt dat hij maar sporadisch keept is gewoon werkelijk gelogen.

Afgelopen week niet gekeept omdat bij jong Oranje moest melden en in Nederland zit. Net als een paar andere spelers wie waren op geroepen voor interlands wie ook niet meededen.

Is het serieus nou zo moeilijk om gewoon af en toe even contact te houden met die jongens?

Volgens mij maakt het toch niets uit dat Pasveer nog een contract getekend heeft. Wil hij dan wel 2de keeper achter Rulli zijn ? Hij moet zorgen dat hij aan het spelen komt. Reserve zijn bij een groot club dat is leuk voor ervaren keepers maar niet voor jonge talenten. Die moeten vooral wedstrijd minuten maken. Dus of zorgen dat je verhuurd wordt of zorgen dat je verkocht wordt. Waarbij de 2de optie misschien nog wel beter is. Want als je verkocht bent is de kans misschien nog wel groter dat ze jouw langer een kans geven (om in je te investeren) dan dat als je gehuurd wordt.

Het is natuurlijk van de zotte dat deze Gorter na 1 potje tegen PSV voor de JCS totaal met de grond gelijk is gemaakt en niet de kans heeft gekregen om zich tot een keeper van Ajax uit te groeien. Heeft duidelijk wel de potentie om een goede keeper te zijn en te worden. Had nooit de keuze voor ajax moeten maken maar lekker met GAE de Eredivisie in moeten gaan om zo lekker veel minuten en ervaring op te doen. Dan was die nu al veel verder geweest namelijk.

23 maart 2023 om 14:45

Weszol,

Jij denkt dat hij dan nu veel verder was geweest.

Daarbij hebben we bij Ajax niets aan "potentie". Als je het op dat moment niet hebt, hebben we niets aan je. Vooral als doelman.

23 maart 2023 om 15:25

@j3jontj33__ Als keeper moet je groeien met de hoeveelheid wedstrijden die je speelt Gorter is na deze ene pot met de grond gelijk gemaakt en meteen verbannen terwijl die het zeker wel heeft.

Of was jij ook meteen klaar met Onana toen die na zijn eerst paar potjes een paar keer flink de mist in ging? Die is er ook ingegroeid lopende de wedstrijden en dat heeft ajax geen windeieren gelegd.

23 maart 2023 om 15:31

@weszol,

Je vergelijkt nu Onana en Gorter.
Onana die buiten die fouten om, ook punten pakte. Of Gorter die buiten zijn fouten om, helemaal niets speciaals liet zien.
Gorter komt gewoon tekort voor de absolute top.
Leuk voor een middenmoot/onderste regio van de ED.

23 maart 2023 om 15:21

Het was niet na 1 potje. Hij heeft die hele voorbereiding de kans gehad he. Ging daar ook al in de fout. Hij was niet echt een bron van rust in de goal toen.

Gorter valt vooral op door zijn uitspraken in interviews. Hij is verhuurd nadat hij zijn contract heeft verlengt, dan is het nu toch zaak om goed te gaan spelen en zo een plek af te dwingen ? Volgens mij zijn er voor volgend seizoen nu twee plekken bekend; Rulli en Pasveer (gezien zijn contract aanbieding). Als ik Gorter was zou ik middels prestaties laten zien dat je die derde plek waard bent.
Neem overigens aan dat er bij de verhuur/contract verlenging ook afspraken zijn gemaakt tussen speler en club ??

Kom maar naar Vitesse. Basisplaats verzekerd.

Situatie valt wel mee...2 van de 3 keepers zal waarschijnlijk gaan stoppen bij Ajax gezien de leeftijd en dan hou je Ruli over en ver daarachter Setford. In dit geval zou hij 2de keeper worden en moeten knocker voor plaats 1

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren