Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aftellen naar de Ballon d'Or: Ronaldo op weg naar zijn hattrick

Laatste update:

Vanavond weten we of Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of Manuel Neuer de FIFA Ballon d’Or 2014 in ontvangst mag nemen. De Hand van Maradona blikte de afgelopen dagen vooruit op deze verkiezing van ‘s werelds beste voetballer van het afgelopen jaar. Vandaag het laatste deel: Cristiano Ronaldo.

/

Vorig jaar barstte Cristiano Ronaldo bij het ontvangen van de Ballon d’Or op het podium in tranen uit. Of dat dit jaar weer gebeurt valt te betwijfelen, maar dat hij als winnaar weer het podium op mag klimmen, lijkt zeer aannemelijk.

Volgens de scorebordjournalististen kan er maar één de winnaar zijn, en dat is CR7. In 2014 maakte hij in 60 wedstrijden 61 doelpunten en gaf 22 assists. Dit seizoen heeft hij in 15 competitieduels al 26 keer gescoord. Absurde cijfers.

Topscorertitels
In de Champions League was hij niet van het scoren af te houden. Met zeventien doelpunten verpulverde hij het topschuttersrecord en speelde daarmee een zeer belangrijke rol in de verovering van la Décima waar Real Madrid al zo lang op wachtte.

/

Niet verrassend won hij aan het einde van het seizoen 2013/14 de Gouden Schoen als topschutter van alle Europese competities. Dat hij deze individuele prijs moest delen met Luis Suárez was voor hem echter een teleurstelling.

Niet beslissend in finales
En dat is precies waar de crux zit voor Ronaldo. De statistieken vertellen namelijk niet het hele verhaal. Op papier heeft hij een ongelooflijk seizoen gehad, maar zonder hulp van ploeggenoten had de zon niet geschenen zoals het nu doet.

Ga maar na: in de finale van de Champions League was het in blessuretijd de kopbal van Sergio Ramos die Real redde van de nederlaag. In de verlenging was het Ángel Di Maria die het tij definitief keerde. Ronaldo kampte al sinds april met knie- en dijproblemen en kon zijn stempel niet drukken.

/

In de finale van de Copa del Rey was hij zelfs slechts toeschouwer. Geblesseerd zag hij vanaf de tribune hoe Gareth Bale met een geweldige rush Real langs Barcelona schoot.

Met de Europese Super Cup, waar een magistrale Ronaldo in de finale beide goals maakte, en het WK voor clubteams pakte Real in 2014 vier titels. Maar in de finale van die laatste titel was het opnieuw Sergio Ramos en niet Ronaldo die de ploeg naar de winst hielp.

Teleurstellend WK
De grootste smet voor Ronaldo ligt echter in Brazilië. Hij miste een groot deel van de Portugese voorbereiding en begon half fit aan het WK. Na drie groepsduels en een enorme oorwassing tegen Duitsland kon de ploeg alweer naar huis. Een droom in duigen.

Ons oordeel: Of Ronaldo wel gaat winnen? Iemand die vier titels pakt en doelpuntenrecords breekt, verdient niet anders dan te winnen. En dat het dan ontbreekt aan belangrijke goals in finales maakt geen verschil. Hij loodste Real naar de finales, die zij vervolgens als team wonnen. CR7 gaat voor zijn hattrick.

WIN EEN GESIGNEERD SHIRT VAN MESSI, RONALDO OF NEUER!
Wil jij kans maken op een persoonlijk gesigneerd shirt van jouw favoriet voor de Ballon d’Or 2014? Vul het onderstaande formulier in en wellicht dat jij de gelukkige eigenaar wordt van een persoonlijk gesigneerd shirt van de winnaar van de Ballon d’Or 2014!

Gaat Cristiano Ronaldo vanavond de Ballon d'Or winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren