voetbalzone

Advocaat gepikeerd: ‘Dit is niet de eerste keer, dus ik ga wel met hem praten’

Robin Bruggeman20 jan 2019, 11:56
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2019, 11:56
Advertentie

FC Utrecht hervatte zaterdagavond het seizoen tegen AZ en de eerste wedstrijd na de winterstop verliep niet zoals gehoopt voor de Domstedelingen. De concurrent uit Alkmaar was in eigen huis namelijk met 3-0 te sterk voor de ploeg van trainer Dick Advocaat en staat nu op basis van doelsaldo een plek boven de ploeg uit Utrecht. Advocaat was na afloop niet te spreken over zijn ploeg en lichtte doelman David Jensen uit als een van de zwakste schakels.

“Die eerste helft: drie schoten, twee goals. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Dat moet verbeteren. Dit is niet de eerste keer. Dus ik ga toch wel even met hem praten, dat lijkt me verstandig”, reageerde de oefenmeester na afloop van het duel bij RTV Utrecht. Advocaat vond ondanks de nederlaag wel dat FC Utrecht beter speelde dan tijdens de voorgaande wedstrijd tegen AZ van dit seizoen.

“Toen wonnen we met 2-1... We hebben nu ook wel kansen gehad, maar we waren niet echt dominant.” Dat zijn ploeg niet dominant kon spelen kwam mede door de keuzes die Advocaat gedwongen werd te maken. Zo was Jean-Cristophe Bahebeck niet fit genoeg om te starten, waardoor FC Utrecht aantrad met Nick Venema in de punt van de aanval: “Ik zei in de krant al: Bahebeck is een ander type spits dan Venema.”

“Nick wacht op z'n momenten, Bahebeck is een meevoetballende spits. Hem kun je inspelen, aansluiten... En: Nick heeft het tijdens de voorbereiding ook goed gedaan, dus ik kon niet om hem heen. Daar ben ik eerlijk in. Maar hij heeft zijn tekortkomingen. Nog wel”, sluit de ervaren trainer af. FC Utrecht staat momenteel op de zesde plaats in de Eredivisie en neemt het volgend weekend op tegen Willem II.

Bezig met laden …