Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AD oppert niet V/d Gaag, maar andere ‘succes-assistent’ als opvolger Steijn

Laatste update:

Mikos Gouka denkt dat het nog wel eens lastig kan worden voor Ajax om een eventuele opvolger voor Maurice Steijn te vinden. De journalist van het Algemeen Dagblad vermoedt dat vrijwel niemand voor korte termijn in wil stappen als er niets meer voor te spelen valt. Gouka denkt dat Ajax beter kan mikken op 'een langer traject'. De naam Albert Stuivenberg valt als kandidaat-trainer.

In de AD Voetbalpodcast wordt de positie van Steijn uitvoerig besproken. Het standpunt is unaniem: deze is na de nederlaag tegen FC Utrecht (4-3) niet meer houdbaar. Gouka vraagt zich echter af wie er nu als tussenpaus zou willen inspringen.

"Als ze van de week in Europa verliezen, liggen ze er in de Europa League uit. In de competitie staan ze 22 punten achter op PSV, dat zouden er na het weekend 25 kunnen zijn. Wat moet je dan nog bewerkstelligen?", aldus Gouka.

"Als je nu instapt, weet je ook dat, als het alleen maar tot het einde van het seizoen is, er niet zo veel te winnen valt. Dan moet je als Ajax een langer traject in gaan. Maar durft een club waar het zo slecht gaat tegen een trainer te zeggen: 'Jij bent voor de komende tweeënhalf of drie jaar onze man?'"

"Ik denk dat ze wat dat betreft niet in de rij staan", concludeert Gouka. "Aan de andere kant is het Ajax en dat is zo groot dat elke trainer er in principe zou willen werken."

Drie kandidaat-trainers
De Telegraaf onthulde onlangs dat Mitchell van der Gaag op het lijstje staat als potentiële opvolger van Steijn. Gouka betwijfelt echter of de huidige assistent van Erik ten Hag bij Manchester United dat ziet zitten. "Zou hij alles er voor op willen geven? In het verleden misschien wel, maar ik weet niet of dat nu zo makkelijk is."

Ook denkt Gouka dat Michael Reiziger, een andere kandidaat uit de wandelgangen, al gewogen en te licht bevonden is door Ajax. De oud-verdediger vertrok in maart uit Amsterdam om een uitdaging als hoofdtrainer aan te gaan, die hij kreeg bij Jong Oranje. "Ze zullen wel geweten hebben wat ze daaraan hadden, ik kan me niet voorstellen dat ze nu die ommezwaai maken."

"Het Ajax-spel moet natuurlijk het Ajax-spel zijn", introduceert Gouka een volgens hem geschikte kandidaat. "Dan moet je een trainer hebben die weet hoe je de patronen voor aanvallend voetbal erin slijpt. Ik weet niet of hij het zou doen, maar Albert Stuivenberg, die bij Arsenal heel dicht naast Arteta zit, zou wel iemand zijn die het voetbal er bij Ajax in kan brengen. Maar ik heb geen idee of hij dat zou willen."

"Stuivenberg heeft ook bij Van Gaal gezeten, bij Manchester United. Ik weet niet of het van beide kanten honderd procent bevallen is, dus ik wil niet suggereren dat ze gebotst zijn, maar hij is daarna niet meer bij Van Gaal aangesloten. Maar Van Gaal weet wel wat voor vlees hij in de kuip heeft. Qua profiel zou dat volgens mij wel een goede zijn voor Ajax."

Stuivenberg is assistent bij Arsenal sinds 2019, toen Mikel Arteta hoofdtrainer werd bij the Gunners. Tussen 2014 en 2016 diende de Rotterdammer als rechterhand van Van Gaal bij Manchester United. Ervaring als hoofdtrainer deed Stuivenberg op bij Nederland Onder 17, Jong Oranje en KRC Genk. Zijn laatste klus, daterend uit 2017, hield hij elf maanden vol.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Albert Stuivenberg? Haha. Misschien wel de enige trainer op aarde die het slechter kan doen dan Maurice Steijn met dit materiaal. Ik zou Jaap Stam een belletje geven. Hij voldoet aan alle eisen voor een succesvol huwelijk:

1) Kaal.

23 oktober 2023 om 13:12

Als je eigenlijk kritisch kijkt naar het lijstje van de versleten trainers bij Ajax is het echt bijzonder matig2023) Steijn - historisch slecht(2023) Heitinga - heel matig(2022) Schreuder - slecht(2018-2022) Ten Hag - Top gepresteerd(2017) Keizer - slecht(2016) Bosz - redelijk + EL finale(2010-2016) De Boer - qua resultaat goed.

23 oktober 2023 om 13:15

Keizer slecht? Hij speelde over het algemeen mooi voetbal en er zat een stijgende lijn in. Hij had ook te maken met het Nouri trauma. Bosz werd net geen kampioen en het kan zomaar weer jaren en jaren duren voordat Ajax een Europese finale haalt. Dat is knapper dan het kampioenschap. Bosz dus top.

23 oktober 2023 om 13:42

Keizer deed het beter dan Schreuder, Heitinga en Steijn bij elkaar en die werd bizar snel op straat gegooid. Een van de weinige keren waarbij ik het persoonlijk echt te vroeg vond om iemand de deur te wijzen. Waarbij ze Schreuder en Steijn zo'n 5 wedstrijden door laten blunderen, terwijl iedereen, inclusief de spelers, ziet dat het niks gaat worden.

23 oktober 2023 om 13:42

Keizer is vooral vrij naief. Die zou dit Ajax waarschijnlijk net zo kwetsbaar het veld opsturen om die Ajax-manier maar in stand te houden. Dat deed hij eerder ook en met heel wat beter materiaal. Alles wijten aan het drama rond Nouri gaat me echt te ver. Er was tactisch ook heel wat aan te merken aan Keizer. Nu heb je helemaal geen selectie die op die manier kan spelen. Die selectie schreeuwt 'omschakeling' en los van het feit dat ik niets met die formatie heb, is 5-3-2 misschien wel de enige manier om resultaten te maximaliseren door de afwezigheid van echte verdedigende middenvelders.

23 oktober 2023 om 13:53

Keizer werd voor mijn gevoel vooral snel geslachtofferd vanwege zijn zwakke uitstraling in de media en interviews. Daar stond geen kerel met overtuiging te praten over zijn visie zoals een Bosz of van Gaal dat kan. Als je dan niet top presteert wordt je eruit gekegeld. Nou vind ik niet dat Steijn een bepaalde aura uitstraalt maar goed, dat is weer een ander verhaal…

23 oktober 2023 om 13:44

Stoppen met speculeren jongens. Het is allang bekend; het wordt Jordy Krau, erfgenaam van het orakel uit Betondorp.

Is een buitenlander niet een betere optie? Alle Nederlandse namen vind ik nou niet heel indrukwekkend.

23 oktober 2023 om 13:30

Welke goede nederlandse trainers zijn er op dit moment. Volgens mij kom je dan uit bij Bosz, Slot, ten Hag en misschien Pascal Jansen. 3 van de 4 trainers zouden van een kampioenskandidaat naar een ploeg die op plek 17 staat gaan. Waarbij de vooruitzichten ook nog niet eens heel goed zijn.

23 oktober 2023 om 13:43

Dat zegt niet alles natuurlijk, Ajax is wel een grote club natuurlijk. PSV of Feyenoord inruilen voor Ajax ligt niet voor de hand, maar vanuit AZ is dat wel promotie natuurlijk. Toen Slot naar Feyenoord ging stond AZ op dat moment ook hoger volgens mij, wat mij niet zoveel zegt, het is gewoon een grotere club met veel meer mogelijkheden.

Als Ten Hag eruit vliegt daar zou dat ook een optie zijn. Je moet ook niet een enorme wonderdokter te zijn om het beter te doen dan Steijn.

Die begint tegen Utrecht met 2 wingbacks die van nature hoog gaan staan en een dubbele 10, en vervolgens krijgt de arme Tahirovic de schuld dat die onzichtbaar is. En de spelers de schuld dat de passmap toont dat er nauwelijks opbouw door het centrum is. Goh, hoe zou dat nou komen.

Ten Hag die liet Mazraoui het middenveld in stappen in de opbouw, dan had je 3 opbouwers voor het centrale duo. Steijn heeft daar 1 man staan tegen een overmacht. En dan boos worden dat zijn spelers ballen naar de zijkant spelen in de opbouw.

Er hoeft ook niet extreem veel te gebeuren imo:
- in de winter een type Mazraoui halen met ervaring die rust brengt in de opbouw en controle geeft aan de verdediging
- Gaaei rustig laten wennen in Jong Ajax
- Tahirovic en Vos naast elkaar laat spelen voor de verdediging
- een 10 koopt die daar ervaring, creativiteit, handelingssnelheid en leiding brengt
- Berghuis op t bankje zet
- Bergwijn en Akpom verkopen
- Godts kans geven op linksbuiten.

Dan denk ik dat Mikautadze, Manssverk, Sutalo, Tahirovic, Forbs, Sosa, Ramaj gaan laten zien dat ze hele aankopen zijn.

Stuivenberg wordt helemaal niks met zijn Arsenal voetbal. Daar is de huidige selectie totaal niet geschikt voor. Het verschil met Arsenal is extreem groot momenteel

Het is veelzeggend dat hij niks zegt over de matige periode van Stuivenberg bij Genk.

Ik zou voor een buitenlander gaan. Hasenhutl kan leuk zijn. Persoonlijk had ik voor Clement gegaan, maar die is al aangetrokken door Rangers door te lang talmen door het bestuur.

23 oktober 2023 om 13:00

Je noemt nogal wat namen. Denk je serieus dat gelouterde buitenlandse trainers hun handen nu willen gaan branden aan Ajax? Je zou kunnen zeggen, de uitdaging is nu het grootst. Echter is Ajax voorbij gestreefd door Feyenoord en PSV, waar meer kwaliteit én waarde op het veld staat. En ook nog eens twee uitstekende oefenmeesters aan het roer staan. Ga er maar aan staan. Nee, ik denk niet dat Ajax momenteel erg in trek is bij ambitieuze succesvolle trainers.

23 oktober 2023 om 13:04

Hasenhuttl zit al een jaar zonder job en Clement gaat aan de slag bij Rangers.

Waarom zouden die geen interesse hebben?

23 oktober 2023 om 13:11

Hasenhuttl is wel een goede optie, maar zou een interim niet handiger zijn en dan vanaf de zomer Hasenhuttl?

23 oktober 2023 om 13:15

Dan moet die nog een jaar willen wachten. En dan krijg je weer zo een figuur dat op de achtergrond alles bekijkt, maar nog niet rechtstreeks betrokken is. Een type Ragnick bijna.

23 oktober 2023 om 13:17

Nou ja, je zegt het zelf al. Kan me ook voorstellen dat trainers er een mooie uitdaging in zien dit Ajax er weer bovenop te krijgen.

23 oktober 2023 om 13:29

De hele club is van binnenuit aan het rotten joh. Van jeugdtrainers tot het bestuur. Gewoon weer terug naar oud-voetballers op belangrijke posities

23 oktober 2023 om 13:38

@lierse1997 - Omdat de club momenteel in brand staat. Ook kun je je afvragen waarom een Hasenhuttl nu al een jaar geen werkgever heeft. Er zal vast wel interesse zijn geweest van clubs, dus die zal wel op een geschikt project wachten.

Ik denk niet dat je nu al een coach voor de komende jaren (op papier) aan moet willen trekken. Je moet momenteel sowieso al shoppen bij 'de restjes', dus dan zit je al op de B- of C-garnituur trainers. Tenzij je een coach elders wegkaapt, maar ook dan lijkt het me nogal een opgave om een geschikte kandidaat te vinden.

Enkel even een coach vinden die de Ajax-manier kent is eigenlijk geen optie. Dat kan deze selectie sowieso niet dermate uitvoeren dat je er structureel resultaten mee gaat halen.

23 oktober 2023 om 13:50

Ajax is een zodanig grote naam met nog steeds zodanig grote financiële middelen dat die veel aantrekkingskracht hebben.

Je gaat toch niet beweren dat Ajax veel minder aantrekkelijk is dan Rangers? En Hasenhuttl past echt wel bij Ajax en vice versa.

23 oktober 2023 om 16:07

@mijn Optiek Die zelfde vraag wordt ook altijd gesteld wanneer er een kleine provincie club onderaan staat en dan nog staan de trainers in de rij. Dat zal hier echt niet anders zijn.

De echte top trainers zulen niet instappen. De nederlandse top trainers hebben immers al een club en de internationale top heeft sowieso geen interesse in de Eredivisie tenzij Ajax diep in de buidel wil tasten voor een nieuwe trainer.

Maar voor elke andere trainer is dit Ajax perfect. Slechter kan het niet.

23 oktober 2023 om 13:54

Michel Preudhomme lijkt me een mooie trainer voor deze klus.
Heeft overal waar die instape prima gepresteerd.
En anders misschien Van Marwijk proberen te overtuigen?
Beiden zijn clubloos.

23 oktober 2023 om 13:59

Ik denk niet dat Preudhomme er nog zin in heeft. Die zit liever in Bordeaux (?) volgens mij.

23 oktober 2023 om 14:44

Niet geschoten is altijd mis.
Ajax is een grote club, misschien wel de grootste club tot nu toe voor hem.
En hij zal een aanzienlijk kleiner portfolio hebben dan bij Luik destijds.

Jorg Jesus heb ik altijd een uitstekende trainer gevonden, heb nooit gesnapt waarom grotere competities nooit interesse hebben getoond.
Zit nu in Saudi Arabie dus lijkt me onhaalbaar.... mja zoals ik zei, niet geschoten is altijd mis.

Er lijkt er mij maar 1 geschikt en dat is Advocaat. Past totaal niet bij Ajax maar is in iedrr geval een zekerheidje dat je nog Europees voetbal haalt, wat cruciaal is.

23 oktober 2023 om 13:35

Kan me het ook moeilijk voorstellen. Advocaat als trainer met een Van Gaal in adviserende rol binnen je club. Die gaat zich natuurlijk een keer bemoeien met het eerste elftal, gaat Dick dat trekken?

23 oktober 2023 om 14:36

Advocaat deed het paar jaar terug met Feyenoord toch ook totaal niet bijzonder? Qua spelersgroep niet vergelijkbaar met nu natuurlijk maar kan me herinneren dat er toen ook veel kritiek op hem was. Of hij een zekerheidje is waag ik dan ook te betwijfelen.

23 oktober 2023 om 16:42

Jordy?

Niets voor te spelen? Volgens mij nog genoeg voor te spelen.
Zelfs als je deze week 2x verliest, Brighton en PSV, kan je nog steeds de Europa League winnen. 3 laatste duels winnen en je staat op 11 punten. Dan ga je in deze poule echt wel door.
Daarnaast moet Ajax hoe slecht ze er nu ook voorstaan, zorgen dat ze volgend jaar hoe dan ook Europees voetbal halen. En je hebt de beker nog. En als je het dan als trainer goed doet, kan het je ook nog eens een langer dienstverband opleveren.

23 oktober 2023 om 13:36

"zelfs als je deze week 2x verliest, Brighton en PSV, kan je nog steeds de Europa League winnen."

Ik ga helemaal stuk om deze grap. Bedankt voor het opfleuren van een toch wat grauwe, saaie maandag.

23 oktober 2023 om 14:01

Toch fijn dat ik je dag een beetje heb kunnen opfleuren maar even serieus, het is geen grap. Feitelijk gezien kan Ajax nog steeds de Europa League winnen. Ik zie het onder Steijn zeker niet gebeuren, maar met een nieuwe trainer, kan er zo ineens van alles veranderen.

23 oktober 2023 om 14:18

Op papier kan Ajax ook nog kampioen worden Tris. Maar een beetje realiteitszin zou nu niet misstaan toch?

Al zouden Johan Cruijff en Pep Guardiola samen een kindje maken en die jongen wordt trainer....zelfs dan zou hij met deze selectie geen Europa League finale halen, laat staan winnen.

23 oktober 2023 om 16:33

Europa League heb je geheel in eigen hand, kampioen worden niet meer. Gebeurd natuurlijk niet, maar dat bedoelt hij denk ik.

23 oktober 2023 om 16:38

Ik snap heel goed wat hij/zij bedoelt....daarom zeg ik dat een beetje realiteitszin geen kwaad kan.

23 oktober 2023 om 13:36

Sereuze vraag: denk jij dat Ajax de koemnde weken in staat is om 3 EL wedstrijden te winnen? In normale vorm geloof ik het wel, maar in de huidige labiele vorm en waarschijnlijk dat je komende week nog 2 dikke nederlagen krijgt, ziet dat absoluut niet gebeuren. Hoe jammer ook voor ons coëfficiënt.

23 oktober 2023 om 13:59

Onder Steijn zeker niet, maar een nieuwe trainer kan voor een impuls zorgen. Krijgen spelers wellicht weer wat vertrouwen, weet je het nooit. Artikel gaat over dat er geen enkele trainer de klus zou willen aanpakken omdat er geen eer te behalen valt. Feitelijk gezien valt er veel te behalen, of je het ook daadwerkelijk realiseert, weet je natuurlijk nooit van te voren.

23 oktober 2023 om 16:12

Je moet niet drinken op de maandag ochtend, of het moet als een grap bedoelt zijn.

Er is op dit moment ook geen goede trainer beschikbaar. En de namen die ik hier voorbij zien komen, gaan ook niet slagen bij ajax.

Waarom nou zo moeilijk gewoon Jansen van Az..die is nu wel toe aan een volgende uitdaging!

En een uitdaging is Ajax zeker.

23 oktober 2023 om 13:04

Waarom zou hij dat doen? Staat 2e op dit moment bij een rustige club.

23 oktober 2023 om 13:16

Omdat er financieel meer mogelijk is, beter salaris, meer kans op het maken van een transfer naar de top.

23 oktober 2023 om 13:20

Zelfde redenen als waarom Slot naar Feyenoord ging

23 oktober 2023 om 13:32

@ajaxnl! - Dat valt ook nog maar te bezien. Als Ajax zich dit seizoen niet weet te herpakken, kun je de mooie transfersommen wel vergeten en dan ontstaan er flinke tekorten. Ajax heeft over het algemeen al verkopen nodig om een operationeel verlies weg te werken (niet bijzonder, maar wel lastig onder dit soort omstandigheden). Vergeet niet dat Ajax ook deels geleefd heeft naar wat er binnenkwam. Het is niet zo dat er nog ergens een potje van 75 miljoen euro ligt.

Bovendien; als je de Ajax-manier enigszins effectief terug wilt zien op het veld, is er sowieso geld nodig. Deze selectie kan 4-3-3 niet op die manier uitvoeren. Het kan het niet eens effectief op een behoudende manier spelen, want je hebt de backs niet en geen verdedigende middenvelder.

23 oktober 2023 om 13:33

AZ doet het ook financieel gewoon heel goed. Daarbij weet hij wat hij bij AZ heeft en is nog maar de vraag wat het bij Ajax gaat worden. Momenteel is de selectie van Ajax volledig uit balans en is het maar de vraag of ze op korte termijn iets op de transfermarkt ook maar iets kunnen doen.

23 oktober 2023 om 14:16

Ik zie Jansen niet direct naar het buitenland vertrekken, dan is het of instappen bij Ajax of wachten tot Slot weg is bij Feyenoord..ik lat voor het gemak PSV weg want daar is de Messias net binnen

23 oktober 2023 om 13:39

@skylab
Omdat die zijn oude mentor liever komt opvolgen in Rotterdam volgend jaar.
Je wilt in je carriere liever en stap vooruit dan achteruit maken toch?

Louis van Gaal met Reiziger en Bogarde, let’s go!

23 oktober 2023 om 13:42

L v G gaat het niet doen Reiziger wil niet of te licht Ik zou graag zien dat Ten Hag terug komt maar alleen als hij gratis is dus na ontslag in Manchester en snel Bogarde vragen want de verdediging was wel erg matig. Alleen Sosa is beter dan Hato als back. Dus Hato als LCV met backup Avilla die dan ook backup is voor Sosa samen met Salah Eddine

23 oktober 2023 om 14:41

Bijzonder dat zoveel mensen in Bogarde de verlosser zien om de verdediging weer op de rit te krijgen. Zou het toen der tijd niet gewoon aan de totaal tactiek van ten Hag hebben gelegen?
Net zoals bijv. een bosz met de erg kwetsbare verdediging op dit moment ook veel minder tegengoals krijgt dan zijn voorgangers?

Ze weten niet of van der Gaag zou willen instappen , dan komen ze met een andere naam waarvan ze ook niet weten of die zou willen instappen.
Een trainer met ambitie zou denk ik graag nu willen instappen.

Ik denk dat van Gaal het gaat overnemen tot de zomer als manager met Reiziger en Bogarde als veldtrainer naar Engels model.

Zou in mijn ogen de beste oplossing zijn en intussentijd kan Ajax de tijd nemen om de geschikte trainer voor volgend jaar te strikken.

23 oktober 2023 om 13:22

Hoe vaak moet van gaal nog zeggen dat hij ziek is voordat het eens door dringt tot mensen? De beste man kan niet eens zelfstandig naar de toilet.

23 oktober 2023 om 13:23

Zo een dingen zei je ook over Tadic.

Het lijkt me ook zeer onwaarschijnlijk maar met Van Gaal weet je nooit.

23 oktober 2023 om 13:30

Van Gaal is veel te gedreven en ik zie hem het stokje overnemen mits hij een paar goede assistenten heeft die al het fysieke veldwerk voor hem kunnen opknappen.

23 oktober 2023 om 13:46

Ben het niet vaak eens met Svenfan_1 als hij dingen zegt als "hij of zij heeft dit gezegd, dus..."

In dit geval ben ik het 100% met hem eens. V. Gaal is ziek en heeft geen zin meer in een fulltime baan. Die gaat nu echt niet instappen als hoofdcoach van Ajax....want dat zijn momenteel 3 fulltime banen in 1. Die blijft lekker als "adviseur" het beleid bepalen en zal op de achtergrond al lang bezig zijn om te kijken / bespreken wie het stokje het beste kan overnemen van Steijn.

23 oktober 2023 om 14:47

Waarom zou Reiziger de stap weer naar assistent gaan maken, helemaal als al het plan is om voor volgend seizoen een andere trainer aan te stellen?

Mij lijkt dat je nu een trainer aan gaat stellen met het idee dat hij ook volgend seizoen de trainer is.

Klinkt meer als: Laten we interessant doen en een naam noemen waar verder niemand aan denkt.

Ik zou overigens voorstellen Frank de Boer het seizoen af te laten maken. Dat wordt geen samba voetbal, maar die kan het in elk geval wel verdedigend beter neerzetten. En dan voor volgend seizoen verder kijken.

23 oktober 2023 om 13:50

"klinkt meer als: Laten we interessant doen en een naam noemen waar verder niemand aan denkt."

Dat heb je natuurlijk steeds meer met al die journalisten die denken dat hun mening relevant is en podcastjes moeten vullen. Het is allemaal gelul in de ruimte. Het brengen van nieuws is tegenwoordig ondergeschikt aan het ventileren van ongefundeerde meningen en uit je hol getrokken ideetjes.

Overigens kan ik me wel vinden in jouw F. de Boer oplossing. Samba voetbal gaat het idd niet worden, maar dat krijgt zelfs Pep niet voor elkaar met de rommel die Ajax heeft aangetrokken afgelopen zomer. Maar de Boer heeft wel al bewezen (met dodelijk saai en lelijk voetbal) resultaten te kunnen halen. Al is het hem na 4jaar Ajax nergens anders meer gelukt, zou ik hem de kans nog wel geven als interim.

Elke onervaren trainer is Ongeschikt, zeker nu
Ajax koopt jonge spelers en wil spelers zoals Vos en Jlynson laten doorstromen dan moet je er niet ook nog eens een Onervaren trainer bijhalen.
Zo'n trainer wil wel; lekker ervaring opdoen en als je bij Ajax hebt gewerkt vind je daarna heus wel weer een baan. NIET doen dus
Overigens denk ik dat sommige ex-spelers al weten dat Stein eruit ligt, maar is hen verzocht om te zwijgen.

Alsjeblieft zeg, geen assistenten nu. Frank de Boer bellen, dat is je beste optie. In 2010/2011 was het eenzelfde giftige achtergrondsituatie en een team in crisissferen. Het voetbal was niet fantastisch, maar je werd wel 4x op rij kampioen met Frank!

Van der Gaag en Stuivenberg lijken mij allebei geen trainers die Ajax nu nodig heeft. Reiziger zou ik wel overwegen, maar ik denk niet dat hij nu in wilt stappen bij Ajax. Bij van der Gaag heb ik een beetje een gemixed gevoel van Steijn en Schreuder bij elkaar: van der Gaag is vooral bij kleinere clubs in Nederland en Portugal trainer geweest en heeft het daar prima gedaan, maar dus nog nooit een grotere club getraind. Bij Jong Ajax deed hij het wel prima, dat heeft hij dan wel als voordeel. Maar ik heb dus tegelijk ook het Schreuder gevoel bij hem; een prima assistent-trainer en is net als Schreuder ook assistent van ten Hag geweest bij Ajax (en hedendaags bij Manchester United) maar denk uiteindelijk dat dan ook van der Gaag net als Schreuder en Steijn geen goede keus zal zijn.

Zoals ik al schreef zou ik Reiziger wel graag zien, maar die zal dus waarschijnlijk niet terugkeren. Blijft bizar dat Reiziger de afgelopen keren iedere keer is overgeslagen bij Ajax alsof hij er niet was. Toen ten Hag vertrok bij Ajax, dacht ik dat Reiziger best wel een goede kandidaat kon zijn. Zijn naam is nooit genoemd en Ajax ging voor Schreuder. Toen Schreuder vertrok dacht ik wederom dat Reiziger nu echt wel doorgeschoven zou worden, maar zelfs dat gebeurde niet en Heitinga werd direct doorgeschoven terwijl Heitinga het niet eens op de rit had bij Jong Ajax en Reiziger al jaren samenwerkte met ten Hag als assistent maar ook een topprestatie heeft geleverd bij Jong Ajax door kampioen in de KKD te worden.

Ik zie ook een goede trainer in Reiziger, maar doordat hij dus in het verleden meerdere keren voorbij is gelopen alsof hij er niet staat plus het feit dat Ajax ten opzichte van vorig jaar toen Schreuder vertrok en Reiziger het meest logisch was om het over te nemen, veel meer in de fik staat dan toen denk ik niet dat hij in zal stappen en hij is natuurlijk nog niet zolang begonnen bij Jong Oranje.

Bij Stuivenberg heb ik ook altijd het idee gehad dat hij een prima assistent-trainer is, maar geen goede hoofdtrainer. Heb hem toen wat jaren terug als coach aan het werk gezien bij Jong Oranje en RC Genk, en in beide gevallen ging het niet echt soepel. Is gewoon zo iemand als René Meulensteen; een goede assistent, maar als hoofdtrainer helaas niet goed genoeg.

Veel kandidaten zijn er gewoon niet. Toch blijf ik ergens het idee hebben dat ik er niet raar van opkijk als Ajax en van Gaal dan toch bij iemand als Seedorf uitkomen. Velen hoeven hem niet omdat hij een eigenwijs karakter en te vol van zichzelf is. Dat is hij ergens ook wel, maar je haalt wel iemand met een gigantische status binnen en heeft bij AC Milan en Deportivo de La Coruña gewoon prima werk geleverd in ongeveer 6 maanden.

Bij AC Milan werd het voetbal veel beter en stegen ze vanaf plek 16 naar uiteindelijk naar plek 8 en van de 22 wedstrijden die Seedorf coachte, won hij er 11, speelde hij er 2 gelijk en verloor hij er 9. Als ze hem het seizoen daarop lieten zitten zouden de prestaties echt wel beter worden, want er zat een duidelijke stijgende lijn in onder Seedorf ten opzichte van zijn voorganger Allegri. Bij Deportivo deed Seedorf het ook gewoon prima. Toen hij begon stonden ze stijf onderaan in La Liga, uiteindelijk zijn ze 18de geworden en handhaving in La Liga net misgelopen. Hij coachte daar 16 wedstrijden en won er daar maar 2, maar speelde er 6 gelijk en verloor 8 maar speelde hij wel gelijk tegen betere en lastige tegenstanders zoals Sevilla, Real Betis en Real Sociedad. De laatste wedstrijden van het seizoen had Seedorf ook gewoon pech dat hij toen kans had op handhaving in de La Liga, maar dat hij tegen o.a. FC Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid moest spelen die toen volop in strijd waren voor de titelrace en uiteraard mega veel kwaliteit meer hadden.

Zijn avontuur in China heb ik niet gevolgd, Kameroen ging volgens mij oké maar daar werd hij ontslagen omdat ze tegenvielen op de Afrika Cup.

Ook denkt Gouka dat Michael Reiziger, een andere kandidaat uit de wandelgangen, al gewogen en te licht bevonden is door Ajax.

Dus Reiziger was te licht bevonden maar Heitinga die al helemaal niets heeft laten zien als hoofdtrainer was wel goed genoeg? Ik zie 10 keer meer kwaliteit in Reiziger.

Frank de Boer! Hij maakte Ajax tenminste nog kampioen, met ook geen top selectie.

"het Ajax-spel moet natuurlijk het Ajax-spel zijn"

Zeker voor de korte termijn is dit gewoon een ontzettend dom argument. We zien toch allemaal dat je het Ajax-spel momenteel niet kunt spelen? Voorin heb je de temporisering niet, achterin heb je de stabiliteit niet en op het middenveld heb je eigenlijk alleen Berghuis die zo snel kan handelen in de passing. Bovendien hebben ze in aanvallend opzicht ook niemand die meerdere tegenstanders bezig kan houden. Bovendien heeft Ajax geen pure verdedigende middenvelder die gaten dicht kan lopen.

Ik geef dit Ajax eigenlijk alleen een kans als ze met drie centrale verdedigers gaan spelen. Sowieso kun je nu beter op zoek naar iemand die er een pleister op weet te plakken zodat je op korte termijn resultaten kunt halen. Dat geeft je ook wat ademruimte in de zoektocht naar een nieuwe coach voor de wat langere termijn.

Hoe moeilijk kan het zijn? De beste trainer voor de korte termijn is Advocaat, stel hem tot het einde van het seizoen aan en ga in de tussentijd op je gemak het nieuwe seizoen invullen met een trainer voor de lange termijn en enkele gerichte zomerse aankopen

Gewoon doorgaan met Steijn. Rechtstreek op weg naar de afgrond. Men is bij Ajax ziende blind en horende doof. Van Gaal stelt ernstig teleur. Dus is er sportief geen zicht op een ommekeer.

Naam van Pascal Jansen al genoemd?

Mijn mening is dat het niet aan de trainer ligt. Leg de namen van de trainers van de afgelopen jaren naast de spelersgroepen. De waarde van de spelersgroepen is gerelateerd aan resultaten. Heel simpel. Hiernaast is het beleid sterk negatief van invloed. Aantrekken van spelers is gericht op waarde over een jaar of twee jaar. Aankoopbeleid staat in relatie tot bedrijfsvoering en is gericht op winst maken. Verkoopbeleid is erop gericht de nodige cijfers te behalen om marktwaarde van Ajax NV hoog te houden. Op de beurs schommelt het na de kleine piek in juni. Er zal wat moeten gebeuren.

Ligt het dus aan spelers en trainers? No Way!!!! Beleid is slecht, met name op spelersgroep. Ik denk dat sponsors en verkoop van business de waarde nog redelijk positief is.

Tsja, ik kijk niet als Ajaxsupporter en snap de emotie.

Albert wie? Zullen dat niet doen. Frank de Boer is de beste optie die ik kan verzinnen. Ervaring, Ajax-DNA, goede relatie met Van Gaal en Danny Blind. Heeft in zijn eerste periode laten zien dat hij met middelmatig materiaal (categorie Boilesen, Ebecilio, Enoh, Ozbiliz etc.) goede resultaten kan halen.

De fout van v/d sar herstellen en Reiziger proberen terug te halen. Ook Bogarde terug voor de verdediging. Niet vergeten de enige trainers die met een jong team de KKD wisten te winnen.
OT ik zeg de fout van v/d Sar want niet vergeten daar begon het allemaal mee.

Zou Wim Jonk geen optie kunnen zijn? Heeft het Ajax DNA. Of Henk ten Cate voor de korte termijn?

Als Steijn eruit vliegt zal het Frank de Boer worden. Goed contact met van Gaal. Sterker nog.. Op voorspraak van van Gaal bondscoach geworden. Heeft Ajax dna, kan met minder materiaal presteren, doet het goed bij de achterban en is beschikbaar.

Ik zou als eerste per direct Bogarde terug halen geef hem wat nodig is!

Voor tijdelijk zou ik dan graag Maduro en Bogarde als assistenten met een ervaren trainer uit het rijtje Advocaat, ten Cate of van Bronkhorst.

Dan kun je rustig opzoek naar een lange termijn optie. Waarbij wat Nederlandse opties er niet veel zijn behalve ten Hag(zeer waarschijnlijk niet haalbaar), Jansen(wordt flink de knip trekken), de Boer(wil die?) Of van Bronkhorst.

Daarom zou ik liever een buitenlandse trainer zien. Daar is best wat beschikbaar maar je zult ze echt moeten overhalen. En dan denk ik in eerste instantie aan namen als: Hasenhuttl, Glasner, Gallardo, Demichelis, Ranieri, Clement, Potter of Gasperini.

Villas Boas? Train hij nog ? Lijntje uitgooien bij hem?

Ben ik nou de enige die Sarina Wiegman een zeer geschikte kandidaat vind voor de aanstaande vacante vacature als hoofddtrainer van Ajax?

23 oktober 2023 om 15:44

Misschien dat Sarina Wiegman zichzelf ook een goede kandidaat vindt maar veel meer zullen het inderdaad niet zijn. Geen enkele ervaring in topvoetbal. Zou eerst bij een hoofdklasser moeten beginnen om te kijken of haar aanpak ook werkt bij mannen. Ajax is met alle respect voor haar echt een veel te grote stap.

Ben ik de enige die aan Winston Bogarde denkt? Is 2x kampioen geworden, met O19 en Jong, heeft Ajax-dna, is beschikbaar en weet hoe Ajax moet spelen. Lijkt mij een 1 en 1 is 2-verhaal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren