Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanvaller met verleden bij Ajax én Arsenal duikt op in Heerenveen

Laatste update:

Joel Ideho is op proef bij sc Heerenveen. De twintigjarige aanvaller liep uit zijn contract bij Arsenal en hoopt in Friesland nu een verbintenis in de wacht te slepen. Ideho speelde zijn wedstrijden tot juli voor Arsenal Onder 23, waar hij in 2020 naar overstapte vanaf Ajax. Daar bracht de Tilburger bijzonder kort door.

Ajax haalde Ideho in juli 2020 naar de club, waarvoor het toen 56.000 euro naar Willem II overmaakte. Drie maanden later was hij alweer gevlogen. Dat kwam vanwege zijn optredens in de Youth League, die Arsenal enorm konden bekoren. The Gunners schakelden een zaakwaarnemer in om de rechtspoot over te halen en dat plan slaagde met verve.

De Amsterdammers hadden Ideho namelijk nog geen contract aangeboden. Arsenal deed dat wél. Tegen een opleidingsvergoeding verkaste Ideho naar Londen, waar hij aansloot bij het beloftenteam. Daar speelde de linksbuiten sindsdien 37 wedstrijden. Ideho produceerde daarin in totaal 3 treffers en 4 assists. Hij mocht soms meetrainen met het eerste, maar zat niet dicht bij een doorstroom aan.

Ideho kan voor Heerenveen de tweede zomeraanwinst worden. De Friezen scoutten al in Engeland en haalden Charlie Webster op huurbasis op bij Chelsea. Heerenveen zoekt na het vertrek van Sydney van Hooijdonk vooral nog naar doelpunten. Ion Nicolaesceu moet daarvoor gaan zorgen. De 24-jarige spits mag voor circa anderhalf miljoen euro vertrekken bij Beitar Jerusalem.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben ik de enige die meteen dacht aan Sanogo😂

24 juli 2023 om 13:29

Malen?

24 juli 2023 om 13:34

Hier ook. God wat was die slecht.

24 juli 2023 om 13:45

Oh hahahahha die was ik alweer vergeten. Wat een scam was dat zeg hahaha

24 juli 2023 om 13:48

Niet meteen, moest even graven. Maar was wel de eerste die in me opkwam ja.

24 juli 2023 om 13:50

Haha, nope

24 juli 2023 om 13:53

Nee ik dacht direct aan Quincy Owusu-Abeyie!

24 juli 2023 om 18:41

Was het niet Sanogoal?

25 juli 2023 om 10:52

Ik ook. Mijn teleurstelling is onoverkomelijk.

Zijn geen denderende cijfers voor een linksbuiten in een jeugdcompetitie. Ajax en Arsenal zagen het wel in deze jongen zitten, dus echt waardeloos kan hij ook niet zijn. Zal me benieuwen, wel leuk altijd zo'n nieuwe naam.

24 juli 2023 om 14:02

Toen Ajax het zag zitten was hij bijna 17. Dat is nu 3 jaar geleden, deze 3 jaar zijn vaak cruciaal voor de ontwikkeling.

Schijnbaar is die ontwikkeling tegen gevallen, want anders liet Arsenal hem niet lopen. Dus ik zou niet meteen concluderen dat hij heel aardig moet zijn, als hij echt potentieel had waren er ook wel grotere clubs die hem op proef willen hebben. Met alle respect naar Heerenveen wat gewoon een mooie ED club is.

24 juli 2023 om 14:34

Nou ja, uiteindelijk is deze jongen zelf waarschijnlijk gewoon op zoek naar een hoop speeltijd, en als Heerenveen dat kan bieden snap ik wel dat hij liever naar Heerenveen gaat dan naar een grotere club met minder perspectief op speeltijd. Is ook nog altijd maar 20 jaar oud, dus ondanks een matige ontwikkeling de laatste 3 jaar kan het nog altijd wel wat worden, is nog jong zat.

24 juli 2023 om 20:07

Zeker. Maar denk wel dat hij nog alles te bewijzen heeft, denk dat het stempel die hij snel krijgt op basis van de clubs die hij op zijn CV heeft staan te gemakkelijk is in deze.

Ben benieuwd of hij Heerenveen kan overtuigen, zou leuk zijn voor die jongen als er nog een profcarrière inzit.

Toch bijzonder dat zo’n jongen dus voor meer dan 50.000 euro gekocht kan worden en dan nog in dezelfde transferperiode tegen een opleidingsvergoeding kan vertrekken. Iemand enig idee hoeveel dit dan zou zijn? Volgens de knvb is dat iets meer dan 1.600 euro per opleidingsjaar, maar dat klinkt heel apart. Dan kun je er dus als club meer dan 50.000 euro voor betalen, om hem 3 maanden later voor 1.600 euro weer te zien gaan…

Leek bij Ajax die eerste tijd best een aardige speler, maar ook niet echt geweldige cijfers gehaald in Engeland. Wellicht dat hij het op eigen bodem weer goed op kan pakken.

24 juli 2023 om 13:54

Tja, je kan best zijn contract afkopen, maar dat is wat anders dan de speler zelf ook aantrekken. Daarom spreken de meeste clubs ook eerst wat af met de speler zelf en zorgen ze ervoor dat er al een akkoord ligt als ze zijn contract afkopen. Gewoon niet slim gehandeld van Ajax, want op papier was die jongen nu gewoon transfervrij, dan kan Arsenal hem wegkapen ja.

24 juli 2023 om 13:59

Niet erg handig gehandeld dan inderdaad! Toch blijft de situatie best wel bijzonder en blijft het best uniek dat dit kan.

24 juli 2023 om 14:10

Als Ajax een jongen van 17 haalt en niet direct een contract geeft, dan schalen ze hem zeker niet in tot de topcategorie die allemaal een contract aangeboden krijgen als ze 16 zijn geworden.Ajax wou eerst dat hij wat ontwikkelstappen zou zetten voordat hij in aanmerking kwam voor een contract. Ze namen dus bewust dit risico. Want ook nadat Arsenal hem wel een contract bood, ging Ajax daar niet in mee, ze bleven bij hun standpunt. Daarop had hij voor de centjes gekozen, snap ik wel. Hij had immers nul garantie dat hij zeker een contract ging krijgen.

24 juli 2023 om 14:24

Duidelijk, bedankt voor de opheldering want ik was hier inderdaad niet bekend mee. Dat verklaart het opzich wel. Ik zie best dat het heel aanlokkelijk is voor zo'n jongen, al helemaal omdat hij op zijn 13e nog amateurvoetbal speelde en daarna dus eigenlijk heel snel stappen heeft kunnen zetten. Ik snap best dat je dan grijpt wat je kan.

Degelijke speler. Benieuwd of hij in de Eredivisie wel een contract kan afdwingen en wat kan laten zien. Wellicht ene klein buitenkansje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren