Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanvaller mag na half jaar met 127 minuten en 1 goal toch in Eredivisie blijven

Laatste update:

FC Utrecht huurt Anthony Descotte ook in het seizoen 2023/24 van RSC Charleroi, zo laat de club uit de Domstad weten via de officiële kanalen. De club van trainer Michael Silberbauer maakt daarmee gebruik van een optie die in het eerdere huurcontract met de Belgen was opgenomen. Utrecht kan na komend seizoen tevens beslissen om de negentienjarige Descotte definitief over te nemen van Charleroi, al zal dat wel een nog onbekende transfersom gaan kosten.

Descotte, die op Transfermarkt een marktwaarde van 400.000 euro vertegenwoordigt, speelde in het afgelopen halfjaar slechts 127 officiële minuten in de hoofdmacht van Utrecht. In de acht duels die hij speelde kwam de aanvaller eenmaal tot scoren. Verder speelde Descotte 495 minuten mee bij Jong Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie, verdeeld over zes optredens. In het beloftenelftal, dat kansloos als hekkensluiter eindigde, was Descotte drie keer trefzeker.

Technisch directeur Jordy Zuidam is tevreden over het langer aanblijven van Descotte. “Tijdens de voorbije maanden heeft Anthony in zowel het eerste elftal als Jong FC Utrecht zijn potentie en kwaliteiten laten zien. Zijn snelheid, passeeractie, de diepte die hij in zijn spel heeft en zijn schot maken hem tot een gevaarlijke, complete aanvaller. De afgelopen maanden hebben wij Anthony beter leren kennen, en Anthony ons. Hij voelt zich inmiddels thuis in Utrecht en bij FC Utrecht. We kijken uit naar en hebben vertrouwen in de verdere ontwikkeling die hij bij ons gaat doormaken.” Het is de bedoeling dat Descotte zijn minuten komend seizoen vooral in de Eredivisie gaat maken.

Eerder wist Utrecht zich al te versterken met Adrian Blake (Watford), Mats Seuntjens (RKC Waalwijk), Souffian El Karouani (NEC) en Maroun Azarkan (Feyenoord). Daarnaast lichtte Zuidam de opties op Can Bozdogan (Schalke 04) en Modibo Sagnan (Real Sociedad). Met Mattijs Branderhorst (NEC) lijkt ook de volgende versterking in aantocht te zijn. In het seizoen 2022/23 eindigde Utrecht op de zevende plaats, waarna Sparta over twee duels te sterk was in de play-offs voor Europees voetbal. Silberbauer, die nog tot medio 2025 vastligt, kan zich deze zomer opmaken voor zijn eerste volledige seizoen als eindverantwoordelijke in de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was nog niet echt onder de indruk van hem de afgelopen periode, maar wellicht dat het nieuwe seizoen hij beter gaat passen binnen de selectie en meer zijn stempel kan gaan drukken. Verwacht dat hij veel kansen gaat krijgen bij Jong FcU voor hij in het eerste zijn minuten gaat maken.

Tsja, ik weet niet wat ik hiervan moet vinden. Ik heb hem dit seizoen in elk geval een deel van die 127 minuten in de Galgenwaard zien maken en ik weet eigenlijk nog steeds niet waar deze jongen goed in is. Dat kan aan mijn gebrekkig tactisch inzicht liggen, maar goed, ik benbereid hem het voordeel van de twijfel te geven.

19 juni 2023 om 12:52

Ben juist blij met dit nieuws. Deze jongen heeft talent, een juiste mentaliteit en past bij het voetbal dat wij graag op het veld zien. Als we hem een inkom seizoen geven, zal hij ongetwijfeld het tweede seizoen een positieve indruk achterlaten.

Tja, die jongen heeft 1x 73 minuten gespeeld en mocht het verder doen met invalbeurtjes van minder dan 10 minuten... Succes met laten zien.

Hopelijk kan hij het komend seizoen meer laten zien... Was af en toe wel dreigend, qua snelheid ook.

Het jochie is pas 19 en liet met zijn invalbeurt tegen Sparta(tijdens het seizoen) zien dat hij echt wel wat in zich heeft. Dus ik vind het een prima zet en vrij risicoloos.

19 juni 2023 om 15:01

Inderdaad. Hem kan je best halen hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren