Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Smaakmaker Eredivisie dient plotseling een transferverzoek in

Laatste update:

Magnus Mattsson gaat komende zomer hoogstwaarschijnlijk vertrekken bij NEC. De 24-jarige Deen beschikt over een aflopend contract, en heeft de clubleiding van de Nijmegenaren laten weten dat hij dat niet wil verlengen. Gezien het feit dat NEC de verbintenis van Mattsson wel nog met een jaar kan verlengen, lijkt de aanvallende middenvelder in de zomer niet transfervrij te vertrekken.

In gesprek met De Gelderlander gaat Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC, in op de contractsituatie van een aantal spelers. Daarbij komt ook Mattsson ter sprake, dé smaakmaker van NEC in de eerste seizoenshelft.

De Deen ligt nog tot komende zomer vast in Nijmegen, en zelf wil hij zijn contract dus niet gaan verlengen. Mattsson hoopt na dit seizoen een stap hogerop te kunnen maken.

”Magnus heeft aangegeven dat hij het na drie jaar NEC een mooi moment vindt om een stap te maken. Dat is zijn goed recht”, aldus Aalbers.

Toch hoeft de huidige nummer acht van de Eredivisie niet bang te zijn dat Mattsson gratis vertrekt. De club kan zijn contract namelijk nog met één jaar verlengen, waardoor een geïnteresseerde club komende zomer toch nog een bedrag moet overmaken.

Daarom ligt het niet voor de hand dat NEC deze maand al afscheid neemt van de clubtopscorer van dit seizoen (negen goals). Aalbers: “Het moet een bedrag zijn waar we geen ‘nee’ tegen kunnen zeggen, willen we iemand laten gaan.”

Mattsson werd in 2021 door NEC overgenomen door het Deense Silkeborg IF. Hij kwam tot dusver tot 74 officiële duels namens de Nijmegenaren, waarin hij 19 goals en 8 assists noteerde. Met name dit seizoen is hij van grote waarde voor zijn ploeg.

Dat laatste ziet ook ESPN-analist Kees Luijckx, die Mattsson in december tijdens Voetbalpraat nog linkte aan Ajax, Feyenoord en PSV. “Ik denk dat hij een topclub in Nederland zeker aankan. Ik vind dat hij heel veel beheerst voor zijn positie. Hij is heel behendig met de bal, kan scoren, assists geven en lopen. Want dat laatste wordt tegenwoordig ook veel van je gevraagd: druk zetten. Hij kan dat negentig minuten volhouden”, aldus de voormalig verdediger.

NEC
Is Magnus Mattsson goed genoeg voor Ajax, PSV of Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is beter dan wat er nu staat bij Ajax, maar lijkt me toch niet het niveau wat ze moeten nastreven. Ik zou toch eerder proberen een Danjuma, Karlsson of Sahroui te halen

3 januari 2024 om 20:52

Beter dan Brobby op basis van wat? En dan met Danjuma komen die al maanden niet speelt of iets heeft laten zien 🤣

3 januari 2024 om 21:24

Maar Mattson staat ook niet op de positie van Brobbey

4 januari 2024 om 03:55

Waar staat ie? Zou wel Schöne vibes geven als hij als underdog komt en het uiteindelijk prima redt net als Lasse.

Lijkt me geen optie voor de Top-3. Hebben allen spelers op die positie die minstens gelijkwaardig zijn en met zijn 24 jaar is het ook geen talent meer.

Twente lijkt me in Nederland de meest ideale stap voor hem. Mooie stap vooruit, past wel bij het voetbal dat Twente speelt en Twente heeft wel behoefte aan iets meer aanvallende, individuele kwaliteiten zoals deze jongen heeft. Top 3 lijkt me te hoog gegrepen en AZ heeft eigenlijk al wel een paar gelijkwaardige spelers rond lopen op die plek, met hun jeugd ook meegerekend.

3 januari 2024 om 21:14

Binnen hengelen!

3 januari 2024 om 21:52

Buiten dat bij Twente dan eerst nog ‘gewoon’ Steijn en/of Vlap zal moeten vertrekken vraag ik me sterk af of Twente hem kan betalen omdat NEC door de steun van Boekhoorn in principe niet hoeft te verkopen en de luxe heeft te wachten tot er echt een goed bedrag op tafel komt. Daarbij zal er zonder twijfel ook interesse voor hem komen van kapitaalkrachtigere buitenlandse clubs.

Ik zou dit eerlijk gezegd in alles een transfer voor AZ vinden. Daar kunnen ze voor volgend seizoen wel een goede nummer 10 gebruiken.

3 januari 2024 om 22:01

Dat eerste lijkt me niet zo'n probleem, als Steijn door gaat waar hij mee bezig was zal hij rond de 15 goals en 5 assists komen, er speelt nu al wel 1 en ander maar dat zal in de zomer alleen meer worden. Dan word het voor Twente niet zo'n probleem, maar vooral interessant om hem te verkopen. Vlap staat dit seizoen enkel linksbuiten dus is al meer van de 10 afgehaald, en denk dat Twente ook bij hem niet moeilijk zal doen over een vertrek komende zomer.

Tweede punt is wel een groot punt, maar dat geldt voor iedere transferperikel. NEC gaat logischerwijs wachten, clubs tegen elkaar op laten bieden en verkopen aan de hoogste bieder. Heb oprecht geen idee wat NEC voor hem in gedachten heeft, maar denk dat 2/2,5 niet meer zo'n onmogelijke opgave is voor Twente, zeker komende zomer en als je ook nog wat verkoopt. Uiteindelijk zal Twente niet kunnen opbieden tegen AZ of buitenlandse clubs, maar zou ook niet weten hoe Mattson er in het buitenland op staat.

3 januari 2024 om 22:29

NEC heeft sowieso een ton of 7 voor Mattsson betaald volgens mij. Een smaakmaker van NEC gaat tegenwoordig niet meer weg voor 2/2,5 miljoen. Cissokho werd afgelopen zomer al voor 3 miljoen verkocht, die was vrijwel alleen maar invaller. Ook Musaba en Danjuma werden voor +2,5 miljoen verkocht, als speler van de KKD. Kan mij niet voorstellen dat als Mattsson zo doorgaat, hij niet de duurste uitgaande transfers gaat worden.

3 januari 2024 om 22:44

Tja hoeveel een speler oplevert vind ik altijd lastig te voorspellen, is van zoveel dingen afhankelijk. Scorende nummer 10's zijn schaars en met zijn 24 jaar zit er ook nog restwaarde op (d.w.z. de club die hem koopt kan er zelf ook nog prima winst op gaan maken), dat maakt hem gewoon ontzettend interessant voor veel clubs. Verwacht dan ook dat er veel interesse voor hem gaat komen en dat drijft de prijs altijd wel op. In de huidige markt met een langdurig contract zou Matsson denk ik zo 5-6 miljoen opleveren. Enige nadeel is natuurlijk dat ie nog maar een eenjarig contract heeft en dat gaat de prijs wel drukken, er even vanuit gaande dat Ted van Leeuwen er geen rare clausules in heeft gezet.

Dat alles bij elkaar optellend en met wat nattevingerwerk zou ik gokken dat 2,5 miljoen de absolute ondergrens is, dat 3 miljoen + een flinke doorverkoop een prima deal voor alle partijen is en dat alles boven de 3,5 miljoen erg keurig zou zijn. Het gaat er denk ik om spannen of het transferrecord dat nu nog op naam van Jasper Cillessen staat (circa 3,7 miljoen) verbroken gaat worden, ik vrees dat daarvoor het eenjarige contract van Matsson net te zwaar gaat wegen.

4 januari 2024 om 10:06

AZ heeft helemaal geen goede 10. Mihailovic gaat weg deze winter en in de zomer vertrekt de Wit. Dan houd je alleen Mijnans over, die dit seizoen op 8 speelt. Zou een perfecte aankoop zijn.

Moet zeggen dat Matsson me enorm positief verrast heeft dit seizoen. Je zag de afgelopen 2 seizoenen bij vlagen wel bepaalde kwaliteit zoals het korte wegdraaien en mooie rushes, maar ik vond het bovenal toch meer op een botsauto lijken dan op een fatsoenlijke buitenspeler. Bijna elke aanname was 'gesloten' met het gezicht naar eigen goal en de kop naar beneden om vervolgens hard tegen een tegenstander op te knallen en balverlies te leiden. Volgens mij was zo'n beetje elke NEC-supporter bereid hem afgelopen zomer voor elk aannemelijk bod op de fiets weg te brengen.

Mijn verbazing en afgrijzen was dan ook groot toen de berichten doorsijpelde dat Matsson de beoogde vervanger van Tannane was (alsof het leven al niet zwaar genoeg is). Begin was ook niet best maar hij heeft zich uiteindelijk uitstekend ontwikkeld tot een moderne nummer 10. Het loopvermogen en het scorend vermogen zat er altijd ergens wel in maar hij heeft zich op tactisch vlak goed ontwikkeld, d.w.z. hij weet nu redelijk goed de vrije ruimte te vinden en zich tussen de linies te bewegen. Rendement voor NEC-begrippen is vrij uitzonderlijk en ook de reden dat NEC zelf niet eens aan verlengen moet willen denken maar hem komende zomer gewoon moet verpatsen. Ondanks alles geen enkele garantie dat ie zijn huidige vorm volgend jaar gaat evenaren of zelfs overtreffen, want het is ondanks z'n rendement voetbaltechnisch natuurlijk geen Tannane. Ijzer smeden wanneer het heet is en er nu gewoon zoveel mogelijk uit proberen te halen, miljoentje of 2,5 tot 3 moet er toch wel uit te halen zijn.

Ik heb deze naam al eens eerder icm Az gehoord.
Ben benieuwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren