Negentig minuten lang agressie bij Ryan Babel

Wie is Ryan Babel? Het lijkt een makkelijk te beantwoorden vraag. Ryan Babel is een 22-jarige aanvaller die momenteel in het shirt van Liverpool speelt, al speelt hij lang niet altijd. Het is nu bijna 2,5 jaar geleden dat Babel Ajax verliet om het hoger op te zoeken bij Liverpool, zeventien miljoen euro kreeg Ajax maarliefst, voor een aanvaller die in 73 competitie duels slechts veertien keer het net vond. Daarbij moet gezegd worden dat Babel zeker na de komst van Klaas-Jan Huntelaar en Markus Rosenberg meer gebruikt werd als linksbuiten dan als spits. In zijn laatste jaar in Amsterdam haalde Babel een hoog niveau, was hij voortdurend dreigend vanaf de linkerkant en vaak betrokken bij doelpunten, maar zijn eigen productie bleef uit.

Dat Liverpool zoveel voor hem neerlegde was dan ook vooral te danken aan het goede jeugd EK van Ryan Babel. Babel accelereerde voorin met Maceo Rigters en was heel belangrijk voor het team dat uiteindelijk Europees kampioen werd. In de finale scoorde Babel een keer en werd hij benoemd tot Man van de Wedstrijd.

In Engeland heeft Babel nog steeds moeite het publiek voor zich te winnen. Soms wordt hij met de grond gelijk gemaakt door de fans als hij weer eens te lang loopt te pingelen en soms wordt hij op handen gedragen als hij weer een prachtige en belangrijke goal maakt voor Liverpool. Opvallend om te zien is dat Babels scorend vermogen in de Champions League veel hoger is dan in de Engelse competitie. In 25 Champions League duels scoorde hij zeven keer, tegenover negen doelpunten in 63 competitiewedstrijden.

Zoals er verschil zit in de doelpuntengemiddelden tussen de twee competities, zo zit er soms ook verschil in het karakter Babel op en om het veld. Bijna verlegen oogt Babel als hij voor de camera’s verschijnt, maar soms heel af en toe zie je een flits van wat agressie in de toon die hij aanslaat, om zich dan te realiseren dat er duizenden kinderen over de hele wereld kijken. Zo voetbalt Babel ook, vaak te verlegen, te twijfelend. Maar soms is er dan weer de flits van agressie, waaraan je kan zien dat hij echt wel kan voetballen.

Zijn agressie en passie legt Babel dan ook steeds meer in zijn raps die hij thuis in zijn eigen studiootje opneemt. Met het nummer Eeyeeyo schopte hij het in 2008 zowaar tot een Top 40 notering en in 2010 zal hij waarschijnlijk minimaal een keer op het album van de Engelse rapper Sway te horen zijn. Ook op Twitter uitte Babel onlangs zijn agressie tegen de zogeheten haters, nadat Gregory van der Wiel in opspraak was geraakt.

Deze week kwam Babel dan eindelijk ook in de ‘traditionelere’ media een keer hard naar buiten. In Sportweek liet hij weten dat als hij Johan Derksen moest uitmaken dat hij dan elke week bezig was. Hoewel het een mooi vooropgezet een-tweetje tussen Sportweek en Babel richting de concurrent van het weekblad lijkt, nam Babel eindelijk eens geen blad voor de mond.

Babel heeft nu vuur en passie in zijn raps, zijn twitter en zijn interviews gelegd, nu nog op het voetbalveld. Negentig minuten lang strijd, passie en agressie van Babel, misschien kan dat morgen al tegen Manchester City. Albert Riera en Yossi Benayoun lijken niet helemaal fit en dus is de weg op links vrij voor Babel. Als er nog een moment zou zijn waarop Babel zijn kans moet pakken is het morgen. Pak ze die haters, pak die Derksen, pak ze op het voetbalveld, kom op Ryan! Agressie dat willen we zien!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 27 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 6500+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door Newline)

Hmmm sommige overgangen lopen niet helemaal lekker vind ik, nu ik het zo terug lees. Jammer
Toch grappig, met het nieuwe systeem zou je alleen moeten kunnen stemmen als je een reactie hebt gegeven, maar zie nu toch twee stemmen en een reactie..

21 november 2009 om 14:38

Ik zag je reactie op een ander artikel, waarin je kritiek uitte op de interpunctie. Tijdens het lezen van de inleiding verscheen er daarom een lach op het gezicht. Ook het woord 'accelereerde' is volgens mij, gezien de context, niet helemaal juist. Wellicht in het vervolg je artikel even doorlezen in het vervolg?

Desondanks vind ik het een leuk artikel, waarin je zeker veel sterke punten maakt. Babel is in mijn ogen een speler die vooral met zichzelf aan het worstelen is. Sinds hij zijn nest verlaten heeft lijkt hij zoekende, zoekend naar vorm en ontwikkeling. Nu hij door zijn gebrek aan ontwikkeling ook nog voor zijn positie in het Nederlands Elftal moet vrezen, zal ook de mentaliteit van Babel getest gaan worden.

Het is daarom des te triester dat hij uitviel in de wedstrijd tegen Manchester City (die op dit moment nog bezig is).

21 november 2009 om 15:25

ik denk dat men exceleren bedoelt

21 november 2009 om 15:48

Dat bedoelde ik inderdaad, vergeten er bij te zetten zie ik.

21 november 2009 om 15:51

Interpunctie zijn leestekens he Dat heeft niets met woordkeuzes te maken, maar goed je hebt gelijk. Ik vind het wat tekst betreft ook de minste van mijn vijf stukken

PS. Lees de Toevoeging onderaan :P reactie #45.

23 november 2009 om 21:58

Ik ben het met je eens over een aantal overgangen, maar toch leest het wel fijn hoor.

Inhoud van het stukje vind ik goed, over het algemeen ben ik het zeker met je eens.

Maar om te zeggen dat het succes van Babel alleen aan zijn passie en agressie ligt (zo komt het op mij over) vind ik wel een beetje eenzijdig. Babel kan als hij wat feller zou zijn zeker nuttiger zijn in het veld, maar ik denk dat hij toch nog iets te beperkt is in zijn spel. Zijn chocoladesaus-linkerbeen en zijn voorspelbaarheid zijn toch zeker ook punten waar hij nog echt aan moet werken om het te redden bij Liverpool.

Maar verder, wel een goed stuk, complimenten.

Wat een fantastisch stuk, echt de beste tot nu toe! Geen misvattingen in het artikel, gewoon een eenlijnig verhaal dat al de feiten van je titel weergeeft. Leest ook nog is makkelijk weg, en is goed te begrijpen.

5*

20 november 2009 om 14:47

Deze reactie ga ik inlijsten denk ik haha.
Heb ik n fan? (A)

20 november 2009 om 14:56

hahaha, de volgende column zal ik erg scherp benaderen

Prima stuk, ik vertrouw op Babel en vind zelf dat hij gewoon moet spelen ipv Riera, ook al is hij fit. Zoals je al aangeeft moet Babel meer agressie tonen en niet zo afwisselend spelen, dan zie ik hem nog wel een kans maken bij Liverpool.

Maar het is normaal dat hij zo weinig scoort, want het is een ''winger'' en geen echte spits, dus meer iemand die voor de assisten zorgt en zo af en toe een doelpuntje mee pikt.

20 november 2009 om 14:55

Volgens mij geeft Kasper aan dat Babel met meer agressie meer scoringskans heeft. Natuurlijk scoort hij niet zoveel als een Torres, maar het kan een wereld van verschil maken.

20 november 2009 om 14:59

Ja weet ik, Babel is geen typische goalgetter, dat geef ik zelf ook aan, maar ik vind het verrassend om te zien dat zijn Champions League gemiddelde absurt veel hoger ligt dan dat van de Premier League. Bovendien scoort Babel in de Premier League wel heel weinig voor een 'winger' bij een topclub.

Ik ben het niet met je eens dat Babel zijn slechte prestaties in Engeland te maken hebben met alleen agressie. In mijn ogen heeft het gewoon bijzonder weinig met agressie uit te staan.

Heel simpel voorbeeld. Deze oefeninterland tegen Paraguay. Zag je heel duidelijk dat Babel zijn actie totaal niet afhankelijk zijn naar wat er in het veld gebeurt. Hij doet zijn actie zoals hij het wil ongeacht waar iedereen staan. Hoe vaak maakte hij niet weer een actie naar binnen toe waar op dat moment 5 a 6 man stonden en hij absoluut geen kans had tot slagen van zijn actie. Babel moest eens leren met zijn kop omhoog te voetballen. Bewust worden wat er omheen gebeurt. Die jongen leest de ruimtes gewoon niet. Als je een goede buitenspeler bent heb je bepaalde denkpatronen gedaan voordat je aan je actie begint.
*waar staat mijn tegenstander
*waar staan mijn medespelers
*waar liggen de kansen voor ruimte
*wat is het gevolg als ik de actie doe die ik in mijn hoofd heb
*wat zijn de zwakke plekken van mijn tegenstander en hoe kan ik die gaan gebruiken

Sommige spelers kunnen dit intuïtief lezen. Een Suarez voelt (!) waar de ruimtes liggen en de zwaktes van zijn tegenstander. Hij voelt wat hij op dat moment kan doen of niet. Het enige wat hij dan nog moet doen is zijn waar zijn medespelers zijn. Babel heeft die intuïtie niet. Hij moet meer snappen waar de ruimtes liggen. niet standaard altijd naar binnen gaan en schieten. Ga eens de combinatie met een medespeler aan (dat bespaard je de moeite van de actie en je bent er nog sneller voorbij). Als de ruimte aan de buitenkant ligt ga dan langs de buitenkant. Ga eens opletten wat de tegenstander van je niet prettig vindt. En blijf daar op doorgaan. In Nederland was alles te verbloemen met slechte verdedigers. Dat kan je in Engeland niet maken. Die verdedigers zijn gewoon beter.

Agressie heb je wat aan op het moment dat je rendement uit je actie kan halen. Dat mis ik bij Babel.

20 november 2009 om 15:16

Klopt wat je zegt.
Maar aan de andere kant is Babel zo nu en dan ook weergaloos succesvol geweest met blind naar binnen kappen en vol uithalen, zie zijn goal tegen Lyon afgelopen week en zo nog een paar, dat zijn de momenten dat hij zijn agressie erin legt..
Ik denk dat het uiteindelijk een combi is van beide, misschien moet ik dit nog even aan de Clubexpert toevoegen
Of je maakt er zelf een natuurlijk

20 november 2009 om 15:28

Ik kan nou niet zeggen dat ik expert van Liverpool ben..

Dat Babel zijn actie naar binnen toe succesvol is dat is een mooi ding. Dat wil zeggen dat soms wanneer de voorwaarde van succes van die actie wel aanwezig is het ook wel eens lukt. Zegt niks over de 20 keer dat hij die bal verliest omdat hij het weer probeert in omstandigheden waar het dus absoluut niet kan. Hij heeft een machtig wapen. Op het moment dat je het bewust leert te gebruiken wordt het pas echt leuk. Wanneer hij weet "hé nu kan ik die actie naar binnen maken en schieten omdat daar nu ruimte voor is en mijn tegenstander houdt daar niet echt van". Op het moment echter dat hij meer de combinaties aan gaat met zijn medespelers. Eens buitenom gaat omdat daar de ruimte ligt. Of soms eens niet de actie maakt omdat het even niet kan en een tandje terug schakelt. Dan heeft het team wat aan je. Jij haalt het meeste uit je actie en leert het gebruiken. Dan word je een teamspeler. Heb je een toegevoegde waarde voor het team. Zal een coach je ook opstellen. Haal je het meeste uit je talent en uit je actie. Doe daar een goede wedstrijdinstelling/agressie bij en hij is een fantastische voetballer. Begint echter bij zelfkennis. Als ik hem was keek ik eens wat dvd's van mijzelf en kijk ik hoe ik het de volgende keer anders kan doen. Leren ruimtes zien.

20 november 2009 om 15:43

Om eerlijk te zijn vind ik mezelf ook geen Clubexpert.
Ik denk dat er minimaal 10 Liverpoolfans rondlopen op dit forum die meer weten van en over Liverpool dan ik en toch ben ik vooralsnog de enige die als Clubexpert van Liverpool actief is geweest. Voor mijn Clubexperts bij Ajax geldt hetzelfde, er zijn zeker 30 Ajacieden op het forum die meer weten over Ajax dan ik.
Maar ik probeer het spelletje anders dan anderen te bekijken, teminste dat denk ik. Wat ik hier aan feiten heb neergelegd over Babel is iets wat iedereen had kunnen doen met een beetje hulp van Wiki. Maar dat ik die connectie leg tussen de agressiviteit die hij inhoudt in zijn interviews en in het voetbalveld, maakt dat ik het toch kan vertalen naar een Clubexpertwaardig stuk.
Ik had jou standpunt met die video's enzo ook kunnen innemen, maar dan heb ik straks 20 Liverpoolfans in mijn nek hangen die lopen te schreeuwen dat het toch geen Clubexpert is.
Daarom heb ik het vanuit dit standpunt geschreven en zo gehouden, want het is inderdaad niet alleen zijn agressie die soms ontbreekt

20 november 2009 om 15:56

Lol dan ga je dus schrijven wat zo neutraal mogelijk is omdat er mensen zijn die het misschien beter weten? Jij schrijft omdat jij dat vind. Als je alleen agressie aangeeft dan schiet je gewoon tekort. Er zijn veel meer dingen die ontbreken. Ik denk dat Liverpool fans zijn die dat met mij eens zijn. Dit is geen expert bericht omdat het gewoon kort door de bocht is in mijn ogen. Qua inzicht en ruimtes lezen en intelligentie ontbreekt er gewoon veel bij Babel. Jammer maar waar. Benitez kan hem dat blijkbaar niet aan het verstand peuteren. Zit veel meer in dan eruit komt.

20 november 2009 om 16:06

Waar lees jij neutraal?
Ik heb dit standpunt genomen omdat ik vanuit dit standpunt hoopte iets nieuws te brengen wat niet elke fan zomaar ziet. Een Clubexpert over Liverpool is vaak toch wel voor Liverpoolfans bedoeld of zie ik dat verkeerd? Een gemiddelde fan ziet wel dat Babel niet het inzicht van een Gerrard heeft, dus wat voor nut zou het nog hebben om het uit te schrijven?
Op deze manier hoopte ik er anders tegenaan te kijken dan dat de meeste doen, omdat ik vond dat dit wel een orginele invalshoek was. Dat er nog wat anderen facetten zijn waar het aan schort bij Ryan, ja dat weet Jantje van de Hoek ook wel.

22 november 2009 om 10:59

Als jan van op de hoek dat al snapt had jij dat ook in je column kunnen zetten lijkt mij. Even simpel die opsommingen maken die ik ook heb gemaakt. En het nut om het uit te schrijven is dat je laat zien waar de zere plek ligt. Dat je inzicht geeft.. En dat geef jij niet echt in dit verhaal. En gisteren zagen we babel nog met veel agressie weer naar binnen snijden naar waar zijn captain stond en een tegenstander. Hij liep gewoon weer blind naar binnen en blesseerde bijna Gerrard. Lijkt mij iets belangrijker dan agressie. Hij voebalt dom en haalt bijna niks uit zijn talent (en ja hij voetbalt bij Liverpool.. moet je nagaan wat er gebeurt als hij eens gaat nadenken).

22 november 2009 om 12:57

Die loopactie was vooral dom van Gerrard, die loopt dat gat voor hem dicht, De Jong liep alleen mee met Gerrard. Dit was in mijn ogen een fout van Gerrard en ik ben op dit forum toch echt een van de grootste Gerrardfans.

22 november 2009 om 14:59

Lol als Babel ook maar een beetje vooruit had gedacht dan had hij gezien dat de Jong en Gerrard er aan kwamen. Je kan toch geen actie naar binnen toe doen als je weet dat er veel mensen staan. Niet geheel intelligent lijkt mij dat. oké misschien had Gerrard er niet heen moeten lopen. Toch had Babel daar rekening mee moeten houden. Aan de buitenkant lag veel meer ruimte. Hij had bij wijze van spreke nog een combinatie met hem aan kunnen gaan. Of zelfs nog even wachten zodat Gerrard hem kon kruisen en er wel ruimte zou liggen.

22 november 2009 om 15:54

Aan de andere kant moet Gerrard ook weten dat het een wapen is van zijn teamgenooit om gelijk naar binnen te trekken en te halen.

Kasper90,

Erg goed geschreven als klopt helemaal perfect en ben het helemaal met je eens, ook leest het lekker hoe jij je verhaal heb geschreven.

Ik geef je 5 sterren als ik meer sterren kon doen dan ik dat gedaan.

Verheug me op de volgende column

Leuk artikel! Maar we kunnen na al die jaren wel stellen dat Babel niet in de wereldtop thuishoort. Hij kan goed voetballen, is snel, fysiek redelijk sterk en heeft een goede traptechniek. Slechts 1 allesbepalende factor heeft hij niet; voetbalintelligentie en inzicht. Zoiets kun je onmogelijk aanleren. Dat blijkt wel in zijn ontwikkeling. hij is al jaren niet beter geworden. Daarom zou het nooit een topspeler kunnen worden. Hij heeft echt wel talent, maar dat inzicht zal hij nooit krijgen.

Je ziet het echt elke keer weer en blijft het herhalen. Het is dan ook logisch dat hij geen basisspeler is. Hij mist inzicht zoals Fabregas, Kaka, Gerrard en Benayoun wel hebben.

Zijn jullie het hier mee eens? Want dit is echt de reden waarom hij niet verder zal komen..

Goed artikel, jij weet als geen ander precies mijn mening te plaatsen op deze site, hulde hiervoor, 5*

Hoewel ik het een zeer mooi geschreven stuk vind, kan ik het amper met je eens zijn. Babel heeft agressie genoeg, maar hij is daarom ook te vaak passief en lui... Je hebt amper spelers die de hele wedstrijd echt vol vuur zitten en dan zijn het gekken als Roy Keane en Robbie Savage. Babel heeft gewoon te weinig talent en een veel te grote ego om te slagen bij Liverpool en dat is zijn grootste nadeel. Benitez heeft hem bovendien heel slecht gecoached en dat ontbreekt ook vind ik. Je had veel beter kunnen schrijven over Babel, jij hebt echte schrijverscapaciteiten, maar de toon en de hoek van het artikel kan mij echt niet overtuigen, er ontbreekt teveel.

Werkt wel goed nu he, dat nieuwe systeem? Meeste reacties zijn heel positief en zo niet heb je tenminste een echt goede reden nodig. Goed bedacht van de redactie.

20 november 2009 om 17:45

Hij heeft agressie genoeg, klopt maar hij laat het te sporadisch zien, dat geef ik ook aan in het stuk. En je hebt agressie en agressie he, Keane en Savage zijn de verkeerde vormen van agressie op het voetbalveld en ik wil ook niet dat hij die kant op gaat.
Agressie bedoel ik verder ook in zijn uitstraling, bij Liverpool durft hij weinig ballen op te eisen hij wacht af tot dat debal zijn kant opkomt.

21 november 2009 om 21:31

Een artikel dient gewaardeerd te worden op kwaliteit, niet of je het nu wel of niet eens bent met de auteur.

Ik vind het verhaal uitstekend geschreven, maar ben het er toch niet helemaal mee eens. Ik denk niet dat Babel niet agressief genoeg is. Als ik hem zie spelen, heb ik niet het idee dat hij niet wil.

Er is echter een groot verschil tussen Babel in de basis en Babel als pinchhitter. Als hij in de basis staat, laat hij nooit wat zien. Hij leidt heel vaak veel te makkelijk balverlies. Overigens heeft Riera daar ook een handje van, wat de linksbuitenpositie van Liverpool een zwak punt maakt. Maar terug naar Babel: regelmatig zijn zijn aannames niet goed en laat hij de bal van zijn voet springen. Hij heeft echter ook wel aangetoond bij Liverpool, en eerder bij Ajax, dat hij best wel kan voetballen. Daarom denk ik eerder dat hij een mentaal probleem heeft. Ik denk dat hij speelt zonder zelfvertrouwen. Hij heeft nooit de garantie dat als hij goed speelt, hij de volgende wedstrijd weer zal spelen. Ik denk dat dat voor een speler als hij dodelijk is. Hij heeft dat vertrouwen wel nodig.

Als Babel als pinchhitter gebracht wordt, is hij nog weleens beslissend. Dit seizoen al had hij de beslissende voorzet op Torres waardoor Liverpool 3-2 won (tegen West Ham dacht ik), en in de Champions League had hij natuurlijk die kanonskogel tegen Lyon. Ook een paar jaar geleden forceerde hij tegen Arsenal de overwinning in de Champions League. Hij kan het dus wel als invaller. Misschien staat er dan minder druk op; als pinchhitter hoef je niks, maar alles mag.

Ik denk dus zelf dat het vooral het gebrek aan vertrouwen is. Als dat het is, moet hij op zoek naar een nieuwe club. Benitez is iemand die alleen maar aan voetbal denkt, voor het privéleven van zijn voetballers heeft hij totaal geen belangstelling. Misschien is Babel wel zo'n speler die dat juist wel nodig heeft. Dat hij kan voetballen heeft hij wel laten zien, maar of hij definitief door gaat breken bij Liverpool... ik denk het niet.

Mooi pleidooi voor Ryan Babel. Helaas zie ik er veel te weinig van terug op het veld. Naar mijn mening gaan spelers veel te vroeg voor het grote geld en/of is een club blij dat ze een grote transfersom kunnen vangen voor een speler. In het geval van Babel denk ik het laatste. Hij heeft kwaliteiten genoeg maar kan niet met grote regelmaat zijn stempel drukken op een wedstrijd. Zijn acties zijn mijns inziens te voorspelbaar. Zijn schot daarentegen is heel verassend. Altijd strak en hard. Zie de goal tegen Lyon in de Cl-wedstrijd. Ben bang dat hij een gevalletje Bryan Roy / Gerald Vanenenburg wordt. Te klein voor tafellaken, te groot voor servet.

20 november 2009 om 23:11

Gerald Vanenburg??? Dat is toch die technische oud-profvoetballer, die Met Oranje Europees kampioen is geworden, Die met PSV de Europa Cup heeft gewonnen, die verschillende landskampioenschappen Met Ajax en PSV heeft gewonnen... Ik weet het niet, maar volgens mij was hij gewoon een topper en ik heb altijd met plezier naar zijn spel gekeken...

22 november 2009 om 18:06

Ja maar nooit gepresteerd bij een topclub in Europa. Daarom!

Babel komt er wel. Maar hij kan beter uitgeleend worden of gewoon weg gaan bij Liverpool. Mensen als Johan Derksen hebben geen respect voor Ryan Babel. Voorderest mooi stuk

Ofterwel ga zelf bij liverpool spelen dan
Johan Derksen praat wel veel ga zelf spelen daar dan als je babel slecht vindt
ryan babel is goeie speler hoor.

veel haterz.

20 november 2009 om 22:59

Oh, mogen we nergens meer een mening over hebben? Als jij je werk niet goed doet, mogen we daar geen mening over hebben, omdat we het zelf niet doen?

Dit stukje heeft in geen enkele opvatting iets met Johan Derksen te maken, en we reageren alleen inhoudelijk op het stukje van Kasper 90. We zeggen niet dat Babel ´slecht´ speelt, maar we missen soms wel dingen ja.

off: Misschien moet je gaan chatten met Emile Ratelband, die schijnt erg positief te zijn!

Op je schrijfstijl is niks aan te merken, maar je had de technische en tactische minpunten van Babel, naast zijn mentale minpunten, mogen uitlichten. Die jongen is op het niveau van een 16-jarig talent met iets meer fysiek. Ik weet niet in welke mate je Benitez dit kan verwijten, ergens ga je toch twijfelen aan zijn kwaliteiten als trainer en coach omdat je bij babel echt de basis dingen fout ziet gaan.

3*

20 november 2009 om 23:06

Benitez valt toch zeker wat te verwijten. Hij laat spelers niet echt beter worden in tegenstelling tot Wenger. Die kan jonge spelers echt laten groeien. Kijk maar naar Van Persie!

20 november 2009 om 23:16

Wenger laat van Persie groeien??? Van Persie is een ontzettende groot talent en daar mag je Wenger echt niet de credits voor geven... Sterker nog, ik vind dat Van Persie daar weg moet, anders wint hij nooit iets...

Benitez is een redelijk goede trainer...

21 november 2009 om 16:47

Van Persie stond op het punt al zijn talent wegtegooien en naar Celtic te gaan puur om zijn fysiek om daar alleen op kracht te voetballen. Zijn technishe vaardigheden zouden helemaal wegvallen, maar wenger had nog vertrouwen in hem en bloeide zo zijn technishe vaardigheden weer op, dus Wenger verdient wel gedegelijk credits. Nu van persie te geod is voor Arsenal is het de vraag of hij wenger in de steek laat nadat hij hem geholpen, maar ook genaait heeft (met het verkoop van o.a toure en adebayor) of dat hij zijn vertrouwen in hem terug betaald door te vlammen voor Arsenal. Zo kan je het ook bekijken Stua

21 november 2009 om 21:33

Kijk naar de geschiedenis van Van Persie. Elke speler die succesvol is heeft dat voor het grootste deel aan zichzelf te danken, maar Robin heeft ook zeker veel aan Arsene Wenger te danken.

20 november 2009 om 23:14

Ja juist, met het niveau van een 16 jarig talent met iets meer fysiek, verdien je een contract bij Liverpool en ben je International... Ik vraag me af waarom jij geen bondscoach bent... Of misschien kan je bij Liverpool gaan solliciteren...

20 november 2009 om 23:22

Sorry hoor maar heb jij enig idee wat ik heb gezegd? Hiermee wil ik zeggen dat hij net zo ver verwijderd is van het zijn van een rijpe speler, als iemand van 16. Talent heb je, of je hebt het niet.
En Benitez' oog op talent als maatstaf gebruiken is ook geen geweldig argument.

Daarnaast, Arsenal heeft Van Persie gemaakt, niet andersom. Talent heeft hij altijd gehad ja, maar daar kon Feyenoord niks mee... en durfden andere clubs niks mee, en op dit moment kan de bondscoach er ook niks mee dus. Voortaan wat beter nadenken oke?

Ik vind het eerlijk gezegd geen best stuk, het is allemaal info die we al wisten en het is ook veels te kort. Ik had gehoopt dat je er wat dieper op in zou gaan. Wel vind ik dat Babel nog altijd 'iets' heeft, alleen wil ik hem eens in een 2-spitsen systeem zien, al moet het in een andere ploeg.

2 sterren

20 november 2009 om 23:03

Babel is geen type voor een twee spitsensysteem. Dan moet ie te veel loopwerk verrichten

21 november 2009 om 11:40

Babel is juist een beest als hij moet rennen, hij is zo snel en sterk dat dat hem veel beter afgaat dan wanneer hij bijvoorbeeld in een 3-spitsen systeem of als nummer 10 (spits) niet weet waar te staan, of als nummer 11 (la) te weinig te doen heeft.

Overigens vind ik het stuk best redelijk, ik vind het zo'n 3.5*, maar om de drujk om te presteren er op te houden geef ik het 3* :P

21 november 2009 om 20:45

Dus... Liverpool speelt ook niet met 2 spitsen, maar 4-2-3-1.

Alsof hij dat nu niet moet vanaf links, met zijn snelheid en schot wil ik hem eens vanuit het midden zien komen. Wantu vanaf links is het ook te voorspelbaar of hij moet al meer aan zijn actie werken zoals C.ronaldo die op een soortgelijke positie speelt.

Ik vind het leuk geschreven, ik vind alleen de inhoud niet zo overtuigend, ook de overgang tussen bepaalde stukken vind ik niet helemaal super.

Ik vind het wel leuk dat mensen spelers uitlichten van hun team, daarom krijg je toch 3 sterren.

Ik ben zelf helaas nooit zo overtuigde geweest van Babel, ik vind hem niet een speler voor Liverpool.

chapeau Kasper90,

Heel mooi geschreven en ben het voor de grootste gedeelte met je eens alleen denk ik persoonlijk dat het meer aan Benitez ligt dan aan babel zelf dat hij nu al meer dan 2 jaar stil staat in zijn ontwikkeling.

Denk als babel bijvoorbeeld voor arsenal had gspeeld hij veel meer vertrouwen en (juiste)instructies van wenger had gekregen.

Iedereen kan zien dat wanneer babel vanaf links speeld,hij altijd naar binnen trekt om vervolgens met zijn rechter uit te halen en dat zie ik al jaren zo bij babel en begrijp niet dat Benitez hem iedere keer daar weer opsteld ik persoonlijk zie babel meer als een tweede spits denk dat hij daar veel beter uit de voeten komt dan vanaf de flanken maar dat is mijn mening.

Mijn conclusie:wanneer babel de juiste instructies krijgt,vertrouwen,(en dan heb ik het over 10+ wedstrijden in de basis)en naar mijn mening als tweede spits functioneerd veel meer kan betekenen voor liverpool.

4 sterren

Ik denk zelf dat Babel teveel met dat domme rap bezig is inplaats van Voetbal.. Dan moet ie toch lekker rapper worden en geen voetballer meer..?

21 november 2009 om 17:01

dus hij rapt en doet mee in een paar liedjes, dan moet hij maar niet meer voetballen. Dat vind ik ook hij moet voor en na de training en op zijn vrijedagen alleen maar trainen en zichzelf ontwikkelen anders moet ie maar gewoon stoppen met voetbal ! jij krijgt zeker een compliment van mij

21 november 2009 om 19:01

Jpennant16

Over dat rappen: Mag hij niet een keertje 'los gaan'? Muziek is al vanaf zijn jeugd aan een passie voor hem en je krijgt zo'n kans. Zou jij daar dan niet voor kiezen? En trouwens denk je dat een dag van een voetballer bestaat uit 2 keer trainen per dag? Denk dat hij toch wel meer met voetbal bezig is.

Aardig geschreven stuk. Niet spectaculair maar zeker niet slecht. Ik vind het ook mooi om te lezen dat je achter Babel blijft staan ondanks zijn periode van mindere successen.

Zelf vind ik dat Babel afgelopen transferperiode een andere club had moeten kiezen. Hij moet een trainer hebben die hem aanvoelt en beter maakt en dat kan Benitez blijkbaar niet. Ik verbaas me vaak als ik zie hoe ongeconcentreerd hij speelt, balletje verkeerd aannemen, de ruimte niet zien. Ik begrijp niet dat dat niet verbeterd bij hem. Jammer, want hij was een groot talent en heeft zeker kwaliteiten om te slagen. Ik zie hem dan ook niet graag spelen in het Nederlands Elftal, ik denk dat we voor zijn positie betere voetballers hebben rondlopen (uiteraard Robben, maar ook Elia en eventueel Kuyt maar misschien zelfs Slory of Castelen). Wel denk ik dat hij een goeie gozer is die uitstekend ligt als mens binnen een selectie (zowel club als nationaal ellftal). Kom op Ryan, pak nu eens je kans en overtuig me weer. En Kasper90, bedankt voor je leuke stukje!

En ja hoor na 15 minuten raakt ie geblesseerd

21 november 2009 om 14:45

Ja inderdaad, daar gaat de opmars van Babel.

Verzoek aan VZ om de volgende alinea toe te voegen aan de Clubexpert.

Met veel moeite heb ik dan een of andere stream geregeld. Een slechte stream, met veel haperingen en matig beeld, maar goed ik wil kijken, Ryan heeft een basisplek dus ik moet kijken. Tussen alle schimmen door zie ik dat Babel degelijk speelt hij oogt scherp, maar kan nog niet gevaarlijk worden. Dan na een klein kwartier trekt Babel naar binnen om de trekker over te halen, hij stuit op Nigel de Jong die bovendien ook nog Steven Gerrard velt. De aanvoerder van Liverpool kan verder, de linksbuiten niet en vier minuten later wordt Babel gewisseld. Nota bene zijn vervanger Bennayoun zorgt voor de 2-2.
90 minuten vlammen met Ryan Babel het mag gewoon niet zo zijn.

Je geeft duidelijk doch subtiel weer hoe Babel is 'afgezwakt'. Je verhaal is goed, evenals de constatering die je maakt. Zoals je zelf al aangaf, vond je het verhal qua zinnen en lijn ietwat haperen en daar moet ik je helaas wel een beetje gelijk in geven. Even goed krijg je 4 sterren. Prima stuk.

Zal ik maar niet over da Babels kwartiertje beginnen (a)

Mooi Stuk, leest lekker weg, alleen een beetje ongemakkelijk onderwerp.
Alles bij elkaar: Ga zo door

Mooi geschreven! Maar op een gegeven moment benoem je het doelpunten gemiddelde van Babel, maar Babel scoort bij geen enkele club veel, hij doet meer het voorbereidende werk. Hij heeft intotaal in 124 wedstrijden maar 22 keer gescoord.
Maar blijf doorgaan met zulke colums schrijven!

Leuk geschreven! Alleen mis ik argumenten waarom Babel goed of niet goed is. Hij zit nu al een tijdje bij liverpool en heeft daar naar mijn mening niks bijzonders gepresteerd. Ook niet gek. Hij komt simpelweg tekort om bij de basiselftal te horen. Ik zie in hem geen vleugelspeler. Hij doet er goed aan om te vertrekken en op zijn 'favoriete' plek te spelen. Spits! Daar zie ik hem nog wel groeien tot een betere speler.

Goed geschreven, vind jou en Iraniangangster's artikelen met kop en schouders boven de rest uitsteken. Verder vind ik het knap dat het je lukt Babel nog op zo'n positieve manier te bekijken terwijl hij toch wel op een dood spoor lijkt te zitten bij Liverpool.

Opvallend om te zien is dat Babels scorend vermogen in de Champions League veel hoger is dan in de Engelse competitie. In 25 Champions League duels scoorde hij zeven keer, tegenover negen doelpunten in 63 competitiewedstrijden.

-----------

Ik denk dat je hier echter wel iets te veel 'scorebordjournalistiek' heb toegepast. Van de 7 goals in de CL maakte hij er namelijk 4 in 2 wedstrijden die totaal niet meer van belang waren (tegen Marseille destijds zelfs de 7-1 en de 8-1 dacht ik). Die andere 3 waren wel belangrijk en wat dat betreft een unicum voor Babel.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea3327
3.Liverpool3131
5.Arsenal23-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger141
S. ManéAanvaller147
Mohamed SalahAanvaller1413
J. HendersonMiddenvelder132
AlissonKeeper130
Diogo JotaAanvaller138
FabinhoMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren